Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΕΛ Αξιού Μάθημα: Project Ετος : 2015

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ … ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ
Advertisements

E M I N E M. EMINEM Το πραγματικό του όνομα είναι Marshall Bruce Mathers γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου του Ασχολείται κυρίως με την rap μουσική. Μερικά.
ΤΜΗΜΑ ΑΡ1 ΣΧΕΔΙΑΖΩ , ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ, ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ, ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ
Skrillex.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Μουσικά όργανα απο ξένες χώρες
ΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟ
Τζαζ μουσικη project 1. Τζαζ μουσικη project 1.
Ιδεολογία τ ης …. Μουσικά στοιχεία της House Η House χαρακτηρίζεται από τα υψηλής συχνότητας beats. Όταν πρωτοεμφανίστηκε τα beats δεν ήταν τόσο υψηλά.Το.
Κιθάρα Μαριέττα.
Ερευνητική Εργασία Θέμα: Μουσική Σχολικό Έτος
Εντεχνο (συγχρονο) λαικο τραγουδι
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
προχώρησαν στην σκοτεινή αμμουδιά
Για δες που τα όργανα μιλούν
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ
ΚΙΘΑΡΑ Η κιθάρα ανήκει στην κατηγορία των έγχορδων μουσικών οργάνων. Αποτελείται συνήθως από έξι χορδές. Κατασκευάζεται από ξύλο σε διάφορους χρωματισμούς,
Αννίτα Μπάμπτσακ & Τζούλιο Μπατσελάρι Σχολικό έτος Τμήμα Γ’2
2ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας Σχ. έτ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ
ΑΡΧΑΪΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Τα γράμματα. ΠΟΙΗΣΗ Οι ποιητές γράφουν για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων και τα προβλήματά τους. Οι ποιητές γράφουν για την καθημερινή.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Ιστορία Με τον όρο Ιστορία εννοείται η συστηματική μελέτη του παρελθόντος εστιασμένη κυρίως στην ανθρώπινη, δραστηριότητα έως την ανθρώπινη παρούσα εποχή.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) ΘΕΜΑ: ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΕΜΑ ΟΜΑΔΑΣ: ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ (ΑΙΓΥΠΤΟΣ)
Η ιστορία , η εξέλιξη της μουσικής και οι εφαρμογές της στην καθημερινή μας ζωή. Κιούλος Βαγγέλης Κοκκινάς Γιώργος Κόκκορης Θοδωρής Παπαγεωργίου Παναγιώτης.
Συνηθισμένα όργανα ντραμς κιθάρα. Συνηθισμένα όργανα ντραμς κιθάρα.
Μάντης Απόστολος 38 ΓΕΛ Αθηνών Πηγή: Wikipedia
Έντεχνο λαϊκό τραγούδι
ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΙΑΚΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΣΙΟΥΛΗ Ως μουσική ορίζεται η τέχνη που βασίζεται στην οργάνωση ήχων με σκοπό τη σύνθεση, εκτέλεση και ακρόαση/λήψη ενός μουσικού έργου. Με.
Μουσική Ε'2 Ελευθερία-Φαίδρα Ποπ Ποπ ονομάζεται ένα είδος μουσικής. Ο όρος Ποπ προέρχεται από τον αγγλικό όρο popular, που σημαίνει δημοφιλής. Τα κύρια.
Μαραγκός Γαρύφαλλος Σχολικό Έτος Η εξέλιξη των μέσων αναπαραγωγής της Μουσικής.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ
Μουσικά Όργανα.
Ι΄ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΙΟΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 6 η -7 η Συνάντηση Οκτώβριος 2013.
Οργανολογία Ι Μάθημα Χ Βυζαντινά μουσικά όργανα. Βυζαντινά μουσικά όργανα - Πηγές Είναι ελάχιστες οι άμεσες πηγές. Έμμεσες πηγές: ιστορικά κείμενα με.
Μουσική Δεν μπορείς να την αγγίξεις, αλλά εκείνη μπορεί!!!
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Όταν στα μέσα της δεκαετίας του ’70 ξεκίνησα τα πρώτα μου ταξίδια στην Ευρώπη, ένα από τα κατά την γνώμη μου πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα.
Οργανολογία Ι Μάθημα ΧΙ Ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα.
Τμήμα Α 1 ~ 2 ο Γυμνάσιο Μεγάρων Καθηγήτρια : κα Αλεξίου Μαθήτριες : Αυγουστή Βάλια, Βρυττιά Στέλλα, Γκέλη Εύη, Ζωγράφου Μαίρη, Βαλτά Μαρία.
Οργανολογία Ι Μάθημα VII Η Ύδραυλις. Η ύδραυλις Επινοήθηκε από τον Κτησίβιο στην Αλεξάνδρια κατά την εποχή του Πτολεμαίου του Β΄. Είναι το πρώτο πληκτροφόρο.
ΕΘΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ- ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ-ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ Θεοδώρα Ευθυμίου Δ’1 20/12/2015.
Οργανολογία ΙΙ Μάθημα V. Νυσσόμενα έγχορδα ΙΙ. Λαούτο Ανήκει στο γένος των λαούτων και είναι αχλαδόσχημο. Ο βραχίονάς του φέρει τάστα και η κεφαλή που.
ΧΟΡΟΣ-ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΧΟΡΟΣ Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως.
Αρχαίο Θέατρο Αρχαίο Ωδείο Πάφου
Αρχαίο Ελληνικό θέατρο
Όμηρος Ιλιάδα Οδύσσεια.
Μουσικά Σύνολα Η Συμφωνική Ορχήστρα.
ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ.
Μουσικά Σύνολα Τα είδη τραγουδιών και η θρησκευτική μουσική στον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση.
Η σημαία της Ινδίας υιοθετήθηκε το 1947.
Πρόσφυγες και ρεμπέτικο τραγούδι
Η ιστορία της Εκκλησίας και η μελέτη της
ΤΑ ΠΝΕΥΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΤΣΙΑΡΑ ΑΝΝΙΑ ΙΜΕΡΑΙ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΥΩΤΗ
Οργανολογία ΙΙ Μάθημα Χ. Αερόφωνα ΙΙΙ..
Μάθημα Χ. Αερόφωνα ΙΙΙ. Πολύαυλα
ΜΑΘΗΜΑ ΙΙΙ. Τα έγχορδα της συμφωνικής ορχήστρας και οι πρόγονοι.
Η τέχνη του δρόμου. Η τέχνη του δρόμου Τι ονομάζουμε τεχνη; Τέχνη είναι η ικανότητα του ανθρώπου να εκφράζεται χρησιμοποιώντας δεξιότητα, εμπειρία.
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓAIΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Θεολόγος Καθηγητής DEA Εκκλησιαστικής Ιστορίας ΑΠΘ Δρ.
Ιστορική αναδρομή στην μουσική και μουσικά όργανα
5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Βασίλης Κ. Λευτέρης Μ . Γκόρικ Χ.
Εργασία του Α2 1ο Γυμνάσιο ΒΥΡΩΝΑ
House Music και η Electro .
ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.
Αναστάσης Παπαϊωάννου Σταύρος Χαραλαμπόπoυλος
ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΙΔΗ.
Εισαγωγή στην έννοια των μουσικών συνόλων
ΟΡΧΗΣΤΡΑ κ.
Θρησκευτικά Α’ Γυμνασίου
ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ Έγχορδα ή Χορδόφωνα. ΚΙΘΑΡΑ ΣΑΝΤΟΥΡΙ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΕΛ Αξιού Μάθημα: Project Ετος : 2015 Καθηγητρια : κα Παπαδοπουλου Μαθητές : Αντωνιάδης Νίκος, Γαγαμάνης Δημήτρης , Γαγαμανης Σάκης , Δήμου Νικόλας, Ζακαλκας Κων/νος, Μηλοβιανος Βασίλης

Εισαγωγή Ως μουσική ορίζεται η τέχνη που βασίζεται στην οργάνωση ήχων με σκοπό τη σύνθεση, εκτέλεση και ακρόαση/λήψη ενός μουσικού έργου. Με τον όρο εννοείται επίσης και το σύνολο ήχων από τους οποίους απαρτίζεται ένα μουσικό κομμάτι. Στην Αρχαια Ελλάδα η μουσικη ή Αππολώνια τέχνη αναφερόταν γενικότερα σε όλες τις τέχνες και όχι μονο στην ακουστική .

Ιστορία Η μουσική χρονολογεί και εξελίσσει την ιστορία της παράλληλα μ' εκείνη της ανθρώπινης εξέλιξης και του έναρθρου λόγου. Επειδη ο απλός λόγος ως ηχητικό μέσο δεν μπορεί να αποδώσει το φάσμα των αποχρώσεων των κειμενικών, προσωπικών ανθρώπινων σκέψεων και συναισθημάτων, γι αυτο ο άνθρωπος ανέπτυξε ένα νέο ηχητικό μέσο έκφρασης: τον Μουσικό Λόγο.

Ιστορια Προϊστορική Eποχή Εικασίες για τη μουσική αυτής της εποχής βασίζονται σε ευρήματα που προέρχονται από διάφορους παλαιολιθικούς αρχαιολογικούς χώρους. Π.χ. Ευρύματα που εχουν θεωρηθεί ως αυλοί με επτά τρύπες και έγχορδα όργανα. Η Ινδία έχει μία από τις παλαιότερες μουσικές παραδόσεις του κόσμου - αναφορές στην ινδική κλασσική μουσική (μάργκα) μπορούν να βρεθούν σε αρχαίες ιερές γραφές της Ινδουιστικής παράδοσης. Οι αρχαιότερες συλλογές προϊστορικών μουσικών οργάνων έχουν βρεθεί στην Κίνα και χρονολογούνται μεταξύ των 7000 και 6600 π.Χ.

Ιστορια Αρχαιότητα Στην Αρχαία Ελλάδα Κατά την αρχαϊκή και κλασική εποχή μουσικη θεωρουνταν τα ποιητικά είδη και κυρίως στην λυρική ποίηση. Χρησιμοποιόταν για διασκέδαση, εορτασμους και πνευματικά δρώμενα. Είχαν μουσικά όργανα όπως τον αυλό, τη λύρα, και ιδιαίτερα την κιθάρα (οχι οπως την γνωριζουμε σημερα). Η μουσική ήταν σημαντικό μέρος της αρχαιοελληνικής παιδείας, όπου τα αγόρια ξεκινούσαν μουσικές σπουδές από έξι χρονών.

Ιστορια Κλασσική Μουσική Στη δυτική Ευρώπη, η μουσική εξελίχθηκε από τη μονοφωνία ως την πολυφωνία και την ομοφωνία. Η κλασσική μουσική εφερε την ανεξαρτητοποίηση της απο το θρησκευτικό περιεχομένο και το κείμενο γενικότερα μέσω της ενόργανης μουσικής. Εικόνα (παρτιτούρα του Μπάχ)

Ιστορια Κλασσική Μουσική Στα τελη 19ου αρχες 20ου αιώνα στον δυτικοευρωπαϊκό χώρο επινοήθηκε επίσης και τελειοποιήθηκε σειρά από συστήματα Μουσικής Σύνθεσης, όπως η Αντίστιξη, η Φούγκα, η Αρμονία, ο Δωδεκαφθογγισμός ή Σειραϊσμός.

Είδη οργάνων Ιδιόφωνα Ο ήχος παράγεται μέσω της δόνησης του ίδιου του σώματός τους Μεμβρανόφωνα Τα μεμβρανόφωνα (ομάδα κρουστών) φέρουν στρογγυλές μεμβράνες προς κρούση Χορδόφωνα Στα χορδόφωνα ο ήχος δημιουργείται θέτοντας τεντωμένες χορδές σε ταλάντωση

Είδη οργάνων Αερόφωνα Στα αερόφωνα ο ήχος δημιουργείται από αέρα που ταξιδεύει μέσα σε όργανο με σωληνοειδές σχήμα.   Ηλεκτρόφωνα Τα ηλεκτρόφωνα παράγουν ήχο μέσω ηλεκτρονικού κυκλώματος

20 - 21 αιώνας Ο 20ος αιώνας ειναι η αρχή μιας σειράς ανακαλύψεων νεων ειδών μουσικής . Απο την ροκ δημιουργήθηκαν εκατοντάδες παρακλάδια ειδών μουσικής από τα οποία μερικά ειχαν ΄πέραση και ακούγονται μεχρι και σήμερα ενώ άλλα που δεν άντεξαν ουτε μια δεκαετία. Τα συγκρωτήματα δημιουργούνται κατα εκαντοτάδες , η μουσική γίνεται μόδα και κουλτούρα των νέων η οποία υιωθετείται και η μουσικη μπαίνει σε κάθε σπίτι χαρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας.

20 - 21 αιώνας Μερικά απο τα είδη της ροκ μουσικής που εχουν επικρατήσει είναι : Alternative rock Καταγωγή : Πανκ ροκ δημιουργήθηκε το 1970-80 και αποτελείται από διάφορες υποκατηγορίες και είδη που ξεκίνησαν να προκύπτουν από την ανεξάρτητη μουσική σκηνή Συγκρωτήματα : Red Hot Chili Peppers, Linkin park, The White Stripes , Coldplay κ.α.

20 - 21 αιώνας Hard Rock καταγωγή : Blues Rock εμφανίστηκε στις αρχες του 1970 και ειναι μια πιο γρηγορη και δυνατη μορφη της ροκ Συγκρωτήματα : Deep Purple , AC/DC , Led Zeppelin κ.α.

20 - 21 αιώνας Ραπ μουσική Η ραπ είναι αφροαμερικανικό μουσικό είδος που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Έχει τις ρίζες της στην αφρικανική μουσική την οποίαν έφεραν με τη βίαιη εκδούλευση και μετέπειτα μετακίνηση τους οι μαύροι στην Αμερική. Ονομάστηκε έτσι εκ του αγγλικού ακρωνύμιου r.a.p (δηλαδή Rhythm And Poetry). Πρόκειται για είδος που δίνει έμφαση στους στίχους (ρίμες) και στο περιεχόμενο. Οι ρίμες (στίχοι), οι οποίοι έχουν μεγάλη έκταση και ποσότητα, εκφράζουν κατά κανόνα καθημερινά βιώματα και εμπειρίες.

20 - 21 αιώνας Ραπ μουσική Καλλιτέχνες : Eminem, 50 cent, Dr. Dre, Tu-Pac Shakour (R.I.P.) , DMX, Necro κ.α. Έλληνες : 12ος πίθηκος, Τάκι Τσαν, Ραψωδος Φιλόλογος , Εισβολέας κ.α.

20 - 21 αιώνας Ηλεκτρονική Μουσική Από το 1990 έως σήμερα η ηλεκτρονική μουσική, που έχει πολλές υποκατηγορίες, έχει καταλάβει το μεγαλύτερος μέρος του ακουστικού κοινού . Είδη : House, Electro , Dubstep , Chillstep , Future Bass κ.α Καλλιτέχνες : David Guetta, Skrillex, Hardwell, Fedde Le Grand, Moguai κ.α.

Η Ιστορια Της Μουσικης ΕΥΧΑΡΙΣΟΤΥΜΕ