άλογο  Λίγα λόγια για το άλογο  Εικόνες από άλογα  Ήχοι από άλογα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αλεξία -Ιωάννα -Γιώργος Ε2’ ΤΑΞΗ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
Advertisements

Μάθημα 7ο.
Ανδρέας Στρατηγάκης Έλενα Συλλαίου Χρήστος Σπηλιόπουλος
10 Αγαπημένα μου ζώα Χριστίνα Στ ΄1.
PROJECT ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Ζορμπαλά Βάγια
Αρσενόπουλος Γεώργιος Γ 1’ Αυτοβιογραφια.  Σε όλες τις εποχές, ο κανόνας ήταν η πατριαρχική κοινωνία. Ο άνδρας είναι ο αρχηγός της κοινωνίας. Οι γυναίκες.
Το παλάτι, ο ιππόδρομος και οι Δήμοι
Καφέ αρκούδα                                                     Για κάποιους πολιτισμούς η αρκούδα είναι σύμβολο αναγέννησης και παρθενογένεσης, γιατί.
1. Είδος τροφής 2. Ο τρόπος που γεννούν
54ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ E1
ΜΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΓΓΛΙΑ - ΣΚΩΤΙΑ.
Μουσικά όργανα απο ξένες χώρες
“Ο λύκος των παραμυθιών και ο λύκος της φύσης ”
Σάββας ,Μάριος , Γιώργος, Κώστας
Πολλά ζώα σιγά-σιγά εξαφανίζονται!
Χοροί Κώστας κ. – Γιάννης Φ..
Ασσούρ ο Εθνικός Θεός των Ασσυρίων
Η πόλη της Κερύνειας – εισαγωγικά Θέση Ονομασία Ιστορία
Χρυσό τσακάλι Το χρυσό τσακάλι (Canis aureus - Κύων ο χρυσός) ένα από τα τρία είδη τσακαλιού που απαντώνται , είναι ένα μεσαίο θηλαστικό που ανήκει στην.
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ   ΚΑΡΕΤΤΑ - ΚΑΡΕΤΤΑ Η Καρέττα - Καρέττα είναι ένα παλιό και μεγάλο ερπετό που κατάγεται από τους δεινοσαύρους. Ζει στη θάλασσα για.
ΚλωνοποΙηση ΖΩων Ασλάνης Μάριος-Στέφανος Τράντος Κωνσταντίνος Αργυρούδης Σταύρος Αφεντουλίδης Μελέτης.
Από την Στ‘2 την Μαρία τον Μηνά και τον Γιώργο
ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΤΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!
Ισότητα Φύλων Πανταζάκου Χριστίνα.
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
Μυκηναϊκός πολιτισμός Η ακρόπολη των Μυκηνών
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Ζωγραφιά Σολδάτου.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΝΤΖΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΚΑΛΑΜΕΛΟΥ
ΞΑΝΘΟΥΛΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΟΛΟΜΠΟΥΡΔΑ
ΤΖΟΥΛΙΑΝΝΑ ΤΖΕΝΓΚΟ ΑΝΙΣΑ ΛΛΟΖΙ
Ζώα υπό εξαφάνιση Φώκια Μονάχους-Μονάχους Δελφίνι Κοάλα Πολική αρκούδα
Μυκηναϊκός πολιτισμός
Το ομορφότερο αιλουροειδές!!!!!♥♥
ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΟΜΟ ΠΑΓΩΝΙ.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Στάθης και Γιώργος.
Τα αγαπημένα μου ζώα Λύκος
Εργασία από τους μαθητές:
Ράτσες αλόγων Από την Σοφία Λουκά.
ΓΑΛΛΙΑ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η Γερμανία, επίσημα Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας (γερμ. Bundesrepublik Deutschland), είναι μία από τις μεγαλύτερες σε πληθυσμό.
Χαριτωμένα ζωάκια ΑΠΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ & ΒΙΚΥ Γ΄2.
“Η ήπειρος που είναι ανάποδα”
ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ !!! Έχει χρώμα μπλε σκούρο στη ράχη και λευκό στην κοιλιά. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι το ρύγχος του, που σχηματίζει ένα πραγματικό ράμφος.
Αυτόχθονες Λαοί Αυτόχθονες ή ιθαγενείς ονομάζονται στις μέρες μας οι μειονοτικοί πληθυσμοί ενός κράτους, στην περίπτωση που κατοικούσαν στο έδαφός του.
ΜΗ ΕΝΔΗΜΙΚΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Κοάλα Το κοάλα απαντάται σε ολόκληρη την ανατολική ακτή της Αυστραλίας και στην ενδοχώρα σε βάθος που εξαρτάται από την.
 Η καμηλοπάρδαλη είναι το ψηλότερο ζώο στον κόσμο. Ανήκει στην τάξη των Αρτιοδάκτυλων στο οποίο ανήκει ένα μόνο είδος, η κοινή Καμηλοπάρδαλις. Το εν.
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.
Σονίλα Τζεχαλίου Άνδεις. ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ ΤΜΗΜΑ A3 Σχολικό έτος: Καθηγητής: Κατσοπρινάκης Σταύρος.
Ηλίας και Σταύρος Λαζάρου Εσκιμώοι.  Οι Εσκιμώοι είναι άνθρωποι χαμηλού ή μέσου αναστήματος, με ελαφρά κίτρινο δέρμα και χαρακτηριστικά σχιστά μάτια.
Ζώα της άγριας φύσης. ● Παρότι δεν βλέπουμε γύρω μας ζώα και φυτά της άγριας φύσης,αυτό δε σημαίνει ότι δεν μας αφορά η προστασία τους. ● Η εξαφάνιση.
Παραδοσιακοί Χοροί. Περιεχόμενα Εισαγωγικά Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί (καλαματιανός,τσάμικος,μπάλος)Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί (καλαματιανός,τσάμικος,μπάλος)
ΙΝΔΙΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ.
ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΚΑΙ ΜΑΡΕΝΙΑ
Τα άγρια ζώα της ζούγκλας
Νέστορας Κωνσταντέλιας Δημήτρης Μόσχος
Θηλαστικά που δεν γεννούν μικρά
ΤΣΑΚΑΛΙ Στέλλα – Εμμανουήλ Δ2.
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
Ζώα της Ζούγκλας! Τα Ζώα είναι πολυκύτταροι, ευκαρυωτικοί οργανισμοί που αποτελούν το βασίλειο των Ζώων. Ο σωματότυπός τους σταθεροποιείται όταν αναπτύσσονται,
ΟΙΚΟΣΙΤΑ ΖΩΑ Τα οικόσιτα ζώα μπορεί να μας προσφέρουν τροφή όμως προϋποθέσει όλων είναι η ασφάλεια τους και ο σωστός εμβολιασμός για να έχουμε υγιή ζώα.
Παναγιώτης Παναγίδης Γ’1
Εργασία Σχ έτος: Λίλα -Ελένη
ΤΑ ΠΙΟ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ
Κόκκινο Ελάφι.
Θρησκευτικά Α’ Γυμνασίου
ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.
Κώστας κ. – Γιάννης Φ. Χοροί. Καλαματιανό Δημοφιλέστατος δημοτικός χορός ( που λέγεται και ίσος ή συρτός ) με πανάρχαιες ελληνικές ρίζες. Άγνωστος είναι.
Η φύση είναι το σπίτι μας
Ευρώπη.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

άλογο  Λίγα λόγια για το άλογο  Εικόνες από άλογα  Ήχοι από άλογα  Λίγα λόγια για το άλογο  Εικόνες από άλογα  Ήχοι από άλογα  Αφηγούμαι τα πιο σημαντικά για το άλογο

άλογο Το άλογο ή το άτι[1], (Equus caballus), είναι τετράποδο περισσοδάκτυλο θηλαστικό της οικογένειας των ιππιδών (Equidae), που χρησιμοποιήθηκε από την αρχαιότητα ως μέσο μετακίνησης και αποτέλεσε βασική κινητήρια δύναμη των αμαξών αλλά και χρήσιμο εργαλείο στον πόλεμο. Βοήθησε επίσης την εξάπλωση των ανθρώπων σε νέες περιοχές, καθώς και τη μετανάστευση ολόκληρων λαών. Εξημερώθηκε από τον άνθρωπο γύρω στο 4500 π.Χ. Στην αρχαία ελληνική, η ονομασία του ήταν ἵππος. Το άλογο είναι ψηλό ζώο, γνωστό για την περήφανη όψη του. Γεννάει κάθε φορά συνήθως ένα μωρό, σπανιότερα δύο, και η θηλυκιά τα θηλάζει μέχρι να είναι έτοιμα να βοσκήσουν μόνα τους. Ζουν πολλά χρόνια και αρκετές φορές ξεπερνούν τα 25. Αν και πιστευόταν ότι δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνο ζώο, όπως δείχνει και το όνομά του, έχει αποδειχτεί ότι κατέχει ευφυία που έχει να κάνει με την εκμάθηση καθηκόντων, τη μνήμη και τη λύση προβλημάτων. Σήμερα η χρήση του ως μεταφορικό μέσο στην Ευρώπη έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Παραμένει όμως σε πολλές χώρες της Ασίας, και σε ενδοχώρες της Λατινικής Αμερικής. Άλογα απαντώνται εκτός από άθλημα στην ιππασία και τον ιππόδρομο, σε προεδρικές και βασιλικές φρουρές αλλά και σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις, όπως σε έφιππες αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και στις κοινωνίες των Άμις. Το άλογο χρησιμοποιείται επίσης στις παραδοσιακές γιορτές, καθώς και στο κυνήγι αλεπούδων στη Σκωτία και στην Αγγλία. Αρχική σελίδα

άλογο Αρχική σελίδα

άλογο Αρχική σελίδα

άλογο Αρχική σελίδα