Παράδειγμα 1 :Μετατροπή από βαθμούς Φαρενάιτ σε βαθμούς Κελσίου

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
(READ – WRITE) ΚΑΙ ΤΥΠΟΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (INTEGER,REAL,CHAR)
Advertisements

Εκφώνηση: Να διαβάζονται δύο αριθμοί που αντιστοιχούν στο ύψος και βάρος ενός άνδρα.Να εκτυπώνεται ότι ο άνδρας είναι «ελαφρύς»,αν το βάρος του είναι κάτω.
Παράδειγμα 2: Υπολογισμός αθροίσματος με επαναληπτική εντολή: για...από...μέχρι... με βήμα Να βρεθεί και να εκτυπωθεί το άθροισμα των άρτιων αριθμών από.
Οδηγός εγγραφής στην Τηλεμάθεια.
Υποθέτοντας ότι ο τελεστής ^ δεν είναι διαθέσιμος στην Γλώσσα Προγραμματισμού, να γραφτεί αλγόριθμος που να υπολογίζει την παράσταση xν, όπου xR, νZ.
Ο ΚΑΙΡΟΣ.
ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ «ΕΥΡΕΣΗ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΠΙΝΑΚΑ»
Support.ebsco.com Αναζήτηση Business Source στο EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
Θερμότητα Πέτρος Γεωργιάδης Σύμβουλος Επιστήμης, Υ.Π.Π.
*ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ* «Ανάπτυξη Αυτόνομου Συστήματος Διαχείρισης Διατάξεων Ανίχνευσης Αερίων Μιγμάτων-Οσμών» Ανδρέας Καββαδίας – Αλεξάνδρα Τσακίρη.
Τι είναι ο υπολογιστής; Τι είναι ο προγραμματισμός
Να καταργήσουμε τη ΓΛΩΣΣΑ και να κρατήσουμε μόνο την ψευδογλώσσα
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: To υλικό του υπολογιστή
1. Να γραφτεί αλγόριθμος ο οποίος θα ορίζει ένα μονοδιάστατο πίνακα Α 10 θέσεων. Ακολούθως θα διαβάζει από το πληκτρολόγιο τιμές τις οποίες θα τοποθετεί.
Ανάλυση προβλημάτων και Αλγόριθμοι
ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ Αριάμ Μπακρί.
Παράδειγμα 2: Υπολογισμός μέγιστου μισθού Σε μια εταιρία εργάζονται 200 υπάλληλοι και είναι γνωστός ο μισθός του καθενός. Να χρησιμοποιηθεί η δομή του.
Δομές Διακλάδωσης.
Παράδειγμα 5: Θερμοκρασίες
Παράδειγμα 1: Εκτύπωση διαδοχικών αριθμών(χρήση επαναληπτικής εντολής Επανέλαβε...μέχρις_ότου (repeat…until) Να γραφεί αλγόριθμος που να εμφανίζει τους.
Παράδειγμα 14: Υπολογισμός αριθμού μαθητών Σε ένα Λύκειο υπάρχουν οκτώ τμήματα.Το πρώτο τμήμα έχει 24 μαθητές, το δεύτερο 18, το τρίτο 20, το τέταρτο 22,
Παράδειγμα 1:Υπολογισμός αθροίσματος αριθμών με επαναληπτική εντολή : για...από...μέχρι(for ..to) Να βρεθεί και να εκτυπωθεί το άθροισμα των 100 ακεραίων.
Παράδειγμα 2 :Υπολογισμός γεωμετρικών μεγεθών
Ολυμπιάδα Πληροφορικής
Κοστολόγηση Μάθημα 4ον.
19/5/2005 Clopyright Μέτρηση αποστάσεων με Walkie - Talkie Μπουντουρόπουλος Χαράλαμπος (Α.Μ. 4952)
Φύλλο εργασίας 4 Μετρήσεις θερμοκρασίας- η βαθμονόμηση
Η Δομή Επανάληψης Από τη Δομή Επανάληψης Για στην Όσο Η παρουσίαση της εντολής Όσο είναι από την εισήγηση των κ. Σ. Δουκάκη και Π. Τσιωτάκη στο 3ο Συνέδριο.
Παράδειγμα 2:Υπολογισμός μέγιστης και ελάχιστης θερμοκρασίας Αλγόριθμος Ελάχιστη_Μέγιστη !Αρχή αλγορίθμου.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ.
HΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΘΕΡΜΑΣΤΡΕΣ
Πρόγραμμα Κεφάλαιο-Τόκος Να γραφεί πρόγραμμα που δίδονται: κεφάλαιο, επιτόκιο, χρόνος ( σε ημέρες ) και υπολογίζει το τελικό κεφάλαιο Επιμέλεια: Ευάγγελος.
Μεταβλητές – εντολές εκχώρησης- δομή ακολουθίας
6.1 ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ
ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΡΟΥΜΠΟΥΚΗ Α’4.
Κλιματικέσ ζωνεσ ΜΑΡΘΑ.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Η θερμότητα και η θερμοκρασία
Η Δομή Επανάληψης οι 3 Δομές Επανάληψης ή αλλιώς οι τρεις σωματοφύλακες… Η παρουσίαση της εντολής Μέχρις_ότου είναι από την εισήγηση των κ. Σ. Δουκάκη.
ΑΕΠΠ 3ο Κεφάλαιο Γεωργαλλίδης Δημήτρης Καθηγητής Πληροφορικής 1 Ο Λύκειο Ρόδου.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Τι είναι αλγόριθμος
2η άσκηση Να γραφεί πρόγραμμα που θα ζητάει τους a,b συντελεστές και τους δύο πρώτους όρους x 1, x 2 της αναγωγικής ακολουθίας x n = ax n-1 +bx n-2 και.
Βασικά στοιχεία της Java
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ. Περιφερειακές συσκευές  Περιφερειακές συσκευές ονομάζουμε τις συσκευές που συνδέονται εξωτερικά με την Κεντρική Μονάδα του υπολογιστή.
Μ.Ε.Κ. Ι Κεφάλαιο 2 Θερμοκρασία- Σχετική & Απόλυτη Θερμ.
Φυσική Α Γυμνασίου Ευαγγελία Αγγελίδου Σχολική Σύμβουλος ΠΕ04 – Δ ΔΔΕ Αθήνας.
21 εν πλω Αρχική οθόνη – είσοδος στο λογισμικό Γιάννης Μόκιας.
ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ-ΣΤΑΘΕΡΕΣ -ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ
Βρόχος Do … Loop Σκοπός Μαθήματος Χρήση Do… Loop για την εκτέλεση μιας ομάδας εντολών μέχρι να εκπληρωθεί μια συγκεκριμένη συνθήκη. Αθήνα, 2015.
Δομή επιλογής Πολλές φορές για να λυθεί ένα πρόβλημα πρέπει να ελεγχθεί αν ισχύει κάποια συνθήκη Παράδειγμα 2: Να διαβαστεί ένας αριθμός και να επιστραφεί.
Δομή Επιλογής Χρησιμοποιείται σε προβλήματα όπου χρειάζεται να ληφθούν κάποιες αποφάσεις με βάση κάποια δεδομένα κριτήρια. Περιλαμβάνει τον έλεγχο κάποιας.
Βρόχος Do … Loop Σκοπός Μαθήματος Χρήση Do… Loop για την εκτέλεση μιας ομάδας εντολών μέχρι να εκπληρωθεί μια συγκεκριμένη συνθήκη.
Θετικοί & αρνητικοί αριθμοί
Σωκράτης Τουμπεκτσής users.sch.gr/stoumpektsis
Άσκηση 1: Μετατροπή Θερμοκρασίας
Διαδικασίεσ εισόδου/εξόδου
Αναπαράσταση Αλγορίθμου
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Μανασσάκης Βασίλης Καθηγητής Πληροφορικής
ΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
Εντολές και δομές αλγορίθμου
Το υλικό του Υπολογιστή
Αναπαράσταση Αλγορίθμου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β΄ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΠΕ03
Από τη Δομή Επανάληψης Για στην Όσο
οι 3 Δομές Επανάληψης ή αλλιώς οι τρεις σωματοφύλακες…
Από τη Δομή Ακολουθίας στις Δομές Επανάληψης
Άσκηση 5. Σε βιομηχανία παραγωγής H2SO4 η οξείδωση του SO2 σε SO3 λαμβάνει χώρα σε αντιδραστήρα με τέσσερις κλίνες και καταλύτη V2O5. Η κατ’ όγκο σύσταση.
ΜΕΤΡΗΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ Τ.Ε.Ι. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παράδειγμα 1 :Μετατροπή από βαθμούς Φαρενάιτ σε βαθμούς Κελσίου Αλγόριθμος Θερμοκρασία Διάβασε Fahrenheit Celsius = (Fahrenheit –32)*5/9 Εκτύπωσε Celsius Τέλος Θερμοκρασία !Σε αυτό το παράδειγμα ζητείται η μετατροπή των βαθμών θερμοκρασίας Φαρενάιτ σε βαθμούς Κελσίου.Για τη μετατροπή δίνεται ο σχετικός τύπος C=[5*(F-32)]/9. Ο αλγόριθμος ξεκινά

Παράδειγμα 1 :Μετατροπή από βαθμούς Φαρενάιτ σε βαθμούς Κελσίου Αλγόριθμος Θερμοκρασία Διάβασε Fahrenheit Celsius = (Fahrenheit –32)*5/9 Εκτύπωσε Celsius Τέλος Θερμοκρασία !Στη συνέχεια ο αλγόριθμος διαβάζει τη τιμή Fahrenheit δηλαδή δέχεται μία τιμή που εισάγει από το πληκτρολόγιο ο χρήστης και τη λαμβάνει ως το πρώτο δεδομένο.

Παράδειγμα 1:Μετατροπή από βαθμούς Φαρενάιτ σε βαθμούς Κελσίου Αλγόριθμος Θερμοκρασία Διάβασε Fahrenheit Celsius = (Fahrenheit –32)*5/9 Εκτύπωσε Celsius Τέλος Θερμοκρασία !Στο σημείο αυτό γίνεται η μετατροπή με τη βοήθεια του τύπου που δόθηκε

Παράδειγμα 1 :Μετατροπή από βαθμούς Φαρενάιτ σε βαθμούς Κελσίου Αλγόριθμος Θερμοκρασία Διάβασε Fahrenheit Celsius = (Fahrenheit –32)*5/9 Εκτύπωσε Celsius Τέλος Θερμοκρασία !Μετά τη μετατροπή ο αλγόριθμος δίνει τη καινούρια τιμή στην οθόνη,τους βαθμούς Κελσίου μετά τη μετατροπή τους.

Παράδειγμα 1 :Μετατροπή από βαθμούς Φαρενάιτ σε βαθμούς Κελσίου Παράδειγμα 1 :Μετατροπή από βαθμούς Φαρενάιτ σε βαθμούς Κελσίου Αλγόριθμος Θερμοκρασία Διάβασε Fahrenheit Celsius = (Fahrenheit –32)*5/9 Εκτύπωσε Celsius Τέλος Θερμοκρασία !Τέλος Αλγορίθμου