Το Πλωμάρι διασχίζεται από το χείμαρρο Σεδούντα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ναοί & Μοναστήρια της περιοχής Βατίκων
Advertisements

ΘΕΡΜΟ ΑΙΤΟΛΩΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΟΔΗΓΟΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Η εκκλησια τησ Καπνικαρεασ
ΠΑΡΓΑ Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε, τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε,
Η Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ 3ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ
Η κατεχόμενη Αμμόχωστος Εργασία από τον Εμμανουήλ Βαμβατσούλη
Τουριστικός οδηγός Αγίου Δημητρίου
ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ
Ινδια Ελεάννα Λυδία.
Θρησκευτικός Τουρισμός
Η Σάμος διαθέτει πολλά αξιοθέατα για τον επισκέπτη της, αυτό οφείλεται τόσο στην μεγάλη ιστορία της όσο και  στης φυσικές ομορφιές της. ΣΑΜΟΣ.
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΜΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ
ΣΚΟΠΙΑ Τα Σκόπια είναι η πρωτεύουσα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Έχει πληθυσμό κατοίκους ενώ μόλις ολόκληρη η χώρα διαθέτει.
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Η πόλη της Κερύνειας – εισαγωγικά Θέση Ονομασία Ιστορία
Γιάννης Βαρής Ε2’ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π. Τ. Δ
Μνημεία & Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης
Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ
Ειρήνη Αλεξίου Σοφία Μάντρα
Βασίλειος Μπρουζούκης & Δημήτρης Μπουσιόπουλος.
Το Κάστρο της Μονεμβασιάς
ΘΕΡΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ Μπενάκη Χριστίνα Τσιμπουκέλλη Μαρία Μάστορη Νίκη.
Μαρία , Δημήτρης Μαρία , Μαργαρίτα
Γιάννης Χατζημιχαήλ Ε΄ Τάξη
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ορχομενός Βοιωτίας ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΓΛΑ - ΘΟΛΩΤΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΙΝΥΟΥ - ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΡΙΠΟΥ- ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ.
Χαβάνα –Άρτεμις Αχιλλέως
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ: Παλαιοχριστιανικά και Βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Γελ Ρεντίνας Α3 Κωνσταντίνος Λουκάς Αλεξία Πλουμή
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από.
Θέρμο Αιτολωακαρνανίας Το Θέρμο είναι κωμό- πολη της Αιτωλοακα- ρνανίας με επίσημο πληθυσμό κα- τοίκων.
Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ Αναστασία Σπηλιοπούλου Μαρία Κοτσίρη Νεφέλη Τσαούση ΤΑΞΗ Δ2 Εργασία 4 ΤΠΕ 2016.
ΧΑΝΙΑ. Η Σπλάντζια είναι παλιά τουρκική συνοικία, που σήμερα ονομάζεται «πλατεία 1821» και όπου θα δείτε την επιβλητική εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Η.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ Οι παραδόσεις μας έχουν άμεση σχέση με τη χριστιανική θρησκεία, αλλά ορισμένες από αυτές έχουν καθαρά παγανιστικές.
ΘΕΡΜΟ ΘΑΝΟΣ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ Η αρχαία πόλη του Θέρμου ήταν η σημαντικότερη σε ολόκληρη την Αιτωλία και διοικητικό και θρησκευτικό κέντρο του Κοινού των Αιτωλών.
%B9%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B7 ΛΕΣΒΟΣ Ο Δήμος Λέσβου είναι δήμος της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που.
ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ναταλία Καντιώ. Λευκός Πύργος Παρθενώνας Γέφυρα Ρίο-Αντί Ρίο Ναός του Δία Επίδαυρος Το Μαντείο των Δελφών Κνωσός Μυκήνες Το Γεφύρι.
Η ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ. Αναφέρεται με το όνομα αυτό, που σημαίνει κυριολεκτικά την πόλη τη χωμένη στην άμμο, από τον 4ο μ.Χ. αιώνα. Και πράγματι, η Αμμόχωστος υπήρξε.
Μονεμβασιά Ναύπλιο Καρώνης Παναγιώτης Μαυρογιαννάκης Μένιος Σμυρνιωτάκης Γιάννης.
Ελληνορωμαϊκά μνημεία στην Ελλάδα Μαλβίνα Αντωνίου Ε΄1.
Μύθοι –Θρύλοι Παραμύθια της Λέσβου
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!
Μυρτώ Γεωργοπούλου Β3 Σχολ. Έτος:
Από την μαθήτρια Έλενα Σωκράτους
Ο ΑΓΙΟΣ ΕΥΠΛΟΥΣ.
Mμνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς UNESCO
Ναοί στην περιοχή που ζω
ΠΛΑΚΑ.
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Αγία Σοφία Η Αγία Σοφία ,ικ΄π στη Θεσσαλονίκη, είναι μία από τις παλαιότερες εκκλησίες της πόλης, η οποία έχει παραμείνει ακέραια μέσα στο βάθος του χρόνου.
“ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ” ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΤΡΕΑ ΤΟΜΑΖΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΡΕΑΝΑ ΦΛΩΡΙΔΗ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΤΑΞΗ Ε΄.
Η ρωμαϊκή αγορά.
Καστρο κερκυρασ 13ο Γυμνασιο πατρων 2017 Λυδία Χείρα Β'1.
Αγία Σοφία Γιώργος Καρανάσιος Ε ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης.
H ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
Ο Άγιος Εύπλους:.
Γνωρίζω τον τόπο μου; Καλή Επιτυχία !!!
Μύθοι –Θρύλοι Παραμύθια της Λέσβου
 Η Λιβαδειά είναι πόλη της Στερεάς Ελλάδας.(Πρωτεύουσα του Ν. Βοιωτίας). Η Λειβαδιά βρίσκεται στην βορεινή πλευρά του Ελικώνα, απ’ όπου πηγάζει το ποτάμι.
ΑΜΦΙΠΟΛΗ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Το Πλωμάρι διασχίζεται από το χείμαρρο Σεδούντα. ΠΛΩΜΑΡΙ Το Πλωμάρι είναι η πρώτη σε πληθυσμό κωμόπολη της Λέσβου [3.377 κ. (2001)] μετά την πόλη της Μυτιλήνης. Βρίσκεται στα νότια παράλια του νησιού και θεωρείται παραδοσιακός οικισμός. Γνώρισε ιδιαίτερη ανάπτυξη τον 19ο αιώνα, τόσο σε ό,τι αφορά το εμπόριο, όσο και τη βιομηχανία, μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή, οπότε έχασε τη δυνατότητα συναλλαγών με τα τουρκικά παράλια. Σήμερα το Πλωμάρι αποτελεί έναν αξιόλογο και δημοφιλή τουριστικό προορισμό και ταυτόχρονα τόπο παραγωγής προϊόντων υψηλής ποιότητας όπως είναι το ελαιόλαδο και το ούζο Πλωμαρίου. Το Πλωμάρι διασχίζεται από το χείμαρρο Σεδούντα. Οι παραλίες του Πλωμαρίου είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Ανάμεσά τους ο Άγιος Ισίδωρος, το Αμμουδέλι και η γειτονική Μέλλοντα.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ «Η παραλία «Άγιος Ισίδωρος» βρίσκεται 2 χιλιόμετρα από το κέντρο του Πλωμαρίου στα ανατολικά πηγαίνοντας για Μυτιλήνη. Έχει ψηφιστεί σε δημοσκόπηση στο διαδίκτυο ως έβδομη καλύτερη παραλία στην Ελλάδα. Παρέχει όλες τις υπηρεσίες και υπάρχουν εστιατόρια και καφετέριες για να δροσιστείτε. Η παραλία «Αμμουδέλι» βρίσκεται 300 μέτρα από την κεντρική πλατεία του Πλωμαρίου προς τα δυτικά στο δρόμο για Μελίντα. Υπάρχουν δυο εστιατόρια και ένα μίνι μάρκετ.Η παραλία της Μελίντας βρίσκεται 6 χιλιόμετρα δυτικά του Πλωμαρίου. Έκει θα βρείτε 3-4 εστιατόρια και ξεχωρίζει ο μεγάλος βράχος της παραλίας.Υπάρχουν επήσις και οι παραλίες «Πλακάκια» και «Έσω Πάπας» στη συνηκεία της Αγίας Παρασκευής.

Ναός Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου  Ναός Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου O ναός του Aγίου Nικολάου αποτελεί τον καθεδρικό της πόλης από την περίοδο κατά την οποία το Πλωμάρι ήταν έδρα Eπισκοπής της Mητροπόλεως Mυτιλήνης. Ωστόσο, μεταξύ των ετών 1924 έως 1934, ο Άγιος Νικόλαος υπήρξε μητροπολητικός ναός της επαρχίας με μητροπολίτη τον Κωνσταντίνο Κοϊδάκη. Όπως γνωρίζουμε από επιγραφή που υπήρχε παλαιότερα εντοιχισμένη στον περίβολό του, ο ναός ιδρύθηκε το 1847.  H οικοδόμησή του συνδέεται κατά την παράδοση με αυτή του ναού της Παναγίας στην Aγιάσο, καθώς λέγεται πως όταν οι κάτοικοι του Ποταμού (όπως ονομαζόταν τότε το Πλωμάρι) αποφάσισαν να ανεγείρουν ένα μεγαλοπρεπή ναό, κάλεσαν τον κάλφα Xατζηελευθέριο που έχτισε την Παναγία και του ζήτησαν να εργαστεί, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πανομοιότυπος ναός με τον ίδιο αρχιτεκτονικό τύπο και τις ίδιες διαστάσεις.. H παράδοση αυτή εξηγεί την ομοιότητα των δύο ναών, οι οποίοι όμως διαφέρουν στο μέγεθος, καθώς ο Άγιος Nικόλαος είναι μικρότερος.

ΒΙΝΤΕΟ Πλωμάρι I. Κατραμάδος