Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η σχολή μας, ιδιαίτερα λόγω γεωγραφικής τοποθέτησης, επέλεξε να ασχοληθεί με την τοπική ιστορία του Ιδαλίου ( αρχαίου και σύγχρονου)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η σχολή μας, ιδιαίτερα λόγω γεωγραφικής τοποθέτησης, επέλεξε να ασχοληθεί με την τοπική ιστορία του Ιδαλίου ( αρχαίου και σύγχρονου)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η σχολή μας, ιδιαίτερα λόγω γεωγραφικής τοποθέτησης, επέλεξε να ασχοληθεί με την τοπική ιστορία του Ιδαλίου ( αρχαίου και σύγχρονου)

2 Aξία Τοπικής Ιστορίας Βασικός Στόχος του Σχολείου μας μέσω αυτής της έρευνας είναι να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές την ανάγκη της Τοπικής Ιστορίας, αφού το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται είναι σε μεγάλο βαθμό ορατό για τους μαθητές/τριες, επισκέψιμο, περιγράψιμο, ερευνήσιμο και άρα πιο ενδιαφέρον και γοητευτικό. Μέσω της επαφής των μαθητών μας με την Τοπική Ιστορία, σκοπεύουμε στη βελτίωση της παρατηρητικότητας αλλά και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και ιστορικής συνείδησης.

3 Πτυχές-Τομείς έρευνας Ιστορικό Πλαίσιο ( ίδρυση, ονομασία, γενική ιστορική και γεωγραφική τοποθέτηση) Σχολεία περιοχής ( ιδιαίτερα για το πρώτο που δημιουργήθηκε στην περιοχή) Τοπικά Μνημεία ( ανδριάντες, μουσεία, τιμητικές πλάκες, αγάλματα κτλ) Λαογραφικά Στοιχεία ( αρχιτεκτονική, νερόμυλοι, αλευρόμυλοι κτλ) Επαγγέλματα ( ιδιαίτερα του «χθες» που επιβιώνουν στο «σήμερα»)

4 Παράμετροι Το πιο πιθανόν είναι ότι θα γίνει μια ΓΕΝΙΚΗ αναφορά στα άνωθι, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της εκπαίδευσης και της λαογραφίας, ίσως και επαγγελμάτων, ανάλογα και με το υλικό που έχουμε στη διάθεσή μας. Θα χρησιμοποιηθεί εποπτικό υλικό ( φωτογραφίες, ίσως και βίντεο) αλλά και γραπτά στοιχεία και πηγές. Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε τι επιβιώνει, τι αναβιώνει και τι έχει εξαφανιστεί από την περιοχή σε όλους τους πιο πάνω τομείς.

5 Θα ληφθούν ίσως και συνεντεύξεις από κατοίκους της περιοχής, ή ακόμα και μικρά βίντεο. Αναμένεται να αποδείξουμε ότι η τοπικότητα είναι σημαντική, άρρηκτα δεμένη με το μέλλον μας, απόλυτα συνυφασμένη με το χαρακτήρα και την προσωπικότητά μας.

6 Ιδιωτική Ελληνική Σχολή Φόρουμ Λοϊζίδης Αντώνης Λοΐζου Δέσποινα


Κατέβασμα ppt "Η σχολή μας, ιδιαίτερα λόγω γεωγραφικής τοποθέτησης, επέλεξε να ασχοληθεί με την τοπική ιστορία του Ιδαλίου ( αρχαίου και σύγχρονου)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google