Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ (Γάλλος συγγραφέας)

2 ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ
ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ

3

4 Ευγένεια είναι η καλή συμπεριφορά απέναντι στους γύρω μας, ενώ σεβασμός είναι η φροντίδα να μη θίγονται και να μην παραβιάζεται κάτι που είναι σημαντικό. Και αναμφίβολα η προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου είναι σημαντική.

5 Στην Οικουμενική διακήρυξη στο άρθρο 1 αναφέρεται ότι όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης. Η παραβολή του καλού Σαμαρείτη μας διδάσκει την αγάπη που πρέπει να έχει ο κάθε άνθρωπος προς τον πλησίον ανεξαρτήτου χρώματος, κόμματος, φυλής ή θρησκείας.

6 Σέβομαι τη διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου
Σέβομαι τη διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου

7 Η βία ή το bulling όπως διεθνώς ονομάζεται δεν πρέπει να έχει θέση στα σχολεία

8

9 Τα σπρωξίματα, τα χαστούκια, οι γροθιές, οι κλωτσιές, οι βρισιές, η κοροϊδία, οι χειρονομίες και γενικά η ταπείνωση με ύβρεις και εκφοβισμούς δεν πρέπει να χαρακτηρίζουν τις σχέσεις των παιδιών.

10 Ασφαλώς και δεν μπορούμε να είμαστε φίλοι με όλους, σίγουρα δεν συμφωνούμε με όλους, αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν μας δίνει το δικαίωμα να φερόμαστε με άσχημο και βίαιο τρόπο στους γύρω μας.

11 Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!!!

12 Καλούμαστε να συμπεριφερόμαστε στους άλλους όπως θα θέλαμε να μας συμπεριφέρονται. Μερικές φορές όμως, καλούμαστε να συμπεριφερόμαστε στους άλλους, όπως θα έπρεπε να μας συμπεριφέρονται.

13 Ποτέ δεν πρέπει να κάνουμε στους άλλους ότι δεν θέλουμε να μας κάνουν
Ποτέ δεν πρέπει να κάνουμε στους άλλους ότι δεν θέλουμε να μας κάνουν!!! Αν όλοι μας λειτουργούσαμε έτσι, τότε σίγουρα ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος.

14 Η βία δεν είναι μαγκιά και δεν δηλώνει την δύναμη κάποιου, αλλά την αδυναμία του. Αυτοί που φέρονται με βία δεν σέβονται πρώτα τον ίδιο τους τον εαυτό.

15 Πρέπει λοιπόν να ξεκινήσουμε από τον ίδιο μας τον εαυτό για να μπορέσουμε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο.

16 Όλοι οι μαθητές έχουν δικαιώματα, έχουν όμως και υποχρεώσεις
Όλοι οι μαθητές έχουν δικαιώματα, έχουν όμως και υποχρεώσεις. Το κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην παιδεία, την αξιοκρατία έχει όμως και υποχρεώσεις απέναντι στους δασκάλους, στους καθηγητές και στους συμμαθητές του.

17 Εμείς λοιπόν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Τριανδρίας καλούμε όλους τους συμμαθητές μας να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο και όλοι μαζί να φωνάξουμε:

18 ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ

19 ΝΑΙ στη συζήτηση ΝΑΙ στον ουσιαστικό διάλογο ΝΑΙ στη συνεργασία ΝΑΙ στην κατάργηση των διακρίσεων ΝΑΙ στην ευγένεια ΝΑΙ στον σεβασμό ΝΑΙ στην φιλία

20 ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ : Αντωνάκης Κωνσταντίνος Κουζούδης Σταύρος
Μποτίνης Θεόδωρος


Κατέβασμα ppt "ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google