Η μαγεία του Άγιου Βασίλη

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
“…ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗ ΓΗ”
Advertisements

Μια ομάδα από άντρες κάθονται στη σάουνα και συζητούν για δουλειές και μετοχές, όταν ξαφνικά χτυπάει ένα κινητό...
Το κοριτσάκι με τα σπίρτα
…από μικρούς συγγραφείς
Ευχούλα-Ελπίδα-Αγάπη-Αυγούλα
ΤΟΜΑΣ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ…ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ
kοκκινοσκουφίτσα παραμύθι
‘Aπιστος Σύντροφος ?.
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Ο Μάνος Χατζιδάκις για το νησί των συναισθημάτων
Χριστουγεννιάτικο Κόμικ
ΤΟ ΕΛΑΦΙ ΜΕ ΤΗ ΜΠΛΕ ΜΥΤΗ Ο 'Eντι το ελαφάκι καθόταν όλη μέρα σπίτι του. Δεν μπορούσε ούτε να παίξει ούτε να δουλέψει. Ήταν αποθαρρυμένος και ενοχλημένος.
Βλέπω την ιστορία Δραστηριότητες Διαδίκτυο Χριστίνα Οικονόμου.
Ο ΦΟΙΒΟΣ, Ο ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΤΟΥ
ΤΑΞΗ Γ-2 17ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Μια παρέα από άντρες κάθονται στη σάουνα και συζητούν για δουλειές και μετοχές, όταν ξαφνικά χτυπάει ένα κινητό...
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού.
Έχεις δύο επιλογές! από το
ωρα σκεφτομαι στιχο για να φιαξω…
 ΜΑΡΙΑ XATΖΗΚΑΛΛΙΑ  ΤΑΞΗ Β2  ΕΤΟΣ  ΜΑΘΗΜΑ ΙΛΙΑΔΑ –ΣΕΛΙΔΑ45, ΑΣΚΗΣΗ 2δ 1 ZAΡΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑ.
Όλα τώρα γύρω μου γελούνε κι απ’ αγάπη τώρα με μεθούνε σαν φιλώ γλυκά τα δυο σου χείλη που `ναι σαν τριαντάφυλλα τ’ Απρίλη.
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
O γέρος και τα τρία αδέλφια
Music: Smoke gets in your eyes Pictures By: Unknown source Edited by AMRA.
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού
Τις διακοπές τις πέρασα…
Χριστούγεννα.
Σ ΄ αγαπώ Είσαι για μένα το πιο τρελό μου όνειρο.
Τα Χριστούγεννα στη Φινλανδία
Με το όνειρο να μεγαλώσει ένα άλογο για τον ιππόδρομο, ένας κτηνοτρόφος επενδύει όλες του τις αποταμιεύσεις στην αγορά ενός αλόγου που αρρώστησε βαριά.
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ
ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΕΣ ΣΟΦΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Δ1.
«Ποιος απήγαγε τον Αη- Βασίλη»
Σεμπάστιαν Πίλαρτζικ Θάνος Κανέλλος Τζαβέλας Νέστορας
Χριστούγεννα Το 2015 να φέρει στη ζωή μας νέα ελπίδα, νέες προσδοκίες και να αφήσει στο παρελθόν τις πίκρες. Να βλέπουμε μπροστά και να χαμογελάμε!
Ο άνθρωπος που προσπάθησε να πετάξει Παρασκευή Γιάννη Ανδρέας Παύλος.
Η Γέννηση του Ιησού Μέσα από τον Ευαγγελιστή Ματθαίο, τη βυζαντινή τέχνη και το Δομήνικο Θεοτοκόπουλο.
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΠΥΡΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ Δ1.
Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα τα συναισθήματα. Εκεί ζούσαν η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη και όλα τα άλλα συναισθήματα.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!.
Ροβανιέμι,το χωριό του Αί Βασίλη!:D
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε στην αυλή ενός χωριάτικου σπιτιού µια χελώνα, που είχε έναν µεγάλο καηµό. Ήθελε να πετάξει στον ουρανό όπως τα πουλιά. -
Ο αγαπημένος μας τραγουδιστής
Αγαπημένο μου παιδί....
Lesson 1a: Let’s Get Started JSIS E 111: Elementary Modern Greek Sample of modern Greek alphabet, M. Adiputra,
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΛΓΑ Είναι Κυριακή πρωί και η Όλγα έχει ξυπνήσει. Πηγαίνει στη μαμά της και την ρωτάει αν μπορεί να πάει στον φούρνο.
Greek II LECTURE 6 MRS DOXA EFSTATHIOU. 1.Θα περάσουν το Πάσχα στην Καλαμπάκα. 2. Η Καλαμπάκα είναι στη Θεσσαλία. 3. Η Ηρώ. 4. Τα Μετέωρα είναι ψηλοί.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
Εκφράσεις για μέρη του σώματος
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Αγαπημένο μου παιδί....
ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΖΩΟ Ο ΚΑΪΖΕΡ ΜΟΥ!!!
Γεια σου χαίρομαι που σε γνωρίζω το όνομα μου είναι υπολογιστούλης και έχω να πω ότι είσαι πάρα πολύ όμορφη. Γεια σου είμαι η υπολογιστούλα και είμαι.
At a restaurant Talking about future plans
Τα παραμύθια μας 1η προσπάθεια.
Η Κοκκινοσκουφίτσα.
Δ2 Δανάη Διαμαντοπούλου.
Ένα ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο
Αγγελική-Νίκη Φλώρου Σεπτέμβρης 2015.
Η καλύτερη Πρωτοχρονιά.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Βασίλης Ευτυχία Ιάσωνας ΤΜΗΜΑ E1.
Describing past events Interview At a restaurant
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
Το κοριτσάκι με τα σπίρτα
ΑΣΤΡΟ ΛΑΜΠΕΡΟ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η μαγεία του Άγιου Βασίλη Η μαγεία του Άγιου Βασίλη Γιούλη Αναγνωστοπούλου Ελένη Αθανασοπούλου

Η Σοφία ήταν ένα όμορφο κοριτσάκι ,το μόνο που ήθελε Η Σοφία ήταν ένα όμορφο κοριτσάκι ,το μόνο που ήθελε ήταν να περάσει ένα βράδυ με τον Άγιο- Βασίλη προσευχόταν γι’αυτό μέρα και νύχτα την ημέρα πρίν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έκανε πατινάζ και περίμενε τον Άγιο-Βασίλη με ανυπομονησία.

Γεία σου Σοφία θέλω μια χάρη από εσένα! Ξαφνικά άκουσε έναν θόρυβο κάτω από τις σκάλες. Τις κατέβηκε βιαστηκά και ξαφνικά έπεσε, κυριολεκτικά όμως, πάνω στον Άγιο-Βασίλη. Από ‘μένα; …Μα τι; Γεία σου Σοφία θέλω μια χάρη από εσένα!

Επειδή ένας από τους βοηθούς μου είναι βαριά άρρωστος και δεν μπορεί. Ναι μικρή μου!Θα μπορούσες να με συνοδέψεις απόψε να μοιράσουμε τα δώρα; Επειδή ένας από τους βοηθούς μου είναι βαριά άρρωστος και δεν μπορεί. Ναι! Επιτέλους το όνειρό μου θα γίνει πραγματικότητα.

Και έτσι η μικρή Σοφία και ο Άγιος-Βασίλης πήραν το έλκηθρο και ξεκίνησαν το μαγικό τους ταξίδι για να μοιράσουν ευχές και χαμόγελα. Πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι κάνοντας τα παιδιά , που τον περίμεναν ευτυχισμένα, βλέποντας τα δώρα τους το πρωί.

Όσο για την Σοφία δεν θα μπορούσε να είχε καλύτερο δώρο από αυτό που ονειρευόταν μια ζωή. Στο δρόμο μάζευε κριστάλλινες νιφάδες χιονιού που έλαμπαν μέσα στη νύχτα.

Ξαφνικά άκουσε την μητέρα της που την φώναζε να ξυπνήσει και να κατέβει να δεί το δώρο που της έφερε ο Άγιος-Βασίλης. «Όνειρο ήταν » είπε.

Ο Άγιος-Βασίλης της άφησε ένα όμορφο κουτάκι και έφυγε κλεινοντάς Ο Άγιος-Βασίλης της άφησε ένα όμορφο κουτάκι και έφυγε κλεινοντάς της το μάτι. Μέσα στο κουτάκι έλαμπαν οι κρυστάλλινες νιφάδες χιονιού που είχε μαζέψει εκείνο το μαγικό βραδύ.

Κάλαντα Πρωτοχρονιάς Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά ψηλή μου δενδρολιβανιά. Κι αρχή - κι αρχή καλός μας χρόνος εκκλησιά - εκκλησιά με τ' άγιο θρόνος. Αρχή που βγήκε ο Χριστός άγιος και πνευματικός στη γη - στη γη να περπατήσει και να μας - και να μας καλοκαρδίσει. Άγιος Βασίλης έρχεται -άρχοντες το κατέχετε- από-από την Καισαρεία σύ 'σ' αρχό- συ 'σ' αρχόντισσα κυρία. Βαστά εικόνα και χαρτί ζαχαροκάρνο, ζυμωτή χαρτί και καλαμάρι δες και με - δες και με το παλικάρι. Το καλαμάρι έγραφε, τη μοίρα του την έλεγε και το χαρτί - και το χαρτί ομίλει Άγιε μου - άγιε μου καλέ Βασίλη.

Γράμματα προς τον Άγιο-Βασίλη Άγιος-Βασίλης Τάρανδοι του Άγιου-Βασίλη Γράμματα προς τον Άγιο-Βασίλη δύο μέτρα και λίγες τρίχες από δω και από κει. Η περιποίηση της γενειάδας του είναι έργο του Κουρείου των Ξωτικών Οι ταράνδοι του Άη Βασίλη τρώει 360 διαφορετικά φυτά, αλλά όχι καρότα Συνολικά κάθε χρόνο στέλνονται πάνω από 10.000.000 γράμματα. Στο Βουνό του Αυτιού το Santa Claus Village στην πρωτεύουσα της Λαπωνίας, το Ροβανιέμι. ταξιδεύει με 200.000 τάρανδους ο Άγιος-Βασίλης έλαβε γράμματα το 2006 από 150 χώρες. Άγιοσ-βασιλησ εδω

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! ΤΕΛΟΣ Να έχετε πάντα αγάπη και να τη μοιράζεστε. Να έχετε καλή υγεία και φίλους που σας νοιάζονται… … και πάντα να πιστεύετε στη μαγεία του Άγιου Βασίλη. http://www.nordix.gr/proorismos.php?id=646&lang= http://www.astrology.gr/epikairotita/O-KOSMOS-MILAEI-GIA/item/51641-osa-den-xerete-gia-ton-agio-vasili http://www.thrakinea.gr/archives/46435 http://www.paidika.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1898&Itemid=343 https://www.youtube.com/watch?v=DLYR7HCiw8U ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! ΤΕΛΟΣ