Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πρόγραμμα επιμόρφωσης ενηλίκων Sokrates- Grundtvig, 2010 - 2012 Volkshochschule Schrobenhausen e. V. ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πρόγραμμα επιμόρφωσης ενηλίκων Sokrates- Grundtvig, 2010 - 2012 Volkshochschule Schrobenhausen e. V. ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πρόγραμμα επιμόρφωσης ενηλίκων Sokrates- Grundtvig, 2010 - 2012 Volkshochschule Schrobenhausen e. V. ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

2 Από πού είμαστε; Ποια είναι η πόλη μας;  Το Schrobenhausen είναι μια αγροτική πόλη στο νότιο τμήμα της Βαυαρίας 60 κμ. Βόρεια του Μονάχου.  Το Schrobenhausen έχει περίπου 17 000 κατοίκους  Η δημιουργία της πόλης ξεκινά περί τον 9 ο αιώνα.

3 Άποψη του Schrobenhausen

4 Ποιοι είμαστε; (I)  Το Volkshochschule (vhs)του Schrobenhausen είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός εκπαίδευσης ενηλίκων.  Ο οργανισμός αυτός καλύπτει ένα πληθυσμό περίπου 35.000 κατοίκων, που περιλαμβάνει την πόλη του Schrobenhausen και τη γύρω περιοχή.  Πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, περίπου 600 κύκλοι μαθημάτων, σεμινάρια, διαλέξεις και άλλες εκδηλώσεις.

5 Ποιοι είμαστε; (II)  Το vhs Schrobenhausen μετρά γύρω στις 5000 με 5500 συμμετοχές (παρακολουθήσεις) το χρόνο.  Προσφέρονται σειρές μαθημάτων σε 9 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων και των Ελληνικών. Διδάσκονται: τεχνολογία, πληροφορική, νομικά, ψυχολογία, εκπαίδευση, ιστορία, λογοτεχνία, ζωγραφική, μουσική, χορός, θέματα υγείας, μαγειρικής, οικολογίας κλπ.  Το vhs Schrobenhausen διοικείται από τον διευθυντή και τρεις βοηθούς, με μερική απασχόληση. Υπάρχουν 152 εκπαιδευτικοί- ανεξάρτητοι συνεργάτες και ομιλητές. Η διεύθυνση του vhs Schrobenhausen‘s Head στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

6 Το πρόγραμμα επιμόρφωσης ενήλίκων και οι στόχοι μας.(I) Γνωριμία και εξερεύνηση της αρχαίων Ρωμαϊκών πόλεων και των υποδομών της επαρχίας της Ραέτιας, της περιοχής που σήμερα εκτείνεται το Schrobenhausen. Ρωμαική οχύρωση (βασιλικό κάστρο), στο σημερινό Regensburg 80 km από το Schrobenhausen.

7 Το πρόγραμμα επιμόρφωσης ενηλίκων και οι στόχοι μας. (II): Φιλέλληνες -1823: «Η άφιξη του Λόρδου Βύρωνα στο Μεσολόγγι» Μελέτη της επίδρασης του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, στη διανόηση και στη φιλοσοφική σκέψη του σύγχρονου κόσμου από το 19 ο αιώνα:  Κλασικισμός  Φιλελληνισμός  Ανθρωπιστικές θέσεις στην εκπαίδευση ( 1 η προσέγγιση στην παιδαγωγική επιστήμη).

8 Το πρόγραμμα «Αρχαίες πόλεις και οι στόχοι μας (III):  Μαθαίνουμε και διδάσκουμε ο ένας τον άλλο, κατά τη διάρκεια των κοινών δράσεών μας, στα πλαίσια του προγράμματος.  Επισημαίνουμε τις κοινές ρίζες στη κοινή μας εργασία με στόχο τη δημιουργία μιας ενωμένης Ευρώπης. Γλυπτοθήκη Μονάχου- Βαυαρία vhs Schrobenhausen, Benno Bickel, 9 th October 2010

9 Volkshochschule Schrobenhausen


Κατέβασμα ppt "Πρόγραμμα επιμόρφωσης ενηλίκων Sokrates- Grundtvig, 2010 - 2012 Volkshochschule Schrobenhausen e. V. ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google