Μοσχάρι - σε ποια κομμάτια κόβεται-τρόποι μαγειρέματος.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Η ΚυριακΗ τηΣ ΟρθοδοξιαΣ»
Advertisements

Αρχαία διακόσμηση τρίποδο Οδυσσέας Ευστράτιος Ευάγγελος Σωτηριάδης Τσώτσης Πρώτο Πρότυπο πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης Τάξη : Δ΄2 Σχολικό έτος
Επιπτώσεις του ηλεκτρονικού εκφοβισμού
Η χλωρίδα του Υμηττού στη Λογοτεχνία, στη Μυθολογία, στον Πολιτισμό και τις φαρμακευτικές της ιδιότητες Σχολείο: 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Επιβλέπων.
ΜΟΥΣΕΙΟΒΑΛΙΤΣΕΣ.
Οι μαθητές της Ε1 τάξης Δημήτρης-Ελένη παρουσιάζουν την εξής άσκηση.
ΑΛΙΑΚΜΟΝΑΣ.
ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ.
1ο Πειραματικό Θεσσ/νίκης
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
Μαθαίνουμε την ώρα Ενότητα 6. Ασκήση 1 Θα εμφανίζεται στην οθόνη ένα ρολόι με δυο κινούμενους δείκτες. Θα ζητάμε από τον μαθητή να σχηματίσει στο ρολόι.
Ο άνθρωπος ως εικόνα θεού
6η εργασία α:Ποταμοί που εκβάλλουν στην Μεσόγειο
ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΙΩΣ… ΕΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ, ΜΑΓΙΚΟ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΑ Τ’ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΖΟΥΝ!!!
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΕΊΧΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΟΡΙΤΣΑΣ
ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΚΕΦ. 39
ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΚΚΟΛΗ.
ΜΑΡΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤ΄1.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Με το σεις και με το σας Ενότητα 2. Άσκηση 1 Υπάρχει μια σειρά από λέξεις και τα παιδιά θα πρέπει να αντιστοιχήσουν τις λέξεις με τον αριθμό των συλλαβών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ Η χοληστερόλη είναι κηρώδης στερόλη που βρίσκεται στη μεμβράνη των κυττάρων όλων των ιστών του σώματος, και στο πλάσμα του αίματος.
Η ατομική βόμβα στη Χιροσίμα
ΟΙ ΠΕΔΙΑΔΕΣ ΤΗΣ Ν. ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ
James Blunt Σε αυτό το κείμενο θα σας παρουσιάσουμε την ιστορία και την καριέρα του μεγάλου τραγουδιστή James Blunt. Θα μιλήσουμε για τα δημοφιλή τραγούδια.
ΓΕΩΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ!!!
Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Βοδινά – Beef Μοσχάρι - Veal
Προτυπο πειραματικο γυμνασιο ευαγγελικησ σχολησ σμυρνης
Ξιφασκία σε αμαξίδιο.
ΜΑΘΗΜΑ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΤΑΞΗ: Γ2 ΟΝΟΜΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΤΗΣ.
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Γαλαξίες.
Εργασία Οικιακής Οικονομίας Σχολικό έτος Από τις μαθήτριες: Μανουηλίδου Όλγα και Παπά Ελισάβετ Θέμα: Το κάπνισμα.
Ελληνικός τουρισμός Θετικές και Αρνητικές Συνέπειες.
Ένα υπέροχο παραολυμπιακό
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
ΧΟΙΡΙΝΑ 1.
Αντισφαίριση με αμαξίδιο
Φεβρουάριος Βύσκα Λίντια Γεωργιάδη Δήμητρα Κουμελά Αγγελική.
Επιμέλεια: Ελευθερία Φανουράκη
Μουσικά όργανα Τα μουσικά όργανα είναι κατασκευάσματα με τον μηχανισμό τους και τις τεχνικές χρήσης τους, χρησιμοποιούνται με σκοπό την παραγωγή μουσικών.
ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ Τμήμα:Β2 Δημήτρης Χατζηπαυλίδης Κωνσταντίνος Μπίτσης.
Οι θάλασσες της Ελλάδας
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξέβαθο Τηγάνισμα
ΨΑΡΙΑ.
Τα παλιά τα χρόνια… Τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχαν ψυγεία για να διατηρηθεί το κρέας, οι άνθρωποι είχαν βρει διάφορες μεθόδους συντήρησης ακόμα και στο.
Τίτλος Εργασίας: Το θρεπτικό μπρόκολο συμβάλει στην ζωή μας!!
Παραολυμπιακοί αγώνες
ΤΡΙΑΘΛΟ.
Μια θεωρητική ματιά στο « Gravity » Επιβλέπουσα Καθηγήτρια: Τσάγκαρη Παναγιώτα Υπεύθυνη Μαθήτρια: Παπαβασιλείου Ελένη – Χρυσάνθη Τμήμα: Β’3 Σχολικό Έτος:
Γιάννης Ρίτσος.
Η Ακολουθία της Οξφόρδης
Η ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ [1]. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ [2] Η Ιστιοπλοΐα είναι μια τέχνη αρμενίσματος στο νερό χρησιμοποιώντας τον άνεμο. Η Ιστιοπλοΐα είναι μια τέχνη αρμενίσματος.
Στη σκιά της Πυραμίδας ή πως ο Θαλής μέτρησε το ύψος της Πυραμίδας του Χέοπος ΜΠΟΥΤΣΚΟΥ-ΛΥΜΠΙΚΗΣ-ΖΑΝΤΖΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 1 ο Λύκειο Ρόδου Δημητρης Γεωργαλίδης.
Μεσογειακή Διατροφή Γιώργος Κασσαβέτης Τι είναι; Η μεσογειακή διατροφή αναφέρεται στον τρόπο διατροφής λαών που ζουν σε περιοχές που βρίσκονται κοντά.
Ο Φεγγαρο-Σκεπαστούλης
Έλλη Ψαριανού Μαρία Ειρήνη Σωφρονίου Νίκος Τσιμπλιάρης Καγιάρας
Ο αγαπημένος μας τραγουδιστής
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ: Παράκτια και ορεινά
Μπότσια.
Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης
Ρατσισμός.
ΑΡΝΙΑ ΑΡΝΙΑ #2 Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: ΑΡΝΙΑ #2 Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: Αναφέρει.
ΒΟΔΙΝΑ & ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξ ΈΒΑΘΟ Τ ΗΓΆΝΙΣΜΑ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα,
Μεθοδοι ΜαγειρεματοΣ 1.
Τα Βασικά δόγματα Γιώργος Λεπίδας Γ΄2.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μοσχάρι - σε ποια κομμάτια κόβεται-τρόποι μαγειρέματος. Φώτης

Μοσχάρι. Εικόνα από: http://cooklos.blogspot.gr/2008/06/blog-post_08.html

Σβέρκος ή ελιά 1. Είναι κατάλληλος για όλα τα μαγειρέματα και για κιμά. Είναι μαλακό κομμάτι. Εικόνα από: http://www.batzios.gr/elia-me-osto

Σπαλομπριζόλες 2. Είναι οι γνωστές μας μπριζόλες με κόκαλο. Κυρίως προορίζονται για φαγητά της ώρας. Εικόνα από: http://www.igourmet.gr/350-gr.html

Καπάκι Προορίζεται για βραστά-μαγειρευτά ή για κιμά. Εικόνα από: http://www.stelmameat.gr/%CE%A0

Μπριζόλες κόντρα 3. Έχουν πολύ λίγο κόκαλο και συνήθως προορίζονται για φαγητά της ώρας. http://www.athinorama.gr/umami/market/articles/?id=2553

Φιλέτο 4. Είναι το πιο μαλακό κομμάτι πάνω στο μοσχάρι και μπορεί να γίνει ψητό στη σχάρα ή στο τηγάνι. http://www.floridis.com.gr/?page_id=199

Εικόνα από: http://www.proionta-naxou.gr/spala-mosxou.html Σπάλα 5. Περιλαμβάνει το χτένι, το νουά της σπάλας και τα ποντίκια της σπάλας. Είναι όλα μαλακά κομμάτια. Εικόνα από: http://www.proionta-naxou.gr/spala-mosxou.html

Στήθος 6. Είναι λιπαρό μέρος, άραγε νόστιμο. http://176.32.230.17/e-meat.gr/?p=4177

Λάππα 7. Συνήθως χρησιμοποιείται για την Παρασκευή κιμά. http://www.shopnsave.gr/main_list.php?cPath=298

Κιλότο 8. Είναι κατάλληλο για όλα τα μαγειρευτά, αλλά και για ψητό σχάρας. http://ekreopoleio.wordpress.com/products/beef/

Τρανς 9. Είναι άπαχο κομμάτι, κατάλληλο για σνίτσελ, κατσαρόλα και κιμά. http://176.32.230.17/e-meat.gr/?p=4170

Νούα 10. Δίνεται συνήθως ολόκληρο και είναι ιδανικό για μαγείρεμα στη κατσαρόλα (λεμονάτο, ψητό κατσαρόλας). http://www.yiannislucacos.gr/ingredient/1914/mosharisio-noya#.UwN8tWJ_upc

Στρόγγυλο 11. Μαλακό κομμάτι. Μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους, έχει ωραία εμφάνιση. http://176.32.230.17/e-meat.gr/?p=4175

Ουρά 12. Κομμάτι άπαχο, θέλει καλό βράσιμο, μαγειρεύεται στην κατσαρόλα. Είναι καλό και για κιμά.

Κότσι - Ποντικός 13. Είναι στο μπροστινό και στο πίσω πόδι του μοσχαριού. Έχει πολύ ζελέ και είναι πολύ μαλακό. Κατάλληλο για πολλά φαγητά. http://www.a-farm.gr/?

Ποντίκι 13. Πολύ μαλακό κρέας. Κατάλληλο για ( βραστό, σούπες, κοκκινιστό, γιουβέτσι, κ.α). http://www.a-farm.gr/?product=%CF%80%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B9

Συκώτι http://www.kalaitzis-meat.gr/emporia-kreas/

Γλώσσα Η γλώσσα είναι όλο ψαχνό και έχει μαλακό κρέας. Γίνεται συνήθως βραστή και κοκκινιστή. http://www.yiannislucacos.gr/ingredient/1909/mosharisia-glossa#.Uwt0l-N_vSw