Καταδύσεις Οι καταδύσεις στα ελληνικά ύδατα. Μία γενική άποψη του δύτη.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
…γεννά απορίες!! Μια βόλτα στο δάσος…
Advertisements

Ιάσονας Παπαδόπουλος, α5/γ Ελληνογερμανική Αγωγή
Ελεύθερη Κατάδυση (20 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ)
Αποφασίζω να μην καπνίζω! Γιατί ; ; ;
Ας μιλήσουμε για την Εθελοντική Αιμοδοσία…
ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΥΠΝΙΚΗΣ ΑΠΝΟΙΑΣ
Στόχοι της εκπαίδευσης:
Πρόληψη Ατυχημάτων για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
16ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ε.Γ.Β.Ε ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Όταν αθλούμαστε, παίζουμε,γυμναζόμαστε…
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΥΔΡΟΓΟΝΟ (κυψέλες ενέργειας).
Η πιό βαθιά πισίνα στον κόσμο!
Το Κάπνισμα.
Έφη Τσόγκα, α5/γ Ελληνογερμανική Αγωγή
Υπονατριαιμία της άσκησης
ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Είναι γνωστό σε όλες μας πλέον ότι πολλά από τα συστατικά πού περιέχονται στα καλλυντικά μας είναι χημικές τοξικές ουσίες άλλες πιο.
ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Εγκαύματα ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ Πρώτου βαθμού – κοκκίνισμα και πόνος στο δέρμα
Μικροί μας φίλοι, Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι μια υπηρεσία που φροντίζει για την ασφάλειά σας σε περίπτωση που συμβαίνει μια καταστροφή.
ΣΥΝΟΨΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Αποφασίζω να μην καπνίζω! Γιατί ; ; ;
ΣεισμΟΙ..ενα φαινομενο εντυπωσιακο!
Μεταβολικός ρυθμός ηρεμίας (RMR)
ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Τα κητώδη Δελφίνια, φώκαινες και φάλαινες στα ελληνικά πελάγη Μέρος 3ο
ΓΡΙΠΗ Η γρίπη είναι μια μεταδοτική ασθένεια στα πτηνά και τα θηλαστικά και προκαλείται από ιούς RNA της οικογένειας των Ορθοβλεννοϊών. Στους ανθρώπους.
Και πώς να τις κατασκευάσετε
ΒΑΚΟΥΦΤΣΗΣ ΒΑΙΟΣ Τεχνολόγος Οχημάτων. Άκαυστοι υδρογονάνθρακες (HC) Έχουν τη δική τους ιδιαίτερη οσμή. Με την παρουσία οξειδίων του αζώτου και ηλιακού.
Δηλητηριασεισ Χρυσάνθη Ρηγοπούλου Α2’.
Ο David Doubilet γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1946, και άρχισε καταδύσεις στην ηλικία των 8 ετών. Πέρασε 13 χρόνια φωτογραφίζοντας κατά μήκος των ακτών.
1 τσιγάρο στερεί 5,5 λεπτά ζωής…
ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΣΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ : ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΣΕΜΙ ΤΖΕΝΗ.
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Ενότητα 1.1 Νερό.
Ένα τυχαίο μη ειδικευμένο άτομο έχει την πιθανότητα να κάνει καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΑ) περισσότερες από 6 φορές στη ζωή του και υπάρχει πιθανότητα.
1o ΓΕΛ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΡΟΖ ΔΕΛΦΙΝΙ.
Σύσταση του ατμοσφαιρικού αέρα
ΝΕΡΟ.
Καρδιοαναπνευτική αναζωογόνηση (KAA-ΚΑΡΠΑ)
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - FACEBOOK
ΑΝΑΓΚΕΣ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΙΑΜΟΥΡΤΑΣ, Ph.D., C.S.C.S Ph.D., C.S.C.S MANAGING AUTHORITY OF THE OPERATIONAL PROGRAMME EDUCATION AND INITIAL VOCATIONAL TRAINING.
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α’
« Κάπνισμα συνήθεια που δεν προάγει την υγεία μας» Εργασία των: Εργασία των: Κουτρουμάνη Ελευθερίας & Νικητάκη Αγγελικής.
Νερό Η σημασία του νερού στο σώμα μου. Γεια σας!!! Με λένε Άκη Νεράκη και θα σας διηγηθώ για ποιο λόγο με χρειάζεται το σώμα σας. Μια ιστορία απο τον Γιάννη.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΙΟΣ-ΠΑΥΛΟΣ ● Εργασία στο τζετ σκι ● Εργασία στο μάθημα Τεχνολογίας ● ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ :ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ.
Είναι όμορφα, μικρά και ακόμη χαριτωμένα! Αλλά το δηλητήριo τους μπορεί να σκοτώσει έναν άνθρωπο… Δημιουργία παρουσίασης: Μίτσης Παναγιώτης.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ‘ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ’ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: ΥΠΕΥΘYΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.
Αυτόχθονες λαοί- Πάπουα Όνoμα: Αντριάνα Θεοχαρίδου Tάξη: Στ΄2 Μάθημα: Νέα Ελληνικά.
Αποστολίδου Ευτέρπη Νοέμβριος  Όταν διακόπτεται η παροχή αίματος σε ένα τμήμα του εγκεφάλου, τα εγκεφαλικά κύτταρα λόγω έλλειψης οξυγόνου δεν μπορούν.
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.
ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ ΟΡΓΑΝΑ - ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ
ΔΙΑΠΝΟΗ Ο όρος διαπνοή αναφέρεται στην απώλεια νερού από ένα φυτό λόγω εξάτμισής του από τα στόματα των φύλλων. Η απώλεια αυτή αναπληρώνεται από το νερό.
ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ
ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΝΙΖΟΡΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΦΥΣΙΚΗ ΤΣΟΥΜΙΤΑ ΜΑΡΙΑ Ο κύκλος του νερού
ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ ΣΤΕΛΛΑ!
Αποστολίδου Ευτέρπη Νοέμβριος 2011
ΕΡΓΑΣΙΑ Μάθημα:Γεωγραφία Καθηγητής κ. Φανουρίου Μαθήτρια Τσουλφά Σοφία
Δελφίνια Μια παρουσίαση από τις:
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΩΗ.
ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ-γονείς Παθητικό κάπνισμα
5 από τις μεγαλύτερες λίμνες του κόσμου
Αναπνευστικό σύστημα αναπνοή.
Ομοιοσταση Βιολογία Γ’ Λυκείου.
ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου
Από τον Παναγιώτη Κάρκουλα
Αθλητισμός στο νησί μας Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου
Το διαδίκτυο που θέλουμε !
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Καταδύσεις Οι καταδύσεις στα ελληνικά ύδατα

Μία γενική άποψη του δύτη

Διαφόρων ειδών στολές

Εξοπλισμός για τους δύτες

Ψαροντούφεκο με αέρα για ερασιτέχνες ψαράδες

Ψαροντούφεκο με λάστιχο 1,50m για επαγγελματίες ψαροντουφεκάδες

Βυθόμετρο για ακριβή θέση του βάθους

Μαχαίρι ανοξείδωτο με κράμα τιτανίου

Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών σε ώρα αποστολής

Τι πρέπει να προσέχουμε Στη διαδικασία της υποβρύχιας αλιείας σημαντικό ρόλο παίζει η διατήρηση σχετικής ηρεμίας και η μη έκκριση αδρεναλίνης, καθώς έτσι κινητοποιούνται φυσιολογικοί μηχανισμοί που επισπεύδουν την κατανάλωση του οξυγόνου στους ιστούς του σώματος.

Επιχειρούμενα Βάθη Ενδεικτικά ένας συνηθισμένης ικανότητας ψαροτουφεκάς "βουτά" μέχρι 10 μέτρα βάθος. Ένας καλός ψαροτουφεκάς μέχρι 20 μέτρα, ενώ ένας εξαιρετικά ικανός, μπορεί να φθάνει με ασφάλεια τα μέτρα.

Υπερκαπνία Ο ελεύθερος δύτης που αναπνέει μολυσμένο αέρα νιώθει πονοκέφαλο, ναυτία, ζαλάδα και μπορεί να φθάσει ακόμη και στην αναισθησία. Στις ελαφρές περιπτώσεις δηλητηρίασης ο πάσχων χρειάζεται να αναπνεύσει καθαρό αέρα για 6 ώρες περίπου, χωρίς εργασία ή κάποια ιδιαίτερη σωματική προσπάθεια ή κάπνισμα.

Υποκαπνία Το αρχικό σύμπτωμα της υποκαπνίας είναι ελαφριά ζάλη που μπορεί να οδηγήσει σε λιποθυμία. Η υποκαπνία που συνοδεύεται από κράτημα της αναποής μπορεί να οδηγήσει τον ελεύθερο δύτη σε ξαφνική απώλεια των αισθήσεων κατά την ανάδυσή του και μάλιστα σε ρηχά νερά.

Αποδείξεις ερευνών για τις καταδύσεις Μια πρόσφατη έρευνα στην Αμερική για την επικινδυνότητα των σπορ, κατέταξε την αυτόνομη κατάδυση ως ένα από τα πιο ασφαλή αθλήματα στον κόσμο

Ελεύθερη κατάδυση Είναι η μορφή κατάδυσης κατά την οποία ο δύτης καταδύεται κρατώντας την αναπνοή του και αμέσως μετά επιστρέφει στην επιφάνεια για να αναπνεύσει και να πάρει καθαρό οξυγόνο.

Μερικοί ερασιτέχνες ψαροντουφεκάδες χρησιμοποιούν την γαλαζόπετρα για να πιάσουνε μεγάλα ψάρια και μαλάκια. Είναι ένα δηλητήριο που δεν επηρεάζει τον άνθρωπο δηλαδή κόβει το οξυγόνο στο νερό και για πολλά χρόνια δεν θα υπάρχει ζωή σε εκείνο το μέρος.