Χορός-Κίνηση-Έκφραση

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
CLASS 6B Οι απόψεις των παιδιών για τα ζώα και οι τρόποι
Advertisements

«Τι είναι αυτό που σας εκπλήσσει περισσότερο στους ανθρώπους;»
Παρουσίαση από τους μαθητές της 5Α Τάξης Anna Thomas Οι απόψεις των παιδιών και των δασκάλων για τη σχολική στολή.
Εκπαιδευτική Ρομποτική
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
Πως Γράφω Σωστά Επιστημονικές Ερμηνείες - Πως Γράφω Σωστά Επιστημονικές Ερμηνείες Βασίλης Γαργανουράκης
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φυσική Άσκηση & Υγεία»
ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ
Δασκάλες: Βούλα Τζιαούρη
Γνωριμία με το Scratch.
Ο Πάνος στη «Στοιχειωμένη αίθουσα» δήλωσε για τον Ιορδάνη: «Αυτός έχει τσακωθεί με τη Γραμματική, όπως και με κάθε άλλο μάθημα εκτός από τα Μαθηματικά.
Έρευνα για την άποψη των νέων πάνω στο graffiti
Γινόμαστε, μικροί ερευνητές...
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφίες:
Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:
ΧΟΡΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΦΗΒΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΤΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!
Σεμπάστιαν Πίλαρτζικ Θάνος Κανέλλος Τζαβέλας Νέστορας
Μάθημα: Οικιακή Οικονομία Μαθήτρια: Ευγενία Νικολέτου.
3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: ΤΑΞΗ: Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΙΤΛΟΣ: «ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ»
GRAFFITI, Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
Communication in Mother Tongue Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο.
Γυμνάσιο-Λύκειο Γραβιάς «Ο λόγος στους μαθητές»
ΦΙΛΙΑ Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι.
Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα τα συναισθήματα. Εκεί ζούσαν η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη και όλα τα άλλα συναισθήματα.
Συνέντευξη με στόχο την συμπλήρωση ερωτηματολογίου με τον κ.Γεώργιο Οικονόμου Προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Δάφνης-Υμηττού.
ΜΑΘΗΤΗΣ: ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΕΡΚΟΥΛΑΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΗΜ/ΝΑΙ: 16/2/15
Αγγλική γλώσσα- κοινά στοιχεία με άλλες γλώσσες
ΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ… ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΚΖ.
Harry Potter Η μαγεία της ψυχολογίας
Δρ. Χατζηπαντελή Αθανασία
Η ΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ Πολιτιστικό πρόγραμμα των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του12 ου δημοτικού σχολείου Πατρών. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μπεντενίτη Ειρήνη.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Η Φιλία στη ζωή μας»
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ Δήμητρα Σκιάνη Νίνα Καλύβα Μαργαρίτα Δουκάκη Άννα.
ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ Τάξη Στ1 Σχολική χρονιά Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Εργασία της ομάδας Εφήβων Συμβούλων Συνήγορου του Παιδιού Πρώτη περίοδος: Ιανουάριος – Μάρτιος 2009 ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Το δικαίωμα έκφρασης.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ- ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Τότε και τώρα. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η επιλογή του θέματος του Project έγινε από εμάς τους μαθητές, που επικράτησε ανάμεσα σε 3 θέματα. Οι λόγοι που επιλέξαμε το θέμα.
ΧΟΡΟΣ-ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΧΟΡΟΣ Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
«DIFRIENDS» Κατερίνα Μαρία-Αγγελική Βασιλική Ανδριάνα Σενάριο για το μάθημα της Γλώσσας Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κ. Κατερίνα Νικολοπούλου.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Συνέντευξη με νήπια.
Στατιστικές Υποθέσεις
Βιολογία Γυμνασίου.
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Ζάχος Δημήτριος, Ταφραλή Ελένη Ε΄ ΤΑΞΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 5: «Η εκκλησία του Χριστού μπαίνει στην ιστορία». Βασικό θέμα: «Η γενέθλια.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ Σχολικό έτος : Τμήμα : Β2 ΜΑΘΗΤΕΣ: Κακαργιάς Βαγγέλης Θηραίος Γιάννης Γιαννακόδημος Ηλίας.
Η δύναμη της εικόνας Σήμερα γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»
Οι έφηβοι απαντούν Στην έρευνα πήραν μέρος αγόρια και κορίτσια ηλικίας ετών Εργασία από τον: Λάμπρο Ντινόπουλο.
Μαθαίνω να χρησιμοποιώ με ασφάλεια το διαδίκτυο
5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Βασίλης Κ. Λευτέρης Μ . Γκόρικ Χ.
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
Πρότυπο Πειραματικό 2/Θ ΔΣ Πανεπιστημίου Πατρών
Άθληση και μαθητής Η ομάδα εργασίας μας ανέλαβε να ασχοληθεί με τη σημασία της άθλησης στη ζωή των μαθητών και τις θετικές επιπτώσεις της άθλησης στη.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Καθηγήτρια : Νάνου Χρύσα
Ερευνητική Εργασία στην Θεματική Ενότητα Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες με θέμα “Χάσμα Γενεών και Τεχνολογία”
Στη συνέχεια οι μαθητές έγραψαν τις δικές τους σκέψεις..
Υπεύθυνος καθηγητής: Γεώργιος Καπετανάκης
Ένας διαθεματικός προβληματισμός με αφορμή
Στατιστικές Υποθέσεις
Είμαστε το ίδιο. Να το θυμάσαι. Μην το ξεχνάς.
ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ
Σχολική Κοινωνική Ζωή Σ. Κ. Ζ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ αποτελεί σημαντικό μέρος της μεθοδολογικής προσέγγισης Χριστίνα Παπαζήση Σχολική Σύμβουλος ΠΕ04.
Οι απόψεις των μαθητών του σχολείου μας για τα βιντεοπαιχνίδια
To Teach Curricular Subjects
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Χορός-Κίνηση-Έκφραση Υποθέματα: Ο χορός στην καθημερινή ζωή και τα συναισθήματα που εκφράζει Χορός και διασκέδαση

Η ομάδα μας : ΣΟΥΡΙΚΑΤΕΣ Ακριτίδου Ζωή Γκάργκαλη Αποστολία Μαντατζή Ιωάννα Σαμαρά Μαριαρένα

Εισαγωγή: Ο χορός είναι ο παλαιότερος τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων του ανθρώπου και θεωρείται ότι είναι η πρώτη μορφή τέχνης που εμφανίστηκε πάνω στον πλανήτη. Μέσα από αυτόν ο άνθρωποs δίνεται ολόκληρος σώμα, καρδιά και πνεύμα.

Με τι ασχοληθήκαμε: Σύνταξη ερωτηματολογίων Συνέντευξη από επαγγελματία χοροδιδάσκαλο Δημιουργία γραπτής εργασίας

Σύνταξη ερωτηματολογίων Αφού αποφασίσαμε σαν τμήμα τα υποθέματα με τα οποία θα ασχοληθεί κάθε ομάδα η δική μας ανέλαβε να συντάξει το ερωτηματολόγιο το οποίο παραθέτουμε παρακάτω καθώς και το γράφημα με μία από τις ερωτήσεις που συσχετίζεται με το θέμα μας.

Η συνέντευξη μας. Αφού ήρθαμε σε επαφή με έναν επαγγελματία χορευτή και χοροδιδάσκαλο (Χρήστος Ατματζίδης) , καταγράψαμε τις ερωτήσεις μας και βρεθήκαμε μαζί του για να γίνει η συνέντευξη. Αντλήσαμε πολλές πληροφορίες και τον ευχαριστούμε πολύ . Παρακάτω είναι οι ερωτήσεις που του κάναμε. Βέβαια οι ερωτήσεις διακλαδώθηκαν και πήραν τη μορφή συζήτησης . Θα ακολουθήσει και μία απάντηση ως δείγμα.

Μια ενδεικτική απάντηση: -Πιστεύεις ότι οι μαθητές σου εκφράζονται μέσα από το χορό και ξεχνάν τα προβλήματα τους; Όχι όλοι. Υπάρχουν μαθητές που θέλουν πραγματικά να χορεύουν και αγαπάν το χορό . Αυτοί εκφράζονται και ξεχνιούνται . Υπάρχουν μαθητές που βλέπουν το χορό σαν αγγαρεία και πηγαίνουν για να αναδειχτούν ή γιατί πάει η παρέα τους. Ήρθαν πολλοί στο μάθημά μου για διαφορετικούς λόγους. Κάποιοι βαριόταν να βελτιωθούν , φαίνεται στο άτομο. Δεν δείχνουν όλοι το ίδιο ενδιαφέρον.

Η γραπτή εργασία. Τέλος , εργαστήκαμε στη συγγραφή της γραπτής εργασίας την οποία και παραδώσαμε στον υπεύθυνο καθηγητή κ. Μακρή Βάιο. Αναφερόμαστε στην ιστορία του χορού , στη σημασία του χορού στη ζωή μας, αναλύουμε τον όρο «χοροθεραπεία» , επισημαίνονται τα συναισθήματα που εκφράζονται μέσα από το χορό ,τη χρησιμότητα σε κάθε στάδιο της ζωής μας , τα οφέλη του χορού , και ποικίλα άλλα θέματα καθώς και φωτογραφικό υλικό.

Κάντε τη ζωή σας πιο όμορφη και ζήστε την πιο έντονα!!! Χορέψτε!! Κάντε τη ζωή σας πιο όμορφη και ζήστε την πιο έντονα!!!

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον υπεύθυνο του πρότζεκτ κύριο Μακρή Βάιο για την πολύτιμη βοήθεια του και τις συμβουλές του για σωστή καθοδήγηση !

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!

είναι συναισθηάτων Ο χορός ο παλαιότερος τρόπος έκφρασης των του ανθρώπου και Βιβλιογραφία http://www.pro-dance.gr/dance-tools/dance-library/dancesport-subjects/facial-expression http://www.pro-dance.gr /dance/ dance-and–music–the–most–tied–arts/playlists-for-all-dances είναι πρώτη θεωρείται , ότι η ορφή τέχνης , που εφανίστηκε πάνω στον πλανήτη ας