Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ιστορία των Comic Τα comic συχνά αναφέρονται και ως “η ένατη τέχνη”, είναι μια μορφή οπτικής τέχνης που αποτελείται από διαδοχικές εικόνες που συνήθως.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ιστορία των Comic Τα comic συχνά αναφέρονται και ως “η ένατη τέχνη”, είναι μια μορφή οπτικής τέχνης που αποτελείται από διαδοχικές εικόνες που συνήθως."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Ιστορία των Comic

3 Τα comic συχνά αναφέρονται και ως “η ένατη τέχνη”, είναι μια μορφή οπτικής τέχνης που αποτελείται από διαδοχικές εικόνες που συνήθως συνδυάζονται με κείμενο. Aρχικά χρησιμοποιήθηκαν για να εικονογραφηθούν καρικατούρες και για να διασκεδάσουν με απλές και συνηθισμένες ιστορίες. Τα πιο συνηθισμένα είδη comic είναι τα comics στριπ (γελοιογραφίες) σε εφημερίδες και περιοδικά.

4 Τα comics γνώρισαν μεγάλη ανάπτυξη στις πρώτες δεκαετίες του εικοστού αιώνα στην Αμερική, Comics και η Marvel comics. Στην Ευρώπη υπήρχε μια μικρή σκηνή, που ξεκίνησε με πρωτοπόρους τους Βέλγους και εκδόσεις όπως ο Τεντέν και το περιοδικό Σπιρού κυρίως από τις ιστορίες με υπερήρωες εταιριών όπως η DC.

5 Στάδια του Comic: 1.Επινοώ την ιστορία. 2.Ορίζω τους χαρακτήρες. 3.Γράφω τη σύνοψη. (Περιληπτική αναφορά κατάστασης, πλοκή και έκβαση της ιστορίας) 4.Αναπτύσσω το σενάριο και τους χαρακτήρες. 5.Φτιάχνω το “ντεκουπάζ” του σεναρίου. (Περιγράφω ΑΚΡΙΒΩΣ το περιεχόμενο του κάθε καρέ) 6.Σχεδιάζω το κόμικ.(Μολύβι, χρώμα, μελάνι)

6 Το δικό μας comic~ιστορία. (Μέρος 1 ο ) Μια απλή μέρα, ένας άντρας, ο Zac Freestone, ένας συνηθισμένος ιδιωτικός υπάλληλος, βλέπει τη ζωή του να αλλάζει ριζικά ύστερα από ένα τραγικό δυστύχημα όταν αποφάσισε να αλλάξει τη καθημερινή του πορεία για τη δουλειά του λόγω κίνησης. Ύστερα από μια μεγάλη σύγκρουση με ένα φορτηγό που κουβαλάει χημικά, η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

7 Ποιες διάσημες ταινίες βασίζονται σε comic: · Ant-Man (ταινία) · Avengers · Captain America · Fantastic Four · Hulk · V for Vendetta · Iron Man · Spider-Man

8 Character Design: Πρόσωπο: κοντά μαλλιά, πράσινα μάτια, αισθησιακό πιγούνι, απλή μύτη, λεπτά χείλη με λαμπρό χαμόγελο. Σώμα: Γυμνασμένος, ψηλός με ορθό ανάστημα. Χαρακτήρας: Ενάρετος, εκλεπτυσμένος, πλακατζής. Ενδυμασία: Μαύρο πουκάμισο,

9

10 ΠΡΟΤΖΕΚΤ 2015-2016 ΘΕΜΑ : ΚΟΜΙΚ ΤΜΗΜΑ : A2

11 ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΌΤΑΝ ΧΡΩΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΈΝΑ ΚΟΜΙΚ.

12 1. Νιώστε τον όγκο και τη γωνία του εντύπου. 2. Από που προέρχεται το φως. 3. Προσπάθησε να καταλάβεις αν υπάρχουν σκιές που μπορεί να πέφτουν στην επιφάνεια.

13 4. Υπάρχει κάποιο ανακλώμενο φως που χτυπά την επιφάνεια εκεί ; 5. Ποια είναι η θερμοκρασία χρώματος της σκηνής ; 6. Η υφή της επιφάνειας.

14 ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ COMIC ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΜΑΝGA.

15

16 ΔΙΑΦΟΡΕΣ COMIC MANGA 1. Το comic είναι μέσο για να εκφράζουμε ιδέες μέσω εικόνων. 2. Διαβάζονται από τα αριστερά προς τα δεξιά. 3. Η αφήγηση και τα ηχητικά εφέ περιβάλλονται μέσα σε λεζάντες. 4. Το μέγεθος των πάνελ δείχνει την σημασία των πραγμάτων που δείχνουν. 1. Στα manga δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στο περίγραμμα των χαρακτήρων. 2. Διαβάζονται από τα δεξιά προς τα αριστερά. 3. Είναι ασπρόμαυρα σε αντίθεση με τα comic που είναι χρωματιστά. 4. Το σχέδιο φαίνεται ή πολύ ‘’ρεαλιστικό’’ ή πολύ ‘’παιδικό’’.

17 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΟΜΙΣΤΑ

18 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 1) Ε :Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με την δουλειά του κομίστα ; A: 1. Ταλέντο 2. Επιμονή 3. Τύχη 2) E : Τι σας έρχεται στο μυαλό πριν φτιάξετε έναν ήρωα για το κόμικ σας? A : Ένας χαρακτήρας σε συνδιασμό με μια κατάσταση. Π.χ : Υπάρχει ένα πρόβλημα που θέλουμε να λύσουμε. Τι θα έκανε ο χαρακτήρας αυτός ; 3) E : Αγαπημένοι χαρακτήρες κόμικ ; A : 1. Ποπάι 2. Αστερίξ και Οβελίξ 3.Λούκι Λουκ

19 4) Ε : Ποιος κομίστας σας εμ π νέει ; α : Β ibal : Δύσκολες ιστορίες, α π ίστευτο σχέδιο Μ oebiks : K άθε π ερίοδο της ζωής σου έχεις αλλά γούστα, π ροτιμήσεις 5) Ε : Θα αλλάζατε την δουλειά του κομίστα ; A : Ναι, αλλά αν την άλλαζα δεν θα σταματούσα να σκιτσάρω. Π. χ Τώρα διδάσκω αλλά σκιτσάρω. 6) E : Ποια είναι η κύρια π ηγή έμνευσης για τα κόμικ σας ; A : Όταν φτιάχνεις ένα κόμικ, φτιάχνεις μια ιστορία. Καταγράφεις τις εμ π ειρίες σου. Είναι το π ώς θα μεταφέρεις την ιδέα σου ε π αρκώς στο χαρτί. Χρειάζεται : Κατάσταση + Χαρακτήρας + Σκηνοθεσία ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

20 ΕΡΕΥΝΑ

21 20 ΗΛΙΚΙΑ 21-90

22

23

24 ΗΛΙΚΙΑ 7-21

25

26

27

28 ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ COMICS 1 ου Τετραμήνου

29 ΠΗΓΗ 1: ΣΟΥΠΕΡΗΡΩΕΣ Από τον Μεσαίωνα μέχρι και σήμερα ήρωας θεωρείται κάποιος ο οποίος πήγε να θυσιάσει τον εαυτό του για να σώσει κάποιον η κάτι. Στην σύγχρονη λογοτεχνία ήρωας ονομάζεται ένας υπερήρωας με ηρωικό χαρακτήρα ο οποίος διαθέτει εξαιρετικό ταλέντο, υπερφυσικές δυνάμεις και η υποτιθέμενη ζωή του ήταν αφιερωμένη στην σωστή απονομή της δικαιοσύνης

30 ΠΗΓΗ 2: ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ COMICS Από τα αρχαία χρόνια οι άνθρωποι προσπαθούσαν να περιγράψουν τις σκέψεις και με διάφορα είδη ζωγραφικής που στην προκειμένη περίπτωση ήταν τα κόμιξ. Με το πέρασμα των χρόνων οι μεγαλύτεροι σκιτσογράφοι της εποχής τους άρχισαν να αναβαθμίζουν αυτήν την τεχνική πιο πολύ ως ψυχαγωγία.

31 ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΈΝΑ COMIC ΞΕΚΙΝΗΣΤ Ε ΜΕ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΓΡΑΨΤΕ ΈΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΡΧΙΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

32 ΞΕΚΙΝΙΣΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΙΔΕΑ Όλα τα πράγματα αρχίζουν με μια ιδέα, έτσι και το comic σας. Να έχετε πάντα μαζί σας ένα σημειωματάριο έτσι ώστε όταν σας έρθει έμπνευση να μπορείτε να την σημειώσετε Μπορείτε να πάρετε ιδέες από επαγγελματίες κομιστες

33 CHARACTER DESIGN Ματ: Λεπτός σωματότυπος, μαύρα κοντά μαλλιά, πρόχειρα ρούχα και παπούτσια, μικρά μάτια Σαμ: Παχουλός, Τατουάζ σε όλο το σώμα, χειροποίητο στέμμα, ρούχα από φύλλα και κλαδιά, κρατάει πάντα ένα μπαστούνι, τετραγωνικά χαρακτηριστικά και σκουλαρίκια στο πρόσωπο Ιθαγενείς: Σκουρόχρωμοι, φύλλα για ρούχα, λίγα τατουάζ

34 MAT


Κατέβασμα ppt "Ιστορία των Comic Τα comic συχνά αναφέρονται και ως “η ένατη τέχνη”, είναι μια μορφή οπτικής τέχνης που αποτελείται από διαδοχικές εικόνες που συνήθως."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google