Θέμα του Project μας κατά τη σχολική χρονιά 2012-2013 «Μαθηματική Μοντελοποίηση» Απευθύνθηκε σε μαθητές Β΄ Λυκείου Σχολείο : Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κατασκευή σχολικού ιστότοπου Οι μαθητές της Α΄ Λυκειου που ανέλαβαν το project με θέμα «κατασκευή σχολικού ιστότοπου» χωρίστηκαν σε έξι ομάδες. Σε κάθε.
Advertisements

Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
Νοέμβριος 2009 Κατερίνα Φυτράκη Φιλόλογος ΜΑ
Eπιμέλεια Τίκβα Χριστίνα
Αργύρη Παναγιώτα , Μαθηματικός
7.5.2 Αντικειμενοστραφής προγραμματισμός
Λύκειο Αγίου Νικολάου Τάκη Βασιλική Όθωνος Κατερίνα
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
1ο Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θεσσαλονίκης Ε2 Τάξη
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι
Quatuor Squilla Θέμα: "Πώς επηρέασε η χρήση της κινητής τηλεφωνίας τις διαπροσωπικές σχέσεις και ποια νέα ήθη και γλώσσα εισήγαγε στη σύγχρονη καθημερινότητα;"
Presentation of information/Παρουσίαση πληροφοριών
Τεχνολογία B΄ Γυμνασίου
Εισαγωγή στις Βασικές Έννοιες Πληροφορικής
Απομακρυσμένη Εκπαίδευση
Εννοιολογική αναπαράσταση δεδομένων. Οντότητα Είναι κάθε αντικείμενο, πρόσωπο, γεγονός κατάσταση ή και αφηρημένη έννοια που προσδιορίζεται από την ανεξάρτητη.
Mathematical literacy and basic competences in science and technology Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα.
Φυσική Α΄ Γυμνασίου Στόχοι και μέσα
ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Σχολική Βαθμίδα : Β κατεύθυνσης Διάρκεια μαθήματος : 1 διδακτική ώρα 1) Να μελετούν τη συμπεριφορά της συνάρτησης f με τύπο στο μέσω της.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ Α΄ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ.
Δημιουργικότητα & Μαθηματικά
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟΠΟΙΗΣΗΣ.  1. Το υπολογιστικό σύστηµα επιτρέπει στον χρήστη να αναπαραστήσει ένα φυσικό φαινόµενο ή µια κατάσταση στην οθόνη.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ.
Το πείραμα του Ερατοσθένη
Ιδέες για αξιολόγηση, Ασκήσεις – Προβλήματα – Εργασίες Φύλλο Εργασίας 1 ΕΚΦΕ Αμπελοκήπων Αθ. Βελέντζας ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης.
Διδακτική Μαθηματικών Ι 9 Απριλίου 2014 Μάθημα 4 ο -5 ο Επίλυση προβλήματος ( συνέχεια )
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Τι είναι αλγόριθμος
Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Αρχειονομίας - Βιβλιοθηκονομίας Εργασία στο υποχρεωτικό μάθημα του ΣΤ’εξαμήνου Θέμα: Oxford Digital Library.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
 Το project με το οποίο ασχοληθήκαμε ονομάζεται «παιχνίδι της γνώσης». Χωριστήκαμε σε ομάδες όπου η κάθε μία ασχολήθηκε με ένα ξεχωριστό διδασκόμενο μάθημα.
Εισαγωγή στην Έννοια του Αλγορίθμου και στον Προγραμματισμό
από τον Εργαστηριακό Οδηγό Φυσικής
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Γερά Δόντια… Καλύτερη Υγεία»
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ Δήμητρα Σκιάνη Νίνα Καλύβα Μαργαρίτα Δουκάκη Άννα.
Πρακτική Άσκηση 2013 – 2014 Ιωσηφίδης Σταύρος Καραγγέλης Κωνσταντίνος
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Τμήμα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ – ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Μαρκουλιδάκης Ανδρέας 1112.
Πρακτικη Ασκηση προοδος ΘΕΜΑ : κρισιμα συμβαντα
Ελευθερία στα σχολεία Οδηγός εγκατάστασης Ubuntu Ltsp + Εκπαιδευτικό υλικό.
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΑΞΗ Β Σχολ. Έτος «Η έμπνευση γεννά έμπνευση» Υπεύθυνη καθηγήτρια: Κατερίνα Θεοδωροπούλου, ΠΕ 06 Rob.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ Αναλυτικό πρόγραμμα και Οδηγίες Φυσικής Α΄Λυκείου.
Κλιμίδης Αρτέμης (ΑΕΜ: 2748) Σταματίου Θεόδωρος (ΑΕΜ: 2873) Χατζής Σταμάτιος (ΑΕΜ: 2822) ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ. Χρήστος Αναστασίου ΣΥΝΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΑ. ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Σκοπός της ερευνητικής εργασίας είναι η διερεύνηση του τρόπου που διασκεδάζουν οι μαθητές τα Σαββατοκύριακα.
Περίμετρος- Εμβαδόν: Διάκριση με τη χρήση ψηφιακού γεωπίνακα ( Μαθηματικά Δ΄ τάξης, Ενότητα 33 «Υπολογίζω Περιμέτρους κι Εμβαδά»)
Πέτρος Ρούσσος, PhD Επίκ. Καθηγητής, Τμήμα Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ
1η εργαστηριακή άσκηση Φυσικής για την Α’ τάξη Λυκείου Σχολ. έτος
Διδασκαλία Μοντελοποίησης
Εξορθολογισμός της ύλης Μαθηματικά Α και Β Λυκείου
Από τα Δεδομένα στην Πληροφορία………………….
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Η Ρομποτική στην Εκπαίδευση
Πολίτη Τριανταφυλλιά 1ο ΔΣ Ελευθερούπολης
Από τα Δεδομένα στην Πληροφορία………………….
Κρυστα ρακαλλιδου.
Την Τετάρτη οι μαθητές της Ε΄τάξης του σχολείου μας ,κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη ,είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν.
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
Η ομάδα Αγωγής Υγείας του 39ου Γυμνασίου Αθηνών υλοποίησε ένα πρόγραμμα με θέμα “Διαδικτυακή Βία”. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 30 μαθητές σε δύο βασικά.
Πρωτότυπα προβλήματα Κατσανού Μαρία.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι
Έλεγχος Ηλεκτρικών Μηχανών με την χρήση διακοπτικών κυκλωμάτων DC/DC
ΣΧΕΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ
Επιμορφωτική Ημερίδα για την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση
Ποιο προϊόν διαφημίζει; – Περιγραφή διαφημιστικού μηνύματος.
Επιμορφωτική Ημερίδα για την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΜΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: Βασικές Έννοιες της Πληροφορικής σελ. 12 Λέξεις Κλειδιά: Δεδομένα (Data), Πληροφορία (Information), Επεξεργασία (Processing), Υπολογιστής.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Θέμα του Project μας κατά τη σχολική χρονιά «Μαθηματική Μοντελοποίηση» Απευθύνθηκε σε μαθητές Β΄ Λυκείου Σχολείο : Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Κρήτης

 Σκοπός του Project Οι μαθητές καλούνται να μεταπλάσουν προβλήματα από την καθημερινή ζωή σε μαθηματικά προβλήματα και στη συνέχεια να τα επιλύσουν με χρήση μαθηματικών διαδικασιών και εννοιών. Συγκεκριμένα, οι μαθητές κλήθηκαν να συνδέσουν αφηρημένες μαθηματικές έννοιες με ρεαλιστικά γεωμετρικά και οικονομικά προβλήματα, χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους και φυσικά εργαλεία που παρέχονται τόσο από το διαδίκτυο όσο από κατάλληλα λογισμικά πακέτα του Η/Υ. Οι μαθητές καλούνται να μεταπλάσουν προβλήματα από την καθημερινή ζωή σε μαθηματικά προβλήματα και στη συνέχεια να τα επιλύσουν με χρήση μαθηματικών διαδικασιών και εννοιών. Συγκεκριμένα, οι μαθητές κλήθηκαν να συνδέσουν αφηρημένες μαθηματικές έννοιες με ρεαλιστικά γεωμετρικά και οικονομικά προβλήματα, χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους και φυσικά εργαλεία που παρέχονται τόσο από το διαδίκτυο όσο από κατάλληλα λογισμικά πακέτα του Η/Υ.  Διαδικασία Αφού οι μαθητές χωρίστηκαν σε 4 ομάδες των 5 ατόμων, κάθε ομάδα πήρε ένα φύλλο εργασίας με το ίδιο θέμα αλλά διαφορετικά δεδομένα.Κατά την διάρκεια του σχολικού έτους ολοκληρώθηκαν 4 φύλλα εργασίας και παράλληλα με τα αποτελέσματα παραδόθηκε και ένα κολλάζ για κάθε θέμα. Αφού οι μαθητές χωρίστηκαν σε 4 ομάδες των 5 ατόμων, κάθε ομάδα πήρε ένα φύλλο εργασίας με το ίδιο θέμα αλλά διαφορετικά δεδομένα.Κατά την διάρκεια του σχολικού έτους ολοκληρώθηκαν 4 φύλλα εργασίας και παράλληλα με τα αποτελέσματα παραδόθηκε και ένα κολλάζ για κάθε θέμα.

1o Φύλλo Eργασίας «Η πρόσκληση» Σκοπός : Εύρεση των βέλτιστων διαστάσεων μιας πρόσκλησης ώστε να μιας πρόσκλησης ώστε να ελαχιστοποιηθεί το κόστος τύπωσης ελαχιστοποιηθεί το κόστος τύπωσης τους με δεδομένη την επιφάνεια τους με δεδομένη την επιφάνεια του εκτυπωμένου μέρους της, για του εκτυπωμένου μέρους της, για μια χοροσπερίδα που ετοίμαζαν οι μια χοροσπερίδα που ετοίμαζαν οι μαθητές της Β΄ Λυκείου. μαθητές της Β΄ Λυκείου.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ  Πλάτος εκτύπωσης : x cm Μήκος εκτύπωσης : 48/x Μήκος πρόσκλησης : 48/x +2 cm Πλάτος πρόσκλησης : x+6 cm Εμβαδόν πρόσκλησης : (48/x+2)(x+6) cm 2 Ε=48cm 2

Κατασκευάσαμε τη γραφική παράσταση του πλάτους εκτύπωσης x και του εμβαδού πρόσκλησης χρησιμοποιώντας αρχικά πίνακες τιμών και στη συνέχεια πρόγραμμα στον Η/Υ

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ  Από τη γραφική παράσταση παρατηρήσαμε ότι το βέλτιστο παρατηρήσαμε ότι το βέλτιστο πλάτος εκτύπωσης είναι : x=12cm πλάτος εκτύπωσης είναι : x=12cm  Από υπολογισμούς το βέλτιστο εμβαδόν ανά πρόσκληση είναι : 108cm 2 εμβαδόν ανά πρόσκληση είναι : 108cm 2  Χαμηλότερο κόστος πρόσκλησης :1,62 €

Ορισμένα στιγμιότυπα των μαθητών κατά τη διάρκεια του Project

Οι μαθητές ανά ομάδα στο Project : «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» ΜΑΡΚΑΝΤΕ ΖΩΗ ΚΟΡΝΕΛΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΙΑΓΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΑΝΤΕ ΖΩΗ ΚΟΡΝΕΛΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΙΑΓΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ«ΑΠΟΛΥΤΟΙ» ΣΗΦΗΣ ΚΑΤΣΑΜΑΣ ΜΑΡΚΟΣ ΡΑΜΠΡΕΝΟΒΙΤΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΕΠΕΤΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΟΥΒΑΛΑΚΗ «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» ΠΟΛΙΟΥΔΑΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΕΡΛΗ ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΙΣΣΑΝΔΡΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΠΑΡΗΣ ΔΟΜΝΙΚΗ ΚΟΣΤΑ ΠΟΛΙΟΥΔΑΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΕΡΛΗ ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΙΣΣΑΝΔΡΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΠΑΡΗΣ ΔΟΜΝΙΚΗ ΚΟΣΤΑ «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» ΟΥΡΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΓΙΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΤΑΥΡΟΣ

Ακολουθούν επιγραμματικά τα επόμενα φύλλα εργασίας με τα ασχοληθήκαμε

«Το κινητό τηλέφωνο»  Σκοπός : Εύρεση του κατάλληλου πακέτου κινητής τηλεφωνίας ενός μαθητή ανάλογα με της δικές του ανάγκες δεδομένου ότι μπορεί να καταναλώσει το ποσό των 20 ευρώ μηνιαίως.

« Το αυτοκίνητο»  Σκοπός : Συλλογή πληροφοριών για τέσσερις τύπους αυτοκινήτων (βενζινοκίνητο, πετρελαιοκίνητο, υβριδικό και με υγραέριο) για μια τετραμελή οικογένεια που διανύει αρκετά χιλιόμετρα καθημερινά ως προς το τελικό κόστος αγοράς κάθε αυτοκινήτου, τα πάγια έξοδα συντήρησης, την κατανάλωση καυσίμου στα 100 Km, τις επιπτώσεις του καυσίμου στο περιβάλλον και διάφορα άλλα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα.

«Η εκδρομή»  Σκοπός : Το βέλτιστο κόστος εισιτηρίου της εκδρομής της πενταήμερης που διοργανώνει το σχολείο συναρτήσει του αριθμού των μαθητών που θα συμμετάσχουν και με δεδομένες τις προσφορές των πρακτορείων και τα έσοδα της χοροσπερίδας.

ΣΤΑ ΠΛAIΣΙΑ ΤΟΥ PROJECT ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΝΤΕΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ κ.ΤΑΡΟΥΔΑΚΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΑΣ