Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Όσο Υπάρχουν Άνθρωποι Εθελοντισμός. Ορισμός Εθελοντισμός είναι η δραστηριότητα που γίνεται ελεύθερα, αυθόρμητα και ανιδιοτελώς από μορφωμένους πολίτες.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Όσο Υπάρχουν Άνθρωποι Εθελοντισμός. Ορισμός Εθελοντισμός είναι η δραστηριότητα που γίνεται ελεύθερα, αυθόρμητα και ανιδιοτελώς από μορφωμένους πολίτες."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Όσο Υπάρχουν Άνθρωποι Εθελοντισμός

2 Ορισμός Εθελοντισμός είναι η δραστηριότητα που γίνεται ελεύθερα, αυθόρμητα και ανιδιοτελώς από μορφωμένους πολίτες ή από ανθρώπους που είναι μέλη κάποιων οργανώσεων με στόχο την παροχή βοήθειας στους ανθρώπους μας. Εθελοντισμός επίσης θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η ανιδιοτελής προσφορά υπηρεσιών από ένα άτομο για ένα καθορισμένο ή ακαθόριστο χρονικό διάστημα με στόχο το καλό της κοινωνίας.

3 Χαρακτηριστικά εθελοντισμού Σκοπός και στόχοι του εθελοντισμού Επίσημος και ανεπίσημος εθελοντισμός ( διεθνής περιβαλλοντικός και πολιτιστικός ) Χαρακτηριστικά του εθελοντή 1. Αποφυγή κέρδους 2. Ελεύθερη βούληση 3. Ωφέλη στον ίδιο και στην κοινωνία

4 Μορφές εθελοντισμού Ορισμένες μορφές εθελοντισμού συνιστούν, ενεργή συμμετοχή στα κοινά. Σ ’ αυτές τις περιπτώσεις ο εθελοντής είναι ενεργός πολίτης. ◦ Η συμμετοχή των σχολείων σε τέτοιες δράσεις αποτελεί μορφή εκπαίδευσης του ενεργού πολίτη ενώ ταυτόχρονα ευαισθητοποιεί τη νεολαία στην αξία της αλληλεγγύης και της ενεργούς συμμετοχής στα κοινά. Οι δράσεις αποσκοπούν να θέσουν το κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση ενώπιων των ευθυνών.

5 Υπάρχουν όψεις του εθελοντισμού που έχουν επικριθεί Τα κριτήρια αποφυγής αλλά και αποτίμησης τους γνήσιου εθελοντικού πνεύματος, είναι : για ποιον σκοπό κάποιος γίνεται εθελοντής, αν η εθελοντική του δράση δεν θίγει επαγγέλματα η υπηρεσίες, αν κρύβονται συμφέροντα κλπ. Υπάρχουν πρακτικές εθελοντισμού που βοηθούν πραγματικά τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και προκαλούν τον θαυμασμό του κοινωνικού συνόλου.

6 Αποτελέσματα ερωτηματολογίου σχετικά με τον εθελοντισμό Αποτελέσματα ερωτηματολογίου σχετικά με τον εθελοντισμό

7

8

9 Αν,έχετε λάβει μέρος σε κάποια εθελοντική δραστηριότητα τι είδους ήταν;

10

11

12

13

14

15

16

17

18 ???

19

20

21

22

23

24 H αξία της εθελοντικής προσφοράς

25 Συμμετείχαν : 1. Αλεξάκου Θωμαή 2. Αλεξίου Αποστόλης 3. Δεληγιάννης Ιωαννης 4. Δεληγιωργης Κωνσταντίνος 5. Δερβέναγας Γιώργος 6. Ζιώγας Απόστολος 7. Ζιώγας Παναγιώτης 8. Καούρα Κωνσταντίνα 9.K ατσάρας Σεραφείμ Ο υπεύθυνος καθηγητής : Κος Ντράχας Χρήστος 10. Κουτσομπλιάς Σεραφείμ 11. Λιάπης Χρήστος 12. Μέλλου Ζωή 13. Ξάνθη Ειρήνη 14. Σδράλιας Αλκιβιάδης 15. Σοφοκλάκου Σωτηρία 16. Στάθης Άγγελος 17. Στάμου Ναυσικά 18. Τσιούκας Γεώργιος 19. Τσουπαροπούλου Γεωργία


Κατέβασμα ppt "Όσο Υπάρχουν Άνθρωποι Εθελοντισμός. Ορισμός Εθελοντισμός είναι η δραστηριότητα που γίνεται ελεύθερα, αυθόρμητα και ανιδιοτελώς από μορφωμένους πολίτες."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google