Οι γκρίζες πλευρές του σύγχρονου τεχνολογικού πολιτισμού μέσα από το χιούμορ του Αρκά Ερευνητική εργασία του 24ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης Συντονιστές Εκπαιδευτικοί.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Σήμερα.
Advertisements

Τα μυστικά της διαφήμισης: Ψυχαγωγία
Πρόγραμμα επιμόρφωσης ενηλίκων Sokrates- Grundtvig, Volkshochschule Schrobenhausen e. V. ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ
Ο Goya, ο Beethoven και ο Ρομαντισμοσ. .
Το σκίτσο ως πηγή γέλιου, σάτιρας και γόνιμου προβληματισμού
Το κάπνισμα σκοτώνει! Σταματήστε το ΤΩΡΑ!
Η τέχνη βασίζεται στην εμπειρία και στο ταλέντο. Αποτελεί έναν ευρύτερης ερμηνείας όρο που χρησιμοποιείται για να περιγράψουμε την διαδικασία, της οποίας.
ΤΜΗΜΑ ΑΡ1 ΣΧΕΔΙΑΖΩ , ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ, ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ, ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ
ΣΧΕΔΙΑΖΩ : ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΧΟΤΕΛΑΣΒΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Μαθήτρια : Πατατούκου Μαρία Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Θέμελη Γεωργία
Δημιουργία εκπαιδευτικού κόμικ
Αστυνομική Λογοτεχνία Project Α’ Τετραμήνου Οι Μαθητές: Παπαγίαννης Στέφανος, Παπαπέτρου Αριστείδης, Παύλου Μαρίνα, Σαλπέα Ελένη, Σιαμπουρδάνης Στυλιανός.
Ξεδιπλόνωντας την ιστορία του καπνού φτάνουμε στο 6000 π.Χ.Το δέντρο του καπνού φύτρωσε πρώτα στην Αμερική.Οι ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν τον καπνό πριπερίπου.
Η Ελληνική επανάσταση του 1821 υπήρξε ο αγώνας για απελευθέρωση των Ελλήνων από την οθωμανική καταπίεση. Ήταν η τελευταία από μια σειρά εξεγέρσεων που.
Ο κινηματογράφος  έβδομη τέχνη
Η Εθνική Χαρτοθήκη συναντά τους μαθητές. Η Εθνική Χαρτοθήκη ιδρύθηκε το 1997 ως Εθνικό Κέντρο Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς (ΕΚΕΧΧΑΚ) - Εθνική.
ΓΕΝΙΚΟ ΘΕΜΑ:ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΘΕΜΑ ΟΜΑΔΑΣ:ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ.
ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΣΚΙΤΣΩΝ
ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ:
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ
Παρουσίαση της Ηλεκτρονικής Έκδοσης των Περιοδικών «Ιστορία» και «Αρχαιολογία»
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ
Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων σχεδίων
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Κοινωνικός και οικονομικός ρόλος της εκπαίδευσης ενηλίκων στην Ελλάδα
ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Η Ιστορία των Κόμικς μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Τα μαθηματικα στην τεχνη και στη φυση
Από τους μαθητές : Κόμικς !. Ποιος δημιούργησε πρώτος τα κόμικς ; Βάλε και φωτογραφία του.
Τα blogs στην ζωή μας. Υπάρχουν πολλών ειδών ιστολόγια. Η πλειοψηφία τους είναι προσωπικά, όπου εκφράζονται καθαρά προσωπικές απόψεις και συνήθως ο συγγραφέας.
ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ(HIP-HOP)
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Εισαγωγή στην Επικοινωνία 8 η Εβδομάδα Κινηματογράφος - συνέχεια.
Διδακτική Πληροφορικής Ενότητα 3: Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση. Διδάσκων: Γεώργιος Σούλτης, Επίκουρος Καθηγητής. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Τεχνολογικής.
Manga & Anime «Σημεία της Ιαπωνικής τέχνης και πολιτισμού» -Project 2-
Μουσική Ε'2 Ελευθερία-Φαίδρα Ποπ Ποπ ονομάζεται ένα είδος μουσικής. Ο όρος Ποπ προέρχεται από τον αγγλικό όρο popular, που σημαίνει δημοφιλής. Τα κύρια.
 Τέχνη – Έκφραση - Αντίδραση.  Η Street Art αναπτύσσεται σε δημόσιους χώρους και κυρίως σε τοίχους, περιλαμβάνοντας μια μεγάλη ποικιλία τεχνικών. 
ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.
ΛΙΘΟΞΟΪΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Α.Ε.Μ  Ένα βασικό κι αναγνωρισμένο πεδίο εισαγωγής της στα προγράμματα σπουδών και της γενικής εκπαίδευσης.  Ένα συχνό θέμα.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ
Γνωριμία με το βιβλίο της… Γ’ ΤΑΞΗΣ. Αυτή τη σχολική χρονιά θα γνωρίσετε σύγχρονα ρεύματα μουσικής δημιουργίας από τον ελληνικό και τον παγκόσμιο μουσικό.
Ιστορία Στην Αμερική πολύ πριν ανακαλυφθεί από τον Κολόμβο οι Ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν τον καπνό και πίστευαν ότι έχει σπουδαίες φαρμακευτικές ιδιότητες.
C OMIC S TRIP C REATOR. T Ο Π ΡΟΓΡΑΜΜΑ Το Comic Strip Creator αποτελεί μια εναλλακτική εφαρμογή δημιουργίας ψηφιακών κομικς. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΗΜΕΡΑ
Κατά τη διάρκεια των χιλιάδων ετών της ιστορίας της κινεζικής γλώσσας, μπορούμε να δούμε καθαρά πώς τα εργαλεία και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για.
Ιστορία των Comic Τα comic συχνά αναφέρονται και ως “η ένατη τέχνη”, είναι μια μορφή οπτικής τέχνης που αποτελείται από διαδοχικές εικόνες που συνήθως.
Δ΄1 15 Δ. Σ. Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΡΕΒΕΚΚΑ - ΣΟΦΙΑ.  Ο Λούκυ Λουκ είναι κόμικ, δημιούργημα του Βέλγου Morris. Γνώρισε την περίοδο της μεγαλύτερης ακμής του κατά.
ΙΝΔΙΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ.
Εισαγωγή στις Επιστήμες της Αγωγής
Β. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ 19ο ΑΙΩΝΑ
Photography Εισαγωγή στην Φωτογραφία
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Ο αΓΙΟσ ΠΑΥΛΟσ
Ελληνισμος και χριστιανισμοσ
Χρυσάνθεμο Τα χρυσάνθεμα (chrysanthemum), είναι γένος ανθοφόρων φυτών που ανήκει στην οικογένεια των αστεροειδών.Τα χρυσάνθεμα είναι ιθαγενή της Ασίας.
Τμήμα Α’2 Μαθητές: Καπαρελιώτης Νικόλαος Κοκοτσή Δέσποινα
Ο όρος Αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον ελληνικό κόσμο κατά την περίοδο της αρχαιότητας. Αναφέρεται όχι μόνο στις περιοχές του σύγχρονου.
ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ.
Ευγένιος Τριβιζάς.
ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.
ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΙΔΗ.
Το κίνημα των Ναζαρηνών
Το 1ο ΓΕΛ. Χίου παρουσιάζει το πρόγραμμα COMIC και ΕΦΗΒΕΙΑ
Το Διαδίκτυο - Internet
Ηλίας Μπουναρτζής/ Η οικονομική ζωή Η σταδιακή παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έδωσε τη δυνατότητα στους υπόδουλους.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ  Προγραμματιστικό Υπόδειγμα: Είναι ένα πρότυπο ανάπτυξης προγραμμάτων, δηλ. μια καθορισμένη μεθοδολογία με βάση την οποία.
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΡΙΖΑΝΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΣΤΡΟ από τα μεγαλύτερα κάστρα της ηπειρωτικής Ελλάδας παρά το μέγεθός του, το κάστρο δεν υπήρξε ποτέ κάποια αξιόλογη πόλη.
1.ΤΑ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ α. Ο πληθυσμός. Η ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 19ΟΥ ΑΙΩΝΑ 1830 : ίδρυση ανεξάρτητου ελληνικού κράτους : Στερεά Ελλάδα,
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Οι γκρίζες πλευρές του σύγχρονου τεχνολογικού πολιτισμού μέσα από το χιούμορ του Αρκά Ερευνητική εργασία του 24ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης Συντονιστές Εκπαιδευτικοί : Αλωπούδης Παύλος - Ζδούκου Δέσποινα

Ιστορία & είδη των comics

Τι είναι comic Τα κόμικς είναι σειρά σχεδίων που αφηγούνται μια ιστορία, γνωστά και ως ένατη τέχνη. Η λέξη «κόμικς» προέρχεται ετυμολογικά από την ελληνική λέξη «κωμικός» κι αυτό γιατί οι πρώτες ιστορίες ήταν κωμικού περιεχομένου. Η διαδοχή των εικόνων αποτελεί το βασικό στοιχείο για την αφήγηση των ιστοριών. Τα κόμικς ποικίλουν σε είδος, ύφος, μέγεθος, θεματολογία και περιεχόμενο.

Ιστορία των κόμικ Τα κόμικς βρίσκουν τις ρίζες τους κάπου στον 15 ο αιώνα ή ακόμα και στα Αιγυπτιακά ιερογλυφικά αν και η σημερινή τους μορφή διαμορφώθηκε τον 19 ο αιώνα. Πρόγονοί τους θα μπορούσαν να θεωρηθούν παραστάσεις σε σπήλαια και αναπαραστάσεις σε εκκλησίες.

με κυρίαρχες εταιρίες την Marvel comics και την DC comics. Ενώ στη Ευρώπη η αρχή έγινε με την πρωτοπορία των Βέλγων και τελικά καθιερώθηκαν μετά τη δεκαετία του ’60. Η ανάπτυξη τους επήλθε κυρίως τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα στην Αμερική,

Η πρώτη ιστορία κόμικ ήταν ελβετική. Τα κόμικς στη Δύση έχουν ως αφετηρία τους την εβδομαδιαία σειρά κίτρινο παιδί (yellow kid). Λίγο νωρίτερα στην Ιαπωνία εμφανίζονται τα πολύ διαδεδομένα πλέον manga.

Αργότερα επικρατούν Γάλλοι δημιουργοί όπως ο Ερζέ με έργο τον Τεντέν και ο Ρενέ Γκοσινύ με τον Αστεριξ τον Ιζνογκουντ κ.α. Τις δεκαετίες ‘40 και ’50 τα κόμικς με ιδιότυπο χιούμορ και υπερήρωες κατακλύζουν την ευρωπαϊκή και την αμερικάνικη αγορά.

Τα κόμικς στην Ελλάδα Τα κόμικς στην Ελλάδα έκαναν την εμφάνιση τους κάπως αργά λόγω πολεμικών και πολιτικών αναταραχών. Η ακμή τους ξεκινά κάπου στο 1950, αφού υπήρξαν περιοδικά όπως η «Διάπλαση» και τα «Κλασσικά Εικονογραφημένα» που προετοίμασαν το έδαφος για το 1996 οπότε και κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος Μίκυ Μάους.

Αργότερα ακολούθησαν τεύχη με υπερήρωες (superman,batman κ.α). Το 1980 δημιουργούνται τα πρώτα ελληνικά κόμικς που συμπεριλήφθηκαν αρχικά σε περιοδικά σαν τη «Βαβέλ» και τις «κωμωδίες του Αριστοφάνη». Σήμερα στην Ελλάδα τα κόμικς εμφανίζουν συνεχή άνοδο ενώ παγκοσμίως επικρατούν και σε άλλες μορφές τέχνης όπως στο κινηματογράφο.

Τα είδη των κόμικ Τα κόμικ έχουν πολλές κατηγοριοποιήσεις ανάλογα με την μορφή, τη θεματολογία, το ύφος και τη πλοκή. Ως προς τη μορφή χωρίζονται σε: Έντυπα Ηλεκτρονικά τα οποία διακρίνονται σε:  Ψηφıοποıημένα κóµικς (Digitized Comics)  Ψηφıακά κóµικς (Digital Comics)  Υπερμεσıκά (HyperComics – Webcomics)

Ως προς τη θεματολογία  γελοιογραφία και χιουμοριστικό κόμικ  ανεξάρτητο αμερικανικό κόμικ  ιαπωνικό κόμικ (manga)  ευρωπαϊκό κόμικ για ενηλίκους  πολιτικοποιημένο κόμικ  ελληνικό κόμικ  κόμικ με υπερήρωες

Ως προς την πλοκή  Περιπέτειας / δράσης  Επιστημονικής φαντασίας  Χιουμοριστικά  Τρόμου  Ρομαντικά  Παιδικού περιεχομένου

Τι προσφέρει η ανάγνωση των κόμικ Η ανάγνωση των κόμικ προσφέρει γνώσεις, κριτική σκέψη, σε καλλιεργεί ψυχικά και σε οδηγεί στο έντυπο. Επιπλέον απομακρύνει τους νέους από την τηλεόραση και τον υπολογιστή αφού απογειώνει τη φαντασία τους. Τα κόμικ σε διασκεδάζουν με ωραίο και έξυπνο χιούμορ χωρίς φτηνές εκφράσεις και υπονοούμενα.

ΚΟΜΙΚ-MANGA(μανγκα)

Manga στα Ιαπωνικά σημαίνει "παιχνιδιάρικες εικόνες". Εκτός Ιαπωνίας, ο όρος αναφέρεται συνήθως στα ιαπωνικά κόμικς. Τα Manga αναπτύχθηκαν από την ανάμειξη ουκίγιοε και δυτικής τεχνοτροπίας ζωγραφικής, και έφτασαν στη σημερινή τους μορφή λίγο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Τα περιοδικά μάνγκα έχουν συνήθως πολλές σειρές που εξελίσσονται παράλληλα. Σε κάθε τεύχος αφιερώνονται περίπου 20–40 σελίδες για κάθε σειρά. Τα περιοδικά αυτά συνήθως τυπώνονται σε χαμηλής ποιότητας χαρτί εφημερίδας και το μέγεθός τους εκτείνεται από 200 μέχρι και 850 σελίδες.

Εναλλακτικά μπορεί να περιέχουν, ακόμη, μικρές αυτοτελείς ιστορίες. Κάποιες σειρές μπορεί να συνεχίζονται για χρόνια αν είναι επιτυχημένες. Πολλές φορές οι δημιουργοί δημοσιεύουν αυτοτελείς ιστορίες με τις ιδέες που έχουν ώστε να γίνουν γνωστοί. Αν λάβουν καλές κριτικές τότε συνεχίζουν.

Κατηγορίες Manga Πολλά είδη εφαρμόζονται το ίδιο καλά στα anime (που ούτως ή άλλως είναι διασκευές μάνγκα τις περισσότερες φορές) και στα ιαπωνικά βιντεοπαιχνίδια (μερικά από τα οποία είναι επίσης διασκευές μάνγκα). Tα manga είναι ένας ξεχωριστός τρόπος ζωγραφικής. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες από manga, όπως τα cute mangas και τα realιstic mangas αλλά με λίγες διαφορές.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΔΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΑΠΟΣΤΟΛΟΥΔΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΜΕΛΙΝΑΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΜΕΛΙΝΑ ΜΑΝΔΕΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑΜΑΝΔΕΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΟΥΛΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣΝΟΥΛΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ