ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Σωματική άσκηση και υγεία Βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη
Advertisements

Προληψη καρκινου: ΑλλαγεΣ στο τροπο ζωηΣ απο την παιδικη ηλικια
16ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ε.Γ.Β.Ε ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Φυσιολογικές Μεταβολικές επιδράσεις της σωματικής άσκησης
Ανδρέας Τραχανάς Personal Trainer Προπονητής Taekwondo.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΥ ΖΗΝ Άννα Κοστούνοβα Β'3 Άντρια ΠαναγιώτουΒ '6 Δήμητρα Σταύρου Β'1 Ελένη Θεοφάνους Β '1 Ευαγγελία Χαραλάμπους Β'3 Κάλλια Γρηγορίου.
Φυσική Δραστηριότητα και υγιής πληθυσμός
ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑ 2.
ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗ -ΨΥΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
Μεσογειακή Διατροφή Εκδήλωση «Μεσογειακό γεύμα»
ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ~ΣΤΕΛΙΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ~ ~ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ~
Υπόθεμα:Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Πρόσληψη και δαπάνη ενέργειας
Τι είναι η χοληστερόλη και γιατί μας ενδιαφέρει;
Χρυσοστόμου Χρυσόστομος (MSc)
ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑ 3.
ΕΙΔΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ.
Διατροφή & Άσκηση Όλο και πιο συχνά ακούει κανείς ότι η τακτική φυσική δραστηριότητα είναι ένας από τους παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στην απόκτηση.
ση της αερόβιας ικανότητας Ομάδα:Killers Σχολ Ετος
Σωματική άσκηση και Διαβήτης
Δεδομένα σχετικά με τον πόνο και τον τραυματισμό!
Ερευνητική Εργασία β’ τετραμήνου
Η Άσκηση ως Θεραπευτική Αγωγή σε Ασθενείς με Καρδιοπάθεια
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΕΙΡΗΝΗ.
ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ.
να φροντίσει καλύτερα την υγεία σου
Άσκηση και Διατροφή. Η άσκηση ωφελεί κάνει όμορφο κορμί Αρκεί να σκεφτείς τα θαύματα που κάνει για σένα : Βοηθά στην ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος:φτιάχνει.
ΓΕΛ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (Β2) Θέμα :Η φυσική κατάσταση και οι τρόποι βελτίωσης POWER RANGERS
Μάθημα: Οικιακή Οικονομία Μαθήτρια: Ευγενία Νικολέτου.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το πρώτο πράγμα που περνά από το μυαλό κάποιου που δεν γυμνάζεται όταν ακούει τη λέξη 'άσκηση' είναι κούραση, πόνος, ταλαιπωρία. Κι όμως ξεχνάμε.
1o ΓΕΛ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ Εργαλείο για τη ζωή μας.
Τα οφέλη της αερόβιας άσκησης στις μεγαλύτερες ηλικίες
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Επιμέλεια παρουσίασης Καλοδήμου Ιωάννα
Οφέλη της φυσικής δραστηριότητας
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟ ΦΑΤΟΥΡΟΣ Γ. ΙΩΑΝΝΗΣ, Ph.D.
ΒΙΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ STRESS – Μάθημα 6ο Η σημασία της φυσικής δραστηριότητας για την υγεία και την ευεξία Φυσική δραστηριότητα και ποιότητα ζωής στη γήρανση.
ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ η φυσική προετοιμασία των παικτών η ψυχοπνευματική τους προετοιμασία η εκμάθηση της βασικής τεχνικής η θεμελίωση.
ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 5 ο ΓΕΛ Χαλανδρίου Εργασία Βιολογίας του μαθητή Κ. Ηλία.
Ρυθμική γυμναστική Κωνσταντίνα Μάστορα ΓΠ. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ● ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ! ● 1 ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ● 2 ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ(2-6)ΑΤΟΜΑ.
Project:Η ζωή κοντά στη Φύση Δραστηριότητες στη Φύση.
ΑΣΚΗΣΗ & ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ Ενότητα 2: Φυσιολογικές μεταβολές, απόδοση και fitness κατά την αύξηση της ηλικίας Βασιλική Ζήση, Ph D Τμήμα Επιστήμης.
Άθληση – άσκηση - Υγεία Ειμαστε Οι : Dream team Βασιλογλου Δημητρης Μαραζογλου Αλεξανδρος Καφαλιδης Χαραλαμπος Ριζος Αργυρης Χατζηκωνσταντινου πολυδευκης.
ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΒΆΡΟΥΣ Παπαηλιού Άννα -Διαιτολόγος.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. Σύνοψη κεφαλαίου: Υγεία παιδιών. Υγεία γυναικών. Υγεία ανδρών. Υγεία ηλικιωμένων ενηλίκων.
Στέλιος Μητρόπουλος Α2 Εργασία για τον όμιλο φυσικής αγωγής
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.
Προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Μάθημα 059 Εξατομικευμένη άσκηση
PROJECT Ηλίας Δημάκης Φίλιππος Γκοτσόπουλος
Διατροφή και Ειδικές Δίαιτες
ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΥΓΕΙΑ & ΤΡΟΠΟΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ
Παπαπαντελής Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Ο αθλητισμός και ψυχική υγεία.
Project B3 Τορομάνι Εριόνα Τσεσμετζή Μαρία-Ζωή Τσιπώτη Μαρία
Άθληση και μαθητής Η ομάδα εργασίας μας ανέλαβε να ασχοληθεί με τη σημασία της άθλησης στη ζωή των μαθητών και τις θετικές επιπτώσεις της άθλησης στη.
«Μαθαίνοντας… έρχεται η … σωστή όρεξη»
Άσκηση και υγεία Αγγελική καστρή.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΩΝ Συνέντευξη από τους γυμναστές: Δ.Τάκο και Δ.Μαρκάκη
ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (Καρδιά & Κυκλοφορικό)
Μυοσκελετικά προβλήματα Φυσικοθεραπεία
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΑΙΔΩΝ - ΠΡΟΕΦΗΒΩΝ - ΕΦΗΒΩΝ
ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 08:30-09:30 09:00-10:00 09:30-10:30 10:00-11:00
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Η καθιέρωση μιας τακτικής φυσικής δραστηριότητας είναι πολύ σημαντική, καθώς ο καθιστικός τρόπος ζωής διπλασιάζει το κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας, καρδιοπαθειών, σακχαρώδη διαβήτη, υπέρτασης ενώ παράλληλα αυξάνει τον κίνδυνο για την εμφάνιση οστεοπόρωσης και κατάθλιψης. Mερικοί τρόποι που μπορούν να σας κάνουν πιο δραστήριους χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να πηγαίνει κάποιος σε ένα γυμναστήριο, είναι για παράδειγμα το τακτικό περπάτημα, ο χορός και το ποδήλατο. .

Τι ακριβώς είναι η φυσική δραστηριότητα; Η φυσική δραστηριότητα λοιπόν, είναι ο ευρύτερος όρος στον οποίο περιλαμβάνονται όλες οι μορφές της κίνησης του ανθρώπινου σώματος, κάθε σωματική άσκηση και σπορ , που ενεργοποιούν τους μυς του σώματος και απαιτούν αυξημένη κατανάλωση ενέργειας. Έτσι, φυσική δραστηριότητα μπορεί να είναι πέρα από τη γυμναστική και τον αθλητισμό και οι δουλειές του σπιτιού.

Βασικός χρόνος καθημερινής δραστηριότητας Βασικός χρόνος καθημερινής δραστηριότητας. Για τους ενήλικες οι συστάσεις για άσκηση είναι 2 ½ ώρες την εβδομάδα ή 30’ την ημέρα 5 φορές την εβδομάδα ή 2-3 φορές την εβδομάδα από 1 ώρα. Μια δραστηριότητα τώρα, δεν είναι απαραίτητο να είναι μεγάλης έντασης για να θεωρηθεί άσκηση. Όποιος επιθυμεί μπορεί να ασκηθεί σε ήπιες εντάσεις και να έχει οφέλη στην υγεία του. Ανεξαρτήτου αθλήματος εάν κάποιος θέλει να ασκηθεί μπορεί να συνδυάσει το τρέξιμο με το περπάτημα για παράδειγμα ή το ποδήλατο, καθάρισμα κάποιου χώρου ή και ακόμα με το ανέβασμα σκαλοπατιών.

Οφέλη και κίνδυνοι φυσικής δραστηριότητας Βοηθούν στην πρόληψη των ασθενειών όπως λόγου χάρη είναι: η στεφανιαία καρδιακή νόσος και τα εγκεφαλικά επεισόδια, η -παχυσαρκία και το υπερβάλλον βάρος, ο διαβήτης ενηλίκων και ο καρκίνος. Η καθημερινή και τακτική φυσική δραστηριότητα συμβάλει στην καλή υγεία των μυών και των οστών και στην πνευματική ευεξία του καθενός.

Κατηγορίες ασκήσεων. •Αερόβιες ασκήσεις, όπως η ποδηλασία, το περπάτημα, το τρέξιμο, η πεζοπορία, το τένις, οι οποίες αυξάνουν την καρδιαγγειακή αντοχή. •Αναερόβιες ασκήσεις, όπως η προπόνηση με βάρη, που αυξάνουν τη βραχυπρόθεσμη μυϊκή δύναμη. Τα οφέλη που λαμβάνουμε από την καθημερινή φυσική δραστηριότητα είναι τα εξής. •Δυνατότερη καρδιά •Αύξηση του συνολικού αριθμού ερυθρών αιμοσφαιρίων στο σώμα •Βελτιωμένη αναπνοή •Βελτιωμένη μυϊκή υγεία •Απώλεια βάρους •Μείωση κινδύνου για διάφορες ασθένειες •Βελτιωμένο ανοσοποιητικό σύστημα •Βελτιωμένη πνευματική υγεία •Αυξημένη αντοχή

Τι είναι ευλυγισία; Ένα από τα οφέλη που παίρνουμε μέσα από την καθημερινή φυσική δραστηριότητα είναι η ευλυγισία. Ευλυγισία είναι η ικανότητα της κάμψης και της έκτασης των αρθρώσεων ενώ η ελαστικότητα είναι η ικανότητα των μυών να τεντώνουν και να επανέρχονται στο φυσιολογικό τους μήκος.

Με την ίδια ευκολία που μπορεί ο άνθρωπος να πάρει τα οφέλη ακόμη και από την πιο ήπια φυσική δραστηριότητα ,τόσο εύκολα μπορεί και να κινδυνέψει και να τραυματιστεί. Καμιά πράξη οπότε δεν είναι τελείως ακίνδυνη και η άσκηση δεν αποτελεί εξαίρεση. Υπάρχει λοιπόν αυξημένος κίνδυνος τραυματισμού, ειδικά στα πόδια, τους αστραγάλους και τα γόνατα, όταν κάνουμε άσκηση ή έντονα αθλήματα.

Επιλογή φυσικής δραστηριότητας Κριτήρια για την επιλογή άσκησης είναι τα εξής. • Εάν είστε μοναχικός ή αντίστοιχα κοινωνικός χαρακτήρας. Ατομικές ασκήσεις είναι για παράδειγμα: Aerobic, περπάτημα, τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμπι, πατινάζ, βάρη, σκι, αναρρίχηση τοίχου. Αντίστοιχα ασκήσεις με δύο άτομα είναι ενδεχομένως οι εξής: Τένις, πολεμικές τέχνες, ορειβασία, χορός. Ποδόσφαιρο, handball, basketball, volleyball. • Ένα άλλο κριτήριο είναι εάν προτιμάτε τους υπαίθριους ή τους εσωτερικούς χώρους. Ενδεικτικές υπαίθριες δραστηριότητες είναι: Ποδηλασία, τρέξιμο, περπάτημα, ορειβασία, σκι βουνού-θαλάσσης, αναρρίχηση, ποδόσφαιρο, πατινάζ με ρόδες, καγιάκ.

Παρακάτω υπάρχει ένας πίνακας με ενδεικτικές δραστηριότητες τόσο αθλημάτων όσο και οικιακών εργασιών και ο αριθμός θερμίδων που δαπανούνται κάνοντας τες:

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 45Κg 55Kg 70Kg 82Kg 91Kg ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΘΕΡΜΙΔΩΝ 45Κg 55Kg 70Kg 82Kg 91Kg Πλύσιμο και γυάλισμα αυτοκινήτου 60 λεπτά 205 245 307 368 409 Σκούπισμα/ ηλεκτρικό σκούπισμα 114 136 170 227 Κηπουρική (γενικά) 273 341 455 Ποδήλατο (<16Κm/h) 182 218 327 364 Ποδήλατο (19-32Km/h) 436 545 655 727 Χορός Περπάτημα (6,5Km/h) Περπάτημα (5Km/h) 159 191 239 286 318 Κολύμβηση (ψυχαγωγική) 491 Σκάψιμο 382 477 573 636 Αγροτικές εργασίες 250 300 375 450 500 Σερβιτόρος

Πίνακας φυσικής δραστηριότητας

ΤΕΛΟΣ Oνόματα: Κουκούλη Ραφαέλα Κουτσοκώστα Μαίρη Κουγιουμτζίδου Αγγέλα