Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ελίνα Γ., Α1 – 7gymioa.  Η Ηχώ ήταν μία νύμφη της αρχαιότητας. Που συνήθιζε να μιλάει πολύ. Όταν μία φορά η Ήρα κατέβηκε στην γη να ρωτήσει αν είδε κανείς.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ελίνα Γ., Α1 – 7gymioa.  Η Ηχώ ήταν μία νύμφη της αρχαιότητας. Που συνήθιζε να μιλάει πολύ. Όταν μία φορά η Ήρα κατέβηκε στην γη να ρωτήσει αν είδε κανείς."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ελίνα Γ., Α1 – 7gymioa

2  Η Ηχώ ήταν μία νύμφη της αρχαιότητας. Που συνήθιζε να μιλάει πολύ. Όταν μία φορά η Ήρα κατέβηκε στην γη να ρωτήσει αν είδε κανείς τον Δία, γιατί τον έψαχνε, βρήκε τις νύμφες που εκείνη τη στιγμή η Ηχώ τους διηγόταν μία ιστορία. Ξαφνικά σταμάτησαν και της υποκλίθηκαν. Μάταια προσπαθούσε να τις ρωτήσει, διότι η Ηχώ την διέκοπτε συνέχεια. Εκνευρισμένη η θεά της είπε πως, αφού δεν σταματάει να μιλάει, θα την έκανε να επαναλαμβάνει μόνο τα λόγια των άλλων. Όταν είχε περάσει πολύς καιρός, η Ηχώ δυστυχισμένη περιπλανιόταν στο δάσος, όταν ξαφνικά είδε τον Νάρκισσο και τον ερωτεύτηκε.

3  Και έτσι αποφάσισε να τον ακολουθήσει έως να βρει την κατάλληλη στιγμή για να του εκδηλώσει τα συναισθήματά της σε αυτόν. Ο Νάρκισσος έφτασε στο ποτάμι για να ξεκουραστεί. Η Ηχώ κρύφτηκε πίσω από ένα βράχο. Ο Νάρκισσος έσκυψε το κεφάλι του στο ποτάμι, για να πιει νερό, όταν είδε τον εαυτό του στο νερό και άρχισε να καυχιέται για το πόσο όμορφος είναι. Έπεσε τότε μία σταγόνα στο νερό και ο αντικατοπτρισμός του διαλύθηκε.

4  Συγκλονισμένος ο Νάρκισσος βούτηξε στο νερό και πνίγηκε. Αυτό ήταν το τραγικό τέλος του Νάρκισσου. Στην θέση του φύτρωσε ένα πανέμορφο λουλούδι που κοιτούσε τον εαυτό του στο νερό. Η Ηχώ, από την θλίψη της, πέθανε στα βουνά. Έτσι ακόμη και σήμερα ακούμε την φωνή της στα μεγάλα ύψη των βουνών.


Κατέβασμα ppt "Ελίνα Γ., Α1 – 7gymioa.  Η Ηχώ ήταν μία νύμφη της αρχαιότητας. Που συνήθιζε να μιλάει πολύ. Όταν μία φορά η Ήρα κατέβηκε στην γη να ρωτήσει αν είδε κανείς."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google