Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εκπαιδευτική Ρομποτική

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εκπαιδευτική Ρομποτική"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εκπαιδευτική Ρομποτική
Ερευνητική Εργασία Μαθητών Β’ Λυκείου Σχ. Έτος

2 Περιεχόμενα Τι είναι ένα Ρομπότ; Εκπαιδευτική Ρομποτική
Πακέτο Lego Mindstorms NXT Εφαρμογή Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στη Φυσική (Κινηματική) Βιβλιογραφία - Πηγές Ευχαριστίες

3 Τι είναι ένα Ρομπότ; Το ρομπότ είναι μια μηχανική συσκευή η οποία είναι σε θέση, να υποκαθιστά τον άνθρωπο σε διάφορες εργασίες. Ένα ρομπότ μπορεί να δράσει κάτω από τον απ' ευθείας έλεγχο ενός ανθρώπου ή αυτόνομα, κάτω από τον έλεγχο ενός προ-προγραμματισμένου υπολογιστή.

4 Τι είναι ένα Ρομπότ; Διαθέτει ένα πλήθος αισθητήρων για να μπορεί αντιληφθεί το εξωτερικό του περιβάλλον. Είναι μία συσκευή που είναι κατασκευασμένη να δρα ανεξάρτητα, αλληλεπιδρώντας με το περιβάλλον. Τα ρομπότ δεν κάνουν του κεφαλιού τους, αλλά εκτελούν μια σειρά οδηγιών.

5 Ένα Ρομπότ… Συλλέγει Δεδομένα από το Περιβάλλον ΕΙΣΟΔΟΣ
Επεξεργάζεται τα Δεδομένα και παίρνει Αποφάσεις ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ Εκτελεί τις Αποφάσεις έχοντας μια Συμπεριφορά ΕΞΟΔΟΣ

6 Εκπαιδευτική Ρομποτική
Η ρομποτική αφενός, είναι μία διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή να εμπλακεί με τη δράση, αφετέρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης για τη διδασκαλία διαφόρων εννοιών, κυρίως, από τις Φ.Ε. και άλλα γνωστικά αντικείμενα.

7 Πακέτο Lego Mindstorms NXT
Μπορεί να μοιάζει ως ένα ενδιαφέρον παιχνίδι αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον ρομποτικής. Δίνει την ευκαιρία στους χρήστες του, να έχουν μια ανοικτού τύπου - βασιζόμενη σε χειρονακτική εργασία - εμπειρία, και μία ρεαλιστική - βασιζόμενη στην επίλυση πραγματικών προβλημάτων - εξερεύνηση, συνδυάζοντας και τη διασκέδαση.

8 Πακέτο Lego Mindstorms NXT

9 Και τώρα Φυσική… Στα πλαίσια της Ερευνητικής Εργασίας μελετήσαμε τις αρχές της Κινηματικής στις ευθύγραμμες κινήσεις. Ασχοληθήκαμε με: ευθύγραμμες ομαλές κινήσεις ευθύγραμμες ομαλά μεταβαλλόμενες κινήσεις

10 Ευθύγραμμη Ομαλή Κίνηση
Η κίνηση που κάνει ένα σώμα κινούμενο πάνω σε μια ευθεία με σταθερή ταχύτητα. Ισοδύναμα, η κίνηση ενός σώματος που, κινούμενο σε ευθεία γραμμή, σε ίσους χρόνους διανύει ίσα διαστήματα.

11 Ευθύγραμμη Ομαλά Μεταβαλλόμενη Κίνηση
Η κίνηση που κάνει ένα σώμα κινούμενο πάνω σε μια ευθεία με σταθερή επιτάχυνση. Όταν το μέτρο της ταχύτητας αυξάνεται με σταθερό ρυθμό η κίνηση είναι ομαλά επιταχυνόμενη, ενώ όταν μειώνεται με σταθερό ρυθμό είναι ομαλά επιβραδυνόμενη.

12 Ευθύγραμμη Ομαλά Μεταβαλλόμενη Κίνηση
Επιταχυνόμενη Επιβραδυνόμενη

13 Πηγές - Βιβλιογραφία www.etlab.eu edurobotics.weebly.com
users.sch.gr/kyrgeo pliroforikiatschool.blogspot.com Εισαγωγή στον προγραμματισμό με τα LEGO MINSTORMS NXT, Κώστας Δημητρίου, Γιώργος Κορρές, Διερευνητική Μάθηση Α.Ε.

14 Ευχαριστίες Όλοι οι Μαθητές που έλαβαν μέρος στην Ερευνητική Εργασία με θέμα «Εκπαιδευτική Ρομποτική» και ο Υπεύθυνος Καθηγητής θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Αλιμήση Δημήτριο, καθηγητή της ΑΣΠΑΙΤΕ, χωρίς την πολύτιμη βοήθεια και συμβολή του οποίου δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί.


Κατέβασμα ppt "Εκπαιδευτική Ρομποτική"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google