«εάν όλοι βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον, κανένας άνθρωπος δεν θα ήταν εξαρτημένος από την τύχη» ~ Μένανδρος ~

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού
Advertisements

Λαφαζάνη Τέτα Μακρή Παναγιώτα ΘΕΜΑ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ.
«Μαθητές σε εθελοντική δράση» 2 ο Γυμνάσιο Καλλιθέας.
Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΗΜΕΡΑ
Όταν τα παιδια γραφουν …
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΔΕΣΣΗΣ, ΠΕΛΛΗΣ & ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Ας μιλήσουμε για την Εθελοντική Αιμοδοσία…
Η ΠΕΙΝΑ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
5 ΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ,ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Σπυρίδων-Ηρακλής Ακτύπης Γ.Γ. ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. Seven affairs of charity Frans II Francken (Flanders,
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
"Δημιουργία Κοινωνικών Επιχειρήσεων με τη χρήση Κοινωνικού Κεφαλαίου"
Κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Κοινωνικές Επιχειρήσεις: Η πρόκληση της εποχής μας Αthens Information Technology Απόστολος.
Δημοτικός Οργανισμός Υγείας & Κοινωνικών Θεμάτων Δήμου Βόλου Δίκτυο Εθελοντών Κοινωνικής Προσφοράς του Δ.Ο.Υ.Κ “ Volo”
1.3 Ο κοινωνικός περίγυρος – Μορφές διαπροσωπικών σχέσεων
ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «ΑΡΕΤΟΥΣΑ»
"13 ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ"
Coca-Cola Lives Positively Προγράμματα και δράσεις για τους εργαζομένους της Coca-Cola Hellas.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΤΑΜΟΣ ΘΩΜΑΣ
4 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ Σχ. Έτος
Φορολογικό σύστημα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αλληλεγγύη Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο της Ερευνητικής Εργασίας.
24 November 2014Γεωργία Μουάγκι1. Δομή της παρουσίασης Έμβληματα του Ερυθρού Σταυρού Χρήση του εμβλήματος Τι είναι ο Ερυθρός Σταυρός Τι είναι οι στοχοί.
Ορισμός της διδασκαλίας Οι ενέργειες και οι χειρισμοί, στους οποίους προβαίνει ο εκπαιδευτικός για να βοηθήσει το μαθητή στην οικειοποίηση γνώσεων και.
21. Άγχος, μοναξιά και περιθωριοποίηση
Δίκαιο και Ηθική Κανόνας Δικαίου Αφορά την κοινωνική συμπεριφορά Έχει δεσμευτικό χαρακτήρα Αν δεν τηρηθεί, επιβάλλονται κυρώσεις Κανόνας Ηθικής Αφορά τη.
Οργάνωση προσώπων και μέσων ειδικού σκοπού. ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΔΙ.Κ.ΚΕ.Μ. Θεσσαλονίκη 9 Ιουλίου 2014 Δημιουργία του ΔΙΚΤΥΟΥ Κοιν.Σ.Επ. Κεν. Μακεδονίας,
Αρχές Δικαίου Επιχειρήσεων
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΡΑΦΑΕΛΛΑ Β’
Dead Man Walking Σοφία Ηλιακοπούλου Ναταλία Καπώνη Ελένη Λάδη
Όλοι μαζί μπορούμε! Το Β΄ Δημοτικό Τραχωνίου στα πλαίσια του υπό έμφαση στόχου της φετινής χρονιάς 2013 – 2014 « Η καλλιέργεια της ενεργού πολιτότητας.
6.1. Δικαιώματα και υποχρεώσεις
Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ (ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ) ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΟΥΡΜΕΝΤΖΑ ΕΦΗ (Β2) ΚΟΥΡΜΕΝΤΖΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΗΝΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ… ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΚΖ.
Η Βούληση του Ανθρώπου για Διάκριση και Δύναμη
Κουβαλούσα το βάρος της μοναξιάς αγκομαχώντας. Βίωνα την άρνηση των ανθρώπων σε όλο το μεγαλείο της. Είπα αυτό είναι πια και παραιτήθηκα κλείστηκα στην.
Πανσυλλεκτικό-Πολυσυλλεκτικό Κόμμα Χρονική περίοδος: Καθολική ψηφοφορία Βαθμός κοινωνικής ανάπτυξης: η οικονομική ανάπτυξη μειώνει ανισότητες και.
Γεωργάκη Άννα-Μαρία Φίλιου Δήμητρα Χαλός Αλέξανδρος Χαντρόι Βησσαρίων.
5. Οι αξίες της ΕΕ Άρθρο 2 ΣΕΕ. Από τις αρχές στις Αξίες Η ΕΕ βασίζεται στις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας,
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ Βίκυ Φλέγγα Οικονομολόγος, Μsc περιφερειακή ανάπτυξη Στέλεχος διεύθυνσης οργάνωσης και πληροφορικής.
Όσο Υπάρχουν Άνθρωποι Εθελοντισμός. Ορισμός Εθελοντισμός είναι η δραστηριότητα που γίνεται ελεύθερα, αυθόρμητα και ανιδιοτελώς από μορφωμένους πολίτες.
Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Πρόσφυγας, λοιπόν, είναι κάποιος που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα του εξαιτίας πολιτικής, εθνικής, φυλετικής.
3 ο Γυμνάσιο Εχεδώρου «Η Εκκλησία του τόπου μου απέναντι στην οικονομική κρίση και τα καθημερινά προβλήματα των κατοίκων» Μανόλης Γιάτσογλου Θοδωρής Ευαγγελίδης.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ, Ph.D.. H ηθική περιλαμβάνει τις αρχές που ορίζουν το τι είναι σωστό και το τι όχι. Ως ηθική συμπεριφορά ορίζεται η επίδειξη μιας.
2 ο ΔΣ Χρυσούπολης Ε΄ τάξη Νοιάζομαι και Δρω. Εθελοντισμός - Εθελοντής Η πρόθυμη δέσμευση ενός ατόμου να εργαστεί χωρίς αμοιβή για ένα καθορισμένο ή αόριστο.
2 η Εργασία «ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» Πάνος Πλαγάκης Έφη Φλώρου.
Νομικά Θέματα Πληροφορικής
Γ.ν.π: ενα νοσοκομειο κοντα στον ασθενη
ΔΙΑΛΕΞΗ 5η Συνηγορία Υπευθυνότητα/ευθύνη Συνεργασία Στάση φροντίδας
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΜΥΡΝΗΣ
Η πρακτική της Κοινωνικής Εργασίας
ΑΤΟΜΑ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
ΠΟΛΕΜΟΣ Ή ΕΙΡΗΝΗ; ΜΑΘΗΜΑ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΟΜΑΔΑ: ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟΙ-ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Ο όρος ρατσισμός στην κυριολεκτικά σημαίνει το μίσος ή τον φόβο για άτομα που ανήκουν σε φυλές διαφορετικές από τη δική μας, καθώς και την εχθρική.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟς Χ.ΒλαχοΠΟΥλοσ.
Ο σκοπός της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής στην εκπαίδευση είναι:
ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ & Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΓΥΡΟΣ 1. ΕΝΝΟΙΑ & ΤΥΠΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ – Ο ΡΟΛΟΣ.
ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΜΕΔΙΟΛΑΝΩΝ
Ο κοινωνικός περίγυρος - Μορφές διαπροσωπικών σχέσεων.
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ-ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ Α.ΓΟΥΛΟΣΠΥΡΟΥ.
UNICEF Η UNICEF αναγνωρίζει πως οι έγκαιρες παρεμβάσεις είναι οι πιο αποτελεσματικές και συνεργάζεται στενά με τα Υπουργεία Παιδείας των αναπτυσσόμενων.
Μάθημα: Οικιακή Οικονομία
Το Δίκαιο.
Εθελοντισμός, κοινωνική δύναμη
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων:
Προσβασιμότητα για ΑμεΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

«εάν όλοι βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον, κανένας άνθρωπος δεν θα ήταν εξαρτημένος από την τύχη» ~ Μένανδρος ~

Ορισμός Αλληλεγγύης Αλληλεγγύη είναι συναίσθηση των ατόμων ότι έχουν κοινές υποχρεώσεις και κοινά δικαιώματα μεταξύ τους. Η αμοιβαία αναγνώριση της ανάγκης να υπερασπίζεται ένας τα δικαιώματα του άλλου. Εάν ο γείτονας πεινάει πρέπει να τον βοηθήσουμε, εάν ο φίλος υποφέρει να τον παρηγορήσουμε, εάν ο συμπολίτης έχει ανάγκη να τον ενισχύσουμε. Να βοηθήσουμε σε κάθε περίπτωση αυτούς που αναξιοπαθούν. Κάποτε και εμείς μπορεί να έχουμε την ανάγκη των άλλων.

Η αλληλεγγύη είναι αρετή και γνώρισμα πολιτισμένης κοινωνίας Η αλληλεγγύη είναι αρετή και γνώρισμα πολιτισμένης κοινωνίας. Είναι ένας από τους θεμελιώδης παράγοντες ηθικής περιόδου της κοινωνίας ο οποίος απαλύνει τις πληγές και την δυστυχία των μελών της και πολλαπλασιάζει τις χαρές τους. «Μοιρασμένη λύπη, μισή λύπη, μοιρασμένη χαρά, διπλή χαρά» λέει ο ελληνικός λαός. Και πραγματικά, μια αιφνιδιαστική λύπη, που έρχεται να μας συγκλονίσει, να αναστατώσει την ψυχή μας και να συντρίψει την αισιοδοξία μας, μετριάζεται, χάνει την σφοδρότητα της, γίνεται υποφερτή όταν βρεθεί ο συμπαραστάτης, ο φιλόστοργος και συμπάσχει μαζί μας.

Συνώνυμα της αλληλεγγύης Η Αλληλεγγύη είναι η  ενσωμάτωση, ο βαθμός και το είδος της ενσωμάτωσης, που προβάλλεται από μια κοινωνία ή ομάδα με τους ανθρώπους και τους γείτονές τους. Αφορά τις σχέσεις σε μια κοινωνία, με τις οποίες οι άνθρωποι συνδέονται μεταξύ τους. Συνώνυμα της αλληλεγγύης αδελφικότητα, αλληλοβοήθεια, ανθρωπιά, ενότητα, συμπάθεια, συμπαράσταση, συμπόνια.

Επίπεδα Αλληλεγγύης Η αλληλεγγύη εν κοινωνία εκδηλώνεται σε δύο διακριτά μεταξύ τους επίπεδα. Το πρώτο είναι αυτό της κρατικά συνεστημένης κοινωνίας. Σε αυτό επιβάλλεται από την ίδια την έννομη τάξη μια σειρά από καθολικά ισχύουσες και εξαναγκαστές υποχρεώσεις. Τέτοιες είναι ποικίλες υποχρεώσεις, όπως να συνεισφέρουν οι πολίτες στα δημόσια βάρη της χώρας τους αναλόγως του εισοδήματος.

Το δεύτερο είναι αυτό της εθελοντικής προσφοράς έργων και υπηρεσιών στη κοινωνία πολιτών σε επιμέρους τομείς του κοινού βίου. Σ' αυτή τη περίπτωση αναλαμβάνονται στη δημόσια σφαίρα επικοινωνίας δράσεις απέναντι σε συνανθρώπους ή για προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, ως επιλογή ανθρώπων που αυτοβούλως θέλουν να ενεργοποιηθούν από κοινού με άλλους για κάποιον καλό σκοπό.

Το συσσίτιο είναι φαγητό που παρασκευάζεται σε μεγάλη ποσότητα και προσφέρεται σε άτομα που ζουν μαζί ή ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Πολλοί άνθρωποι φτωχοί, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ούτε καν για να πάρουν ένα κομμάτι ψωμί... με το συσσίτιο και δίνοντας ένα πιάτο φαγητό σε αυτούς τους ανθρώπους... τους δίνουν και ελπίδα για τη ζωή. Τους δίνουν θάρρος, και όρεξη για να παλέψουν και να μην αφήσουν τη κρίση να τους νικήσει.

Παράδειγμα αλληλεγγύης Στην κοινωνική αλληλεγγύη, οι συνάνθρωποι μας δεν προσφέρουν χρήματα, αλλά το ρόλο αυτό αναλαμβάνει το κράτος χορηγώντας επιδόματα, τα λεγόμενα επιδόματα αλληλεγγύης σε όσους πληρούν τα κριτήρια, δηλαδή στις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες.

«Αγαπάτε Αλλήλους»

Ορισμός Φιλανθρωπίας Η Φιλανθρωπία ετυμολογικά σημαίνει «αγάπη του ανθρώπου» με την έννοια της φροντίδας για την θρέψη, την ανάπτυξη και την ενίσχυση δεινοπαθούντων συνανθρώπων που απορρέει από την άσκηση των ανθρώπινων αξιών και βασίζεται στον εθελοντισμό. Ο πιο συμβατικός σύγχρονος ορισμός είναι οι «ιδιωτικές πρωτοβουλίες, για το κοινό καλό, με έμφαση στην ποιότητα της ζωής». Είναι μία καλή πράξη που γίνεται ώστε να βοηθηθούν ευπαθείς ομάδες ανθρώπων που έχουν διάφορες ανάγκες, όπως είναι η συγκέντρωση χρημάτων για να ταΐσουν άστεγους ανθρώπους.

H φιλανθρωπία βασίζεται στη βούληση των ιδιωτών για την οικονομική ενίσχυση ανθρώπων που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι οι έρανοι που πραγματοποιούνται από ορισμένους οργανισμούς, οι οποίοι χρηματοδοτούνται από τους συνανθρώπους μας που έχουν οικονομική άνεση.

Ευχαριστούμε! ~Σπυρίδου Μαρία ~Στεφούδη Αγγελική ~Σωτηριάδου Βάσω ~Σωτηριάδου Κατερίνα ~Χατζηϊωαννίδου Δήμητρα