ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΕΣ ΣΟΦΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Δ1.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ο ΟΛΟΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΦΑΡΟΣ Του Φρανσίσκο Κούνα Εάν έρθεις στο σπίτι μου, από το παράθυρο της κρεβατοκάμαράς μου θα δεις τη θάλασσα, την παραλία και πολλές.
Advertisements

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΗΣΤΟ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ
Αριάδνη Σαχίνογλου, Α’ Γυμνασίου
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
Το συμμάζεμα της σοφίτας του σπιτιού έφερε στο μυαλό μου πολλές αναμνήσεις όταν ήρθε στα χέρια μου …. Το συμμάζεμα της σοφίτας του σπιτιού μου έφερε στο.
…από μικρούς συγγραφείς
Έλενα Καλυφόμματου.
Το μυστικό του μουσείου
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν τρία μικρά λυκάκια με τη μαμά τους.
Ο ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΜΠΕΛΗΣ
Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν
Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ.
Του Ιάσων Θεοδώρου Ο Ρώσος Γιούρι Ρούσκι είναι ένας συγγραφέας βιβλίων. Του αρέσει να γράφει για πολέμους. Όλα τα βιβλία του είναι υπέροχα. Μία μέρα.
Άρης το σαλιγκάρι Άντον Κρινγκς.
Ο Μάνος Χατζιδάκις για το νησί των συναισθημάτων
Είμαστε οι μαθητές της Γ1΄ τάξης του 4ου Δημ. Σχολείου Ωραιοκάστρου.
Βλέπω την ιστορία Δραστηριότητες Διαδίκτυο Χριστίνα Οικονόμου.
2ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας Α1
Οι μαθητές της Β΄ τάξης μας συστήνουν βιβλία που διάβασαν…
Βρείτε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το μήνυμα.
Έχεις δύο επιλογές! από το
Η γειτονιά που γέμισε ήχους
Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ.
Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας (από την πλευρά του Λύκου)
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
O ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΙ Η ΡΕΝΕΣΜΗ
Ένα παραμύθι κατά του σχολικού εκφοβισμού
Τις διακοπές τις πέρασα…
Οι μαθήτριες Ε΄ Δημοτικού Σταυρίνα Άννα. Μια φορά και έναν καιρό στο σχολείο των κοντοπόδαρων καθώς παίζανε μπάλα εμφανίστηκε ένας μακροπόδαρος που τον.
Μαρία Μιχαήλ Β’3 25/04/2012 Χάνσελ και Γκρέτελ (…μια σύγχρονη εκδοχή)
Καλή διασκέδαση. Η πάπια που ψήθηκε Κάποτε, σε μία μακρινή λίμνη, υπήρχε μία πάπια που αποφάσισε να βρει την τύχη της μακριά από το σπίτι της και τους.
«Πρόσβαση στο παρελθόν»
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ
Κοκ : μαμά είναι έτυμη η πίτα να την πάω στην γιαγιά?
Ο σοκολατένιος κατακλυσμός. Μια φορά κι έναν καιρό, κάπου σε ένα μακρινό δάσος, ζούσαν κάποιοι χωριανοί, που δεν έρχονταν, ποτέ σε επαφή με τον υπόλοιπο.
Σεμπάστιαν Πίλαρτζικ Θάνος Κανέλλος Τζαβέλας Νέστορας
Ελίνα Γ., Α1 – 7gymioa.  Η Ηχώ ήταν μία νύμφη της αρχαιότητας. Που συνήθιζε να μιλάει πολύ. Όταν μία φορά η Ήρα κατέβηκε στην γη να ρωτήσει αν είδε κανείς.
Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ 7 ΚΑΤΣΙΚΑΚΙΑ
Τα τρία λυκάκια και το κακό γουρούνι.
Ευαγγελία Στυλιανού Α’4
1 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων η ημέρα  Αναχώρηση από τα Τρίκαλα  Στάση στα Γρεβενά  Πορεία από το Νυμφαίο προς το κέντρο του Αρκτούρου  Στον Αρκτούρο.
PROJECT με θέμα ¨χριστούγεννα¨
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΠΥΡΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ Δ1.
Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα τα συναισθήματα. Εκεί ζούσαν η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη και όλα τα άλλα συναισθήματα.
Ένα παράξενο δώρο Μία φορά κι έναν καιρό, σε ένα απόμακρο μέρος του Βόριου Πώλου, ζούσε ένα παιδάκι που το λέγανε Μαρία. Το πρωινό της πρωτοχρονιάς, είδε.
Το παραμύθι μας Γ
ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ
ΕΠΙΜΕΛΙΑ: Κατερίνα Μαράντη Ηλέκτρα Γιαντζίκη Δημήτρης Βασιλείου Νικόλας Έρτσος.
Greek II LECTURE 6 MRS DOXA EFSTATHIOU. 1.Θα περάσουν το Πάσχα στην Καλαμπάκα. 2. Η Καλαμπάκα είναι στη Θεσσαλία. 3. Η Ηρώ. 4. Τα Μετέωρα είναι ψηλοί.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
ΘΑΛΕΙΑ ΣΤΑΘΑΤΟΥ Σεπτέμβρης 2015 E2. Κ ΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ Ζωρζ Σαρή.
«Η ιστορία μιας μαύρης γάτας» 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού Συνεργάστηκαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης: Ξένια-Βερονίκη Μπέσα Κλεβίσα Κέρτσι Γεωργία.
Μαρία Στυλιανού Στ’3 Δημοτικό Σχολείο Άγιου Σπυρίδωνα !!
Ένα παραμύθι για το διαδικτυακό εκφοβισμό
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Παραγωγή Γραπτού Λόγου
Α ΤΑΞΗ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Δασκάλα: Μαρία Παράφορου
Η ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΚΑΡΔΙΑ Θυμίσαμε στα παιδιά τη προηγούμενη δραστηριότητα μας με τα διαφορετικά είδη καρδιών και προτείναμε να προσθέσουμε μία ακόμη καρδιά ξεχωριστή.
5. Ο Οδυσσέας στην Ιθάκη.
Η ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας
Τα παραμύθια μας 1η προσπάθεια.
Ευσταθία Μπολιεράκη ε
Η καλύτερη Πρωτοχρονιά.
Επίδραση του καπνίσματος στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας.
Η Ζωή θα μπορούσε να είναι ωραία…
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
Ένα ανοιξιάτικο πρωινό ένας λαγός είχε βγει έξω από την φωλιά του και έτρωγε φρέσκο χορταράκι. Καθώς έτρωγε, είδε μια χελώνα να περνάει λίγο πιο μακριά.
Μαθαίνω ορθογραφία με τη Β΄1
Δ1 Ελiνα και Αναστασiα.
Emotions
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΕΣ ΣΟΦΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Δ1

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν δύο φίλες Μια φορά κι έναν καιρό ήταν δύο φίλες. Αυτές οι δύο φίλες ήταν πολύ αγαπημένες και ήθελαν η φιλία τους να είναι παντοτινή και ποτέ να μην χωρίσουν.

Είχαν πολλά ίδια χαρακτηριστικά και κανείς δεν ήξερε γιατί Είχαν πολλά ίδια χαρακτηριστικά και κανείς δεν ήξερε γιατί. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό τους ήταν ότι είχαν χάσει και οι δύο τους γονείς τους και ότι ήταν μοναχοπαίδια.

Ξαφνικά μια μέρα καθώς κάθονταν και μιλούσαν μαζί, η συζήτησή τους πήγε στο παρελθόν όταν ήταν μικρά κορίτσια και είχαν γνωριστεί. Τις άρεσε πολύ αυτή η συζήτηση για το παρελθόν τους για αυτό δεν σταματούσαν να μιλούν.

Ώσπου ήρθε η ώρα η κάθε μια να πάει στο σπίτι της, αλλά όμως πριν φύγουν κανόνισαν να βρεθούν την άλλη μέρα στο σπίτι της μιας και να διασκεδάσουν.

Όταν ήρθε η άλλη μέρα και λάλησε ο κόκορας η μια σηκώθηκε και καθάρισε, ώστε όταν έρθει η άλλη φίλη να είναι όλα καθαρά.

Περίμενε ώρες και ώρες, η φίλη της όμως δεν ερχόταν Περίμενε ώρες και ώρες, η φίλη της όμως δεν ερχόταν. Είχε πάει 21:00 το βράδυ και είχε ανησυχήσει πάρα πολύ, γι’ αυτό αποφάσισε να της γράψει ένα χειρόγραφο γράμμα.

Καθώς η φίλη έγραφε σκεφτόταν διάφορα πράγματα που μπορεί να είχαν συμβεί στη φίλη της και αναρωτιόταν αν θα υπήρχε κανείς να της παρέχει βοήθεια. Τελικά πήγε το γράμμα στο ταχυδρομείο.

Αφού έφτασε στο σπίτι της ήθελε να ξαπλώσει για να ξεκουραστεί Αφού έφτασε στο σπίτι της ήθελε να ξαπλώσει για να ξεκουραστεί. Καθώς κοιμόταν είδε στο όνειρο της κάτι περίεργο. Ήταν σε ένα δάσος που είχε πάρα πολλά λουλούδια και δέντρα. Διασκέδαζε τόσο πολύ όταν άκουσε μια διαπεραστική φωνή να φωνάζει «βοήθεια». Ήταν η φίλη της που μάλλον κινδύνευε.

Το πρωί ξύπνησε και ανησύχησε πάρα πολύ Το πρωί ξύπνησε και ανησύχησε πάρα πολύ. Όμως ηρέμησε όταν είδε πως είχε έρθει ένα άλλο γράμμα που μάλλον ήταν της φίλης της. Πραγματικά όταν το άνοιξε είδε πως άνηκε στη φίλη της, το διάβασε και στεναχωρήθηκε πολύ.

Το γράμμα έγραφε ότι η φίλη της είχε πρόσβαση σε ένα νησί και είχε βρει σπίτι σε ένα ακρωτήρι κοντά στη θάλασσα.

Αφού το σκέφτηκε καλά επέλεξε κάτι πολύ σωστό, να πάει να ζήσει κι εκείνη στο νησάκι που πήγε η φίλη της.

Έτσι πήρε ένα δώρο και πήγε στο λιμάνι Έτσι πήρε ένα δώρο και πήγε στο λιμάνι. Αγόρασε εισιτήριο και πήγε στο σπίτι της φίλης της στο νησάκι. Όταν έφτασε αξιοποίησε τις πληροφορίες από το γράμμα και βρήκε το σπίτι στο ακρωτήριο.

Βρήκε τη φίλη της, της έδωσε το δώρο της, αυτή την ευχαρίστησε και της είπε ότι αποφάσισε να μείνει μαζί της. Εκείνη δέχτηκε. Έτσι οι δύο φίλες έζησαν ονειρικά σε εκείνο το σπίτι.