“ΕΓΩ, Ο AΛΛΟΣ, Ο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ … ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ”

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ζωή μου: Ερευνώ-ανακαλύπτω τον κόσμο. Σχεδιάζω το μέλλον μου.
Advertisements

Το παιδαγωγικό πλαίσιο ενός έργου eTwinning. Το eTwinning προσφέρει προστιθέμενη αξία στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσα από: •Τη Bιωματική Μάθηση •Τα.
Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει συνεχώς να αποφασίζει και να ελίσσεται σε διαρκώς μεταβαλ .κόσμο.Έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.
Επιμορφωτικό Σεμινάριο 23 & 24 Νοεμβρίου 2013 Θεωρητική Κατάρτιση και Πρακτική Άσκηση Aναστάσιος Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Υπεύθυνος Αθλήματος Κολύμβησης.
Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό
Κατάθεση εμπειριών από την πρώτη χρονιά λειτουργίας:
Κανόνες και όρια κατά τη διάρκεια της εφηβείας
ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ
Αυτοεκτίμηση Σεβασμός Αγάπη
Ένα πολύ ενδιαφέρον έργο.
1.1 Η οικογένεια- Η ελληνική οικογένεια
ΘΕΜΑ : « Διαπροσωπικές σχέσεις των νέων»
Κωστής Κουρσάρης Μιχάλης Κοντοπίδης
Το αγαπημένο μου μάθημα
Δραστηριότητα 12‘Σκέψου και Παρουσίασε τον Εαυτό σου’ Οδηγίες Συμπλήρωσε τα πεδία Ονειρεμένη Καριέρα Καριέρα ‘Όλα Καλά’ Μέτρια Καριέρα Υποχρεωτική Καριέρα.
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ –ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ-BULLYING
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!!!
ΣεβΟμαστε τη διαφορετικΟτητα…
Σέβομαι τη διαφορετικότητα
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ μμμμμμμμμμμμμμμ.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!!
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΣΧΟΛ
Τι ΕΙναι η βια;. Τι ΕΙναι η βια; Που ςυμβαινει; Σχολείο Σπίτι Δουλειά Ανάμεσα σε διαφορετικά κράτη Άνθρωποι σε επαφή με διαφορετική δύναμή.
ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
Κατάγομαι από ένα ορεινό χωριό του Ζαγορίου. Έζησα στον τόπο καταγωγής μου μέχρι την ηλικία των 9 ετών και, στη συνέχεια, εγκαταστάθηκα με την οικογένειά.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΡΑΦΑΕΛΛΑ Β’
2ο ΕΠΑΛ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ : ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Οι 12 Προτροπές προς Έλληνα
Παρουσίαση Δ.Σ.Μελισσοκομείου
Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ (ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ) ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΟΥΡΜΕΝΤΖΑ ΕΦΗ (Β2) ΚΟΥΡΜΕΝΤΖΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΡΑΣΕΠ ΓΥΜΝ.-ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ Ιανουάριος 2009
Ξενοφοβια – Χρωμοφοβια Ρατςιςμος
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΕΦΗΒΟ ΑΓΟΡΙ - ΚΟΡΙΤΣΙ 5o γενικό λύκειο Ηρακλείου ΔΙΔ. ΕΤΟΣ: Β. ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Ομάδα εργασίας Μάριος.
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΕΡΙΚΩΝ ΟΤΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΝΑΙ «ΑΧΡΗΣΤΗ» Β’ ομάδα:Λιόλιου Αρετή, Ματσούκα Αντωνία,
ΦΙΛΙΑ Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι.
Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
Η ζωή μου: Ερευνώ-ανακαλύπτω τον κόσμο. Σχεδιάζω το μέλλον μου.
33ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει συνεχώς να αποφασίζει και να ελίσσεται σε διαρκώς μεταβαλ .κόσμο.Έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.
ΤΑΞΗ:Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΥΚΗΣ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ Δήμητρα Σκιάνη Νίνα Καλύβα Μαργαρίτα Δουκάκη Άννα.
Σεμιναριο 9 σεπτεμβριου 2014
Κοινωνική Ένταξη: Αποδέξου με, όπως είμαι Επιμέλεια: Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΣΚΟΥΜΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ.
ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ Τάξη Στ1 Σχολική χρονιά Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
 ΠΩΣ βλέπετε τους ανθρώπους που έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος ή ανήκουν σε διαφορετική εθνικότητα από εσάς; Τους θεωρείτε ίσους με εσάς; Δυστυχώς,
1 3/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΑΡΤΑΣ. 2 Nα υιοθετήσετε θετική στάση απέναντι στη διαφορετικότητα (στα παιδιά με ειδικές ανάγκες). Στο τέλος της παρουσίασης.
Αγγελος Βαλλιανατος Σχολικος Συμβουλος ΠΕ01
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
Το ερωτηματολόγιο για το σχολικό εκφοβισμό ως μέσο ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλου του σχολείου 1ο Γυμνάσιο Πεύκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία.
«Αυτοαντίληψη, επικοινωνία και συνεργατικότητα στο σχολικό περιβάλλον»
ΤΕΧΝΗΤΟ ΟΦΣΑΙΝΤ: γυναίκες και άντρες όμοιοι και διαφορετικοί
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Ο όρος ρατσισμός στην κυριολεκτικά σημαίνει το μίσος ή τον φόβο για άτομα που ανήκουν σε φυλές διαφορετικές από τη δική μας, καθώς και την εχθρική.
Διδακτικοί στόχοι Το κεφάλαιο αυτό θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις ότι κάθε κοινωνία οργανώνεται με βάση συγκεκριμένους κοινωνικούς κανόνες, οι οποίοι προσδιορίζουν.
Ομαδα: …? (Β2) Μαριάννα Αδαμάκη Δήμητρα Ζιώγα Γιώργος Κόκκινος
Λίγα λόγια για τα προσωπικά δεδομένα
Ο κοινωνικός περίγυρος - Μορφές διαπροσωπικών σχέσεων.
Στη συνέχεια οι μαθητές έγραψαν τις δικές τους σκέψεις..
UNICEF Η UNICEF αναγνωρίζει πως οι έγκαιρες παρεμβάσεις είναι οι πιο αποτελεσματικές και συνεργάζεται στενά με τα Υπουργεία Παιδείας των αναπτυσσόμενων.
Επίδραση του καπνίσματος στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας.
ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Ένα απο τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς και οι καθηγητές είναι πως τα παιδιά απο μικρή.
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΙΣΟΙ
2o γυμνασιο Ελευσινας Κουρβας Επαμεινωνδας, μαθητης γ΄γυμνασιου
Να πιστεύω δυνατά δίχως μωροπιστία και να σέβομαι τα πιστεύω των άλλων
Οι 12 Προτροπές προς Έλληνα
11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΙΑ. ΝΑΙ ΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ
2ο Γυμνάσιο Καλλίπολης Σχολική & Κοινωνική Ζωή
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

“ΕΓΩ, Ο AΛΛΟΣ, Ο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ … ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ” Μέλη ομάδας Ματούλα Μπασδέκη Α’3 Δέσποινα Λάκουρα Α’2 Κωσταντίνος Κωτρονάκος Α’2 Δημήτρης Μαλλιάκας Α’3 Το θέμα που είχαμε ως εργασία θεωρούμε ότι ήταν αρκετά δύσκολο. Η συνεργασία μας σαν ομάδα ήταν αμήχανη αρχικά γιατί δεν έχουμε μάθει να δουλεύουμε με παιδιά που δεν είμαστε ήδη φίλοι. Στη συνέχεια, θεωρούμε ότι τα καταφέραμε όχι τόσο καλά όσο θα έπρεπε. Πιστεύουμε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος και εξάσκηση για να μάθουμε να δουλεύουμε καλά ως ομάδα.

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ Το να είσαι μέλος μίας ομάδας δεν είναι καθόλου εύκολο και απλό. Υπάρχουν μία σειρά από υποχρεώσεις που πρέπει να τηρούνται αλλά και δικαιώματα που διεκδικούνται. Ας ξεκινήσουμε από την πρώτη ομάδα μέσα στην οποία γεννιέται ο άνθρωπος, την οικογένεια. Κάθε μέλος της έχει δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Π.χ. οι γονείς έχουν υποχρέωση να παρέχουν στα παιδία τους στέγη, τροφή, μόρφωση αλλά και τα παιδία οφείλουν στους γονείς σεβασμό, ειλικρίνεια, συμμετοχή στις δουλειές του σπιτιού (ανάλογα με την ηλικία). Η δεύτερη ομάδα που κάθε παιδί πρέπει να γίνει υποχρεωτικά μέλος της, είναι το σχολείο. Κι εκεί τα παιδιά έχουν το δικαίωμα της μόρφωσης αλλά και την υποχρέωση της τήρησης κάποιων σχολικών κανόνων απέναντι στους καθηγητές αλλά και μεταξύ τους. Στη συνέχεια υπάρχουν διάφορες αθλητικές ομάδες ή σύλλογοι όπου ισχύουν ανάλογοι γραπτοί και άγραφοι κανόνες. Τέλος στον εργασιακό τομέα, όποιο επάγγελμα και να ακολουθήσει κάποιος πρέπει να έρχεται σε επαφή με άλλους ανθρώπους, άρα και να καταφέρει να ζει και να συνεργάζεται αρμονικά μαζί τους. Όλα αυτά υλοποιούνται μόνο όταν τηρούνται οι κανόνες του γνωστού «συμβολαίου». Πόσο απλά όμως είναι όλα αυτά που προαναφέραμε; Καθόλου απλά πιστεύουμε.

Αν ήταν απλά, αν όλοι τηρούσαν με ευλάβεια τις υποχρεώσεις τους και διεκδικούσαν τα δικαιώματά τους, τότε θα βλέπαμε τριγύρω μας άπειρες ευτυχισμένες οικογένειες, σχολεία δίχως προβλήματα συμπεριφορών και εργασίες που να κυλούν ευχάριστα, αβίαστα και αρμονικά. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Οι περισσότερες οικογένειες έχουν προβλήματα σχέσεων, τα σχολεία και ο εργασιακός χώρος επίσης. Η σημαντικότερη αιτία όλων αυτών είναι ότι οι άνθρωποι είναι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους στον χαρακτήρα και στις συνήθειες και για να συνυπάρξουν αρμονικά χρειάζονται πολλή προσπάθεια. Αν υπολογίσουμε και τον εγωισμό που τους εμποδίζει να υποχωρούν και να συμβιβάζονται τότε καταλαβαίνουμε γιατί η αρμονική συμβίωση είναι ανέφικτη αρκετές φορές. Ένα σπουδαίο προσόν του ανθρώπου είναι να αποδέχεται την διαφορετικότητα του συνανθρώπου του, αφού πρώτα γνωρίσει καλά τον εαυτό του. Η «αυτογνωσία» δηλαδή όπως πίστευε και ο Σωκράτης είναι το πρώτο βήμα για την αρετή και την ευτυχία. Πρώτα λοιπόν ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας και τον αγαπάμε και μετά γνωρίζουμε τους άλλους, ανεξαρτήτου φύλου, καταγωγής ή ικανοτήτων και συνηθειών και μαθαίνουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά.

Έτσι δεν θα υπάρχουν και φαινόμενα ρατσισμού που βασανίζουν πολύ την σημερινή κοινωνία. ‘’Αυτός ο άλλος ο διαφορετικός’’ μπορεί να είναι ψηλός ή κοντός, παχύς ή αδύνατος, ανάπηρος ή υγιής, Έλληνας ή αλλοδαπός, άσπρος, μαύρος ή κίτρινος. Εμείς πρέπει να σεβόμαστε αυτόν τον άλλον και να τον κρίνουμε για το μυαλό, την καρδιά και την συμπεριφορά του και όχι για την θρησκεία ή το χρώμα του. Όλοι είμαστε παιδιά του ενός και μοναδικού Θεού (ανεξάρτητα πώς τον ονομάζουμε) και όλοι είμαστε ίσοι μεταξύ μας και πρέπει να έχουμε ίσες ευκαιρίες στη ζωή. Τέλος πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι όλα αυτά επιτυγχάνονται μόνο με αυτογνωσία, έλλειψη εγωισμού, σεβασμό στη διαφορετικότητα και πολλή , πολλή αγάπη και ανιδιοτέλεια. Κι αν οι απόψεις μας φαίνονται ιδανικές και ουτοπιστικές δεν πειράζει, ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ.! ΕΣΤΩ ΚΙ EΝΑ ΜΙΚΡΟ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕIΝΑΙ ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΡΧΗ!!!