Ερωτηματολόγιο για την ζωή της Μαρίας Κιουρί Παρακάτω θα δούμε τα αποτελέσματα των 9 ερωτήσεων του ερωτηματολογίου που δόθηκε σε άτομα ποικίλων ηλικιών,

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Απόψεις, Γνώσεις και Θέσεις των Μαθητών για Θέματα Ντόπινγκ
Advertisements

Ερευνητικό πρόγραμμα «Η δική μου ιστορία: Κατασκευή γενεαλογικού δέντρου μαθητών/τριών της Β΄ Γυμνασίου» Οικογενειακό δέντρο.
Γυναίκες που έγραψαν και γράφουν ιστορία: Οι γυναίκες στην επιστήμη
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ <ΕΔΣΠΥ>
Γυναικείο Ποδόσφαιρο Ποιος είπε ότι το ποδόσφαιρο είναι μόνο αντρικό άθλημα; Υπάρχουν και γυναίκες που είναι εξίσου ταλαντούχες. Γενικώς τα αγόρια έχουμε.
Πως Γράφω Σωστά Επιστημονικές Ερμηνείες - Πως Γράφω Σωστά Επιστημονικές Ερμηνείες Βασίλης Γαργανουράκης
Η δράση της Μαρίας Κιουρί στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο.
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ.
STOP ΣΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
Quatuor Squilla Θέμα: "Πώς επηρέασε η χρήση της κινητής τηλεφωνίας τις διαπροσωπικές σχέσεις και ποια νέα ήθη και γλώσσα εισήγαγε στη σύγχρονη καθημερινότητα;"
Μελετώντας το πρώτο διάγραμμα όλοι οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι μέσα στην οικογένεια υπάρχει διάκριση σε όλους τους τομείς δήλωσαν περισσότεροι ότι.
Οι νόμοι του Σόλωνα Πεισίστρατος
136 άτομα διαφόρων ηλικιών απάντησαν στο ερωτηματολόγιο.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΦΗΒΩΝ
Ημερομηνία υλοποίησης: Δευτέρα, 17/3/2014. Διαθεματική διδασκαλία των μαθημάτων της Κοινωνική & Πολιτικής Αγωγής (Αργυρίου Αγγελική ΠΕ02), των Αγγλικών.
Είναι προφανές ότι οι κάτοικοι της διοργανώτριας χώρας θεωρούν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιβάρυναν τον οικονομικό τομέα της ζωή τους, επιφέροντας.
Θουκυδίδης Ἀθηναῖος (c. 455 – 399 π.Χ.).
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΕΡΕΥΝΑ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Νοέμβριος 2013.
ΚΛΑΔΟΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
ΣΚΕΨΟΥ OΠΩΣ Ο EINSTEIN. Ο πιο διάσημος επιστήμονας όλων των εποχών και ίσως ο πιο έξυπνος άνθρωπος στον κόσμο, Albert Einstein, παραδίδει το μάθημά του.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
Μαρί Κιουρί.
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
ΧΟΡΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΦΗΒΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ MARIE-CURIE ΠΑΔΗ ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΜΕΧΑΝΕΤΖΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΓΛΑΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Λ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.
MARIE CURIE Μ π αλτζή Πολυξένη Μιχαηλίδου Γεωργία Τατάκη Σοφία Στουγιαντζίκης Στέφανος.
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ Μαθηματικά Επίκαιρα Τεύκρος Μιχαηλίδης
MARIE CURIE Εργασία για το Project Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ομάδα 3 Ξενίδης Γιώργος Βαρελτζίδου Μαρίνα Γαβριηλίδου Ελένη.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η ΒΙΑ ΑΠΛΩΝΕΙ ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΕΦΗΒΟ ΑΓΟΡΙ - ΚΟΡΙΤΣΙ 5o γενικό λύκειο Ηρακλείου ΔΙΔ. ΕΤΟΣ: Β. ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Ομάδα εργασίας Μάριος.
ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.
CHERNOBYL FUKUSHIMA.
Werner Heisenberg (Βέρνερ Χάιζενμπεργκ)
Αύγουστος Κόντ Η ζωή και το έργο του.
Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ… Είμαστε οι Nos AIDS fovemus, που σημαίνει «περιβάλλουμε με αγάπη το AIDS» και σκοπός της έρευνάς μας είναι να ενημερώσουμε για.
Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ.
 Το project με το οποίο ασχοληθήκαμε ονομάζεται «παιχνίδι της γνώσης». Χωριστήκαμε σε ομάδες όπου η κάθε μία ασχολήθηκε με ένα ξεχωριστό διδασκόμενο μάθημα.
Παναγιώτης Λαδόπουλος
Ρύπανση από ανθρωπογενείς παράγοντες Γ.Ε.Λ. Νιγρίτας
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ Δήμητρα Σκιάνη Νίνα Καλύβα Μαργαρίτα Δουκάκη Άννα.
Μαθηματικά Α΄ Γυμνασίου Ισοδύναμα κλάσματα Μαθηματικά Α΄ Γυμνασίου Ισοδύναμα κλάσματα Κλικ για επιστροφή στην ερώτηση ΜΠΡΑΒΟ !!!!! Απάντησες Σωστά
OIKOΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 14 ο μαθητικό συνέδριο με θέμα περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές πτυχές της αειφορίας «Αυτός ο κόσμος.
Βοηθήματα Χαμηλής Όρασης και μέλη του Κ.Α.Π.Η. του δήμου Αιγιαλείας (Αίγιο) Αθανάσιος Χατζηπαντελής Δήμητρα Μακρυνιώτη Τμήμα Οπτικής & Οπτομετρίας Τ.Ε.Ι.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
2 η Εργασία «ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» Πάνος Πλαγάκης Έφη Φλώρου.
ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΌΡΑΣΗΣ & ΜΕΛΗ ΤΟΥ Κ. Α. Π. Η
ΦΟΝ ΝΟΙΜΑΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ.
Φοιτήτρια: Γιάου Ευαγγελία
Πού χρησιμοποιείται ο συντελεστής συσχέτισης (r) pearson
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ Σχολικό έτος : Τμήμα : Β2 ΜΑΘΗΤΕΣ: Κακαργιάς Βαγγέλης Θηραίος Γιάννης Γιαννακόδημος Ηλίας.
Στα πλαίσια της ενότητας της Γλώσσας «Ατυχήματα» και της θεματικής ενότητας των Μαθηματικών «Συλλογή και επεξεργασία δεδομένων», αποφασίσαμε να εκπονήσουμε.
Η φιλία στην αρχή της εφηβείας
Eτερότητα και Εκπαίδευση στην Ελληνική Διασπορά
Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή
Μαθηματικά Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Γεωγραφια θεμα μαρια κιουρι
Κλιματική αλλαγή 1o Γυμνάσιο Χολαργού Τίτλος Έρευνας:
ΟΜΑΔΑ1 - ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΜΑΡΙΑ ΣΟΥΡΤΖΙΝΟΥ ΤΖΕΝΗ ΣΤΑΜΟ ΕΛΕΝΗ ΦΩΤΙΑΔΗ
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Ο όρος ρατσισμός στην κυριολεκτικά σημαίνει το μίσος ή τον φόβο για άτομα που ανήκουν σε φυλές διαφορετικές από τη δική μας, καθώς και την εχθρική.
1ο ΓΕΛ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Τμήμα: Α4 Σχ. Έτος: Β΄τετράμηνο
Χιροσιμα.
Μαθηματικά Κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου
Ομάδα εργασίας Κώστα,Βαγγέλη,Θάνου,Δημήτρη και Νικόλα.
Σύγχρονης Διαδικτυακής Κοινωνίας
Ερωτηματολόγια. Απαντήσεις σχετικά με την παιδική εργασία.
ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ερωτηματολόγιο για την ζωή της Μαρίας Κιουρί Παρακάτω θα δούμε τα αποτελέσματα των 9 ερωτήσεων του ερωτηματολογίου που δόθηκε σε άτομα ποικίλων ηλικιών, φύλου και απασχόλησης σχετικά με την ζωή και το έργο που επιτέλεσε κατά την διάρκεια της ζωής της.

Τι ήταν η Marie Curie; α)Ζωγράφοςβ) Μοντέλογ) Επιστήμονας δ) Πολιτικός

Συμπέρασμα 1 ης ερώτησης Αρκετά μεγάλο ποσοστό απάντησε σωστά στην συγκεκριμένη ερώτηση αφού αποτελεί μια στοιχειώδη γνώση και οι υπόλοιπες επιλογές απέχουν εμφανέστατα από την πραγματικότητα.

3) Σε ποια χώρα γεννήθηκε η Marie Curie; α) Αγγλίαβ) Γαλλίαγ) Πολωνίαδ) ΗΠΑ

Συμπέρασμα Το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων έδωσαν λάθος απάντηση σε αυτή την ερώτηση,κάτι πολύ λογικό αφού από την καταγωγή του επιθέτου της η οποία είναι γαλλική, απάντησαν ότι η χώρα γέννησης της είναι η Γαλλία και όχι η Πολωνία. Μόνο ένα μικρό ποσοστό γνώριζε την πραγματική της ταυτότητα και είχε εντρυφήσει στον βίο της.

4) Σε ποια χώρα καταξιώθηκε η Marie Curie; α) Αγγλίαβ)Γαλλία γ) Πολωνία δ) ΗΠΑ

Συμπέρασμα Η επικρατέστερη απάντηση σε αυτήν την ερώτηση ήταν η Γαλλία. Η επόμενη απάντηση ήταν οι ΗΠΑ κάτι λογικό, αφού η μετανάστευση για επιστημονική καταξίωση και γενικά για επαγγελματικούς λόγους ήταν σύνηθες φαινόμενο εκείνη την εποχή. Αυτό προκύπτει διότι τότε οι ΗΠΑ ήταν ένας μαγνήτης επιστημόνων.

6) Τι Nobel πήρε η Marie Curie; α) Φυσικών επιστημών β)Μαθηματικ ών γ) Ιατρικήςδ) Ειρήνης

Συμπέρασμα Οι περισσότεροι είχαν γνώση για την επιτυχία της στην παραλαβή του Nobel στις φυσικές επιστήμες.Η συγκεκριμένη ερώτηση όμως δίχασε τους ερωτηθέντες σε μεγάλο βαθμό.Η δεύτερη απάντηση ήταν ότι το Nobel ήταν για την συμβολή της στην εξέλιξη των μαθηματικών αν και δεν είχε μεγάλη απήχηση στο κοινό.

7) Ποια ήταν η στάση της Marie Curie στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο; α) Ήταν αδιάφορηβ) Υπέρ του πολέμουγ) Αγωνίστηκε με όλες τις δυνάμεις ενάντια στον πόλεμο.

Συμπέρασμα Η επικρατέστερη απάντηση δεν είναι και η σωστή. Η Marie Curie αγωνίστηκε με όλες τις δυνάμεις τις ενάντια στον πόλεμο και είχε επιτελέσει αξιοθαύμαστο έργο δημιουργώντας περίπου 250 ακτινολογικούς θαλάμους στα πολεμικά μέτωπα. Ακόμη εφοδίασε με δικά της έξοδα πολλά πολεμικά νοσοκομεία με συσκευές ακτινών Χ. Συμπεραίνουμε ότι οι περισσότεροι υπέθεσαν ότι η συμβολή της ήταν απλή και όχι ότι αφιερώθηκε ολοκληρωτικά σε αυτό. Η λιγότερο επικρατέστερη απάντηση ήταν πως η Marie Curie ήταν αδιάφορη για το θέμα του Ά Παγκοσμίου πολέμου πράγμα αδύνατον αφού η πατρίδα της και η χώρα διαμονής της ήταν από τα θύματα της αγριότητας του πολέμου.

8) Ποια ήταν η στάση της Marie Curie σε σχέση με το φεμινιστικό κίνημα; α) Ήταν αδιάφορη β) Αγωνίστηκε σε όλη της τη ζωή για τα προβλήματα των γυναικών γ) Εναντιώθηκε στον φεμινισμό

Συμπέρασμα Οι περισσότεροι απάντησαν σωστά σε αυτήν την ερώτηση επειδή είτε γνώριζαν το αξιόλογο έργο που είχε κάνει για τον φεμινισμό είτε γιατί απέκλεισαν τις υπόλοιπες απαντήσεις, γιατί δεν θα ήταν λογικό να υποβληθεί μια ερώτηση στην οποία η απάντηση της θα ήταν είτε αρνητική είτε αδιάφορη.

9) Από τι πέθανε η Marie Curie; α) Έμφραγμα β) Λευχαιμίαγ) Σε βαθιά γεράματαδ) Ατύχημα

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Συμπερασματικά,οι περισσότεροι ερωτηθέντες απάντησαν πως η αιτία θανάτου της Marie Curie ήταν η λευχαιμία, κάτι λογικό, σκεπτόμενοι την εκτεταμένη έκθεση της στην ραδιενέργεια. Η δεύτερη απάντηση σχετίζεται με ατύχημα, λογικό αφού πολλοί επιστήμονες έχουν σκοτωθεί κυρίως από εργασιακά ατυχήματα.Τέλος οι απαντήσεις β και γ είναι άσχετες αφού είναι απλές αιτίες θανάτου.