Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1ο Πειραματικό Θεσσ/νίκης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1ο Πειραματικό Θεσσ/νίκης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1ο Πειραματικό Θεσσ/νίκης
To HOBΒY μου: η κιθάρα Λεωνίδας Κραλίδης 1ο Πειραματικό Θεσσ/νίκης

2 Η κιθάρα μου αρέσει, γιατί είναι πολύ εύκολη να την μάθεις και γιατί μπορώ να την πάρω μαζί όποτε θέλω. Επίσης έχει ένα πολύ ωραίο άκουσμα και άμα ξέρεις καλά όπως ξέρω και εγώ εφόσον είμαι στον τέταρτον χρόνο της μάθησης μου πάνω στην κιθάρα και περνάω πολύ ωραία.

3 Πληροφορίες Η κλασική κιθάρα είναι μια κιθάρα με έξι χορδές. Ανήκει ως είδος στα χορδόφωνα και με αυτήν παίζεται κυρίως κλασική μουσική, αν και χρησιμοποιείται ευρέως και σε άλλου τύπου ρεπερτόριο. Στην κλασική κιθάρα χρησιμοποιούνται τα δάκτυλα και όχι η πένα. Η διαφορά από ακουστική σε ζητήματα τεχνικής κατασκευής και ήχου είναι πολύ μεγάλη, παρ' όλο που η εξωτερική εμφάνιση ενίοτε ξεγελά, ιδιαίτερα στις κιθάρες φλαμένκο. Το μέγεθος κάποιας κλασικής κιθάρας μπορεί να είναι συνήθως 3/4 ή 4/4.

4 Και άλλες πληροφορίες Η ηλεκτροκλασσική κιθάρα δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μία κλασσική κιθάρα στην οποία έχει τοποθετηθεί ειδικό μικρόφωνο και, συχνά, ένα ρυθμιστής (equalizer) μεσαίων, μπάσων και έντασης. Το μικρόφωνο είναι ακριβώς κάτω από το ηχείο και είναι ρυθμισμένο να πιάνει μόνο τα ηχητικά σήματα που έρχονται από την ευθεία στην οποία βρίσκεται. Έτσι, επιτυγχάνεται βέλτιστη ποιότητα ήχου, όταν χρησιμοποιούμε την κιθάρα με ενισχυτή. Η σύνδεση είναι γνωστή. Ένας κοινός ενισχυτής και ένα απλό καλώδιο που καταλήγει στην βάση της κιθάρας. O τρόπος παιξίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον παίκτη, αλλά, συνήθως, παίζεται όπως η κλασσική κιθάρα (δακτυλισμοί). Τέλος, η κιθάρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια κοινή κλασσική, ανάλογα με τις προτιμήσεις του οργανοπαίκτη.

5 Είδη κιθαρών: 1. Κλασσική κιθάρα 2. Ακουστική κιθάρα 3. Ηλεκτρική κιθάρα 4. Λαϊκή κιθάρα 5. Κιθάρα του Flamenco 6. Ηλεκτρακουστική κιθάρα 7. Ηλεκτροκλασσική κιθάρα 8. Δωδεκάχορδη κιθάρα 9. Άταστη κιθάρα 10. Μπασοκίθαρο 11. Τρες 12. Κουάτρο 13. Πορτογαλική κιθάρα των Φάντος 14. Γιουκαλίλι 15. Pedal steel guitar 16. Ρωσική Κιθάρα

6 Εικόνες

7 Εγώ και η συντροφιά της κιθάρας μου

8

9

10 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ: (

11 1ο Πειραματικό Θεσσ/νίκης
To HOBΒY μου: η κιθάρα Λεωνίδας Κραλίδης 1ο Πειραματικό Θεσσ/νίκης


Κατέβασμα ppt "1ο Πειραματικό Θεσσ/νίκης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google