Ομάδα 1 – Γ’1. Θέμα Με ποιες καλλιέργειες ασχολούνταν παλαιότερα οι κάτοικοι της περιοχής Διμηνίου και με ποιες ασχολούνται σήμερα. Που οφείλονται οι.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
 Το ελατόδασος Περτουλίου επιλέχθηκε ως θέμα Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης επειδή:  Υπόκειται σε αειφορική διαχείριση από το Τμήμα Δασολογίας.
Advertisements

“Σταγόνες ζωής, Ιστορίες για το βιβλίο του ΕΝΟ”
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ Ε΄ ΤΑΞΗ
το αμπέλι 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου Δ΄ Τάξη
Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 15o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ.
Φύση :Mια φίλη ζητά βοήθεια
Στρατοκόποι Έχουμε φτιάξει το δικό μας blog.
kοκκινοσκουφίτσα παραμύθι
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Πολιτισμού Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμός και Παραδόσεις της Πατρίδας μου.
ΒΑΤΥΛΗ.
1ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΜΑ : Η αυλή μας χώρος μόρφωσης, παιχνιδιού, δημιουργίας.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας « Άσπρα λαμπερά δοντάκια»
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ και ΛΥΚΕΙΟ) ΕΞΩΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – Συντονιστική.
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Ειδική Θεματική Δραστηριότητα Τμήμα Βπ– Τομέα Πληροφορικής 1 ου ΕΠΑΛ Λιβαδειάς Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αθανασίου Παρασκευή ΠΕ19/ Σκίτσος Δημήτριος ΠΕ.
Μεταλλαγμένα προϊόντα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΟΥ Η μητέρα μου κατάγεται από τον Άγιο Μέμνωνα από την πλευρά του πατέρα της και από την Ακανθού από την πλευρά της μητέρας της. Ο πατέρας.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ.
Συλλογή παραδοσιακών σπόρων Περιφέρειας Ταμασού και Ορεινής
Η σχολή μας, ιδιαίτερα λόγω γεωγραφικής τοποθέτησης, επέλεξε να ασχοληθεί με την τοπική ιστορία του Ιδαλίου ( αρχαίου και σύγχρονου)
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Τι ‘ναι αυτό που το λέμε… Διατροφή»
Οι μήνες Ένας χρόνος έχει 12 μήνες.
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου Σχ
Project : χορεύοντας στον κόσμο
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Μεσογειακή διατροφή, για μια καλύτερη ζωή»
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΜΕΝΙΚΩΝ
1 ο Δημ. Σχ. Αμπελοκήπων. « Οι μικροί γεωργοί » Την Τρίτη τα τμήματα της Β και Δ τάξης του σχολείου μας πήραν μέρος σε εκπαιδευτικό βιωματικό.
«Το σχολείο μας: εργαστήρι ανάπτυξης κριτικής σκέψης, δημιουργικότητας και συνεργασίας των δύο φύλων»
ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΥΔΙΑ
Μηχανική συγκομιδή γεωργικών προϊόντων Μηχανική συγκομιδή σιτηρών (λειτουργία θεριζοαλωνιστικών, χαρακτηριστικά, απώλειες) Μηχανική συγκομιδή αραβοσίτου.
4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου
Η ΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ Πολιτιστικό πρόγραμμα των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του12 ου δημοτικού σχολείου Πατρών. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μπεντενίτη Ειρήνη.
«Περιβάλλον- βότανα : Προστατεύω αυτό που με προστατεύει» είναι το θέμα του προγράμματος με το οποίο ασχολήθηκε η Β΄ τάξη με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την.
Ο ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
E2 Τάξη Τίτλος προγράμματος: «Ασφάλεια στο διαδίκτυο»
14 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΛΙΟΥ Η ποίηση εμπνέει τους μαθητές… Εργασία των μαθητών της Γ1 τάξης Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Θεοδώρα Χανδρινού-Εικαστικών.
ΛΑΚΑΤΑΜΕΙΑ Μικαέλα Χρυσοβαλάντης Αλέξανδρος Νικολέτα E’2.
Ελιά: από το δέντρο στο…πιάτο μας Υπεύθυνη προγράμματος: Ζερβού Σοφία Τμήμα: Γ2 Δημοτικό Σχολείο Λακκίου Λέρου
«Στο δρόμο για την αειφορία».  Βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Κυψέλης, στην οδό Δοϊράνης 43.  Μετρά 90 χρόνια λειτουργίας.  Έχει πλούσια συμμετοχή.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΜΠΕΛΙ: ΑΠΟ ΤΟN ΔΙΟΝΥΣΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!!! ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΚΚΙΟΥ ΛΕΡΟΥ ΤΜΗΜΑ Δ2 Υπεύθυνη προγράμματος :
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
Σχολική Δραστηριότητα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Άξονες Συνέντευξης.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ( )
«Υγιεινή Διατροφή, θέμα στάσης και θέμα δράσης:
Πρόγραμμα Κομποστοποίησης ΕΕΕΕΚ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
Πρόγραμμα «Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο»
Η σημασία και η αναγκαιότητα του αστικού και περιαστικού πρασίνου στις.
5ο Δημοτικό Σχολείο Κω Το κοινωνικό Σχολείο, το πράσινο Σχολείο, το Σχολείο που καινοτομεί, το συνεργατικό Σχολείο.
Γεωργία και Κλιματική Αλλαγή ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017, ΧΑΝΙΑ Το Ινστιτούτο Ελιάς , Υποτροπικών φυτών και Αμπέλου σε συνεργασία.
Πρότυπο Πειραματικό 2/Θ ΔΣ Πανεπιστημίου Πατρών
Αννα θεσσαλια.
Ιθκιέρδο Μαρία Ιωακίνα
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   Για τη διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος Σας γνωρίζουμε.
Άντρεα Παπαϊωακείμ Σταύρη Χίντικου
Παρουσίαση πρακτικής στην κοινότητα
Επιστήμη Β΄ Δημοτικού Μελετούμε τους καρπούς
«Το Φυσικό περιβάλλον του σχολείου μας. »
Νικόλαος Τρουπιώτης - Γεωργία Βελέντζα
Δημοτικό σχολείο Ζυγού
Πρόγραμμα «Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο 2.0»
Οι μήνες Ένας χρόνος έχει 12 μήνες.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΓΟΝΕΩΝ Γιαλυράκη Πόπη Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας(Msc), Play Therapist Θεραπεύτρια ζευγαριών (ICEEFT), Εκπαιδεύτρια ομάδων γονέων(Gordon-Fillial)
ΚΠΕ ΝΑΟΥΣΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΡΟΠΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ
Ελληνογερμανική Αγωγή
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ομάδα 1 – Γ’1

Θέμα Με ποιες καλλιέργειες ασχολούνταν παλαιότερα οι κάτοικοι της περιοχής Διμηνίου και με ποιες ασχολούνται σήμερα. Που οφείλονται οι διαφορές.

Αποτέλεσμα Παλαιότερα καλλιεργούνταν Σιτάρι Κριθάρι Φασόλια Φακές Μπιζέλια Αμπέλια Ελιές Σήμερα καλλιεργούνται Πεπόνια Λαχανικά Αμύγδαλα Ελιές Αχλάδια Πορτοκάλια Μανταρίνια

Προοπτικές για νέες καλλιέργειες Ρόδια Τσάι του βουνού Κενάφ

Ομάδα 2 – Γ’2

Θέμα Κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν και επικρατούσαν παλαιότερα στην περιοχή του σχολείου μας και γενικότερα στην περιοχή Διμηνίου. Υπάρχουν διαφορές; Αν ναι, ποιες είναι αυτές που μπορεί να οφείλονται;

Συνεντεύξεις

Ομάδα 3 – Γ’3

Θέμα Μελέτη του Γεωγραφικού και Γεωλογικού Περιβάλλοντος της περιοχής.

Τοποθεσίες και τοπονύμια Ξηριάς-> το ποτάμι Παλάτι-> περιοχή απέναντι από το σχολείο Βελανιδιά-> ο λόφος του Παλιουριού Κάκαβος-> ο χώρος μεταξύ Διμηνίου και βιομηχανικής περιοχής Μάιρα βράχος-> λόφος του οικισμού του χωριού

Ομάδα 4 – Γ΄4

Θέμα Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε το χώρο του σχολείου μας από πλευράς φυσικού περιβάλλοντος (φυτών).

Δραστηριότητες Μελετήσαμε τι είναι το φυσικό περιβάλλον Ασχοληθήκαμε με την βελτίωση του σχολικού χώρου περί φυσικού περιβάλλοντος Συζητήσαμε και κάναμε έρευνα στο διαδίκτυο για άνθη και φυτά κατάλληλα για τον σχολικό χώρο Ήρθαμε σε επαφή με τον διευθυντή γεωπονίας του πανεπιστημίου του Βόλου (Λύκας) για περισσότερες συμβουλές Ρωτήσαμε μαθητές για περισσότερες ιδέες στο θέμα της βελτίωσης του σχολικού χώρου

Δράσεις του τμήματος περιβαλλοντικής Εθελοντικές δραστηριότητες

Συγκεντρώθηκε μια Κυριακή ▫για τον καθαρισμό του εξωτερικού χώρου του σχολείου, και ▫για την εμφύτευση λουλουδιών κ’ θάμνων Με πρωτοβουλία του τμήματος της περιβαλλοντικής και την βοήθεια του κ.Πολυχρονόπουλο και κ.Αραμπατζή πραγματοποιήθηκε η εμφύτευση δέντρων από τα τμήματα της 3 ης τάξης