Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΙΣΟΙ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΙΣΟΙ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΙΣΟΙ
Επιμέλεια: Κλωστράκη Γεωργία

2 ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ
Pet shop:

3 Η δημιουργία και η ομορφιά ολόκληρης της πλάσης στηρίζεται ακριβώς σε αυτήν την ιδιότητα δηλαδή τη "διαφορετικότητα".

4 Ένας μικρός ποιητής από την Αφρική λέει:

5

6 Δημιουργός του ποιήματος

7 Ρατσισμός Οι στερεοτυπικές αντιλήψεις (μαύρος, λευκός, ψηλός, κοντός, παχύς, αδύνατος, ξανθός, μελαχρινός κτλ) οδηγούν στο ρατσισμό. Η "μη αποδοχή της διαφορετικότητας" οδηγεί σε ακραίες και αντικοινωνικές συμπεριφορές.

8 ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: Ο ΜΑΥΡΟΣ ΕΠΙΒΑΤΗΣ
Η ταινία μικρού μήκους που παρατίθεται παρακάτω αναφέρεται στην εμπειρία ενός ατόμου που είχε έρθει από την Αφρική. Κάθισε δίπλα σε μία κυρία που δεν μπορούσε να αποδεχτεί ότι συνταξιδεύει με έναν "διαφορετικό" άνθρωπο που τον θεωρεί κατώτερο, επειδή είναι διαφορετικός από εκείνην, έχει διαφορετικές συνήθειες, συμπεριφορά, κατάγεται από διαφορετική χώρα κ.ά. Όμως ο "διαφορετικός" λειτούργησε με έναν έξυπνο τρόπο και έδωσε ένα σημαντικό μάθημα στη συγκεκριμένη κυρία.

9 Ταινία: ANTI BULLING FILM GETS SHORTER EVERY TIME YOU SHARE IT
Ένα παιδί αναρωτιέται τι φταίει που όλοι οι συμμαθητές του του κάνουν τη ζωή του δύσκολη.  Μήπως είναι πολύ ψηλός ή πολύ κοντός; Μήπως είναι πολύ έξυπνος ή λιγότερο έξυπνος; Μήπως είναι πολύ αδύνατος ή έχει παραπάνω κιλά; Τι φταίει τελικά;  Link:

10 «Είμαι διαφορετικός αλλά έχω δικαίωμα να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου»
Αυτό υποστήριξε ο διάσημος σήμερα κιθαρίστας Tom Jam που κατόρθωσε να πραγματοποιήσει τα όνειρά του, δηλαδή να γίνει κιθαρίστας, παρ΄ όλο που όλοι γύρω του, του έλεγαν ότι δεν θα τα καταφέρει αφού γεννήθηκε χωρίς χέρια. Ο ίδιος πίστεψε στο όνειρό του και τελικά τα κατάφερε.

11

12 Ίσα Δικαιώματα Όλοι οι άνθρωποι έχουν ίσα δικαιώματα και όλοι διαθέτουν ταλέντο και δημιουργικό πνεύμα, απλά θα πρέπει να  δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες σε κάθε άτομο από το οικογενειακό, το σχολικό περιβάλλον, το κοινωνικό περιβάλλον κ.ά, ώστε να ανακαλύψει και να καλλιεργήσει το ταλέντο του και να εκφράσει το δημιουργικό του πνεύμα.

13

14 Όλοι έχουν ανάγκη από έναν φίλο: https://www. youtube. com/watch
Όλοι έχουν ανάγκη από έναν φίλο:

15 Έλμερ: Το παρδαλό ελεφαντάκι θέλησε να γίνει ίδιος με τους άλλους γιατί θεωρούσε ότι:

16 ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Να έχουν τροφή, νερό και σπίτι. Οι γονείς θα πρέπει να τα φροντίζουν και να ενδιαφέρονται γι΄ αυτά. Να αισθάνονται ασφάλεια στους κοινωνικούς κύκλους που ανήκουν. Να έχουν υγειονομική περίθαλψη. Να απολαμβάνουν την κατάλληλη κοινωνική φροντίδα και ασφάλιση. Να λένε ελεύθερα τη γνώμη τους. Να έχουν ελευθερία σκέψης και θρησκείας. Να μην προσβάλλεται η τιμή και η υπόληψή τους.

17 Να πηγαίνουν στο σχολείο και να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση.
Να έχουν πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης π.χ. διαδίκτυο Να προστατεύονται από κάθε μορφή βίας, κακοποίησης, προσβολής, παραμέλησης, εγκατάλειψης, σωματικής, ψυχολογικής, πνευματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης, όσο βρίσκονται στην ευθύνη των γονιών ή των κηδεμόνων τους ή άλλων προσώπων στα οποία αυτοί το έχουν εμπιστευθεί. Να έχουν τη δική τους πολιτιστική ζωή, θρησκεία και γλώσσα τα παιδιά που ανήκουν σε εθνικές, γλωσσικές ή θρησκευτικές μειονότητες.

18 Τα παιδιά με σωματικές ή πνευματικές αναπηρίες έχουν δικαίωμα να ζουν σε συνθήκες που εγγυώνται την αξιοπρέπειά τους και ευνοούν την αυτονομία τους. Να ξεκουράζονται, να έχουν ελεύθερο χρόνο, να ψυχαγωγούνται και να ασχολούνται με πράγματα που τους ενδιαφέρουν. Να προστατεύονται από την οικονομική εκμετάλλευση και κάθε επικίνδυνη εργασία που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την εκπαίδευση, την υγεία ή την ανάπτυξή τους. Να προστατεύονται από την παράνομη χρήση ναρκωτικών ουσιών αλλά και να μη χρησιμοποιούνται στην παραγωγή ή τη διακίνησή τους.

19 Να προστατεύονται από κάθε μορφή σεξουαλικής βίας και εκμετάλλευσης, όπως ο εξαναγκασμός σε σεξουαλική δραστηριότητα, πορνεία και πορνογραφία. Να έχουν τη δική τους ταυτότητα. Να πάρει μέτρα η πολιτεία για να προστατεύσει τα παιδιά από απαγωγές

20 ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Να σέβονται τους άλλους. Να μη λένε ψέματα Να μην απλώνουν το χέρι σε πράγματα που δεν τους ανήκουν. Να ακούνε προσεχτικά τους άλλους. Να περιμένουν τη σειρά τους και να παίρνουν το λόγο με ευγενικό τρόπο. Να σέβονται τους κανόνες των κοινωνικών ομάδων που ανήκουν. Να προσέχουν και να προστατεύουν τον εαυτό τους.

21 Να μελετούν τα μαθήματά τους, γιατί αυτή είναι η δική τους εργασία.
Να μην απαιτούν από τους γονείς τους συνέχεια νέα και ακριβά πράγματα (ρούχα, παιχνίδια, αντικείμενα) Να μη σηκώνουν το χέρι και να χτυπούν τους άλλους. Να μην κάνουν στους άλλους αυτό που δε θα ήθελαν να κάνουν οι άλλοι σε αυτούς. Να αποδέχονται και να σέβονται το διαφορετικό. Το διαφορετικό δεν είναι κακό. Να βοηθούν τους άλλους όταν μπορούν να βοηθήσουν.

22 ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ Μ΄ ΈΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ
Ο ήρωας της ταινίας χαρίζει το "χαμόγελο« του στους ανθρώπους βλέποντας πάντα τα θετικά στοιχεία σ’ αυτούς και όχι τα αρνητικά. Χαρίστε λοιπόν κι εσείς ένα όμορφο χαμόγελο στα αγαπημένα σας πρόσωπα και ζωγραφίστε το πρόσωπο εκείνο που έκανες χαρούμενο με το χαμόγελό σου.

23 Validation: https://www.youtube.com/watch?v=ihC8d1XPp2k


Κατέβασμα ppt "ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΙΣΟΙ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google