Τρόποι Αντιμετώπισης της Μετανάστευσης

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΠΕΙΝΑ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
Advertisements

Παραγωγα δικαιωματα – κυπριακη πρακτικη υπο το φως των ευρωπαϊκων και διεθνων υποχρεωςεων Νικολέττα Χαραλαμπίδου – ΚΙΣΑ – Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη,
1.3 Ο κοινωνικός περίγυρος – Μορφές διαπροσωπικών σχέσεων
Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
28. Κοινωνία και κράτος στον Μεσοπόλεμο
Β΄ τετράμηνο. ,  Ημερομηνία ίδρυσης:  Όνομα. Ψ.Υ.Ε. [ψυχολογική υποστήριξη Ελλήνων]  Ιδεολογικός προσανατολισμός: Πρεσβεύουμε ότι η ψυχική.
 Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα  Ε.Ο.Κ..
Κοινωνικό κράτος και κρίση Με έμφαση στις ανισότητες ανάμεσα στα φύλα Χρήστος Κουτσαμπέλας Κέντρο Οικονομικών Ερευνών, Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Η δυναμική της ελληνικής γλώσσας εκτός Ελλάδας σε περίοδο κρίσης Στόγιος Νικόλαος.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 1.3 Εσωτερικά επαγγελματικά προφίλ και δεξιότητες.
Ενδοοικογενειακή Βία Λύσεις-Αντιμετώπιση
Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
επιπτώσεις της στους νέους
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ
Υπό της σπουδάστριας: ΑΜΠΡΑΖΗ ΜΑΡΙΑ
ΔΗΣ 110 Δημόσιες Σχέσεις ΣΤΕΛΛΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ 02/02/2015 1
Γεωγραφικοί όροι: ευνοϊκό κλίμα, εύφορο έδαφος / οικονομικοί: εκμετάλλευση υπεδάφους, ανάπτυξη βιομηχανίας, τουρισμός/ ιστορικοί: ανάπτυξη σημαντικών.
«Αν δεν φυτέψουμε το δέντρο γνώσης όταν είμαστε νέοι, δεν θα μας δώσει τον ίσκιο του όταν θα έχουμε γεράσει.»
1η εργασία: Χρησιμοποιώντας τον χάρτη πυκνότητας πληθυσμού στη Γη καταλήξτε σε συμπεράσματα για την πυκνότητα του πληθυσμού της Ευρώπης Απάντηση: Εκτός.
Δικαιώματα Χριστίνα Πανταζάκου.
Η ΕΝΤΑΞΗ ΑΛΛΟΓΛΩΣΣΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ.
Κοινωνικός και οικονομικός ρόλος της εκπαίδευσης ενηλίκων στην Ελλάδα
U.N.I.C.E.F. Οι συμμαθητές.
Η περίθαλψη (1914 – 1921).
Μετανάστης είναι αυτός που έχει μεταναστεύσει, ιδίως με κίνητρο την εργασία. Οι μετανάστες ωθούνται από τη φτώχεια και την ανέχεια να αφήσουν τη χώρα.
1η Θεματική Ενότητα Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ. ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Πρόλογος Παρά την ανάπτυξη της επιστήμης, παρά τη διάδοση της γνώσης και τη ορθολογική οργάνωση των λαών. Παρά τις διακηρύξεις.
Μάθημα: Κοινωνιολογία του Τουρισμού
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Η επέκταση στην «Άγρια Δύση». Συνθήκες Η πολιτική σταθερότητα οδηγεί σε συνθήκες οικονομικής ασφάλειας Το εμπόριο διεξάγεται κανονικά επιτρέποντας την.
ΕΠΑΛ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Αναστασία Ρεγγίνα Χριστίνα Μαρία
Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών ιδιωτικού διεθνούς δικαίου Διδάσκουσα: Επίκουρη καθηγήτρια Χρ. Τσούκα 1 Η αρχή του κράτους προελεύσεως και η σημασία της.
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Βιολογίας Mάθημα Παιδαγωγικών Ενισχυτική Εργασία Υπεύθυνη μαθήματος: Ζαχαρούλα.
KEN ΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ – « ΕΡΓΑΛΕΙΟ » ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
Γυμνάστρια\Γυμναστής Ορισμός: Ο γυμναστής φροντίζει για την σωματική άσκηση και καλή φυσική κατάσταση των αθλητών ή άλλων ατόμων, προτείνοντας και εφαρμόζοντας.
Πολιτική Διεθνούς Ανάπτυξης και Βοήθειας της Ε. Ε Γκότση Παναγιώτα Παπαλεξίου Βασιλική.
Π ΟΛΙΤΙΚΉ Π ΑΙΔΕΙΑ Α’ Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
Ονοματεπώνυμο: Γκουτζήκα Όλγα ΑΕΜ:3120 Εξάμηνο: Στ’ Μάθημα: Εκπαιδευτική Πολιτική Διδάσκουσα: Tάχου-Ηλιάδου.
Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Πρόσφυγας, λοιπόν, είναι κάποιος που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα του εξαιτίας πολιτικής, εθνικής, φυλετικής.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΝΕΟΙ
Δημόσιος Vs Ιδιωτικός Τομέας Διαφορές - Ομοιότητες.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία 1. Νόμος 1650/86 Για την προστασία του Περιβάλλοντος.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΛΙΑΔΟΥ – ΤΑΧΟΥ ΣΟΦΙΑ «Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ.
2 η Εργασία «ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» Πάνος Πλαγάκης Έφη Φλώρου.
Σχολική επίδοση και μειονότητες
Περιβαλλοντική Νομοθεσία
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΗΜΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Β’ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΕΣΥΠ ΑΘΗΝΑΣ ΜΑΙΟΣ 2017.
2. Σκοπός της ΕΕ Ειρήνη, αξίες, ευημερία.
Κεφάλαιο 2 Αναδυόμενοι Πληθυσμοί και Υγεία
Το Ελληνικό συνταγματικό πλαίσιο για τα δικαιώματα των παιδιών με ΕΕΑ
Κοινωνικά Δικαιώματα.
Η ΦΤΩΧΕΙΑ Γρίλλιας Μανώλης Κουρτικάκη Αγγελική Κωτούλα Αναστασία
Ερευνητική Εργασία. Στη πόλη μας ο τουρισμός αποτελεί μία από τις σημαντικότερες οικονομικές δραστηριότητες και κατέχει κυρίαρχη θέση στον τριτογενή τομέα.
ΟΜΑΔΑ1 - ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΜΑΡΙΑ ΣΟΥΡΤΖΙΝΟΥ ΤΖΕΝΗ ΣΤΑΜΟ ΕΛΕΝΗ ΦΩΤΙΑΔΗ
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Ο όρος ρατσισμός στην κυριολεκτικά σημαίνει το μίσος ή τον φόβο για άτομα που ανήκουν σε φυλές διαφορετικές από τη δική μας, καθώς και την εχθρική.
ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ 9η
Παρουσίαση έργου Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης
ΓΛΥΣΤΡΕΣ – ΡΑΜΠΕΣ ΣΚΑΦΩΝ
Πολιτική Παιδεία Α’ Λυκείου Διδάσκων: Κοψιδάς Οδυσσέας
ΤΟ ΝΕΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Πολιτική Παιδεία Α’ Λυκείου Διδάσκων: Κοψιδάς Οδυσσέας
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ : ΣΎΝΟΡΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΈΣ ΕΤΕΡΌΤΗΤΑΣ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων:
Ηλίας Μπουναρτζής/
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ Π.κ.Ε ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΛΥΣΕΙΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τρόποι Αντιμετώπισης της Μετανάστευσης Μαθητές: Δημήτρης Μαυραντώνης Ανατόλ Λαγκαδάς Παναγιώτης Σιμιτσής

Μετανάστευση Ο συγκεκριμένος όρος αναφέρεται στην εκούσια και μη γεωγραφική μετακίνηση ανθρώπων, είτε μεμονωμένα, είτε κατά ομάδες. Ο κύριος λόγος που οδηγεί τους ανθρώπους σε αυτή τους την απόφαση είναι το χαμηλό βιοτικό επίπεδο.

1ον:Να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για ιδανικές συνθήκες διαβίωσης. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί, με την προϋπόθεση το κράτος να τους παρέχει τις κατάλληλες εγκαταστάσεις, ώστε να μπορούν να εξασφαλιστούν οι ανάγκες τους.(ιατρική περίθαλψη, στέγη, τροφή)‏

2ον:Να ανοίξουν θέσεις εργασίας Για να έρθει εις πέρας αυτό, χρειάζεται να δημιουργηθούν μεγάλες βιομηχανίες όπου θα απαιτείται πλήθος εργατικού δυναμικού. Επίσης ένας άλλος τρόπος για να ανοίξουν θέσεις εργασίας είναι να διαμορφωθούν προγράμματα απασχόλησης που θα τους δίνουν την ευκαιρία να αναγνωριστούν στον επαγγελματικό τους τομέα.

3ον:Ισότητα μεταξύ ντόπιων και μεταναστών Αυτό το μέτρο έχει ως στόχο την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Πιο συγκεκριμένα την αποφυγή φαινομένων βίας.(κοινωνικός αποκλεισμός, ρατσιστικά φαινόμενα κ.α)‏

Λαθρομετανάστευση Αυτό το φαινόμενο εμφανίζεται με την λαθραία μετακίνηση πληθυσμών από χώρα σε χώρα. Οι άνθρωποι που καταφεύγουν σε αυτή τη λύση αναγκάζονται να αφήσουν την πατρίδα τους, κυρίως λόγω πολεμικών συρράξεων, οικονομικών προβλημάτων κ.α

1ον:Ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων(θάλασσας και ξηράς)‏ Αυτό έχει ως στόχο την καλύτερη προστασία τη χώρας από τέτοιες καταστάσεις. Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί αύξηση αυτών των περιστατικών. Έτσι τα αρμόδια όργανα προστασίας καλούνται να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά αυτό το θέμα.

2ον:Εθελούσιος επαναπατρισμός Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτεί η χώρα προκειμένου ένα πλήθος μεταναστών να επιστρέψει στην χώρα όπου ανήκει. Τους παρέχει ένα χρηματικό ποσό, το οποίο τους καλύπτει το εισιτήριο επιστροφής και διάφορες άλλες ανάγκες.

3ον:Πολιτικό άσυλο Αυτό το προνόμιο έχει χορηγηθεί στα άτομα, τα οποία ζουν κάτω από δικτατορικά καθεστώτα. Έτσι η πολιτεία τους προσφέρει προστασία μακριά από αυτές τις δυσμενείς συνθήκες.

Εικόνες για τα δύο είδη μετανάστευσης