ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξέβαθο Τηγάνισμα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου
Advertisements

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Μεσογειακή Διατροφή Εκδήλωση «Μεσογειακό γεύμα»
ΣΟΥΠΕΣ.
EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ Πώς να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, την κοινότητα Λοιπές Πληροφορίες.
ΜΠΟΥΦΕ.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ Στοιχεια: ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
Η πυραμίδα της διατροφής
ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
ΘΑΝΑΣΗΣ και ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΤ1 109 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
ΦΑΓΗΤΑ ΕΥΚΟΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ # 1
ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ!; Συγχαρητήρια! Είσαι πια αρκετά μεγάλος για να χρησιμοποιείς την ηλεκτρική κουζίνα ή το φούρνο μικροκυμάτων η μαμά σου σού είπε πως μπορείς.
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
ΨΥΞΗ.
Ενότητα 5.1 Λίπη - Λάδια.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ
Ομάδες τροφών Ιουστίνη.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ Στόχοι Ο Μαθητής
ΣΑΛΤΣΕΣ.
Ομάδες Τροφών Ακραμ.
Σαλατες - Salads.
ΨΑΡΙΑ.
Ομάδες τροφών Παναγιώτα & Ζαχαρούλα.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE OR POT ROASTING
Ενότητα 7.1 Πρόληψη τροφικής δηλητηρίασης
ΣΑΛΤΣΕΣ - SAUCES.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΠΟΣΕ / POACHING
ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ Η Radura λογότυπο, που χρησιμοποιείται για να δείξει ένα τρόφιμο έχει υποστεί επεξεργασία με ιοντίζουσα ακτινοβολία.
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
2010 ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ.
ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ!!! ‘Αλεξ Χαράλαμπος Στ’2.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξ ΈΒΑΘΟ Τ ΗΓΆΝΙΣΜΑ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα,
22:28 ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Το κρέας Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου. Το κρέας (ορισμός) Κρέας ονομάζουμε την σάρκα των ζώων. Το κρέας αποτελεί τροφή για τον άνθρωπο από τα προϊστορικά.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ. ΟΟρίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. ΑΑναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
Απο τις μαθήτριες Γιώτα Μπαρκλέσια και Ιωάννα Κουγιά. Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων.
ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη.
 ΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΧΑΡΤΙ  ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
ΒΡΑΣΤΑ Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
Μεθοδοι ΜαγειρεματοΣ 2.
Σάντουιτς.
Μεθοδοι ΜαγειρεματοΣ 1.
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ ΠΛΑΘΩ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΜΟΥ
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΔΟΧΕΙΟ (POELING /POELER)
23:37 ΣΑΛΤΣΕΣ 11/12/2018 Ευριπίδης Σάββα.
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξέβαθο Τηγάνισμα

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: Να ορίζουμε το ξέβαθο τηγάνισμα. Να γνωρίζουμε τις τροφές που μαγειρεύονται με τη μέθοδο αυτή. Να περιγράφουμε τη μέθοδο. Να αναλύουμε τα ιδιαίτερα σημεία προσοχής.

ΞΕΒΑΘΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ ΟΡΙΣΜΟΣ: Είναι το ψήσιμο της τροφής σε ζεστό λάδι ή σε λίπος που δεν καλύπτει τη τροφή.

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΑΥΤΉ: Πουλερικά, Λαχανικά, Ψάρια. Κυνήγια, Πατάτες, Κρέπες.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΙΔΗ ΞΕΒΑΘΟΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑΤΟΣ: Σε τηγάνι Σε ζεστή πλάκα Σοτάρισμα Με συνεχές ανακάτεμα

ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΖΕΣΤΟ ΛΑΔΙ Η ΛΙΠΟΣ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΠΑΧΙΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ. Η ΤΡΟΦΗ ΓΥΡΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ.

ΠΑΝΕ Η τροφή περνά διαδοχικά από αλεύρι, αυγό και μετά γαλέτα(καπήρα). ΑΛΕΥΡΙ ΑΥΓΟ ΚΑΠΗΡΑ Η τροφή στη συνέχεια τηγανίζετε

ΣΕ ΖΕΣΤΗ ΠΛΑΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ Η ΛΙΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΘΟΥΝ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΤΗ ΠΛΑΚΑ. ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ, ΑΥΓΑ, ΧΑΛΟΥΜΙ, ΚΡΕΑΤΑ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΨΑΡΙΑ Κ.Α.

ΣΟΤΑΡΙΣΜΑ - SAUTE ΜΑΛΑΚΑ ΚΡΕΑΤΑ, ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΨΑΡΙΑ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΣΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ Η ΛΙΠΟΣ. ΤΟ ΡΗΜΑ SAUTER ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΝΑΣΣΩ Η ΠΗΔΩ.

ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΣ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΧΕΣ ΓΡΗΓΟΡΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΛΙΠΟΣ Η ΛΑΔΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ

ΣΗΜΕΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΗΓΑΝΙ Η ΣΚΕΥΟΣ. Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΠΡΩΤΗ. ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΕΝΕΣ. ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΑ.

ΣΗΜΕΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ. Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ. Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ.