WORMS Ένα σκουλήκι υπολογιστή (computer worm) είναι

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ενημερωση για την ασφαλεια του υπολoγιστη σασ και τησ συνδεσησ στο διαδικτυο Στις παρακάτω διαφάνειες θα μιλήσουμε για την ασφάλεια του υπολογιστή και.
Advertisements

ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ(SPAMING)
Προστασία Λογισμικού - Ιοί Πειρατεία Λογισμικού
Πώς να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail
COMPUTERWORMS.
Quiz για το διαδίκτυο !.
O ιός Blaster με μήνυμα προς τον Bill Gates
ΟΡΙΣΜΟΣ... Ο όρος hoax (ή αν προτιμάτε, «μήνυμα εξαπάτησης») αναφέρεται σε προειδοποιήσεις για ιούς ή απειλές που δίνουν την εντύπωση στο χρήστη ότι θα.
Ποια είναι τα είδη των κακόβουλων προγραμμάτων;. Τι είναι οι ιοί των υπολογιστών;
Τρόπος λειτουργίας κι ασφάλεια
Γονικός έλεγχος Κ. Ξ. Γ. «ΛΙΟΛΙΟΥ». Γονικός έλεγχος •Ακόμη κι όταν δεν κρυφοκοιτάζετε, μπορείτε να θέσετε περιορισμούς στη χρήση του υπολογιστή από τα.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Δημιουργία λογαριασμού .
Προστασία Λογισμικού - Ιοί
Εισαγωγή στις βασικές έννοιες Δικτύου και Διαδικτύου
FIREWALL Στην επιστήμη των υπολογιστών ο όρος firewall ή τείχος προστασίας χρησιμοποιείται για να δηλώσει κάποια συσκευή ή πρόγραμμα που είναι έτσι ρυθμισμένο.
 Η κύρια λειτουργία ενός firewall είναι η ρύθμιση της κυκλοφορίας δεδομένων ανάμεσα σε δύο δίκτυα υπολογιστών. Συνήθως τα δύο αυτά δίκτυα είναι το Διαδίκτυο.
Online Essentials Κίκα Χρυσοστόμου.  Αποτελούνται από άτομα που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και επικοινωνούν. Τα άτομα αυτά όμως είναι γεωγραφικά διάσπαρτα.
ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ (TROJAN HORSE)
Εργαλεία Συντήρησης Υπολογιστή Είναι: Εργαλεία με τα όποια κάνουμε γρηγορότερη και ασφαλέστερη την λειτουργία του Η/Υ μας.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η/Υ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΥΛΙΚΟΥ – ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ – ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ
διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Εισαγωγή στο Διαδίκτυο Malware και η αντιμετώπισή του.
ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 6 ο Μαθητικό Συνέδριο.
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου. Πρωτόκολλο https: HyperText Transfer Protocol Secure Χρησιμοποιείται για ασφαλή επικοινωνία Π.χ μια ασφαλή ιστοσελίδα που.
ΙοιΜΑΘΗΤΕΣ ΓΑΛΑΝΗΣ ΣΤΑΘΗΣ ΣΙΓΟΥΡΙΤΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Κ. ΓΚΙΚΑ ΕΥΓ. ΜΑΘΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΧ. ΕΤΟΣ
Β΄Γυμνασίου Κουτζαγιώτη Αγγέλα.  Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, γνωστό και ως (electronic mail), είναι μια από τις σημαντικότερες υπηρεσίες του διαδικτύου.
Σπαμ (spam) ονομάζεται η μαζική αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή άλλων, σε μια προσπάθεια προώθησης προϊόντων ή ιδεών. Λόγω του χαμηλού κόστους αποστολής,
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ-ΙΟΙ
Ορισμός Ο δούρειος ίππος είναι ένα πρόγραμμα κακόβουλου λογισμικού, το οποίο κρύβεται μέσα σε άλλα προγράμματα. Εισέρχεται σε έναν υπολογιστή κρυμμένο.
Γρήγορη αναφορά για την εφαρμογή © 2013 Microsoft Corporation. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Η αρχική οθόνη του Lync Η αρχική οθόνη του Lync διαθέτει.
Είναι το λογισμικό που περιέχει τις απαιτούμενες εντολές έτσι ώστε να μπορέσει να προσβάλλει ένα υπολογιστικό σύστημα. Με τον όρο «προσβάλλει» εννοούμε.
ΙΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Υπεύθυνη Καθηγήτρια
Σχολικό εργαστήριο και θέματα ασφάλειας Βασικές έννοιες δικτύων  Πρότυπο αναφοράς TCP/IP  TCP πρωτόκολλο ελέγχου αναφοράς  IP πρωτόκολλο Διαδικτύου.
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου. Ταχύτητα Κόστος Παγκόσμια πρόσβαση Ευκολία ή Βολικότητα Ασφάλεια και Αξιοπιστία.
Το Internet Δικτύωση παροχέα υπηρεσιών Internet στην Ελλάδα.
Βλαβερό λογισμικό Τι εννοούμε με τον όρο βλαβερό λογισμικό;
Χατζηαντωνίου Κωνσταντίνος 1ο ΓΕΛ Χορτιάτη
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 7: Προστασία λογισμικού - Ιοί
ΟΜΑΔΑ Ά Θανάσης Μυλωνάς Γιάννης Παπαδημητρίου Χριστίνα Πουλουκτσή
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου. Κίνδυνοι: 1.Λήψη ανεπιθύμητων Μηνυμάτων (Spam) 2.Phising 3.Κίνδυνος μόλυνσης Ηλεκτρονικών Ιών.
Πρόκειται για μία από τις πιο επικίνδυνες μορφές ιών. Τα Trojan Horses έχουν πάρει την ονομασία τους από το μυθικό ξύλινο άλογο Δούρειος Ίππος που αναφέρει.
 Ιός είναι ένα κομμάτι εκτελέσιμου υπολογιστικού κώδικα το οποίο μπορεί να αναπαραχθεί και να διανεμηθεί σε πολλούς υπολογιστές χωρίς την έγκριση του.
Σχολικό εργαστήριο πληροφορικής και εισαγωγή στα θέµατα ασφάλειας Δημιουργία παρουσίασης: Αθανασία Παπαχρήστου.
Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων. Γιατί είναι σημαντική η ασφάλεια των ΠΣ??? Γιατί τα πληροφοριακά συστήματα είναι ευπαθή σε καταστροφή, σφάλματα και.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ δραστηριότητα ενότητας 6 επιμόρφωσης επιμορφωτών β' επιπέδου στις Τ.Π.Ε Κωνσταντίνα Ματσούκα φιλόλογος.
Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών Κωδικός Μαθήματος: 2895 Κωδικός Διαφανειών: MKT110 Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Γενικό Τμήμα Εργαστήριο Πληροφορικής.
Malware – Κακόβουλο Λογισμικό Σύντομη Παρουσίαση.
Ασφάλεια και Προστασία στο Διαδίκτυο
Λογισμικά ελέγχου & επίδοσης συστημάτων Η/Υ και επαναφοράς συστήματος
Κατηγορίες και είδη Λογισμικού Προστασίας Λ.Σ. από κακόβουλο λογισμικό
Firewall Antivirus Antispyware Internet security
Τα μέσα αποθήκευσης μπορεί να χαλάσουν.
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Ιοί Υπολογιστών.
Κανόνες Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου
ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ (ΟΡΙΣΜΟΣ) Κακόβουλο λογισμικό ονομάζεται το λογισμικό το οποίο εκ προθέσεως διαθέτει τις απαιτούμενες εντολές για να βλάψει ένα υπολογιστικό.
Ιοι Η Ιστορία Τους.
Ιοί στον Η/Υ.
Κακόβουλο ονομάζεται το λογισμικό που εκ προθέσεως δημιουργήθηκε για να βλάψει ένα υπολογιστικό σύστημα. Τα ψηφιακά αρχεία κινδυνεύουν να αλλοιωθούν,
Κανόνες Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου
Ασφάλεια και Προστασία στο Διαδίκτυο
Το Διαδίκτυο - Internet
Κατηγορίες κακόβουλου λογισμικού
περιεχόμενα ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ1 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ;
Γρήγορη αναφορά του Lync 2013 για Office 365
Ενότητα Α5.2.2 ( Διαχείριση Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου )
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16 Ασφάλεια και Προστασία στο Διαδίκτυο.
Η προστασΙΑ του υπολογιστΗ μας !!!
ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

WORMS Ένα σκουλήκι υπολογιστή (computer worm) είναι ένα αυτοαναπαραγόμενο και κακόβουλο πρόγραμμα υπολογιστή, το οποίο χρησιμοποιεί δίκτυο υπολογιστών για να στείλει αντίγραφα του εαυτού του σε άλλους κόμβους (υπολογιστές του δικτύου) και μπορεί να το πράξει χωρίς την παρέμβαση του χρήστη. Το γεγονός αυτό οφείλεται σε κενά ασφαλείας του υπολογιστή προορισμού

ΙΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Οι ιοί σκουλήκια αποκτούν προσπέλαση στο βιβλίο διευθύνσεων του υπολογιστή (όπου κρατούνται οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τις οποίες επικοινωνεί ο χρήστης του υπολογιστή) και αποστέλλει μολυσμένα μηνύματα. Αρκετές φορές χρησιμοποιούν σαν αποστολέα ένα όνομα από το βιβλίο διευθύνσεων. Όσοι παραλήπτες ανοίξουν το ηλεκτρονικό μήνυμα μολύνονται. Η διάδοση των ιών worm με αυτή τη μέθοδο είναι αστραπιαία. Στη συνέχεια γίνεται αναφορά σε δύο ιούς σκουλήκια τον Blaster και τον Sobig.

Δούρειος Ιππος ο δούρειος ίππος (trojan horse ή απλά trojan) είναι ένα κακόβουλο πρόγραμμα που ξεγελάει τον χρήστη και τον κάνει να πιστεύει ότι εκτελεί κάποια χρήσιμη λειτουργία ενώ στα κρυφά εγκαθιστά στον υπολογιστή του άλλα κακόβουλα προγράμματα. Το όνομά του προκύπτει από την Ιλιάδα του Ομήρου, όπου αναγράφεται ότι ο Οδυσσέας εμπνεύστηκε την κατασκευή ενός ξύλινου αλόγου, στην κοιλιά του οποίου κρύβονταν Αχαιοί πολεμιστές.

spyware-addware Αν και από τη φύση τους δεν είναι πάντα «κακόβουλα», τα κατασκοπευτικά προγράμματα προκαλούν σημαντική βλάβη στα νόμιμα προγράμματα, στην απόδοση του δικτύου και στην παραγωγικότητα των εργαζομένων. Μία «παράπλευρη» συνέπεια της εισβολής των spyware στους υπολογιστές είναι η σώρευση παραπόνων των χρηστών στους διαχειριστές των δικτύων για αναδυόμενα παράθυρα (pop-ups), για δυσλειτουργία εφαρμογών και για χαμηλή απόδοση των υπολογιστών. η δυνατότητα των κατασκοπευτικών προγραμμάτων να καταγράφουν οτιδήποτε πληκτρολογούμε, να «σαρώνουν» τους σκληρούς δίσκους και να αλλάζουν τις ρυθμίσεις του συστήματος και του μητρώου των υπολογιστών

Stelth virus Αυτοί οι ιοί είναι ουσιαστικά αυτό λέει και το όνομα τους. Δεν εντοπίζονται καθόλου εύκολα από τα anti-virus, καθώς κρύβονται από αυτά. Μόλις καταλάβουν ότι ένα πρόγραμμα anti-virus ξεκίνησε το scanning, αποκαθιστούν προσωρινά το αρχείο που είχαν μολύνει και μόλις τελειώσει το scanning το ξανά-μολύνουν (tunneling).

2ο εσπερινό επάλ Μια εργασία για τα Λειτουργικά Συστήματα Μαθητές: Τσεργαλής Χριστόφορος Μπουκουβάλα Αλεξία Υπεύθυνη καθηγήτρια:Γκίκα Ευγενία Σχολικό έτος:2013-14