ook/show.php/DSGYM-B106/149/1065,3851/ ook/show.php/DSGYM-B106/149/1065,3851/

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Β 4.2 Δυνάμεις στο εσωτερικό της Γης (ενδογενείς)
Advertisements

ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Ανταρκτική Η παγωμένη ήπειρος!!!.
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
1 ο ΓΕΛ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ 1 Ο Τετράμηνο ο Γενικό λύκειο Θρακομακεδόνων Ά τάξη Σχολική χρονιά
Θρησκευτικά Α΄ Λυκείου
Σύγκλιση λιθοσφαιρικών πλακών (Ωκεάνιος με ωκεάνιο φλοιό) 1. Σύγκλιση λιθοσφαιρικών πλακών (Ωκεάνιος με ωκεάνιο.
Το διαδίκτυο - ίντερνετ (internet)
Νέα Εργαλεία Διαδραστικής Εκπαίδευσης
ΤηλΕΟραση Η τηλεόραση είναι ένα σύστημα τηλεπικοινωνίας που χρησιμεύει στη μετάδοση και λήψη κινούμενων εικόνων και ήχου εξ αποστάσεως. Αποτελεί το κυριότερο.
Μέτρηση μήκους Εργαστηριακή Άσκηση 1 B′ Γυμνασίου &
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ
Η ΧΑΒΑΗ Η Χαβάη αποτελεί ηφαιστειογενές νησιωτικό σύμπλεγμα, το οποίο συνεχίζει να αυξάνει σε έκταση λόγω της συνεχιζόμενης ροής λάβας, ειδικότερα από.
Διατηρηση μηχανικησ ενεργειασ
ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Ιουνίου. Καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασία, με στόχο.
Γρανίτης Ρυόλιθος Γάββρος Βασάλτης Περιδοτίτης
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
Τα ηφαίστεια του Αιγαίου
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή δίοδος από το εσωτερικό της Γης (ή άλλου γεωειδούς ουράνιου σώματος) που επιτρέπει την εκροή ή έκρηξη ρευστών πετρωμάτων.
ΟΙ ΠΕΔΙΑΔΕΣ ΤΗΣ Ν. ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ
Τομείς παραγωγής της Ευρωπαϊκής Οικονομίας
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΕΡΜΑΝΤΖΗ!. ΟΨΙΔΙΑΝΟΣ Ο οψιανός ή οψιδιανός είναι πέτρωμα που προέρχεται από ηφαιστειογενείς περιοχές νεαρής γεωλογικά.
Θε5: διάσπαση και αντιπαλότητα στις θρησκείες
Μ.ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ 2Ο ΠΠΓΕΛ ΑΘΗΝΑΣ
Β 4.3 Οι δυνάμεις που διαμορφώνουν το ανάγλυφο της γης
Γεωγραφία Το εσωτερικό της Γης
Γνωριμία με τους σεισμούς…!
ΣΕΙΣΜΙΚΗ & ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ στην ΕΥΡΩΠΗ
Σεισμική και ηφαιστειακή δράση στην Ευρώπη και στην Ελλάδα
Το ανάγλυφο της γης.
Γεωθερμία -Ορισμός Με τον όρο «Γεωθερμία» ορίζεται η εκμετάλλευση της ενέργειας από το εσωτερικό της γης από όπου με τη χρήση μιας γεωθερμικής αντλίας.
3ο ΜΑΘΗΜΑ Μελετώντας τη θέση της Ευρώπης στον κόσμο
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή δίοδος από το εσωτερικό της Γης (ή άλλου γεωειδούς ουράνιου σώματος) που επιτρέπει την εκροή ή έκρηξη ρευστών πετρωμάτων.
Π.Π. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ ΤΑΞΗ: Β΄3 ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΜΕΡΟΠΗ ΤΕΡΖΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΜΑΘΗΤΗΣ: ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΣΕΝΤΧΟΜ ΣΧ.ΕΤΟΣ:
6. Η ίδρυση, η εξέλιξη και ο εκχριστιανισμός
ΓενικΟΣ ΔιευθυντΗΣ ΠρΟτυπο ΠειραματικΟ ΓυμνΑςιο ΑναβρΥτων Ταξη: Β’3
ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ υλικου Σημειου - 1ος νομοΣ του νευτωνα
Μάθημα 6: Η Γεωλογική ιστορία της Ευρώπης και η ορογένεση
Καλώς ορίσατε στον μαγικό κόσμο των ηφαιστείων!
Α. Δρίβας 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου
Θανάσης Παναγιώτης Καρατζιά Βασιλική Κλιμ Αλέξανδρος Τσέρβοβα Αναστασία Κατσαφούρος Γιάννης Καθηγητές: Δημητροπούλου Νάνσυ (ΠΕ04) Σταθογιαννόπουλος Ντίνος(ΠΕ19)
ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΑ ΤΟΞΑ
Αμερική.
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ
Χρήστος Ανθή Στ ’2.  Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή δίοδος από το εσωτερικό της Γης ( ή άλλου γεωειδούς ουράνιου σώματος ) που επιτρέπει την εκροή ή έκρηξη.
ΕΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ1. ΜΑΘΗΜΑ 9: Σεισμική και ηφαιστειακή δράση στην Ευρώπη και στην Ελλάδα Στόχοι μαθήματος 2ΕΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ:
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕ.Λ.
Δυνάμεις που διαμορφώνουν
Η ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σεισμική και ηφαιστειακή δράση στην Ευρώπη και στην Ελλάδα
Γεωλογική ιστορία της Ευρώπης
ΒΕΖΟΥΒΙΟΣ Ο Βεζούβιος είναι βουνό-ηφαίστειο στις δυτικές ακτές της Ιταλίας και σε απόσταση 12 χλμ. από τη Νάπολη. Μέχρι το 79 μ.Χ., το θεωρούσαν ένα απλό.
Θέμα: Ηφαίστειο Κιλιμάντζαρο
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΑ ΤΟΞΑ
Ηφαιστεια αγγελικη & χριστιανα Στ΄2.
Υπέροχοι κρατήρες ηφαιστείων.
Κεφάλαιο 12 Το ανάγλυφο της Γης.
Τι ονομάζουμε λιθόσφαιρα και λιθοσφαιρικές πλάκες;
ΜΑΘΗΜΑΤΑ 9, 10 Σεισμική και ηφαιστειακή δράση στην Ευρώπη
Οι σεισμοί και τα ηφαίστεια στη ζωή μας
ΗΦΑΊΣΤΕΙΑ Το σιδηρουργείο του Ηφαίστου. ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ Ηφαίστειο είναι η δίοδος του εσωτερικού της γης από την οποία εκρέει μάγμα. Η δραστηριότητα αυτή οδηγεί.
Εργασία στην Γεωγραφία
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ «ΝΤΙΝΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ» ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΓΚΕΛΑΔΟ
ΠΟΜΠΗΙΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΒΕΖΟΥΒΙΟΣ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ook/show.php/DSGYM-B106/149/1065,3851/ ook/show.php/DSGYM-B106/149/1065,3851/ 10ο ηλεκτρονικό μάθημα Μαγικός κόσμος ένα νησί γεννιέται ii/interactive/interactive.htmlhttp://dsc.discovery.com/convergence/pompe ii/interactive/interactive.html επισκεφτείτε ένα Ηφαίστειο num=01http:// num=01 χάρτης ηφαιστείων προστασία από σεισμούς Ηφαίστεια, Τεκτονικές πλάκες, Γεωθερμική ενέργεια

10.4 Ραβδόγραμμα με ετήσιες οικονομικές συνέπειες σεισμών ανά ήπειρο σε δις δολάρια. Όσον αφορά την Ελλάδα, το κόστος του σεισμού της Αθήνας το 1999 έφτασε τα δύο δις δολάρια! ΈτοςΠεριοχήΜέγεθος σε R Νεκροί 1968 'Αγιος Ευστράτιος 7, Θεσσαλονίκη 6, Αλκυονίδες6, Καλαμάτα Αίγιο6, Πάρνηθα5, Πολύνεκροι σεισμοί στην Ελλάδα ( ). 0 πιο πολύνεκρος σεισμός στη νεότερη Ελλάδα συνέβη το 1881 στη Χίο (6,4 R νεκροί). 1η εργασία: Παρατηρήστε τις φωτογραφίες 10.1 και 10.2, οι οποίες αφορούν τον σεισμό της Αθήνας το Μελετήστε τις πληροφορίες του πίνακα 10.3 και του ραβδογράμματος 10.4 και διαβάστε τα σχόλιά τους. Σημειώστε ποια είναι τα προβλήματα που προκαλούν οι σεισμοί στην Ευρώπη και στην Ελλάδα όσον αφορά: α. τους ανθρώπους………………………………………………………………………………… β. την οικονομία……………………………………………………………………………………

2η εργασία: Παρατηρήστε τις φωτογραφίες 10.5 και 10.6 και διαβάστε τα σχόλιά τους. Συζητήστε μεταξύ σας και σημειώστε ποιες είναι οι αρνητικές επιδράσεις των ηφαιστειακών εκρήξεων στην Ευρώπη και στην Ελλάδα όσον αφορά: α. τους α αα ανθρώπους β. την οικονομία 10.5 Η Πομπηία και στο βάθος ο Βεζούβιος. Η πόλη θάφτηκε για αιώνες κάτω από τη στάχτη της φονικής έκρηξης του Βεζούβιου το 79 μ.Χ 10.6 Σαντορίνη. Η στάχτη από την έκρηξη του ηφαιστείου 17 αιώνες περίπου π.Χ. σχημάτισε το ανοιχτό- χρωμο πέτρωμα πάχους πολλών μέτρων!

Ο μπεντονίτης είναι πλαστική άργιλος που προέρχεται από την εξαλλοίωση – μετατροπή ηφαιστειακής τέφρας. Η ευρεία χρήση του μπεντονίτη οφείλεται στις χαρακτηριστικές του ιδιότητες, όπως: μεγάλη προσροφητική ικανότητα υψηλή πλαστικότητα δυνατότητα να δρα ως συνδετικό υλικό Δείγμα ελαφρόπετρας με εξαιρετική πορώδη υφή· τη συναντά κανείς κυρίως στη Σαντορίνη, νησιά Λίπαρι της Ιταλίας και την Τενερίφη των Καναρίων νήσων Ο οψιανός ή οψιδιανός είναι πέτρωμα που προέρχεται από ηφαιστειογενείς περιοχές Είναι πέτρωμα όξινο, σκοτεινόχρωμο με υαλώδη υφή (θεωρείται φυσικό γυαλί) και χρησιμοποιήθηκε εξαιτίας της σύστασης και ανθεκτικότητάς του, Στη διεθνή βιβλιογραφία έχει επικρατήσει ο όρος obsidian, στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται και οι δυο όροι, ο όρος «οψιδιανός» συχνότερα (αλλά όχι αποκλειστικά) από όσους έχουν σχέση με γεωλογικές επιστήμες και ο όρος «οψιανός» συχνότερα από τους αρχαιολόγους.

ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ