Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

…γεννά απορίες!! Μια βόλτα στο δάσος…

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "…γεννά απορίες!! Μια βόλτα στο δάσος…"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 …γεννά απορίες!! Μια βόλτα στο δάσος…
Κάτι απορίες που έχει αυτό το παιδί!! Μια βόλτα στο δάσος… …γεννά απορίες!! Από την μύτη…ξέρω κι εγώ;; Πώς αναπνέουν τα λουλουδάκια; Τί θες πάλι Χαζούλη;!! Κοιμήση..;!

2 Τέλος το αποτέλεσμα αυτών των διεργασιών είναι η αποβολή διοξειδίου του άνθρακα και η απελευθέρωση στον αέρα πολύ περισσότερου οξυγόνου από αυτό που καταναλώσαμε!!!! Μέσω των στομάτων παίρνουμε διοξείδιο του άνθρακα για να φτιάξουμε γλυκόζη που είναι η τροφή μας. 2 Μέρα και νύχτα παίρνουμε οξυγόνο με τα στόματα μας για να κάψουμε την γλυκόζη που φτιάξαμε και να πάρουμε την ενέργεια που περιέχει. 2 Να σας πω εγώ που ξέρω!!! 2 2 2 2

3 είναι απαραίτητα για την ζωή στον πλανήτη γιατί μας προσφέρουν…
Συμπέρασμα… Τα φυτά… …ΟΞΥΓΟΝΟ…!!!

4 …μια χούφτα αμοιβάδες… Τα κόκκινα μαντεύετε τι είναι;
2 Με ανταλλαγή των αερίων της αναπνοής μεταξύ της αμοιβάδας και του νερού μέσα στο οποίο ζει… 2 Πώς αναπνέει μια αμοιβάδα; …μια χούφτα αμοιβάδες… Τα κόκκινα μαντεύετε τι είναι; 2 2

5 Τα έντομα πώς αναπνέουν;
Αεροφόροι σάκοι Τραχειακό σύστημα Μικρές οπές (τρύπες) Η τραχεία των εντόμων είναι ένα δίκτυο μικροσκοπικών σωλήνων που διέρχονται ολόκληρο το σώμα των εντόμων. Αυτοί οι σωλήνες ενώνουν κάθε κύτταρο με το εξωτερικό περιβάλλον μέσω οπών στην κοιλιά. Έτσι τα έντομα δεν παίρνουν το οξυγόνο από τους πνεύμονες τους, όπως εμείς, αλλά κατευθείαν από το εξωτερικό περιβάλλον. Τα έντομα δεν χρειάζεται να κουβαλούν το οξυγόνο μέσω του αίματος τους.Έτσι το αίμα τους δεν διαθέτει αιμοσφαιρίνη, μία πρωτεΐνη που δεσμεύει και μεταφέρει το οξυγόνο και στην οποία οφείλεται το κόκκινο χρώμα στο αίμα μας. Γι’ αυτό το αίμα των εντόμων δεν είναι κόκκινο.

6 Ο γεωσκώληκας δεν έχει ούτε πνεύμονες ούτε βράγχια
Ο γεωσκώληκας δεν έχει ούτε πνεύμονες ούτε βράγχια. Αναπνέει μέσα από το λεπτό του δέρμα, το οποίο βρίσκεται σε επαφή με τον αέρα που έχει εγκλωβιστεί σε χώρους ανάμεσα στα σωματίδια του εδάφους. Όταν βρέχει αυτοί οι χώροι γεμίζουν με νερό και οι γεωσκώληκες τότε πρέπει ή να ανέβουν στην επιφάνεια ή να πνιγούν. Αν ο καιρός γίνει πολύ ξηρός και θερμός ο γεωσκώληκας πεθαίνει. Δεν έχει ούτε όραση ,ούτε ακοή αλλά αντιλαμβάνεται δονήσεις στο περιβάλλον του. Ο μέσος όρος ζωής τους είναι τα 2 χρόνια αν και σε πειράματα σε εργαστήρια έχουν δημιουργηθεί και γεωσκώληκες που έζησαν 10 χρόνια.

7 Πώς αναπνέουν τα ψάρια στο νερό;

8 Μα με τα βράγχια φυσικά…
Βραγχιακός θάλαμος Φάρυγγας Ροή αίματος Έξοδος νερού Ροή νερού Βραγχιακό επικάλυμμα Βράγχια Είσοδος νερού

9 Η αναπνοή στα πτηνά είναι μοναδική…
Τραχεία Φωνητικό οργ. Πνεύμονας Πρόσθιοι αεροφόροι σάκοι Οπίσθιοι αεροφόροι σάκοι


Κατέβασμα ppt "…γεννά απορίες!! Μια βόλτα στο δάσος…"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google