Ως ομάδα: εξετάσαμε την ιστορική εξέλιξη του σχολείου αναζητήσαμε πληροφορίες για την ίδρυση και τη λειτουργία του.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΜΠΛΕΓΜΈΝΟΣ ΣΤΑ ΔΊΧΤΥΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΎΟΥ... ΜΙΑ ΙΣΤΟΕΞΕΡΕΎΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
Advertisements

CLASS 6B Οι απόψεις των παιδιών για τα ζώα και οι τρόποι
Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «Το ραδιόφωνο ως μέσο δημιουργίας
Κατασκευή σχολικού ιστότοπου Οι μαθητές της Α΄ Λυκειου που ανέλαβαν το project με θέμα «κατασκευή σχολικού ιστότοπου» χωρίστηκαν σε έξι ομάδες. Σε κάθε.
Ασύγχρονη Εκπαίδευση με Τ.Π.Ε. 4 ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Φεβρουάριος 2012.
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
Μέρος Α΄ - Έρευνα •Η έρευνα έγινε βάσει ερωτηματολογίων που μοιράστηκαν σε παιδιά δημοτικών σχολείων του Ηρακλείου, στα οποία έχει γίνει χρήση υπολογιστών.
2 Η ΔΡΑΣΗ: Η ΤΑΙΝΙΑ. ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ Κατά την διάρκεια του πρώτου σταδίου:  Πραγματοποιήθηκε η συγγραφή του σεναρίου  Έγινε καταμερισμός των ρόλων και.
Μια εργασία των μαθητών της Στ τάξης
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΟΜΑΔΑ (Γ) ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ
Ταξιδεύοντας στον κόσμο της Μόδας
«Κατασκευή της ιστοσελίδας του 52 ου ΓΕ.Λ. Αθηνών» Ερευνητική Εργασία Α’ Λυκείου.
7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-Λ.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ Project: Το Αγρίνιο στο χρόνο
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1950 – 1960 ΑΝΤΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ β΄8 ΣΠΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ β΄8 ΑΝΝΗ ΧΟΥΡΗ β΄9 ΕΡΑΤΩ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ β΄4.
ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1950 – 1960 ΑΝΤΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ β΄8 ΣΠΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ β΄8 ΑΝΝΗ ΧΟΥΡΗ β΄9 ΕΡΑΤΩ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ β΄4.
ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗ – ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΑΘΗΤΗ
Σχεδιασμός – Οργάνωση –Υλοποίηση προγράμματος Αγωγής Υγείας
ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΘΑΣΟ 1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑΣΟΥ
3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: ΤΑΞΗ: Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΙΤΛΟΣ: «ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ»
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Γιατί οι Ερευνητικές Εργασίες (ΕΕ) είναι καινοτομία;
Γυμνάσιο-Λύκειο Γραβιάς «Ο λόγος στους μαθητές»
Οκτώβριος, 2012 Ειδική Θεματική δραστηριότητα Β΄ Τάξης ΕΠΑΛ Τομέας Ηλεκτρολογικός.
Φυλλο του Καθηγητη. Teacher’s Age Ποιο ειναι το αντικειμενο διδασκαλιας σας?
«Project» Διερευνητική εργασία. Σκοπός  Για να μάθουν οι μαθητές καλύτερα  Βιώματα – ενδιαφέροντα – μάθημα  Παιδαγωγικό κέρδος.
Ποιο φόβο αγάπησες πάλι;
1 ο Βήμα  Ανάλυση θέματος σε επιμέρους παραρτήματα.  Διαχωρισμός των μαθητών σε 4 ομάδες και επιλογή θέματος για κάθε ομάδα.
ΜΑΘΗΤΗΣ : ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΕΡΚΟΥΛΑΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΗΜ / ΝΙΑ : 6/3/15 ΥΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : Γ. ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ.
Ερευνητικές Εργασίες Α΄Λυκείου Μιχάλης Φωτιάδης ΠΕ17 Μηχανολόγος Ημερίδα στο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκεια Ευαγγελικής Σχολής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
 Το project με το οποίο ασχοληθήκαμε ονομάζεται «παιχνίδι της γνώσης». Χωριστήκαμε σε ομάδες όπου η κάθε μία ασχολήθηκε με ένα ξεχωριστό διδασκόμενο μάθημα.
Κοινωνικές και Οικονομικές Διαστάσεις της Διατροφής των παιδιών στο Σχολείο Στ’ Τάξη του 7 ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας.
Το σχολείο μας ξεκίνησε να λειτουργεί το 1936 με ιδρυτή τον Ιωακείμ Ξενόπουλο, ο οποίος ήταν δάσκαλος και είχε έρθει από τη Μ. Ασία. Το πρώτο κτίριο που.
Η εικόνα των μαθητών για το Σχολείο, την Εκπαίδευση και τα εφόδια που παίρνουν για την επαγγελματική τους αποκατάσταση και την κοινωνική τους ένταξη. 1.
Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου Σπύρος Παπαλεξάτος Νικόλας Λαϊνιωτης Γεώργιος Αλεξόπουλος Θύμιος Δραγώτης Παναγιώτης Κοντοδήμος.
Δρ. Χατζηπαντελή Αθανασία
Το οικολογικό αποτύπωμα του σχολείου μας
Αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας Λύκειο Αγίου Ιωάννη Οκτώβριος 2008 Γεώργιος Χατζηιωάννου Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ «EUGENE DELACROIX» [ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ] Γενική Συνέλευση 8/10/2014 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΓΚΩΜΗΣ ΚΑ
T.E.I. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ (Logistics) ΤΕΡΣΕΝΙΔΟΥ ΕΛΙΝΑ Επόπτρια Καθηγήτρια: ΣΤΑΦΥΛΑ ΑΜΑΛΙΑ.
Έρευνα με ερωτηματολόγιο σε μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου του 3 ου Γυμνασίου Βύρωνα Σχολική χρονιά Η φιλία στην αρχή της εφηβείας.
Να μάθουν την ιστορία του Γ.Σ.Ο (πότε και πως ιδρύθηκε, τα ιδρυτικά του μέλη και λίγα λόγια για τον καθένα). Να εντοπίσουν τις διάφορες εκδηλώσεις που.
Διδάσκουσα: Διδασκάλου Ε.
Από τα Δεδομένα στην Πληροφορία………………….
Αναστασία Γεωργιάδου Σχολική Σύμβουλος ΠΕ04
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ
ENNOIEΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Ι & ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
Ερευνητική Εργασία (Project) Α' Λυκείου
Project Β’: Το σχολείο στο σινεμά
2ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
PROJECT ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ-2ο ΕΠΑΛ
Ερευνητική Εργασία στην Θεματική Ενότητα Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες με θέμα “Χάσμα Γενεών και Τεχνολογία”
Τα βήματα που ακολουθήσαμε για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Σύνολο μαθητών: 63 Άκυρα: 02 Έγκυρα: 61.
3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2o Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης Πέλλας “Ιστορία και εξέλιξη της ελληνικής σημαίας”
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ 2ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
Η φιλία στην αρχή της εφηβείας
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ
Εικονογράφηση: Πριάμη Ευγενία
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ως ομάδα: εξετάσαμε την ιστορική εξέλιξη του σχολείου αναζητήσαμε πληροφορίες για την ίδρυση και τη λειτουργία του

Μέθοδοι, ερευνητικά εργαλεία: 1. συνεντεύξεις 2. παρατήρηση 3. ανάλυση περιεχομένου 4. ερμηνεία

Απολογισμός ομάδας Συμπεράσματα: Για να μάθεις για την ιστορία του σχολείου πρέπει να συλλέξεις στοιχεία και πληροφορίες Για να μπορέσεις να αλλάξεις το σχολείο σου πρέπει: 1. Να το γνωρίσεις 2. Να το ζήσεις

Απολογισμός ομάδας Εντυπώσεις: μάθαμε να εργαζόμαστε ομαδικά γνωρίσαμε το σχολείο μας από μια άλλη πλευρά ενθουσιαστήκαμε με τις πληροφορίες που ανακαλύψαμε γι’ αυτό Μέλη ομάδας: Καραθανάση Γεωργία Ματζάνη Έλενα Ντουμανίδου Χρυσοβαλάντου Παπαδοπούλου Δανάη-Ασημίνα

Ομάδα 2 η : κτιριακών εγκαταστάσεων και υποδομών Ως ομάδα: Μελετήσαμε πόσοι μαθητές υπάρχουν στο σχολείο και πώς είναι κατανεμημένοι σε τμήματα Εξετάσαμε πόσοι καθηγητές διδάσκουν στο σχολείο μας και ποιες είναι οι ειδικότητές τους Μάθαμε ποιες είναι οι κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολείου μας

Μέθοδοι, ερευνητικά εργαλεία: Συνέντευξη από τη διευθύντρια του λυκείου μας Μελέτη αρχείων από το σχολείο μας Λήψη φωτογραφιών και συλλογή φωτογραφιών από διάφορους καθηγητές

Απολογισμός ομάδας Συμπεράσματα: Για να μάθεις για τις κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολείου σου πρέπει να ερευνήσεις τα αρχεία του σχολείου. Για να γνωρίσεις καλύτερα το σχολείο σου πρέπει να αποκτήσεις βαθύτερη γνώση για τους διδάσκοντες.

Απολογισμός ομάδας Εντυπώσεις: Μάθαμε να εργαζόμαστε ομαδικά. Γνωρίσαμε το σχολείο μας καλύτερα. Μας ενθουσίασε το γεγονός ότι δημιουργήσαμε μια διαδικτυακή σελίδα. Μέλη Ομάδας: Νίκος Κεσεσίδης, Παναγιώτης Χαρόβας, Παναγιώτης Βαβέτσης, Παναγιώτης Γκουντινούδης

Ως ομάδα: Ψάξαμε και μάθαμε για τις ομάδες που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι στο σχολείο μας Και ερευνήσαμε τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα τη φετινή χρονιά

Μέθοδοι, ερευνητικά εργαλεία : 1. Ανάλυση περιεχομένου 2. Συνεντεύξεις

Απολογισμός ομάδας Συμπεράσματα: Το σχολείο δεν έχει μοναδικό στόχο την ολοκλήρωση της γενικής μόρφωσης των μαθητών αλλά και την ανάπτυξη πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων. Σύμφωνα με συλλογή πληροφοριών, συνειδητοποιήσαμε ότι αυτό πραγματοποιείται με την λειτουργία ομάδων.

Απολογισμός ομάδας Εντυπώσεις: Μάθαμε να αξιοποιούμε τις πληροφορίες που μας δίνουν. Καταφέραμε να λειτουργήσουμε ομαδικά. Μάθαμε για την ιστορία και την λειτουργία του σχολείου μας Μέλη Ομάδας : Πεταλά Ελένη, Ταγγερίδου Αγγελίνα, Τσιρλίδου Αθανασία, Χατζηαγγελάκη Κωνσταντίνα, Χωρινού Βασιλική.

Ομάδα 4 η : Σχολικοί κανόνες και οι σχέσεις μαθητών-καθηγητών Στην ομάδα μας ασχοληθήκαμε με τους σχολικούς κανόνες. Πιο συγκεκριμένα μιλήσαμε για τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά μας και εξετάσαμε τον τρόπο με τον οποίο γινόταν το μάθημα στο σχολείο παλαιότερα και σήμερα.

Μέθοδοι και μέσα Για να πετύχουμε τον αρχικό μας στόχο, να πληροφορηθούμε για τις σχέσεις μαθητών- καθηγητών στο σχολείο, δημιουργήσαμε ένα ερωτηματολόγιο. Χρησιμοποιήσαμε τα εξής μέσα: τη γνώση και τις εμπειρίες που έχουμε ως μαθητές τον ηλεκτρονικό υπολογιστή για την μετατροπή των αποτελεσμάτων σε ηλεκτρονική μορφή

Ερωτηματολόγιο Η επεξεργασία του ερωτηματολογίου κατέδειξε ότι: Το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών θεωρεί ότι αυτό που χαρακτηρίζει τη σχέση μαθητών και καθηγητών είναι η ευγένεια και η συνεργατικότητα. Ο σεβασμός, η ενθάρρυνση, η επιείκεια και η εμπιστοσύνη έπονται. Η παρουσία του αυταρχισμού στη σχολική ζωή είναι έντονη.

Απολογισμός ομάδας Συμπέρασμα: Για να μάθεις για τις σχέσεις μαθητών-καθηγητών πρέπει να ακούσεις τη γνώμη και των δύο πλευρών.

Απολογισμός ομάδας Εντυπώσεις: Οι εντυπώσεις της ομάδας μας, είναι πολύ καλές. Είμαστε ευχαριστημένοι που πετύχαμε το σκοπό μας και πληροφορηθήκαμε για πολλά πράγματα που πριν δεν γνωρίζαμε! Μέλη ομάδας: Ντούμας Γιώργος Παπιάν Σοφία Ριζούδης Παναγιώτης Τριανταφύλλου Αθανασία Χρυσοφυλλάκης Βαγγέλης