Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓAIΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Θεολόγος Καθηγητής DEA Εκκλησιαστικής Ιστορίας ΑΠΘ Δρ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓAIΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Θεολόγος Καθηγητής DEA Εκκλησιαστικής Ιστορίας ΑΠΘ Δρ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓAIΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Θεολόγος Καθηγητής DEA Εκκλησιαστικής Ιστορίας ΑΠΘ Δρ. Θεολογίας ΑΠΘ

2 ROCK THE IMMORTAL P r o j e c t Ε Ρ Ε Υ Ν Η Τ Ι Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α
Ε Ρ Ε Υ Ν Η Τ Ι Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α ΤΑΞΗ: Β΄ Λυκείου

3 Νίκη Βύρα… Ευτυχία Βαλαβάνη… Ειρήνη Καμάτσου… Ελένη Λημναίου… Νίκη Κασάπη…
Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ: E C L I P S E

4 Τα βήματά μας… [1] Τη φετινή χρονιά θέμα της ερευνητικής μας εργασίας ήταν η rock μουσική… Αρχικά, αφού συγκροτήσαμε την ομάδα μας, μας ζητήθηκε να επιλέξουμε ένα κοινό όνομα… Έπειτα, με την καθοδήγηση του κ. A. Ι. Καλαμάτα, αναζητήσαμε τις ρίζες της rock μουσικής, τους θεμελιωτές της και σημαντικά συγκροτήματα, που την έφτασαν στο απόγειό της…

5 Τα βήματά μας… [2] Όπως σε όλες τις ομαδικές εργασίες, ήταν αναμενόμενο να υπάρξουν δυσκολίες… Αντιμετωπίσαμε κυρίως προβλήματα συντονισμού και αξιολόγησης των πληροφοριών, που ωστόσο στα πλαίσια του ομαδικού πνεύματος άμεσα τα ξεπεράσαμε….

6 Μέσα από ομαδική έρευνα, μας δόθηκε η ευκαιρία να αποκομίσουμε σημαντικές πληροφορίες για γνωστά συγκροτήματα, που αν και ακούγαμε ορισμένα τραγούδια τους, δεν είχαμε διανοηθεί τη σημαντικότητα του έργου και της προσφοράς τους στο χώρο της μουσικής, και γενικότερα του πολιτισμού. Εμβαθύναμε στα νοήματα των τραγουδιών και στα μηνύματα που αποσκοπούν να μεταδώσουν οι rock καλλιτέχνες.

7 WARRIORS Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ: Νίκος Καραμβάλης Δημήτρης Αντώνογλου Σπύρος Σιταράς Παναγιώτης Μουτζούρης

8 Με τί ασχοληθήκαμε… Εύρεση πληροφοριών για παλιά και σύγχρονα rock συγκροτήματα. Συγκεκριμένα, για τα συγκροτήματα Linkin Park, Scorpions, Imagine Dragons, System of a Down, Led Zeppelin και AC/DC. Παρουσίαση σύντομης βιογραφίας τους. Παρουσίαση των μελών τους. Παρουσίαση δισκογραφίας και δημοφιλών τραγουδιών τους.

9 Τί αποκομίσαμε… Μέσα από την ερευνητική εργασία μάς δόθηκε η ευκαιρία να εκτιμήσουμε περισσότερο την rock μουσική, και να γνωρίσουμε καλύτερα μερικά από τα συγκροτήματα που άφησαν και συνεχίζουν να αφήνουν το στίγμα τους στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

10 BREAKERS Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ: Χριστίνα Καλονγωμά Νίκος Ζίγκας - Καλδέλης
Νίκος Μαζιώτης Γιώργος Αλαγιάννης

11 Αυτή τη χρονιά η ερευνητική μας εργασία αφορούσε τη rock μουσική
Αποφασίσαμε με ποια συγκροτήματα θέλαμε να ασχοληθούμε. Επιλέξαμε πέντε και μετά συλλέξαμε πληροφορίες. Βρήκαμε φωτογραφίες, τίτλους δίσκων και γεγονότα σχετικά με την πορεία τους μέχρι σήμερα. Διαβάσαμε βιβλία σχετικά με τη ζωή καλλιτεχνών που ασχοληθήκαμε.

12 JIM MORRISON Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ
Διάβασε το βιβλίο και το παρουσιάζει η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΛΟΓΝΩΜΑ

13 «Εξέθεσε τον εαυτό σου στον μεγαλύτερο φόβο σου
«Εξέθεσε τον εαυτό σου στον μεγαλύτερο φόβο σου. Μετά απ’ αυτό ο φόβος δεν έχει δύναμη, συρρικνώνεται και εξαφανίζεται. Είσαι ελεύθερος…» J I M M O R R I S O N

14 Συγκεντρώσαμε όλα τα παραπάνω και τα επεξεργαστήκαμε σε διαφάνειες Power Point, κατατάσσοντας τα συγκροτήματα από τα πιο παλιά έως τα πιο καινούργια. Ακόμη, συμπληρώσαμε ερωτηματολόγια, τα οποία μοιράσαμε σε συμμαθητές και συμμαθήτριές μας. Μελετώντας τα, διαπιστώσουμε ποια είναι η γνώμη τους για τη rock μουσική.

15 ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ Διαβάζεις ακούγοντας rock μουσική;
   Τις περισσότερες φορές 6,7%  Αρκετές φορές 10,8%  Λίγες φορές 18,3%  Ποτέ 57,5%  Δεν έχω γνώμη 6,7%

16 Τέλος, μέσα από τη συμμετοχή μας στο project αυτό γνωρίσαμε καλύτερα τη rock μουσική, την οποία πολλοί από εμάς ακούνε, βιώνοντας ο καθένα μας τον τρόπο που την κάνει ξεχωριστή. Νιώσαμε περήφανοι που συμμετείχαμε σ’ αυτό το project, γιατί μας έδωσε ένα μεγαλύτερο κίνητρο να αγαπήσουμε τη rock μουσική.

17 U5 Η ΟΜΑΔΑΣ U5 Κωνσταντίνα Λιάκου Βύρωνας Μιχαλάκης Άννα Παλαιολόγου
Ευγενία Ρεϊση Μάγδα Ρούσσου U5

18 Είμαστε η ομάδα U5, μια ονομασία που επηρεάστηκε από το μεγάλο μουσικό συγκρότημα U2…
Στη σχολική ώρα του PROJECT «ROCK THE IMMORTAL» ασχοληθήκαμε με την ελληνική rock μουσική. Θα ήταν πλάνη αν υποστηρίζαμε ότι η χώρα μας υστερεί στον τομέα της rock μουσικής. Η αλήθεια είναι πως αρχικά δεν γνωρίζαμε αρκετά γι’ αυτήν, αλλά αποκτήσαμε κάποιες βασικές γνώσεις μέσα από την αναζήτηση και την ενασχόληση μας με το θέμα. Η ελληνική rock μουσική ξεκίνησε τα βήματα της τήν δεκαετία του ’60. Eμείς ψάξαμε πληροφορίες για τους δημοφιλέστερους καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα από την εποχή εκείνη μέχρι και σήμερα.

19 Μερικά γνωστά ελληνικά rock συγκροτήματα είναι τα «Ξύλινα Σπαθιά», «Τρύπες», «Στέρεο Νόβα», «Πυξ Λαξ» και πολλά αλλά. Εμείς ασχοληθήκαμε με τα μέλη του καθενός από τα παραπάνω συγκροτήματα και με τις διαφορές επιτυχίες τους. Μέσα απ’ όλη αυτή την ενασχόληση και έρευνά μας μάθαμε να συνεργαζόμαστε καλυτέρα και παρά τις οποίες διαφωνίες μας, να καταφέρνουμε να πετυχαίνουμε στο στόχο μας. Γενικά ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, καθώς μας δινόταν η ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να ξεφύγουμε από τη μονοτονία του σχολείου, καθώς ασχολούμασταν με κάτι που μας άρεσε, όπως είναι η rock μουσική μαθαίνοντας ενδιαφέροντα πράγματα, τα όποια αγνοούσαμε. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία!

20 Η Α Φ Ι Σ Α Μ Α Σ … Θερμές ευχαριστίες στην Αντωνία Σάββα για το σχεδιασμό και της χορηγίας της …

21

22 Σας ευχαριστούμε θερμά για την προσοχή σας…
Σας ευχαριστούμε θερμά για την προσοχή σας…


Κατέβασμα ppt "ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓAIΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Θεολόγος Καθηγητής DEA Εκκλησιαστικής Ιστορίας ΑΠΘ Δρ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google