ΛΥΚΟΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
To χρυσό τσακάλι.
Advertisements

Ο ΤΡΙΧΩΤΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΡΟΥΖΟΥ.
Αλεξία -Ιωάννα -Γιώργος Ε2’ ΤΑΞΗ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
Ανδρέας Στρατηγάκης Έλενα Συλλαίου Χρήστος Σπηλιόπουλος
« Ερευνώ και ανακαλύπτω Ε΄ δημοτικού» Κουκούλης Παράσχος 1 ο δημ. Σχολ. Αγ. Δημητρίου
Μαρί-Ελένη Περαντινού ΒΔ’3 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Άννα-Μαρία Ξενοφώντος και Κορίνα Χρίστου E΄τάξη 6/11/13
Χατζηαντωνίου Γιώργος Τριανταφύλλου Δημήτρης Γ’5
Καφέ αρκούδα                                                     Για κάποιους πολιτισμούς η αρκούδα είναι σύμβολο αναγέννησης και παρθενογένεσης, γιατί.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Γ’ ΤΑΞΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ
Η ΑΡΚΟΥΔΑ Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν δυο είδη αρκούδων που είναι υπό εξαφάνιση. Aυτά είναι:Η πολική αρκούδα και η καφέ αρκούδα.
Πατήστε το πλήκτρο > για να ξεκινήσει η παρουσίαση Step key > in order to begins the presentation.
Εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα: «Τα ζώα του δάσους»
54ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ E1
Φώκια Monachus Monachus
ΗΗΜΕΙΑ.
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ Σουλούνια Αλεξάνδρα Κρυστάλλω Μπάτη Βαλάντω Μπακαρή.
Kαφέ αρκούδα Είναι ζώο σωματώδες με μεγάλη μυϊκή δύναμη, ιδιαίτερα στο λαιμό και στα άκρα. Έχει τριγωνικό κεφάλι, κυκλικά μικρά αφτιά και μικρά μάτια.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Δεκάδες είδη ζώων και φυτών εξαφανίζονται καθημερινά. Αιτία, η ανεξέλεγκτη συρρίκνωση των βιοτόπων τους, το παράνομο κυνήγι, η ρύπανση.
Καμηλοπάρδαλη από το Μιχάλη Αλεξανίδη
7.1 Η εξέλιξη και οι μαρτυρίες της
“Ο λύκος των παραμυθιών και ο λύκος της φύσης ”
Ενδημικά Ζώα / Πουλιά Του Τόπου Μας
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ Κ΄ ΚΑΛΛΙΟΠΗ.
Σάββας ,Μάριος , Γιώργος, Κώστας
Πολλά ζώα σιγά-σιγά εξαφανίζονται!
Zώα υπό εξαφάνιση στην Ελλάδα
Xελώνα Kαρέτα (caretta caretta)
Χρυσό τσακάλι Το χρυσό τσακάλι (Canis aureus - Κύων ο χρυσός) ένα από τα τρία είδη τσακαλιού που απαντώνται , είναι ένα μεσαίο θηλαστικό που ανήκει στην.
Ο ΓΥΠΑΕΤΟΣ Γυπαετός είναι είδος γύπα, που απαντά και στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική του ονομασία είναι  και περιλαμβάνει 3 υποείδη. Στην Ελλάδα απαντά.
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
Ζώα υπό εξαφάνιση Γιάννης και Λυδία.
Τα αγαπημένα μας είδη ζώων
1η εργασία: Χρησιμοποιώντας τον χάρτη πυκνότητας πληθυσμού στη Γη καταλήξτε σε συμπεράσματα για την πυκνότητα του πληθυσμού της Ευρώπης Απάντηση: Εκτός.
ΜΑΥΡΟΓΥΠΑΣ Ένα από τα πιο απειλούμενα αρπακτικά στην Ευρώπη είναι ο μαυρόγυπας. Κατά τους ιστορικούς χρόνους το είδος αυτό είχε μεγάλη εξάπλωση και υπήρχε.
ΜΑΡΙΚΕΛΛΥ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑ Δ΄2
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΝΤΖΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΚΑΛΑΜΕΛΟΥ
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΓΙΩΡΓΑΚΗ Δ ’2.
Το Γιγαντιαίο Πάντα Το Πάντα είναι ένα ζώο το οποίο είναι ένα από τα πιο γνωστά είδη υπό εξαφάνιση.
Ο Λύκος (Canis lupus) είναι θηλαστικό της τάξης των Σαρκοφάγων (Carnivora). Έχει κοινή καταγωγή με τον σκύλο (Canis lupus familiaris) και θεωρείται πρόγονος.
ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΤΑΖΜΑΝΙΑΣ.
Λευκή Τίγρης.
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ – ZΩΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Δάφνη +Ηλίας.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Στάθης και Γιώργος.
Τα αγαπημένα μου ζώα Λύκος
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ Πέτρος ΣΤ’1 P[y.
Χαριτωμένα ζωάκια ΑΠΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ & ΒΙΚΥ Γ΄2.
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου Μίκα Σβύνου Πεχυνάκης Νίκος ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ Κωνσταντίνα Φωταρά.
 Η καμηλοπάρδαλη είναι το ψηλότερο ζώο στον κόσμο. Ανήκει στην τάξη των Αρτιοδάκτυλων στο οποίο ανήκει ένα μόνο είδος, η κοινή Καμηλοπάρδαλις. Το εν.
Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΗΜΕΡΑ
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης Παναγιώτης Αυγουστίδης 5 ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
Ζώα της άγριας φύσης. ● Παρότι δεν βλέπουμε γύρω μας ζώα και φυτά της άγριας φύσης,αυτό δε σημαίνει ότι δεν μας αφορά η προστασία τους. ● Η εξαφάνιση.
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΚΑΙ ΜΑΡΕΝΙΑ
ΦΥΛΛΟΒΟΛΑ ΔΑΣΗ ΕΥΗ-ΕΙΡΗΝΗ ΦΑΝΙΟΥΔΑΚΗ ΣΟΝΙΛΑ ΤΖΕΧΑΛΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ
Θηλαστικά που δεν γεννούν μικρά
ΤΣΑΚΑΛΙ Στέλλα – Εμμανουήλ Δ2.
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ
Ζώα της Ζούγκλας! Τα Ζώα είναι πολυκύτταροι, ευκαρυωτικοί οργανισμοί που αποτελούν το βασίλειο των Ζώων. Ο σωματότυπός τους σταθεροποιείται όταν αναπτύσσονται,
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!.
1η ομάδα : Αλκυόνες Το φυσικό μας περιβάλλον αποτελείται εκτός από τη χλωρίδα και από την πανίδα, στην οποία ανήκουν πολλά είδη άγριων ζώων (πολική.
Δελφίνια Μια παρουσίαση από τις:
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΙΔΗ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.
ΤΑ ΠΙΟ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ
ΓΕΩΡΓΙΑ & ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΤ2 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
Εξαμηνιαία εργασία στο μάθημα “Εισαγωγή στην χρήση Η/Υ”'
Η φύση είναι το σπίτι μας
Αγριόγατος.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΛΥΚΟΣ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΖΩΟ:ΛΥΚΟΣ ΡΑΤΣΑ:CANIS LUPUS ΧΡΩΜΑ:ΓΚΡΙ ΤΡΟΦΗ:ΚΡΕΑΣ ΒΙΟΤΟΠΟΣ:ΔΑΣΗ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ:20 ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ:ANIMALIA ΒΑΡΟΣ:15-80κ. ΜΗΚΟΣ:100-160 εκ. ΤΑΞΗ:CARNIVORA Φύλο:Chordata Οικογένεια: Canidae

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ… Ο πρώτος πρόγονος του λύκου εμφανίστηκε πριν από 54 εκ. χρόνια στη Β. Αμερική ενώ πήρε τη σημερινή του μορφή πριν 1,5 εκατομμύριο χρόνια. Ο λύκος αποτελεί τον μεγαλύτερο σε μέγεθος εκπρόσωπο της οικογένειας των κωνοειδών (Canidae) και χαρακτηρίζεται από υψηλή νοημοσύνη και ανεπτυγμένη κοινωνική οργάνωση.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΕΙΛΕΣ:Η ελάττωση της φυσικής λείας του λύκου (ελάφι, ζαρκάδι, αγριογούρουνο) που οφείλεται σε ανθρωπογενείς παράγοντες, τον στρέφει προς τα κτηνοτροφικά ζώα . Οι παγάνες και τα δηλητηριασμένα δολώματα συνεχίζουν να αποτελούν ευρύτατα διαδεδομένες πρακτικές θανάτωσης λύκων αν και ο νόμος, ήδη από το 1993, απαγορεύει αυστηρά τη χρήση τους. Επίσης, η επέκταση της ανθρώπινης δραστηριότητας, τα μεγάλα τεχνικά έργα, οδηγούν σταδιακά στην υποβάθμιση των βιοτόπων του λύκου απειλώντας την επιβίωσή του.

ΕΞΑΠΛΩΣΗ   Ο λύκος (Canis lupus) υπήρξε το θηλαστικό με τη μεγαλύτερη γεωγραφική εξάπλωση στον πλανήτη μας που κάλυπτε όλο σχεδόν το Βόρειο Ημισφαίριο.Σήμερα εξαιτίας των συστηματικών προσπαθειών εξόντωσης έχει χάσει μεγάλο μέρος της ιστορικής του επικράτειας. Στην Ευρώπη, εκτός από τη χώρα μας, λύκους συναντά κανείς σε μικρούς πληθυσμούς στις Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, στις σκανδιναβικές χώρες, σε μεγαλύτερους πληθυσμούς στα ανατολικά της Ευρώπης ενώ πρόσφατα επανεμφανίστηκε στις Γαλλία, Ελβετία και Γερμανία. Στην Ελλάδα η εξάπλωσή του εκτείνεται σε όλο σχεδόν το ηπειρωτικό ανάγλυφο της χώρας, βόρεια της Βοιωτίας.

ΒΙΟΛΟΓΙΑ Κοινό χαρακτηριστικό των πληθυσμών λύκου ανά τον κόσμο είναι η κοινωνική οργάνωση σε μικρές ή μεγάλες ομάδες, τις αγέλες. Ο πυρήνας μιας αγέλης είναι το κυρίαρχο αναπαραγωγικό ζεύγος που μπορεί να παραμείνει μαζί για όλη του τη ζωή. Ο λύκος φτάνει σε αναπαραγωγική ηλικία μετά τους 22 μήνες. Η λύκαινα γεννά μία φορά το χρόνο, την άνοιξη, μετά από κύηση 63 συνήθως ημερών, κατά μέσο όρο 3 έως 7 μικρά. Η κατασκευή του σώματος του και οι θηρευτικές του ικανότητες έχουν προσαρμοστεί έτσι ώστε να μπορεί να ακινητοποιεί εύκολα τη λεία του. Διαθέτει μεγάλο κεφάλι και δυνατές σιαγόνες (δύο φορές πιο ισχυρό δάγκωμα από αυτό του σκύλου), στενό στέρνο, ψηλά πόδια και ελαφρύ σκελετό (προσαρμογή για τη διάνυση μεγάλων αποστάσεων αντοχής), κινείται τρέχοντας ή περπατώντας γρήγορα οκτώ με δέκα ώρες τη μέρα διανύοντας αρκετά χιλιόμετρα. Οι λύκοι χρησιμοποιούν όλες τους τις αισθήσεις για να εντοπίσουν και να καταδιώξουν τη λεία τους. Εντοπίζουν κινούμενα αντικείμενα από πολύ μεγάλες αποστάσεις και διαθέτουν ικανοποιητική νυκτερινή όραση.  

ΠΗΓΕΣ www.arcturos.gr www.lykos.gr

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΥΛΙΝΑ THE END