Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αρσενόπουλος Γεώργιος Γ 1’ Αυτοβιογραφια.  Σε όλες τις εποχές, ο κανόνας ήταν η πατριαρχική κοινωνία. Ο άνδρας είναι ο αρχηγός της κοινωνίας. Οι γυναίκες.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αρσενόπουλος Γεώργιος Γ 1’ Αυτοβιογραφια.  Σε όλες τις εποχές, ο κανόνας ήταν η πατριαρχική κοινωνία. Ο άνδρας είναι ο αρχηγός της κοινωνίας. Οι γυναίκες."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αρσενόπουλος Γεώργιος Γ 1’ Αυτοβιογραφια

2  Σε όλες τις εποχές, ο κανόνας ήταν η πατριαρχική κοινωνία. Ο άνδρας είναι ο αρχηγός της κοινωνίας. Οι γυναίκες είναι σκλάβοι των ανδρών, >, χωρίς δικαιώματα. Ακόμα και σήμερα, σε ορισμένους λαούς της Μέσης και Άπω ανατολής, η γυναίκα φυλακίζεται μέσα στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού. Δεν επιτρέπεται να βγει έξω να την δει άλλος άνδρας. Σκεπάζει το πρόσωπο με φερετζέ, ενώ το εμπόριο της γυναίκας εξακολουθεί να υφίσταται.

3 Σύμφωνα με τους ιστορικούς, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η θέση της γυναίκας δεν αναφέρεται ως σημαντική. Δεν υπάρχουν πολλές αναφορές για γυναίκες που > για την δράση τους. Από την ελληνική μυθολογία αντλείται μότο όνομα της Πανδώρας και συνειρμικά ο κάθε φέρνει στην σκέψη του > όπου βρίσκονται όλα τα κακά του κόσμου. Ο Όμηρος αναφέρεται στην Πηνελόπη, που για χρόνια περιμένει στωικά να επιστρέψει ο άνδρας της. Η θέση της γυναίκας της δημοκρατικής κοινωνίας της Αθήνας είναι ανύπαρκτη, ενώ στη Σπάρτη η γυναίκα αντιμετωπίζεται με σεβασμό. Είναι η μοναδική κοινωνία στον αρχαίο κόσμο που η γυναίκα δεν παραμένει κλεισμένη στο σπίτι. Ακόμη και στον Χριστιανισμό η γυναίκα είναι αυτή που προκαλεί τον πόνο και την αμαρτία. Η Εύα είναι η αιτία που οι πρωτόπλαστοι φεύγουν από τον παράδεισο. Επίσης οι γυναίκες μάχονται στο πλευρο τον ανδρών και στον απελευθεροτικό αγώνα του 1821 και στην Εθνική Αντίσταση του 1940.

4  Στα Βυζαντινά χρόνια η θέση της γυναίκας δεν άλλαξε σημαντικά. Οι γυναίκες δεν κατέχουν ιδιαίτερους ρόλους σε πολιτικές ή κρατικές θέσεις. Παρ ‘όλη την απαξίωση τους από την ανδροκρατούμενη κοινωνία, οι γυναίκες μάχονται στο πλευρό των ανδρών.

5


Κατέβασμα ppt "Αρσενόπουλος Γεώργιος Γ 1’ Αυτοβιογραφια.  Σε όλες τις εποχές, ο κανόνας ήταν η πατριαρχική κοινωνία. Ο άνδρας είναι ο αρχηγός της κοινωνίας. Οι γυναίκες."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google