ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΙΣΣΑΡΙΔΗΣ Ο ελληνοκύπριος Χριστόφορος Πισσαρίδης βραβεύτηκε με το Νόμπελ Οικονομίας 2010.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Σημαντικό Πρόσωπο για μένα Δημήτριος Νανόπουλος. Βιογραφικά στοιχεία  Ο Δημήτριος Νανόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Σεπτεμβρίου1948. Σπούδασε φυσική.
Advertisements

Η προσέγγιση της έρευνας και της πρακτικής του Επαγγελματικού Προσανατολισμού: Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Έρευνας για τον Προσανατολισμό και τη Συμβουλευτική.
Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο « Το Χρηματοοικονομικό και Θεσμικό Πλαίσιο των Αγορών Χρήματος.
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ- ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ  ΜΑΘΗΜΑ:ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΕΞΑΜΗΝΟ:Ζ΄  ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:κ.ΚΑΠΙΔΑΚΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:ΜΗΤΡΕΛΗΣ.
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Νικόλαος Τουρίδης Εκπαιδευτικός Σύμβουλος/ Υπεύθυνος Αμερικανικού Προγράμματος Ίδρυμα Fulbright.
ΣΥΚΑΚΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΟΚ Εισδοχή – Διαγραφή Μελών.
ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΣΠΑΙΤΕ ΕΠΠΑΙΚ 2010 – 2011 Για το μάθημα της Γ’ Λυκείου: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Οικονομολόγος: Δέσποινα Αναστασάκη.
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Στατιστικής.
Πληροφορίες για τη διδασκαλία του μαθήματος «Πολιτική Οικονομία»
Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Αν. Καθηγητής.
ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Καθηγητής Χαρίδημος Τσούκας
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – Οι προοπτικές.
Ο Καθηγητής Διεθνών Επιχειρήσεων Θανόπουλος Γιάννης
ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 2.1 Διεξαγωγή ανάλυσης αναγκών.
Μεταπτυχιακές Σπουδές στα Πληροφοριακά Συστήματα
Oeko-Tex® Standard 100 ένα αρθρωτό σύστημα Κλωστές ραφής ύφασμα ύφασμα Ετικέτες Φόδρες Φερμουάρ Υποχρεωτικός ο έλεγχος κάθε επιμέρους υλικού.
Αθήνα 9 Νοεμβρίου ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Ο εκσυγχρονισμός και η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, παράγοντας ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – PEST ANALYSIS
Σχολή Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο « Το Χρηματοοικονομικό.
1 Η Θέση της Ελλάδας στη Διεθνή Αγορά Επενδύσεων Θεοδόσιος Β. Παλάσκας Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου και Διευθυντής Έρευνας ΙΟΒΕ Ίδρυμα Οικονομικών.
Sir Robert Geoffrey Edwards Νόμπελ Ιατρικής ή Φυσιολογίας 2010 Χρήστος Φαλιάκος Α4.
ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ
ΑΝΕΡΓΙΑ Ανεργία είναι η κατάσταση ενός ατόμου, που, ενώ είναι ικανό, πρόθυμο και διαθέσιμο να απασχοληθεί, δεν δύναται να βρει εργασία.
1. ΝΕΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ποσοτικές Μέθοδοι στα Οικονομικά & Διοίκηση Quantitative.
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Ρένα Ρώσση-Ζαϊρη. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι αριστούχος του Αμερικανικού Κολλεγίου Θηλέων, της Σχολής Νηπιαγωγών Αθηνών και διπλωματούχος του London.
Θέμα του Project : <<Ποιος σκότωσε τον κύριο Χ>>
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013.
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης 2015
1Ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε. Α.Π.Θ.
Ανεργία David Begg, Stanley Fischer and Rudiger Dornbusch, Economics, 6th Edition, McGraw-Hill, 2000 Power Point presentation by Peter Smith.
ΑνεργΙα ΒικτΩρια Χριστοφορου ΜαρΙα πολυχρονΙδου, Γ2
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΕΡΒΕΣΟΣ Σύμβουλος ΔΣ/ΔΣΑ Μέλος ΕΔΕΚΑ Μέλος Ένωσης Ελλήνων Εργατολόγων «Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ.
DAF Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γερμανικά ως Ξένη Γλώσσα Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Αθήνα 13 Μαρτίου Μαρτίου.
Θέμα : Νίκος Νησιώτης Ονοματεπώνυμο : Μαρία Μποσμή Τμήμα : Γ’3 Σχολείο : Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης.
ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ & Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ Με βάση τον Νόμο 4186 ( ΦΕΚ 193/ ), το ΠΔ 68/2014 ( ΦΕΚ 110/ ), τη Νομοθετική Ρύθμιση της και τη.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10 ΕΤΑ & ΗΘΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ TEI Κρήτης Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Γκζα Αναστασία Α. Μ
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα Οκτωβρίου
“Πρακτική άσκηση Erasmus: Μοναδική εμπειρία ζωής” Ιταλία, Τορίνο Ιανουάριος 2013 – Ιούνιος 2013 Θεοδώρου Σοφία-Εμμανουέλα.
Μακροοικονομία Διάλεξη 6. Ανεργία Τριβής: (βραχυχρόνια) είναι το ελάχιστο επίπεδο ανεργίας σε μια οικονομία. Η ανεργία που οφείλεται στο χρόνο που είναι.
ΣΧΈΔΙΟ ΜΆΡΚΕΤΙΝΓΚ Το όνομά σας. Σύνοψη αγοράς  Αγορά : Παρελθόν, παρόν και μέλλον  Εξετάστε τις αλλαγές στο μερίδιο της αγοράς, την ηγεσία, τους πρωταγωνιστές,
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ ( ). Βιογραφία Ο Γιώργος Σεφέρης (φιλολογικό ψευδώνυμο του Γιώργου Σεφεριάδη) γεννήθηκε στη Σμύρνη. Είχε δύο μικρότερα αδέρφια.
Χρήστος Τζεκίνης (σελ:21-28)
Κοινή γνώμη Κατσίρας Λεωνίδας, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ13, Νομικών - Πολιτικών Επιστημών, Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας.
ΕισαγωΓΗ στην ΑγγλοσαξωνικH ΝομοτεχνιKH
Το μοντέλο δομής κοινωνικών παραγόντων του Κ. Roberts
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Εργασία, ψυχαγωγία, κατάρτιση
Λειτουργικά Τρόφιμα και Υγεία: Αλήθειες - Μύθοι και Προκλήσεις για τη Βιομηχανία Τροφίμων Κωνσταντίνος Μπιλιαδέρης, Καθηγητής Α.Π.Θ. Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου.
Σκεπτόμενοι σαν οικονομολόγοι
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ – ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ – ΑΝΕΡΓΙΑ
Κύρια βήματα της έρευνας Πρωτόκολλο έρευνας
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΓΟΡΑΣ
Δημήτρης Φωτεινός 17/9/15 ΣΤ2.
Λευτέρης Δάλπης 1ο Πειραματικό σχολείο
ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ 2009
Πολιτιστική Διαχείριση
ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΤΗΤΑΣ
Κατερίνα Αλεξομανωλάκη,
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ο Ρόλος των Συμβούλων πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά από την Επαγγελματική Εκπαίδευση.
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Οικονομική Ανάλυση.
ERASMUS IP GiMar GeoInformation and ICT in Market Research Πρόγραμμα ERASMUS από την πλευρά των φοιτητών.
Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ / ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Έλληνες Τραγουδιστές.
Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών
Τα ΜΜΕ από την Οπτική της Οικονομικής Θεωρίας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΙΣΣΑΡΙΔΗΣ Ο ελληνοκύπριος Χριστόφορος Πισσαρίδης βραβεύτηκε με το Νόμπελ Οικονομίας 2010.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ - Γεννήθηκε στη Λευκωσία το Είναι Καθηγητής Οικονομικών στο London School of Economics and Political Science και Διευθυντής του ερευνητικού προγράμματος στη μακροοικονομική του Centre for Economic Performance του London School of Economics. - Ο ελληνοκύπριος Χριστόφορος Πισσαρίδης βραβεύτηκε μαζί με τους Αμερικανούς Πίτερ Ντάιμοντ και Ντέιλ Μόρτενσεν με το Νόμπελ Οικονομίας Το Νόμπελ τους απονεμήθηκε για μια μέθοδο ανάλυσης των αγορών, ανακοινώθηκε στη Στοκχόλμη από την Επιτροπή απονομής των Νόμπελ.

Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΖΩΗ Ο Χριστόφορος Πισσαρίδης υπηρέτησε ως Προϊστάμενος του Τμήματος Οικονομικών του London School of Economics Είναι μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας και του Econometric Society. Είναι επίσης Μέλος του συμβουλίου του European Economic Association και του Econometric Society και διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου του Royal Economic Society. Είναι ερευνητικό μέλος του Centre for Economic Policy Research στο Λονδίνο και του Institute for the Study of Labor. Το 2005 έγινε ο πρώτος οικονομολόγος εκτός των ΗΠΑ, στον οποίο απονεμήθηκε από κοινού με τον Dale Mortensen τοθ Northwestern Univercity των ΗΠΑ το αναγνωρισμένου διεθνούς κύρους βραβείο του Ινστιτούτου για τη Μελέτη της Εργασίας (IZA) στα Οικονομικά της Εργασίας. Το έργο του καθηγητή Χριστόφορου Πισσαρίδη οδήγησε στην καλύτερη κατανόηση της ανεργίας και των ροών εργασίας.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Το έργο των Diamond, Mortense και Πισσαρίδη συνοψίζεται με τον τίτλο «Θεωρία Αναζήτησης». Η θεωρία αυτή βοηθά αποφασιστικά στην κατανόηση της δομικής ανεργίας. To νέο στοιχείο της «Θεωρίας Αναζήτησης» είναι η ανάλυση αγορών με τριβές στις συναλλαγές, δηλαδή χωρίς τον κλασικό μηχανισμό προσαρμογής τιμών σε απότομες μεταβολές προσφοράς ή ζήτησης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ;D