Back to the future or … Back to the past ? Τάσσος Παγώνης SafePlus Πρακτορειακή ( Ζωής )

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας
Advertisements

1. 2 Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Π. ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ “ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ“ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΊΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ  Είναι πλέον κατανοητό από όλους.
Τι είναι ο προγραμματισμός
Εταιρία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας Ένδυσης και Ινών
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Παρουσίαση λειτουργίας εφαρμογής extra Διαχείριση Ταμείου
ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
Human Capital Management ( HCM ). Organizational management (Οργανωτική Διαχείριση) Personnel Administration (Διοίκηση Προσωπικού) Recruitment management.
Τεχνολογία αιχμής που αξιοποιεί τις πλέον σύγχρονες διεθνείς τάσεις, συνδυάζοντας τo Microsoft.NET Framework 3.5 και τα εξελιγμένα εργαλεία ανάπτυξης.
Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών Ελεύθερου και Ανοικτού Κώδικα (Open Source Software GIS / OSS-GIS) 23 Νοεμβρίου 2007 Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Γιώργος Χάλαρης.
WIFI-Aσύρματα Δίκτυα.
ΠΜΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Κατεύθυνση ΤΕΔΑ Τεχνολογίες Διαχείρισης Ασφάλειας Security Management Engineering Τμήμα Πληροφορικής ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ
Μεταγωγή και Πολυπλεξία
Τι είναι ο υπολογιστής; Τι είναι ο προγραμματισμός
ΣΧΕΔΙΑΖΩ :ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΒΑΡΤΑΝΙΑΝ ΜΙΧΑΗΛ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ:  Υπηρεσίες Κινητής Διακυβέρνησης  Αξιολόγηση Ποιότητας Υπηρεσιών μέσω Κινητών Συσκευών Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής.
Τι είναι η εικονική πραγματικότητα;  Η Εικονική Πραγματικότητα είναι η προσομοίωση ενός περιβάλλοντος από έναν υπολογιστή.
1 Εισαγωγή στις Βάσεις Δεδομένων  Ανάγκη Αποθήκευσης και Διαχείρισης Δεδομένων  Συστήματα Αρχείων  Συστήματα Βάσεων Δεδομένων  Παραδοσιακές και Σύγχρονες.
Στο λειτουργικό σύστημα Windows, υπάρχουν εικονίδια (icons) τα οποία αναπαριστούν τις διάφορες οντότητες (φυλαγμένες πληροφορίες, προγράμματα που κάνουν.
Τι είναι Ανάλυση Τι είναι Συστήματα Πληροφορικής
Υπηρεσίες δικτύων επικοινωνίας
Quatuor Squilla Θέμα: "Πώς επηρέασε η χρήση της κινητής τηλεφωνίας τις διαπροσωπικές σχέσεις και ποια νέα ήθη και γλώσσα εισήγαγε στη σύγχρονη καθημερινότητα;"
Κεφάλαιο 3: Ειδικές περιπτώσεις στην κεφαλαιακή διάρθρωση και τον υπολογισμό της Καθαράς Παρούσας Αξίας.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο ΚΕΦ. 1-ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΕΠΠ.
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΑΤΣΩΡΗΣ BSc MBA DBA(cand)
1 Εισαγωγή στις Βάσεις Δεδομένων  Ανάγκη Αποθήκευσης και Διαχείρισης Δεδομένων  Συστήματα Αρχείων  Συστήματα Βάσεων Δεδομένων  Παραδοσιακές και Σύγχρονες.
Μοντέλα Συστημάτων Παρουσιάσεις των συστημάτων των οποίων οι απαιτήσεις αναλύονται.
Ανάπτυξη Πρωτοτύπου Λογισμικού
«ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ» Κτίζοντας το Ψηφιακό Αύριο ICT FORUM – 30 Οκτωβρίου 2007.
Τι είναι πρόβλημα; Τι πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα Πρόβλημα είναι μια κατάσταση η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί και απαιτεί λύση.
Η Δομή Επανάληψης οι 3 Δομές Επανάληψης ή αλλιώς οι τρεις σωματοφύλακες… Η παρουσίαση της εντολής Μέχρις_ότου είναι από την εισήγηση των κ. Σ. Δουκάκη.
Financial Planning Η εξέλιξη στον χρηματο-ασφαλιστικό χώρο
Δεν γράφουμε προγράμματα δίνουμε λύσεις… ΙΤ as a Service.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - FACEBOOK
 Έκδοση ασφαλιστηρίων συμβολαίων από τις Ασφαλιστικές Εταιρίες  Έκδοση μηνιαίων λογαριασμών & παραγωγής  Ληξιάρια.
Τεχνολογία ΛογισμικούSlide 1 Τεχνολογία Απαιτήσεων u Καθορίζει τι θέλει ο πελάτης από ένα σύστημα λογισμικού.
Επηρεάζοντας έμμεσα το πρόβλημα
ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΚΑΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΙΙ Μ. Δ. Χρυσομάλλης Αναπληρωτής Καθηγητής.
Ο Επαγγελματίας Αγρότης Πτυχιακή Εργασία των σπουδαστών: Δεσπότη Παναγιώτη Κυριαζόπουλου Παναγιώτη.
Ορισμός Έργου Δρ. Α. Ραφαηλίδης Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων (Πάτρα) ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας.
Ερμηνεία Όρων που Χρησιμοποιούνται στο Μάθημα Απόδοση Προϊόντων Ο όρος «απόδοση προϊόντος» περιγράφει το ποσοστό της πρώτης ύλης που θα καταλήξει στο πιάτο,
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ) ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΜΑ : ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, ΤΑΣΕΙΣ.
Πρόταση Ασφάλισης Οχημάτων για την Ε.Α.Υ.Ν.Η. Θεσ/νίκη, 25/06/2016.
F1 in Schools. Το F1 in Schools υλοποιείται σήμερα σε περισσότερες από 30 χώρες και ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς... F1 in Schools – Ένας Διεθνής Μαθητικός.
Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Υπολογιστών Β’ τάξη Γενικού Λυκείου Γενικής παιδείας Καθηγητής: Τζουμάκα Χριστίνα.
E-συνταγογράφηση: μελέτη ευχρηστίας και στρατηγική ανάπτυξης της ελληνικής εφαρμογής Νίκος Μαρμαράς & Βασίλης Τσάγκας Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σχολή.
Έλεγχος Έργων Δρ. Απόστολος Ραφαηλίδης Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων (Πάτρα) ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας.
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ.
Παρουσίαση χαρτοφυλακίου Ζωής Commercial value 12/5/2010.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ Γ. Π. Α Μια χαρτογράφηση των ιδιωτικών επιχειρήσεων που απασχολούν Γεωπόνους.
1 Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ. 2 ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ: Μπορεί να βοηθήσει στα μεγάλα χρηματοδοτικά  Μπορεί να βοηθήσει στα μεγάλα χρηματοδοτικά προβλήματα.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1.1 ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ 1.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΈΡΓΩΝ
Cloud Computing Το cloud computing παρέχει υπηρεσίες υπολογισμού, λογισμικού, πρόσβασης σε δεδομένα και αποθήκευσης που δεν απαιτούν ο τελικός χρήστης.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Το ερωτηματολόγιο Μεθοδολογία έρευνας.
Εφαρμογές Πληροφορικής
Συνέντευξη Τύπου 7 Απριλίου 2017.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Ανάλυση προβλήματος.
Λήψη απόφασης για Ενεργειακό Σχεδιασμό
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ  Προγραμματιστικό Υπόδειγμα: Είναι ένα πρότυπο ανάπτυξης προγραμμάτων, δηλ. μια καθορισμένη μεθοδολογία με βάση την οποία.
οι 3 Δομές Επανάληψης ή αλλιώς οι τρεις σωματοφύλακες…
Εννοιολογική Χαρτογράφηση
Ιεραρχική σχεδίαση Καθορίζονται οι βασικές λειτουργίες σε ανώτερο επίπεδο και στη συνέχεια γίνεται διάσπαση σε όλο και μικρότερες λειτουργίες μέχρι το.
“ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ - ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.”
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Back to the future or … Back to the past ? Τάσσος Παγώνης SafePlus Πρακτορειακή ( Ζωής )

Ο επαγγελματίας διαμεσολαβητής στον χώρο της Ζωής χρειάζεται μία σύγχρονα οργανωμένη και περιεκτική database των ασφαλισμένων του, για να μπορεί να κάνει το αυτονόητο στον κλάδο Ζωής. Χρειάζεται δηλαδή πελατολόγιο και όχι απλώς χαρτοφυλάκιο. Δηλαδή εκείνες τις πληροφορίες που απαιτούνται, για να μπορεί να έχει πολιτική marketing βασισμένη στα « δημογραφικά » στοιχεία των ασφαλισμένων του. Πελατολόγιο όχι Χαρτοφυλάκιο

Η απάντηση είναι πως μερικές, ΝΑΙ. Στην πραγματικότητα η απάντηση είναι ΌΧΙ ! Γιατί : Απαιτείται τόση δουλειά ( και κόστος ) για να συμπληρώσει αυτές τις « μερικές », παλεύοντας με τα portal των εταιρειών, τα αρχεία, τις ενημερώσεις και τα λοιπά… Ώστε καλύτερα είναι να γυρίσει στο παρελθόν : Δηλαδή, στο σκανάρισμα των συμβολαίων που παραδίδει και στις χειρόγραφες καρτέλες, ώστε με βάση αυτά να μηχανογραφήσει από την αρχή τις πληροφορίες που οι Εταιρείες έχουν και δεν τις παρέχουν. Μπορεί να έχει όλες αυτές τις πληροφορίες;

Και ασφαλώς τις έχουν! Το ζήτημα όμως είναι αν τις έχουν αποτελεσματικά δομημένες για να μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν και να τις διαθέτουν, πραγματικά εύκολα και γρήγορα. Το ίδιο ζήτημα αφορά και στην εξ ίσου σημαντική και πάντως αμεσότερη, δυνατότητα αναλυτικής επαλήθευσης των χορηγουμένων προμηθειών από τον διαμεσολαβούντα. Παράδειγμα: αρχεία import παραγωγής Ζωής, όπου οι καλύψεις του συμβολαίου δεν αναφέρουν την ημ. έναρξης της κάλυψης, ούτε τις απαλλαγές στις καλύψεις υγείας, που όμως χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό του ασφαλίστρου. Πρακτικά δεν μπορούν να υπολογιστούν προμήθειες και η ενημέρωση του συμβολαίου είναι επικίνδυνα ελλιπής. Πληροφορία που υπάρχει

Η μηχανογράφηση του Κλάδου Ζωής στην Ελλάδα ήταν πάντα μια πρόκληση : Το θέμα δεν είναι τα κλασσικά τιμολόγια / καλύψεις Ζωής και Συντάξεων. Το θέμα είναι οι άπειρες συμπληρωματικές καλύψεις, που ειδικά στον χώρο της Υγείας και της Περίθαλψης, κυριολεκτικά ξανανθίζουν κάθε Άνοιξη με καινούρια βλαστάρια. Κλάδος Ζωής: μηχ/φική πρόκληση

Το πρόβλημα βρίσκεται στη βασική σύλληψη της Αρχής (concept) με βάση την οποία κωδικοποιούνται οι καλύψεις. Αυτή η Αρχή βρίσκεται πάνω από το όποιο εργαλείο χρησιμοποιείται για τη δημιουργία των κωδικών. Στη δεκαετία του 80 η μηχανογράφηση του κλάδου Ζωής, χρησιμοποιούσε σαν πυρήνα το συμβόλαιο. Η άποψη μιας ανάλυσης συστήματος με βάση τις καλύψεις και τους κανόνες διασύνδεσης των καλύψεων, θεωρείτο αιρετική και αδύνατη. Το 1988 όμως αποδείχθηκε ότι αυτό είναι εφικτό και έτσι σταδιακά υιοθετήθηκε. Η άποψη αυτή επέτρεψε στη συνέχεια ( 1998 ) τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του μηχανογραφικού online / realtime underwriting. Το πρόβλημα είναι στο concept

Παρ’ όλα αυτά η ώσμωση με τον Κλάδο Αυτοκινήτων αντί να επηρεάσει μηχανογραφικά θετικά εκείνον, εξακολουθεί να δηλητηριάζει τη μηχανογράφηση του Κλάδου Ζωής : Αντί να σχεδιάσουμε το σύνθετο και έτσι να καλύψουμε και το απλό, ξεκινάμε από το απλό και το τραβάμε για να καλύψει και το σύνθετο. Έτσι, τα αρχεία import παραγωγής της Ζωής βασίζονται σε εκείνα του Αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να μην περιλαμβάνουν βασικά στοιχεία για τον κλάδο Ζωής. Ο κλάδος Αυτοκινήτου « δηλητηριάζει »

Πρέπει οι Ασφαλιστικές Εταιρείες να αντιμετωπίσουν τον κλάδο Ζωής με βάση τον δικό του τρόπο λειτουργίας, γιατί και το αντικείμενο ασφάλισης είναι σημαντικό, το ασφάλιστρο μεγάλο και…το μέλλον μεγαλύτερο. Αλλιώς θα συνεχίσουμε να οδεύουμε προς τα πίσω, ξοδεύοντας άπειρες εργατοώρες σε data entry, αντί να ασχολούμαστε με αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλά : Να ασφαλίζουμε ανθρώπους. Οπότε ; Επιστροφή στο παρελθόν ;