Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Στατιστικής.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Στατιστικής."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Στατιστικής

2  Η ενημέρωση της Ελληνικής κοινωνίας για την αναγκαιότητα της χρήσης στατιστικών μεθόδων για την τεκμηριωμένη και επιστημονική προσέγγιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.  Η ανάπτυξη της Στατιστικής Επιστήμης και της χρήσης στατιστικών και εν γένει ποσοτικών μεθόδων και εφαρμογών στην Ελλάδα.  Η δειγματοληπτική συγκέντρωση στοιχείων και η ανάλυσή τους.  Η ανάπτυξη βάσεων δεδομένων και η παροχή στατιστικών συμβουλών σε κάθε ενδιαφερόμενο.  Η διεξαγωγή έρευνας, η ανάπτυξη της τεχνογνωσίας και η μεταφορά τεχνολογίας.  Η συμμετοχή στην ανάπτυξη του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών του τμήματος Στατιστικής. Ι.Σ.Τ.Α.ΕΡ.

3 Στο Ι.Σ.Τ.Α.ΕΡ. διεξάγεται βασική και εφαρμοσμένη έρευνα στη Στατιστική, τις Πιθανότητες, τις Ποσοτικές Μεθόδους και τις εφαρμογές τους. Ενδεικτική δραστηριότητα του Ινστιτούτου είναι:  Η συγκέντρωση και ανάλυση στατιστικών στοιχείων  Η παροχή στατιστικών συμβουλών  Η διεξαγωγή με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου ή και με ανάθεση από τον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα του εσωτερικού ή του εξωτερικού μελετών και ερευνών  Η ασφάλιση και κυρίως η κοινωνική ασφάλιση  Η στατιστική στο χώρο της υγείας και η Βιοστατιστική Ι.Σ.Τ.Α.ΕΡ.

4  Η χρήση της Στατιστικής και η ανάπτυξη στατιστικών μεθόδων για τη συγκέντρωση και ανάλυση στοιχείων σε τομείς όπου αυτό είναι απαραίτητο όπως η εκπαίδευση, η νομική επιστήμη, τα οικονομικά, η βιομηχανία, η δικαιοσύνη.  Τα μαθηματικά και στοχαστικά χρηματοοικονομικά. Στο Ινστιτούτο μπορούν να εκπονούν μέρος των σπουδών τους οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος. Ι.Σ.Τ.Α.ΕΡ.

5 Το Ι.Σ.Τ.Α.ΕΡ. συνεργάζεται με:  Το Κέντρο Διαβουλευτικής Δημοκρατίας (Center for Deliberative Democracy, http://cdd.stanford.edu/) του Πανεπιστημίου του Stanford, με διευθυντή τον Καθηγητή James Fishkin.  Το King Baudouin Foundation (http://www.kbs-frb.be/index.aspx)  Το Notre Europe (http://www.notre-europe.eu/) Ι.Σ.Τ.Α.ΕΡ.

6  Διαβουλεύσεις Ευρωπαίων Πολιτών (Ευρωπαϊκή Ένωση) ◦ Διαβούλευση Ευρωπαίων Πολιτών 2007 ◦ Διαβούλευση Ευρωπαίων Πολιτών 2009  Διαβουλευτική Δημοσκόπηση Δήμου Αμαρουσίου (ΙΣΤΑΕΡ & Center for Deliberative Democracy )  Σχολεία Εφαρμογής Πειραματικών Προγραμμάτων Εκπαίδευσης: Ποιότητα στην Εκπαίδευση (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο / (ΕΠΕΑΕΚ) / Β΄ ΚΠΣ) Ι.Σ.Τ.Α.ΕΡ.

7 Μεταξύ των Μελετών που έχει εκπονήσει το Ι.Σ.Τ.Α.ΕΡ. περιλαμβάνονται:  “Returning Deliberative Democracy to Athens: Deliberative Polling for Candidate Selection” Proceedings of the 2008 annual meeting of the American Political Science Association. Boston, August 2008.  Social and Educational Impact from the Introduction of National Exams in Greek High Schools: First Findings” (2000). International Journal of Education Law and Policy, (Volume 7)  Mελέτες σε σχέση με την απόδοση των Μαθητών Λυκείου (Απόδοση, Σχολική Αποτυχία, Προβλέψεις βάσεων κτλ)  Τα μαθηματικά και η Διδασκαλία τους στη Μέση Εκπαίδευση  Προφίλ των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων και η σχέση τους με τα Μαθηματικά (Σχολ. Έτος 1999-2000) Ι.Σ.Τ.Α.ΕΡ.


Κατέβασμα ppt "Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Στατιστικής."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google