Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Greek II LECTURE 6 MRS DOXA EFSTATHIOU. 1.Θα περάσουν το Πάσχα στην Καλαμπάκα. 2. Η Καλαμπάκα είναι στη Θεσσαλία. 3. Η Ηρώ. 4. Τα Μετέωρα είναι ψηλοί.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Greek II LECTURE 6 MRS DOXA EFSTATHIOU. 1.Θα περάσουν το Πάσχα στην Καλαμπάκα. 2. Η Καλαμπάκα είναι στη Θεσσαλία. 3. Η Ηρώ. 4. Τα Μετέωρα είναι ψηλοί."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Greek II LECTURE 6 MRS DOXA EFSTATHIOU

2

3 1.Θα περάσουν το Πάσχα στην Καλαμπάκα. 2. Η Καλαμπάκα είναι στη Θεσσαλία. 3. Η Ηρώ. 4. Τα Μετέωρα είναι ψηλοί βράχοι πολύ κοντά στην Καλαμπάκα. 5. Υπάρχουν μοναστήρια. 6.Θα φύγουν από την Αθήνα τη Μεγάλη Πέμπτη. 7. Θα ξεκινήσουν νωρίς. 8. Γιατί θέλουν να φτάσουν πριν από το μεσημέρι. 9. Τη Μεγάλη Πέμπτη θα βάψουν αβγά και θα ψήσουν τσουρέκια. 10.Το βράδυ μπορεί να κάνουν μια βόλτα στην πόλη. 11. Τη Μεγάλη Παρασκευή θα πάνε στην εκκλησία για τον Επιτάφιο. 12.Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα πάνε στα Μετέωρα. 13.Θα πάνε στις εντεκάμισι. 14. Μετά θα πάνε στο σπίτι να φάνε μαγειρίτσα και να τσουγκρίσουν αυγά. 15. Την Κυριακή θα ξυπνήσουν πολύ νωρίς. 16. Θα φάνε, θα πιούνε και θα χορέψουν όλοι μαζί. 17. Την Τρίτη σκέφτονται να ξεκινήσουν στις πέντε ή στις πεντέμισι το πρωί.

4

5

6 2. να έρθετε 3. να μείνουμε 4. να διαβάσουν 5. να ξυπνήσω 6. να πιεις 7. να πάει 8. να παίξουμε 9. να φάω 10. να φτάσουν 11. να δω 12. να μιλήσουμε

7

8

9

10 2. να έρθει ο Γιώργος 3. να φύγω 4. να φάμε 5. να ξεκινήσει η Ελένη 6. να δώσεις 7. να φέρω 8. να μιλήσετε 9. να μαγειρέψει ο πατέρας μου

11

12

13

14 Ο Γιώργος πρέπει να κάνει ένα δώρο στην Ούρσουλα. Πρέπει να πάω νωρίς στη δουλειά μου αύριο. Πρέπει να κάνουμε γυμναστική συχνά. Δεν πρέπει να καπνίζετε στο ασανσέρ. Πρέπει να περιμένουν το αεροπλάνο. Η Ελένη πρέπει να ξυπνήσει νωρίς το πρωί. Πρέπει να τηλεφωνείς συχνά στους γονείς σου. Πρέπει να είναι στο σταθμό στις δύο.

15 Θέλω να κάνω ένα πάρτι. Τα παιδιά θέλουν να πάνε στον κινηματογράφο. Θέλετε να περιμένετε τον γιατρό. Δε θέλεις να κάνεις γυμναστική. Θέλουμε να είμαστε στο αεροδρόμιο στις 5. Η Ούρσουλα θέλει να μιλάει ελληνικά. Δε θέλει να περιμένει πολύ.

16

17 Εγώ μπορώ να κάνω σκι. Οι σπουδαστές μπορούν να μιλούνε ελληνικά αρκετά καλά. Η φίλη μου μπορεί να ξυπνάει νωρίς το πρωί. Μπορείτε να κάνετε την άσκηση. Μπορεί να οδηγεί αεροπλάνο. Μπορεί να πάμε στο σπίτι της Ούρσουλας. Μπορεί να προλάβετε το λεωφορείο.

18

19 δώδεκα Δεκεμβρίου να ακούει να κάνει να του κάνεις γυμναστικής να του κάνω αγαπάει την τζαζ του αρέσουν διαβάζει να του κάνεις του Κώστα


Κατέβασμα ppt "Greek II LECTURE 6 MRS DOXA EFSTATHIOU. 1.Θα περάσουν το Πάσχα στην Καλαμπάκα. 2. Η Καλαμπάκα είναι στη Θεσσαλία. 3. Η Ηρώ. 4. Τα Μετέωρα είναι ψηλοί."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google