O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου Βαλάντω Μπακαρή ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ Κρυστάλλω Μπάτη.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
To χρυσό τσακάλι.
Advertisements

Άνοιξη Η άνοιξη είναι η εποχή που η φύση ξαναγεννιέται. Τα φυτά ανθίζουν, τα ζώα ζευγαρώνουν. Ο καιρός είναι ηλιόλουστος και ζεστός. Άνοιξη έχουμε τον.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Γ΄5 Σχολικό έτος: Μια εργασία του:Ανδρέα Τσιτούρα.
Άννα-Μαρία Ξενοφώντος και Κορίνα Χρίστου E΄τάξη 6/11/13
Χατζηαντωνίου Γιώργος Τριανταφύλλου Δημήτρης Γ’5
Προστατευόμενα ζώα του τόπου μας
Κλιματική αλλαγή και βιοποικιλότητα 5 ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας Ε΄τάξη Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Βασίλειος Νάστος.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Γ’ ΤΑΞΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ
Η ΑΡΚΟΥΔΑ Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν δυο είδη αρκούδων που είναι υπό εξαφάνιση. Aυτά είναι:Η πολική αρκούδα και η καφέ αρκούδα.
Φώκια Monachus Monachus
ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ Σουλούνια Αλεξάνδρα Κρυστάλλω Μπάτη Βαλάντω Μπακαρή.
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου Δημήτρης Τοπάλης Δημήτρης Τοπάλης ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ Γιώργος Χρονόπουλος.
Kαφέ αρκούδα Είναι ζώο σωματώδες με μεγάλη μυϊκή δύναμη, ιδιαίτερα στο λαιμό και στα άκρα. Έχει τριγωνικό κεφάλι, κυκλικά μικρά αφτιά και μικρά μάτια.
“Ο λύκος των παραμυθιών και ο λύκος της φύσης ”
Ενδημικά Ζώα / Πουλιά Του Τόπου Μας
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ Κ΄ ΚΑΛΛΙΟΠΗ.
Πολλά ζώα σιγά-σιγά εξαφανίζονται!
Το σύνολο των φυτών μιας συγκεκριμένης περιοχής
ΕΧΙΔΝΑ Οι Ταχυγλωσσίδες (Tachyglossidae) γνωστές και ως έχιδνες είναι οικογένεια της τάξης των μονοτρημάτων, τάξη ωοτόκων θηλαστικών. Υπάρχουν τέσσερα.
Πανίδα Το σύνολο των ζωικών ειδών μιας συγκεκριμένης περιοχής.
Zώα υπό εξαφάνιση στην Ελλάδα
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΑ ΑΠΟΔΗΜΗΤΙΚΑ ΠΤΗΝΑ
Xελώνα Kαρέτα (caretta caretta)
Kιρκινέζι Το είδος είναι αφιερωμένο στον Γερμανό φυσιοδίφη Γιόχαν Αντρέας Νάουμαν (Johann Andreas Naumann 1744–1826), ο οποίος έγραψε ένα ενδιαφέρον βιβλίο.
ΑΛΕΞ ΚΑΙ ΤΖΙΜ ΚΑΙ ΕΒΕΛΙΝΑ ΕΙΔΟΣ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΗΣΗ ΚΟΑΛΑ
ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ
Ανάλογα με  Τον τρόπο κατανάλωσής τους και  Τη δυνατότητα ανανέωσής τους.
ΛΥΚΟΣ.
Γεωλογία & Διαχείριση Φυσικών Πόρων Κεφ. 3 Διάκριση Χλωρίδας
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΝΤΖΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΚΑΛΑΜΕΛΟΥ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ + ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Δ΄2
Το Γιγαντιαίο Πάντα Το Πάντα είναι ένα ζώο το οποίο είναι ένα από τα πιο γνωστά είδη υπό εξαφάνιση.
Ο Λύκος (Canis lupus) είναι θηλαστικό της τάξης των Σαρκοφάγων (Carnivora). Έχει κοινή καταγωγή με τον σκύλο (Canis lupus familiaris) και θεωρείται πρόγονος.
Φλαμίνγκο Το Φλαμίγκο είναι ένα ροζ πουλί που όλοι ξέρουμε. Τα Φλαμίγκο είναι πτηνά του γένους των φοινικόπτερων. Είναι ένα πουλί που συναντάται σε όλο.
Λευκή Τίγρης.
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ – ZΩΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Γ 2 ΤΑΞΗ.
ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΟΜΟ ΠΑΓΩΝΙ.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Στάθης και Γιώργος.
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου ΝΙΚΟΣ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ.
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΧΛΩΡΙΔΑΣ&ΠΑΝΙΔΑΣ
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου Μίκα Σβύνου Πεχυνάκης Νίκος ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ Κωνσταντίνα Φωταρά.
Σονίλα Τζεχαλίου Άνδεις. ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ ΤΜΗΜΑ A3 Σχολικό έτος: Καθηγητής: Κατσοπρινάκης Σταύρος.
Τα θαλασσινά ζώα Ευτυχία!!!. Τα δελφίνια είναι πολύ καλά. Είναι πολύ επιδέξια κολυμπούν πολύ γρήγορα αλλά οι καρχαρίες θέλουν να τα φάνε για γεύμα αυτά.
Κλιματική αλλαγή.
οικοσυστήματα της Ελλάδας!
Σταχτοτσικνιάς - ardea cinerea
Αριθμός ζευγαριών κάθε είδους ανά έτος ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ 4 ΕΙΔΩΝ ΚΕΦΑΛΑΔΩΝ (LANIUS) ΣΕ ΕΝΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΠΕΡΧΕΙΟΥ (Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ) Οι Κεφαλάδες.
Μεσογειακη βλαστηση Μάθημα Γεωγραφία Α΄ Γυμνασίου
Θηλαστικά που δεν γεννούν μικρά
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ
Θαλάσσια ζώα Τα θαλάσσια κήτη, επίσημα καλούμενα κητώδη είναι μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά άριστα προσαρμοσμένα στο περιβάλλον τους, στα οποία περιλαμβάνονται.
Ζώα της Ζούγκλας! Τα Ζώα είναι πολυκύτταροι, ευκαρυωτικοί οργανισμοί που αποτελούν το βασίλειο των Ζώων. Ο σωματότυπός τους σταθεροποιείται όταν αναπτύσσονται,
Παναγιώτης Παναγίδης Γ’1
ΕΡΠΕΤΑ 3η Ομάδα Άννα Διαμαντοπούλου Ειρήνη Μίμμη Γιάννης Μπαξεβανίδης
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΙΔΗ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ
Τα Πάντα Για Τα Πάντα Το Πάντα ζει στα βουνά της Κίνας, μέσα σε δάση με υψόμετρο από ως μέτρα. Δεν κατεβαίνει πιο χαμηλά γιατί συναντά ανθρώπους.
Παναγιώτης Αυγουστίδης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
Οικοσυστήματα.
Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ!!
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκη Τάξη Ε
Η φύση είναι το σπίτι μας
Εργασία project Γιώργος Σταμούλης Σωτήριος Παπαδόπουλος
Το Νησί του Πάσχα.
Η προστασία του περιβάλλοντος στην Π.Ε. Σερρών
Αγριόγατος.
25. Αλλαγές στην επιφάνεια της Γης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου Βαλάντω Μπακαρή ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ Κρυστάλλω Μπάτη

O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου Κουρκούταυλος laudakia stellio ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ laudakia stellio Ολικό μήκος έως και 30cm μαζί με την ουρά η οποία είναι σε μήκος περίπου όση και το σώμα. Οι ενήλικοι έχουν τριγωνικό κεφάλι Ημερόβια σαύρα που αρέσκεται να λιάζεται αρκετά Προτιμά πετρώδη και ξηρά ενδιαιτήματα Aν τρομάξει κρύβεται σε σχισμές βράχων ή πετρότοιχων και σκαρφαλώνει επιδέξια σε βράχους και δέντρα. Eιδικά τα αρσενικά, αλλάζουν το χρώμα αναλόγως με τη διάθεση τους

ΤΑΞΙΝΟΜΙΣΗ ΤΟΥ laudakia stellio. Κλάση: Ερπετά Τάξη: Φολιδωτά Οικογένεια: Agamidae Κοινή ονομασία: Κροκοδειλάκι Το επιστημονικό όνομα αυτής της σαύρας έχει αλλάξει από Agama stellio σε Laudakia stellio Οι ερευνητές Manthey και Schuster, ισχυρίζονται πως σε μικρούς πληθυσμούς, τα ζώα αναπτύσσουν δεσμούς ανάμεσα σε ζευγάρια, ενώ σε άλλη περίπτωση παραμένουν μοναχικά-όπως και τα περισσότερα ερπετά

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ TOΥ laudakia stellio Ζευγαρώνει την περίοδο Μάρτιος-Απρίλιος Το θηλυκό γεννά κατά τον Ιούνιο 5-15 αυγά τα οποία τοποθετεί στο χώμα σε μέρος ζεστό Εκκολάπτονται μετά από μέρες προς τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο

Βιότοπος θάλασσαΚαλλιέργειεςπαράλιαβραχότοποιδάση Θαμνώδες περιοχές

Απειλές Η άμεση καταστροφή και αλλοίωση βιοτόπων ή συγκεκριμένων τοποθεσιών που έχει σαν επακόλουθο την άμεση εξαφάνιση ειδών.Η άμεση καταστροφή και αλλοίωση βιοτόπων ή συγκεκριμένων τοποθεσιών που έχει σαν επακόλουθο την άμεση εξαφάνιση ειδών. Η αλλαγή χρήσης γης σε διάφορες περιοχές και η απόδοση τους στην καλλιέργεια ή την οικιστική εκμετάλλευση.Η αλλαγή χρήσης γης σε διάφορες περιοχές και η απόδοση τους στην καλλιέργεια ή την οικιστική εκμετάλλευση.

Απειλές Η υλοτόμηση ευαίσθητων δασών και η υπερβόσκηση ευαίσθητων οικοτόπωνΗ υλοτόμηση ευαίσθητων δασών και η υπερβόσκηση ευαίσθητων οικοτόπων Η συλλογή σπάνιων ειδών για επιστημονικούς ή άλλους σκοπούς.Η συλλογή σπάνιων ειδών για επιστημονικούς ή άλλους σκοπούς.

Απειλές Η απόδοση ορεινών και μη περιοχών στην εμπορική εκμετάλλευση με κατασκευή κέντρων αναψυχής, θέσεων για ορεινό τουρισμό χωρίς κάποια μελέτη, αθλητικές δραστηριότητες, χιονοδρομικά κέντρα κλπ.Η απόδοση ορεινών και μη περιοχών στην εμπορική εκμετάλλευση με κατασκευή κέντρων αναψυχής, θέσεων για ορεινό τουρισμό χωρίς κάποια μελέτη, αθλητικές δραστηριότητες, χιονοδρομικά κέντρα κλπ.

Απειλές Η κατάτμηση των οικοσυστημάτων που έχει σαν επακόλουθο την απομόνωση ή την διάσπαση ενιαίων πληθυσμών. Αυτό γίνεται συνήθως με την κατασκευή και διάνοιξη δρόμων, αγροτικών, περιφερειακών ή μεγάλων ταχείας κυκλοφορίας αρτηριών.Η κατάτμηση των οικοσυστημάτων που έχει σαν επακόλουθο την απομόνωση ή την διάσπαση ενιαίων πληθυσμών. Αυτό γίνεται συνήθως με την κατασκευή και διάνοιξη δρόμων, αγροτικών, περιφερειακών ή μεγάλων ταχείας κυκλοφορίας αρτηριών.

Προστασία Προστατεύεται από το ΠΔ 67/81, τη Σύμβαση της Βέρνης και την Οδηγία 92/43/ΕΟΚ.Προστατεύεται από το ΠΔ 67/81, τη Σύμβαση της Βέρνης και την Οδηγία 92/43/ΕΟΚ. Η πρώτη προέρχεται από την συντελούμενη κλιματική αλλαγή και η οποία δεν είναι εύκολα αντιστρέψιμη και άμεσα αντιμετωπίσιμη. Η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας στον πλανήτη και συνακόλουθα στην Ελλάδα θα οδηγήσει είδη ευαίσθητα στις θερμοκρασιακές μεταβολές στην μείωση αρχικά των πληθυσμών τους, τον περιορισμό τους σε λίγες απομονωμένες θέσεις και στην οριστική τους εξαφάνιση στο τέλος.Η πρώτη προέρχεται από την συντελούμενη κλιματική αλλαγή και η οποία δεν είναι εύκολα αντιστρέψιμη και άμεσα αντιμετωπίσιμη. Η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας στον πλανήτη και συνακόλουθα στην Ελλάδα θα οδηγήσει είδη ευαίσθητα στις θερμοκρασιακές μεταβολές στην μείωση αρχικά των πληθυσμών τους, τον περιορισμό τους σε λίγες απομονωμένες θέσεις και στην οριστική τους εξαφάνιση στο τέλος. Απαρίθμηση των ανθρώπινων δραστηριοτήτωνΑπαρίθμηση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων