Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ανάλυση προβλημάτων και Αλγόριθμοι

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ανάλυση προβλημάτων και Αλγόριθμοι"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ανάλυση προβλημάτων και Αλγόριθμοι
Ανάλυση προβλημάτων και Αλγόριθμοι

2 Ανάλυση του προβλήματος
Η σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος προϋποθέτει την πλήρη κατανόησή του. Θα πρέπει πρώτα να μπορούμε να διατυπώσουμε με σαφήνεια το πρόβλημα. Στη συνέχεια να μπορούμε να αναλύσουμε το πρόβλημα και να προσδιορίσουμε τα συστατικά του μέρη.

3 Ανάλυση του προβλήματος
3. Να αναγνωρίζουμε τα δεδομένα του προβλήματος και να προσδιορίζουμε τα ζητούμενα αποτελέσματα.

4 Ενέργιες για αντιμετώπιση του προβλήματος
Έλεγχος Επεξεργασία Είσοδος Έξοδος

5 Παραδείγματα Να αναλύσετε τα πιο κάτω προβλήματα, καθορίζοντας τα δεδομένα εισόδου, επεξεργασίας και εξόδου. 1. Να υπολογίσετε το εμβαδόν ενός ορθογωνίου, όταν δίνονται το μήκος και το ύψος. 2. Να υπολογίστε το μέσο όρο της βαθμολογίας του Ανδρέα, στα 12 μαθήματά του. 3. Το τμήμα σας διοργανώνει ένα πάρτι. Να αναλύσετε και να δώσετε τα διάφορα στάδια του πιο πάνω προβλήματος.

6 Αλγόριθμοι Αλγόριθμος είναι:
μια σειρά ενεργειών αυστηρά καθορισμένων, σε καθορισμένο χρόνο που περιγράφουν τη διαδικασία εκτέλεσης μιας εργασίας, ή τον τρόπο επίλυσης ενός προβλήματος.

7 Παράδειγμα 1. Βάλτε την κάρτα στη σχισμή
2. Πληκτρολογήστε τον κωδικό σας 3. Επιλέξτε το είδος της συναλλαγής 4. Πληκτρολογήστε τα απαιτούμενα στοιχεία 5. Αν θέλετε νέα συναλλαγή, επιστρέψτε στο βήμα 3 6. Πάρτε την κάρτα από την υποδοχή

8 Βάλτε την κάρτα στη σχισμή Ενέργειες για Κατάθεση
Αρχή Διάγραμμα ροής Βάλτε την κάρτα στη σχισμή Πληκτρολόγησε τον κωδικό Ανάληψη ή Κατάθεση; Ανάληψη Ανάληψη Κατάθεση Ανάληψη Κατάθεση Κατάθεση Ενέργειες για Ανάληψη Ενέργειες για Κατάθεση Νέα συναλλαγή; Ναι Όχι Πάρτε την κάρτα Τέλος

9 Ασκήσεις Να δώσετε τον αλγόριθμο για να μετατρέψετε τη θερμοκρασία από βαθμούς Φαρενάιτ σε βαθμούς Κελσίου, όταν δίνεται η θερμοκρασία σε Φαρεναϊτ. C= 5(F-32)/9 2. Nα γράψετε τον αλγόριθμο για την εύρεση του εμβαδού του κύκλου, όταν δίνεται η ακτίνα του. 3. Να γράψετε ένα αλγόριθμο που να διαβάζει ένα βαθμό και να σας εμφανίζει τη λέξη ‘Άριστος‘, στην περίπτωση που ο βαθμός είναι μεγαλύτερος του 18.5.

10 Ασκήσεις 4. Αναπτύξτε ένα αλγόριθμο που να διαβάζει μια σειρά από χαρακτήρες και να μετράει τον αριθμό τους, μέχρι να συναντήσει τον χαρακτήρα ¨.¨ (τελεία). 5. Να γράψετε ένα αλγόριθμο που να διαβάζει μια επιλογή και αναλόγως να υπολογίζει το εμβαδόν ενός ορθογωνίου τριγώνου ή ενός τραπεζίου. 6. Αναπτύξτε ένα αλγόριθμο που να υπολογίζει την περίοδο ενός εκκρεμούς. Ο τύπος είναι: Τ = 2π√(L/g) L=το μήκος του εκρεμούς και g=η επιτάχυνση της βαρύτητας.


Κατέβασμα ppt "Ανάλυση προβλημάτων και Αλγόριθμοι"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google