2010 ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Advertisements

4η Ενότητα:Καθαρισμός.
ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Οι διατροφικές συνήθειες και διάφορες συνταγές κατά τη Βυζαντινή εποχή
Ενότητα 5η Συνέχεια.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
διατροφή «Ένα ξεροκόμματο που το τρως ήρεμος είναι καλύτερο
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Μεσογειακή Διατροφή Εκδήλωση «Μεσογειακό γεύμα»
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
Συστήματα επισιτισμού
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ Στοιχεια: ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
Συστήματα επισιτισμού - Μάθημα 1ον
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
2010 Σ Α Λ Τ Σ Ε Σ.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΦΑΓΗΤΑ ΕΥΚΟΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ # 1
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
 Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική.
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
ΨΥΞΗ.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ Στόχοι Ο Μαθητής
ΣΑΛΤΣΕΣ.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξέβαθο Τηγάνισμα
ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΨΑΡΙΑ.
Τα παλιά τα χρόνια… Τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχαν ψυγεία για να διατηρηθεί το κρέας, οι άνθρωποι είχαν βρει διάφορες μεθόδους συντήρησης ακόμα και στο.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE OR POT ROASTING
ΣΑΛΤΣΕΣ - SAUCES.
Προγεύματα. Σημασία του προγεύματος Για τον πελάτη: Θρεπτικότητα Για το ξενοδοχείο: Δημιουργία καλής εικόνας.
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΠΟΣΕ / POACHING
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ MASTER CHEF
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξ ΈΒΑΘΟ Τ ΗΓΆΝΙΣΜΑ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα,
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ.
Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος Σιτηρών & Αρτοσκευασμάτων Ενότητα 8: Υγιεινή κατά την παρασκευή προϊόντων άρτου. Θεοφάνης Γεωργόπουλος, Kαθηγητής Εφαρμογών,
22:28 ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Το κρέας Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου. Το κρέας (ορισμός) Κρέας ονομάζουμε την σάρκα των ζώων. Το κρέας αποτελεί τροφή για τον άνθρωπο από τα προϊστορικά.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
 Αυτό εδώ είναι ένα σίδερο παλιού τύπου, που λειτουργούσε με κάρβουνα. Το πάνω μέρος με το χερούλι άνοιγε προς τα πίσω και στο εσωτερικό τοποθετούνταν.
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ. ΟΟρίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. ΑΑναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη.
 ΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΧΑΡΤΙ  ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
ΒΡΑΣΤΑ Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
Μεθοδοι ΜαγειρεματοΣ 2.
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
ΣΙΔΕΡΑ Το σίδερο είναι μια οικιακή συσκευή που χρησιμοποιείται για να ισιώνει υφάσματα και ιδιαίτερα ρούχα.
ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΔΟΧΕΙΟ (POELING /POELER)
23:37 ΣΑΛΤΣΕΣ 11/12/2018 Ευριπίδης Σάββα.
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα 23:19 Ευριπίδης Σάββα.
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

2010 ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ

ΟΡΙΣΜΟΣ Είναι το ψήσιμο της τροφής κυρίως με ακτινοβολία.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ Υγιεινή και γρήγορη μέθοδος. Το ψήσιμο ελέγχεται εύκολα. ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ Συνεχής επίβλεψη. Κάρβουνα μπορεί να προκαλέσουν διάφορες ασθένειες.

Τροφές που ψήνονται με την μέθοδο αυτή: Κρέατα, Πουλερικά, Ψάρια, Ντομάτες, Μανιτάρια, Κολοκυθάκια κ.λπ..

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ Το ψήσιμο της τροφής στη σχάρα μπορεί να γίνει: Το ψήσιμο της τροφής στη σχάρα μπορεί να γίνει: Κάτω από πηγή θερμότητας. (Σαλαμάντρα) Πάνω από πηγή θερμότητας. (Σχάρα, Φουκού) Μπροστά από πηγή θερμότητας. (Γύρος) Ανάμεσα από δύο πηγές θερμότητας. (Τοστιέρα)

Αναγκαίος Εξοπλισμός

ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ Χτύπημα Το κτύπημα προηγείται του ψησίματος για να χαλαρώσουν οι ίνες των κρεάτων. Η τροφή μπορεί να μαριναριστεί για περισσότερη γεύση με βότανα, κρασί, σκόρδο κ.α. Επειδή με το κτύπημα η επιφάνεια της τροφής μεγαλώνει, το ψήσιμο γίνεται πιο γρήγορα.

ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ Λάδωμα Είναι η επάλειψη της σχάρας και της τροφής με λάδι πριν από το ψήσιμο. Το λάδωμα είναι απαραίτητο για να μην κολλήσει η τροφή στη σχάρα. Το λάδι πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή και με μέτρο.

ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ Μισοκάψιμο της τροφής (charring/marking) Αυτό γίνεται στο ψήσιμο στην σχάρα και το προκαλεί η επαφή του φαγητού με τις καυτές μεταλλικές ράβδους. Οι σκούρες αυτές γραμμές δίνουν την χαρακτηριστική εμφάνιση στις τροφές στη σχάρα και βελτιώνουν την εμφάνιση τους. Το μισοκάψιμο της τροφής στην σχάρα είναι σημαντικό γιατί όχι μόνο δίνει γεύση στην τροφή, αλλά δίνει επίσης την χαρακτηριστική εμφάνιση που έχουν τα φαγητά στην σχάρα.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ/ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΣΧΑΡΑ MISE EN PLACE. Αυτό προϋποθέτει καλή οργάνωση και γνώση της διαδικασίας και της συνταγής που θα ακολουθήσουμε. Η σχάρα πρέπει να είναι ζεστή και καθαρή για να γίνει το ψήσιμο και το μισοκάψιμο του φαγητού σωστά. Αλατοπιπερώνουμε για να δώσουμε γεύση στην τροφή. Το μαρινάρισμα δίνει περισσότερη γεύση. Η τροφή και η σχάρα πρέπει να λαδώνονται.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ/ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΣΧΑΡΑ Τοποθετούμε το φαγητό στην σχάρα με την «καλή» του μεριά πρώτη. Γυρίζουμε την τροφή 90 μοίρες για να γίνει το ‘μαρκάρισμα’ της τροφής. Γυρίζουμε την τροφή για να συμπληρωθεί το ‘μαρκάρισμα’ από την άλλη μεριά. Τελειώνουμε το ψήσιμο της τροφής.