ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΩΝ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
Advertisements

Γιάννης Τούρλος, ΠΕ 17 Ηλεκτρολόγος,
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 Δουλεύοντας με Σχέδια Εργασίας – Η μέθοδος Project Γιάννης Ρουσσάκης.
Κατάθεση εμπειριών από την πρώτη χρονιά λειτουργίας:
ΦΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Προσδιορισμός του διδακτικού στόχου, των κριτηρίων και των στοιχείων της αξιολόγησης Επιλογή της τεχνικής Ερμηνεία των πληροφοριών Αποτύπωση.
Φιλοθέη-Ψυχικό 2013 Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα
Ειρήνη Παππά Η αξιολόγηση του μαθητή/τριας στο μάθημα των Θρησκευτικών.
Ατομικό έργο Προβληματισμοί και προτάσεις για τη διδασκαλία του μαθήματος Γιάννης Τούρλος, ΠΕ 17 Ηλεκτρολόγος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών.
Μεθοδολογικά εργαλεία για το μάθημα της Πληροφορικής
Ο ΔΙΑΚΡΙΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Εκπαιδευτικοι εν δρασει νεα πολυτροπικη διδακτικη
Χαρακτηριστικά και Ταξινόμηση των Ψυχολογικών Τεστ
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δ.Ε.
Τίτλος εκπαιδευτικής δραστηριότητας: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο» Όνομα Εκπαιδευτικού: Μιχαηλίδης Θανάσης Σχολείο: Δ.Σ. Ερατεινού-Πετροπηγής- Ποντολιβάδου.
Χριστίνα Φ. Βαμβούρη Σχ. Σύμβουλος ΠΕ02 Δράμας Δράμα 5/11/2013
Σύγχρονες Μορφές και Πρακτικές Αξιολόγησης στο ΕΠΣ
Φιλοθέη-Ψυχικό 2013 Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα Συστηματική Διερεύνηση Επιλεγμένων Τομέων Κωδικοποίηση από τον Νικόλαο Τριπόδη, Σχολικό.
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ 1 Η ΣΥΝΕΔΡΙΑ.
Αξιολόγηση στη φυσική αγωγή
ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗ – ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΑΘΗΤΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ – ΣΧ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ –ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 1/3/2004 Σκοπός – στόχοι της Συνάντησης Ο ρόλος του Σχολικού Συμβούλου (Παιδαγωγική ευθύνη λειτουργίας.
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΟΥΡΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ (Portfolio)
Σχεδιασμός – Οργάνωση –Υλοποίηση προγράμματος Αγωγής Υγείας
Ατομικός Φάκελος μαθητή Portfolio
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Η αξιολόγηση του έργου των εκπαιδευτικών προσφέρει τη δυνατότητα: Να βελτιωθεί η ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος,
Mahara (e-portfolio) Ορφανάκης Βασίλης.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
Γεωργιάδης Μιχάλης ΣΣ Φιλολόγων. Αφετηρία: α)από τη μικρή ομάδα στη μεγάλη και από τη μεγάλη στην ολομέλεια) β) διαμόρφωση μόνο μιας ομάδας στην οποία.
H εφαρμογή της ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας στα φιλολογικά μαθήματα Γεωργιάδης Μιχάλης ΣΣ Φιλολόγων.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
Μουσειοσκευή Racce «Σεισμοί και Ηφαίστεια» Φύλλο Προ- αξιολόγησης Το ερωτηματολόγιο στοχεύει στη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τα.
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
Αυθεντική Αξιολόγηση.
20/9/20161Ημερίδα ΚΕΣΥΠ Κορίνθου Παρασκευόπουλος Κων/νος ΠΕ02.
Γιάννης Τζωρτζάκης Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ12 Αξιολόγηση με Πίνακες Διαβαθμισμένων Κριτηρίων (rubrics) στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Η Εφαρμογή των Δεικτών Επιτυχίας και Δεικτών Επάρκειας στο Δημοτικό Σχολείο Εισηγητές: Δρ Μάριος Στυλιανίδης, ΠΛΕ Δρ Μάριος Παντελή, Βοηθός Δντής Εκπαιδευτικός.
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ και ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Αντωνία Παπαδάκη Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Πέλλας.
Προγραμματισμός και οργάνωση διδακτέας ύλης, εκπόνηση σχεδίου μαθήματος 1.
Παρουσίαση Αξιολόγηση μαθητή και διδασκαλίας Κατσίρας Λεωνίδας, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 13, Νομικών- Πολιτικών Επιστημών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ Φ. ΒΑΜΒΟΥΡΗ Σχ. Σύμβουλος ΠΕ02 Δράμας
Επιβλέπουσα Καθηγήτρια: Βασιλική Ασκητοπούλου
Ερωτηματολόγιο Α.Κί.ΔΑ για τις βασικές πρόνοιες ενός Νέου Σχεδίου Αξιολόγησης Απόψεις Εκπαιδευτικών.
Φακελος αξιολογηςης portfolio
Αξιολόγηση στο νηπιαγωγείο
Βιολογία Γυμνασίου.
Ο ΔΙΑΚΡΙΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Τίτλος μαθήματος: Εκπαιδευτική αξιολόγηση
Φάκελος Αξιολόγησης για Νηπιαγωγείο
Εναλλακτικές μορφές εκπαιδευτικής αξιολόγησης
Λίγα λόγια για τα προσωπικά δεδομένα
Ανάπτυξη και καλλιέργεια γλωσσικών δεξιοτήτων
Μεθοδολογικά εργαλεία για το μάθημα της Πληροφορικής
Θέματα Συνάντησης Εξορθολογισμός της ύλης-Αξιολόγηση μαθητών -Flipped classroom-ανεστραμμένη τάξη Παρουσιάσεις-βίντεο ΙΕΠ (οθόνες) Συζήτηση αλλαγές στην.
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΓΟΝΕΩΝ Γιαλυράκη Πόπη Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας(Msc), Play Therapist Θεραπεύτρια ζευγαριών (ICEEFT), Εκπαιδεύτρια ομάδων γονέων(Gordon-Fillial)
Εναλλακτικές μορφές αξιολόγησης
Δομή Παρουσίασης Γνωριμία με το βιβλίο Γεωγραφίας Α’ Γυμνασίου
Συνεργασία νηπιαγωγείου -οικογένειας
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
Αξιολόγηση της διδασκαλίας – Αναστοχασμός του εκπαιδευτικού
Διαφοροποιημένη διδασκαλία και εναλλακτική αξιολόγηση
Φάκελος υλικού (υποψήφιου) εκπαιδευτικού & επαγγελματική ανάπτυξη
ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΩΝ
Ατομικός Φάκελος Υλικού / Φάκελος Εργασιών Εκπαιδευτικού και Μαθητή
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΩΝ ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΩΝ (Portfolio) Αραμπατζή Κατερίνα & Μιχαήλ Κατερίνα

PORTFOLIO folium + portare μεταφερόμενος φάκελος «Συλλογή» των έργων ενός μαθητή τα οποία έχουν επιλεγεί με τη συναίνεσή του και με βάση συγκεκριμένο στόχο. Τα έργα αυτά αποτελούν τεκμήρια για την προσπάθεια, την πρόοδο και την επίδοσή του. Είναι γνωστό επίσης ως: Φάκελος Εργασιών και Δραστηριοτήτων Φάκελος Εργασιών του Μαθητή

ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΦΑΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΑΚΕΛΟ PORTFOLIO ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΦΑΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΑΚΕΛΟ Η βασική διαφορά είναι ότι με το ΦAE επιλέγονται εργασίες από το μαθητή (και τη βοήθεια της Δ και κάποιων κριτηρίων - ερωτηματολογίων). Έτσι καλλιεργούνται οι μεταγνωστικές δεξιότητες του μαθητή και η αυτογνωσία μέσα από τα ερωτηματολόγια αυτό- και ετερο-αξιολόγησης. Βασική προϋπόθεση επιτυχίας: να μην επικρατεί ανταγωνιστικό κλίμα στην τάξη και να ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τον εαυτό τους σε σχέση με τον προηγούμενο.

PORTFOLIO Ορισμοί Στάδια Περιεχόμενο Φύλαξη Καταχώρηση Αξιολόγηση

PORTFOLIO - Ορισμοί • Συστηματική και οργανωμένη συλλογή ενδείξεων, που χρησιμοποιούνται από τον εκπαιδευτικό και το μαθητή για να παρακολουθήσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις στάσεις του μαθητή • Αντιπροσωπεύει τις εργασίες και δημιουργίες του μαθητή που διαφωτίζουν τις δεδομένες γνώσεις, την ικανότητα, και την προσωπικότητα του. • Είναι ένα καλό πορτρέτο μια συλλογή των καλύτερων εργασιών του μαθητή που παρουσιάζει την ανάπτυξη και την πρόοδο του κατά τη διάρκεια ενός δεδομένου χρόνου

PORTFOLIO - Ορισμοί Ακόμη ορίζεται ως «φάκελος υλικού που περιλαμβάνει σκόπιμη συλλογή εργασιών του μαθητή, η οποία παρουσιάζει στο μαθητή (και/ή σε άλλους) τις προσπάθειες, την πρόοδο ή την επίδοσή του σε ορισμένη περιοχή. Η συλλογή πρέπει να περιλαμβάνει τη συμμετοχή του μαθητή στην επιλογή του περιεχομένου του Φακέλου, τα κριτήρια επιλογής, τα κριτήρια με τα οποία κρίθηκαν αξιόλογα τα περιεχόμενα και ενδείξεις για τις βαθύτερες σκέψεις του μαθητή.

PORTFOLIO - Στάδια Συλλογή (collection) Επιλογή (selection) Ανατροφοδότηση (reflection) Αξιολόγηση (evaluation) Παρουσίαση (celebration)

PORTFOLIO- Περιεχόμενο Τοποθετούνται όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία που αντανακλούν την προσπάθεια που κατέβαλε, μέσα από τις εργασίες που πραγματοποίησε, τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε, καταλόγους με βιβλία που διάβασε, ζωγραφιές, φωτογραφίες. Τον τηρεί και τον ενημερώνει ο ίδιος ο μαθητής .

PORTFOLIO- Περιεχόμενο Τι μπορεί να περιλαμβάνει; Αυτοβιογραφία Εργασίες του μαθητή στο σχολείο ή στο σπίτι Τα projects σε συνεργασία με τους συμμαθητές του Ζωγραφιές – Φωτογραφίες – videos Κριτήρια αξιολόγησης – Τεστ – Φύλλα εργασίας Σημειώσεις – Ημερολόγιο – Παρατηρήσεις ή προτάσεις του μαθητή για τη διδασκαλία

PORTFOLIO- Περιεχόμενο Συνεντεύξεις από φίλους – γονείς – συμμαθητές Επαίνους – Βραβεία – Εξωσχολικές δραστηριότητες και διακρίσεις Ερωτηματολόγια αξιολόγησης του μαθητή Ελέγχους προόδου Εργασία που επαναλήφθηκε

PORTFOLIO - Φύλαξη Οι φάκελοι Παραμένουν στο σχολείο Συμπληρώνονται με ευθύνη του μαθητή. Έχουν πρόσβαση, εκτός από το δάσκαλο, οι γονείς και ο Σχολικός Σύμβουλος.

PORTFOLIO – Καταχώρηση Σε κάθε εργασία αναγράφεται η ημερομηνία. Επιδιώκεται η εμπλοκή του παιδιού στην επιλογή των εργασιών επισημαίνοντας τους λόγους επιλογής (μπορεί, π.χ. να ξεχώρισε αυτή την εργασία, επειδή χρησιμοποίησε σωστά τις παρομοιώσεις κ.α..).

PORTFOLIO – Καταχώρηση Οι συνθετικές δημιουργικές εργασίες φωτοτυπούνται για τον κάθε μαθητή Ο κάθε μαθητής επισημαίνει το τμήμα της συμμετοχής, την προσφορά και τη δημιουργική του συμμετοχή του.

PORTFOLIO - Αξιολόγηση Παράδειγμα Θαυμάσια ! Ναι μπράβο μου. Πολύ καλή! Με κάποιες αλλαγές θα είναι τέλειο. Μέτρια ! Όχι και τόσο καλά. Θα κάνω κάποιες διορθώσεις. Χαμηλή ! Πρέπει να ξαναπροσπαθήσω.

PORTFOLIO - Αξιολόγηση ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Στην 1η εργασία Ερωτήσεις Στη 2η εργασία Ερωτήσεις Απαντήσεις Εγώ τι έκανα; Οι άλλοι τι έκαναν; Η συμμετοχή μου ήταν ….. Η συνεργασία ήταν….. Τέλος την επόμενη φορά που θα συνεργαστώ με τους άλλους θα προσέξω να ……

PORTFOLIO - Αξιολόγηση ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Σημειώνω ό,τι ισχύει για μένα

PORTFOLIO - Αξιολόγηση

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας! PORTFOLIO Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας!