ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Από το χωράφι στο πιάτο μας Σκέψεις, εμπειρίες, ερευνητικά δεδομένα.
Advertisements

8 κανόνες της έξυπνης κατανάλω-σης Κλείσε τον κύκλο
ΜΕΙΩΝΩ– ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ
Ας διοργανώσουμε ένα πάρτι...
ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΣΤΡΕΣ
ΑΠΕ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ,ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΟΥ.
Tι βλέπετε σε αυτή τη φωτογραφία;
Η ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΡΚΗ & ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΕΣΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Εξυπνο-πρασινο σπιτι Στην προσπάθεια μας να πραγματοποιήσουμε την ερευνητική εργασία-project οδηγηθήκαμε σε κάποια συμπεράσματα σε ότι αφορά τι ακριβώς.
ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.
 Χρήσεις του νερού στην βιομηχανία: Παγκοσμίως καταναλώνεται το 20% του γλυκού νερού σε ένα χρόνο.  Από το 1970 έχει αναπτυχθεί σημαντικά διαχείριση.
Το νερό και η εξοικονόμησή του.
Ανακύκλωση χαρτιού.
ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ και λαμπεσ εξοικονομησησ ενεργειασ
Οικιακή οικονομία Γιατί? Καθηγήτρια: Αποστολοπούλου Μαρία- Βενετία.
Πόσο βλέπουμε διαφημίσεις;
Ανακύκλωση Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται οτιδήποτε αποτελεί έμμεσα ή άμεσα αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Ιλντα Νιτσαι Ολγκενα Τανακα Τζαφα Ινα Ζαφειριαδης Λεωνιδας
PROJECT 3: ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Δ2
Επιμέλεια Εργασίας: Χαράλαμπος Ζέππος, Βασίλης Αλλοίμονος.
«Τρόποι εξοικονόμησης
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ …
Τρόποι μείωσης του οικολογικού αποτυπώματος.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ και ΛΥΚΕΙΟ) ΕΞΩΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:
Quatuor Squilla Θέμα: "Πώς επηρέασε η χρήση της κινητής τηλεφωνίας τις διαπροσωπικές σχέσεις και ποια νέα ήθη και γλώσσα εισήγαγε στη σύγχρονη καθημερινότητα;"
Οικονομικές Επιπτώσεις κινητής τηλεφωνίας
ECOFASHION CREATIVE AD
ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Γ΄5 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: Mια εργασία του Ανδρέα Τσιτούρα Διδάσκων Ψαλλιδάς Βασίλειος.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 1 ο Λύκειο Ρόδου Δημητρης Γεωργαλίδης.
Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ιωάννα Τσώνη Γ5 Σχολικό Έτος [ ]
Ο ρΟλοΣ και η συνεισφορΑ των γραφιστΩν προς την αειφορΙα
Τίποτα δεν πάει χαμένο Σχολείο: 4ο ΓΕΛ Πετρούπολης Σχ.Έτος:
Κωνσταντίνος Τρυπαρόλης
FINAN€NIAL FIVE Είμαστε οι Financial five και ασχολούμαστε με το κομμάτι της περιγραφής του σύγχρονου καταναλωτικού προτύπου. Το οποίο αποτελεί το δεύτερο.
Γεωλογία & Διαχείριση Φυσικών Πόρων Κεφ. 3 Διάκριση Χλωρίδας
ΟΜΗΡΟΙ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ Είμαστε η ομάδα με την ονομασία «οι όμηροι του νοικοκυριού» και ασχοληθήκαμε με το κομμάτι της κατανάλωσης στα νοικοκυριά, στο θέμα.
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Ομάδα 1 ΡΟΥΣΣΟΥ ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΜΑ:ΤΟΠΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΜΑΔΑ:ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
Ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων
Αρχικός τίτλος: «Το κλίμα αλλάζει. Κάνε κάτι και εσύ» H ομάδα ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ξεκινά ένα πρόγραμμα που εποπτεύεται από τη ΓΓΝΓ, και υλοποιείται από το Ινστιτούτο.
‘’ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ’’
Η Καταναλωτική μας συμπεριφορά
ΣΟΡΑΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΗ Ε’1 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Πρόγραμμα «Αγρο-οικοσυστήματα στα νησιά του Αιγαίου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑ Πρωτοβουλίες Νέων ΣΠΑΤΠΕ Σύλλογος Περιβαλλοντικής Αγωγής Τμήματος Περιβάλλοντος Παρουσίαση.
Τεχνολογία –Υδρευση-Αρδευση Αειφορία
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Τι είναι ανακύκλωση; Οφέλη Ανακυκλώσιμα προϊόντα
Η εξοικονόμηση του νερού
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται μια συσκευή.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Υπάρχει λύση;.
T Επιμέλεια: Σπύρος Αντωνέλλος ΕΜΕ. Περιεχόμενα Το βιβλίο των Νέων της Ευρώπης περιέχει σύντομα κείμενα με πολλές πληροφορίες που ενθαρρύνουν τους νέους.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ) ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΜΑ : ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, ΤΑΣΕΙΣ.
Ανακύκλωση Απορριμμάτων ‘Τα άχρηστα-Χρήσιμα’
ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Τμήμα Τυποποίησης & Διακίνησης Προϊόντων ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΤΑΣΕΩΝ ΜΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΝΩΠΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ: «ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ.
Δρ. Γ. Μαλινδρέτος  LOGISTICS KAI ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (‘GREEN’ LOGISTICS)  ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ (REVERSE LOGISTICS)  Η ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ (CITY.
OIKOΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 14 ο μαθητικό συνέδριο με θέμα περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές πτυχές της αειφορίας «Αυτός ο κόσμος.
Η υδατική κατάσταση της Κύπρου. Ανομβρία Ανομβρία!  Ένα φυσικό φαινόμενο που ταλαιπωρεί συχνά τον τόπο μας.  Φέτος, δυστυχώς, είναι και πάλι η χρονιά.
Θ’ Δημοτικό Σχολείο Καψάλου (Κ.Β’) Μια παρουσίαση για τη περιβαλλοντική δράση του σχολείου μας κατά τη σχολική χρονιά
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΠΑΣΙΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
Το πρόβλημα του νερού για την ανθρωπότητα
«ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
Ο φίλος μας το περιβάλλον
Κλιματική αλλαγή 1o Γυμνάσιο Χολαργού Τίτλος Έρευνας:
Μελλοντική ύπαρξη νερού-Λειψυδρία
Ανακύκλωση Όλα είναι χρήσιμα
Συμβουλές οικονομίες:μπάνιο/καθαριότητα
ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ εργασια στο μαθημα της οικιακησ Οικονομιασ Βαλλιαναtoσ Γεωργιοσ βλαχοσ κων/νοσ δαμηλακης αντωνιοσ κουκλοτιδησ βασιλειοσ μπαλτοπουλοσ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Είμαστε η ομάδα «Αταίριαστοι» και ασχοληθήκαμε με το γενικό θέμα: Η κατανάλωση στα νοικοκυριά» και συγκεκριμένα οι επιπτώσεις της κατανάλωσης στα νοικοκυριά. Την ομάδα μας αποτελούν οι: Καράπα Παρασκευή, Κωνσταντίνου Δήμητρα, Μανή Γεωργία, Μπέλλου Ιωάννα, Φούντης Αντώνης.

Εισαγωγή Επιλέξαμε να ασχοληθούμε με αυτό το υπόθεμα διότι βλέπουμε τη ζοφερή εικόνα που επικρατεί λόγω των απορριμμάτων, εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης των προϊόντων. Στόχοι μας ήταν: Η παραγωγή σκουπιδιών από το νοικοκυριό και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από αυτά. Η πιο φιλική διαχείριση σκουπιδιών για το περιβάλλον από τον άνθρωπο. Η υπερκατανάλωση νερού και οι συνέπειες της. Η ποιοτική κατανάλωση και τα δικαιώματα του καταναλωτή. Οι τεχνικές και τα εργαλεία που χρησιμοποιήσαμε ήτανε έρευνα πεδίου, γραπτές πηγές, καταναλωτικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις, συντάξαμε ερωτηματολόγια, ψάξαμε στο διαδίκτυο, και σε εγκυκλοπαίδειες.

ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Ο καταναλωτισμός δημιουργεί στην προσωπικότητα μας πλασματικές ανάγκες έχοντας συμβάλει στην πρόοδο των υπηρεσιών και των προϊόντων με τα Μ.Μ.Ε να βοηθούν σε αυτό. Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήσαμε, σχεδιάζοντας το ερωτηματολόγιο βγάλαμε τα εξής συμπεράσματα: οι καταναλωτές ψωνίζουν τις περισσότερες φορές με τη λίστα, κοιτάζουν την τιμή των προϊόντων και συχνά διαβάζουν τις ετικέτες. Επίσης πάντα προσέχουν την ημερομηνία λήξης. Ακόμα μερικοί από αυτούς γνωρίζουν για τα βιολογικά προϊόντα και αρκετοί από αυτός τα εμπιστεύονται, αλλά παρόλο αυτά δεν τα προτιμούν και για αυτό το λόγω αγοράζουν από εταιρίες.

ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Εξ αιτίας της μεγάλης κατανάλωσης ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει να παίρνει κάποια μέτρα με τα οποία θα καλυτερεύσει τη ζωή του και θα προστατεύσει το περιβάλλον π.χ η ανακύκλωση των σκουπιδιών.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΌ ΑΥΤΑ Η υπερκατανάλωση ενέργειας και των πρώτων υλών καθώς και η παραγωγή ποσοτήτων των απορριμμάτων στο νοικοκυριό έφερε τους φυσικούς πόρους σε εξάντληση με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ Το νερό παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της χλωρίδας και της πανίδας. Όμως η υπερβολική άντληση, η κακοδιαχείριση και η ρύπανση του θα αποβούν μοιραίες για τους ζωντανούς οργανισμούς. Καθώς το γλυκό νερό κατέχει το 1% του πλανήτη μας. Συμφωνά με μια έρευνα που πραγματοποιήσαμε μέσω ερωτηματολογίου βγάλαμε τα εξής συμπεράσματα: οι καταναλωτές σπαταλάνε αρκετό νερό αφήνοντας ανοιχτή τη βρύση, χρησιμοποιώντας πλυντήριο πιάτων, ποτίζοντας και πλένοντας την βεράντα με λάστιχο και το αυτοκίνητο τους στην αυλή αντί σε κάποιο πλυντήριο.  Συνήθως τα μέλη της οικογένειας ξεπερνούν τα τρία, και για αυτό το λόγω ξοδεύουν πολλά κυβικά μέτρα νερό, και για αυτό υπάρχει μεγάλη κατανάλωση νερού.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Ο σύγχρονος καταναλωτής πρέπει να σκέφτεται το σήμερα και το αύριο γιατί εάν καταναλώνει προϊόντα που δεν είναι αναγκαία αυξάνονται με μεγάλο ρυθμό τα απορρίμματα, καταστρέφοντας να μειώσει την άσκοπη κατανάλωση νερού, ώστε να μην λείψει από τις επόμενες γενιές.

ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Η ομάδα μας συνάντησε πολλές δυσκολίες αλλά κατάφερε να πετύχει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Είμαστε ευχαριστημένοι από αυτό το αποτέλεσμα και αποκτήσαμε ομαδικότητα.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ http//www.allaboutenergy.gr http//www.anakyklosi.com.gr http//www.qualitynet.gr http//www.tee.gr Εγκυκλοπαίδεια: Νέα Δομή, τόμος 24, σελ.141-144 Το βιβλίο των νέων της Ευρώπης, 2007-2008