ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Πρεσβευτής του τόπου μου Δημιουργία Blog και ανάρτηση σε αυτό ψηφιακού υλικού με θέμα την πόλη μας, την Πάτρα.
Advertisements

Τα τείχη της Γορίτσας Αραπίτσα Δήμητρα Γουργιώτης Γιάννης
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ
Δραστηριότητα 9: Πώς παρουσιάζονται οι μετανάστες στα ΜΜΕ; Διαφάνεια 1: Στόχοι >Να διερευνήσουμε πώςπαρουσιάζονται οι μετανάστες στα ΜΜΕ >Να μάθουμε να.
Ενότητα 13. Μες το Μουσείο Ανάπτυξη Γραπτού Λόγου: Γράφουμε λεζάντες
Η Διδασκαλία της Αγγλικής σε Μικρά Παιδιά Πράξη «ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Η ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΣΕ ΠΡΩΙΜΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ»
ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ(WORD)
Δημιουργία λεξικού Οι μαθητές ΤΑΣΟΣ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ της Ε1 τάξης παρουσιάζουν την εξής άσκηση.
Γραπτη εργαςια ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
 Παρουσιάζοντας πολιτισμικό υλικό στα σχολεία
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΦΩΤΕΙΝΟΥ M.Sc. Computation, Univ. of London
ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ(WORD)
Ατομικό έργο Προβληματισμοί και προτάσεις για τη διδασκαλία του μαθήματος Γιάννης Τούρλος, ΠΕ 17 Ηλεκτρολόγος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών.
Τμήμα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας (ΤΕΤ) Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου Φιλογλωσσία Διδασκαλία της Ελληνικής ως ξένης γλώσσας (2η Δράση του ΙΕΛ στην Γλωσσική.
ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ: ΑΡΓΥΡΩ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗ ΣΟΦΙΑ ΡΑΝΤΖΑ
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΕΊΧΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΟΡΙΤΣΑΣ
Διδακτική Μεθοδολογία του Λογισμικού Ιστορίας
Διοργανώνουμε ένα συνέδριο. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ  Στόχοι: έρευνα, δημιουργικότητα, συνεργασία, ευρηματικότητα, παραγωγή έργου, ευθύνη, γνώσεις, αυτενέργεια. 
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΣΤΟΣ-ΑΡΧΑΙΟ ΣΤΗΜΟΝΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ 7 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Απ’ το βυζαντινό πάπυρο
Εισαγωγή στην ασφάλεια στο διαδίκτυο
Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ-4ο ΓΕ.Λ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Περιεχόμενο Γραπτής Εργασίας
ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ.
Διονύσιος Βυθούλκας Διευθυντής-Φιλόλογος
Jigsaw: Τί είναι;.
Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Μουσείο της Βεργίνας
Υποέργο 03: Επιμόρφωση Επιμορφωτών και Εκπαιδευτικών για την Εφαρμογή του Προγράμματος Εκμάθησης της Αγγλικής Η Διδασκαλία της Αγγλικής σε Μικρά Παιδιά.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
2 ος ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Η προαγωγή της δημιουργικότητας και της καινοτομίας.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ
Τάξεις στις οποίες απευθύνεται: Β Γυμνασίου
Το ποτάμι μας ο Νέστος «Βιότοπος ποταμού Νέστου Η σημασία του υγροτόπου Νέστου στους κατοίκους της περιοχής» 3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ
Η φυσική ομορφιά της Γορίτσας και η επικάλυψή της από σκουπίδια.
Διδάσκοντας με τη βοήθεια επεξεργαστή κειμένου Word: (Microsoft Office) Write: (Open Office) Ισχυρό μέσο διδασκαλίας. Δραστηριότητες προγύμνασης και εξάσκησης(drill.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην αρχαιότητα –Οι Ολυμπιακοί Αγώνες σήμερα
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Γυμνασίων Οκτώβριος 2007.
ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ. Στο μάθημα των θρησκευτικών μας ζητήθηκε μία εργασία με θέμα ‘ Ήμουν κι εγώ εκεί ‘. Βασιστήκαμε σε δύο ξεχωριστούς χρόνους και τόπους.
Χορός-Κίνηση-Έκφραση
Ναός του Ηφαίστου Θησείο.
Αποστόλης Καλέμας - Γιάννης Μόκιας Επιμόρφωση Β Επιπέδου ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (BLOG) Blog = Web + Log =δικτυακή καταχώρηση.
«ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ»
ΤΙΤΛΟΣ Κατοχή, Αντίσταση και Απελευθέρωση
Καλέμας Απόστολος Επιμόρφωση Β Επιπέδου ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (BLOG) Blog = Web + Log =δικτυακή καταχώρηση.
Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης
1η Φάση Εργασίας o Ευαγγέλη Ντάρλα: Υπεύθυνος συλλογής πληροφοριών, Σχεδιαστής παρουσίασης, Υπεύθυνος παρουσίασης o Ζάρρου Γεωργία: Υπεύθυνος συλλογής.
Βασιλική Αρβανιταντώνη Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Π.Ε. Πειραιά
Τίτλος Δραστηριότητας
Χρησιμοποιώντας τις ΤΠΕ στα φιλολογικά μαθήματα: ένα σχέδιο διδασκαλίας στη Νεοελληνική Γλώσσα της Γ‘ Γυμνασίου Άννα Αγγελοπούλου.
 Βιβλιογραφία (ελληνόγλωσση, ξενόγλωσση, λίγες ηλεκτρονικές σελίδες) δύσκολη η πρόσβαση για μαθητές, λίγοι υπερσύνδεσμοι  Αρχαίες ελληνικές διάλεκτοι.
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Τίτλος προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας : Δημιουργία μαθητικής εφημερίδας 1 Μαθητική εφημερίδα ΓΕΛ Σιδηροκάστρου efimeridapallatideio.wordpress.com.
1 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΑΚΕ «ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ: ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
Διάρκεια: 15 ογδοντάλεπτες περιόδους Παραδοσιακά παραμύθια Εικονογράφηση των παραμυθιών (Πολιτισμός) Ζωντανεύω ένα κομμάτι από παραμύθι (Θεατρικό παιχνίδι)
Πηγή: Ματσαγγούρας, Η. (2000) Ομαδοσυνεργατική διδασκαλία και μάθηση
Τα μουσεία της Θεσσαλονίκης
Αριθμός παιδιών: 24 Αγόρια 13 Κορίτσια 11
Περιβαλλοντική ομάδα 1ου Γυμνασίου
Καλλυντήριο Νομός Ροδόπης
Κάνε διπλό κλικ πάνω στην εικόνα και ανοίγει το power point
6η Μαρτίου - Παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού
~ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Κ.Π.Α~ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Project ΘΕΜΑ: Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ, ΤΡΑΓΙΚΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ, ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ Ιωάννα Κομνηνού.
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα…
 Η χώρα μας εξαιτίας της μακρόχρονης ιστορίας της, διατηρεί πολυάριθμα μουσεία με ποικίλα θέματα.  Ωστόσο, οι νεοέλληνες δεν δείχνουν μεγάλη ευαισθησία.
Διδακτική της ιστορίας με ΤΠΕ 3ο μάθημα
Ψηφιακοί, γλωσσικοί περίπατοι στην πόλη μου
ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ Α΄ΒΟΗΘΕΙΩΝ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΟΦΟΣ ΓΟΡΙΤΣΑ

ΑΦΟΡΜΗΣΗ Στην 1η ενότητα της Νεοελληνικής Γλώσσας της Γ΄ Γυμνασίου μελετήσαμε αντιφατικές όψεις της Ελλάδας μέσα από ποικίλα κείμενα. Προκειμένου να κατανοήσουν οι μαθητές καλύτερα αυτές τις αντιφάσεις και να τις ανακαλύψουν μόνοι τους, οργανώσαμε αυτή την αποστολή

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Επιδιώκεται οι μαθητές: Να διερευνήσουν αντιφατικές όψεις μιας συγκεκριμένης περιοχής του ελλαδικού χώρου, κάνοντας επιτόπια έρευνα. Να καταγράψουν όλες τις πληροφορίες που θα αντλήσουν , δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον συγκεκριμένο τόπο. Να εμπλουτίσουν την έρευνά τους με ανάλογο φωτογραφικό υλικό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ Το σχολείο σας διοργανώνει μια εκδρομή στο Βόλο, και συγκεκριμένα ανάβαση στο λόφο της Γορίτσας. Έχετε αναλάβει να παρουσιάσετε στους συμμαθητές σας το λόφο Γορίτσα, αναδεικνύοντας τη φυσική ομορφιά του τοπίου, αλλά και την ιστορική του αξία λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής καθώς και τη σπουδαιότητά του από πριβαλλοντική άποψη, ως πνεύμονα αναζωογόννησης της πόλης του Βόλου. Παράλληλα να καταδείξετε και αντιφατικές όψεις του τοπίου, όπως αυτές θα προκύψουν μετά από διεισδυτική έρευνα και κριτική παρατήρηση.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Θα χωριστείτε σε 3 ομάδες των 3 ατόμων και θα αναλάβετε τους εξής ρόλους: Α ομάδα: Περιβαλλοντολόγοι Β ομάδα: Αρχαιολόγοι Γ ομάδα: Δημοσιογράφοι ( Κάθε ομάδα θα επιλέξει ένα άτομο που θα αναλάβει το ρόλο του φωτογράφου )

Α ομάδα: Περιβαλλοντολόγοι Σε ένα κείμενο word (200 λέξεις), να παρουσιάσετε το λόφο της Γορίτσας από άποψη γεωγραφική και έπειτα να επικεντρωθείτε στη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, επισημαίνοντας την σημασία του λόφου για το περιβάλλον αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Μπορείτε να εμπλουτίσετε το κείμενό σας με φωτογραφικό υλικό που θα αντλήσετε βγάζοντας δικές σας φωτογραφίες. Σε μια παρουσίαση Power Point να καταδείξετε αντιφατικές όψεις που αφορούν το περιβάλλον (π. χ. φυσικές ομορφιές – εργοστάσιο ΑΓΕΤ κ. ά. )

Β ομάδα: Αρχαιολόγοι Σε ένα κείμενο word (200 λέξεις), να παρουσιάσετε το λόφο της Γορίτσας από άποψη ιστορική, κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή και καταγράφοντας τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής . Εμπλουτίστε το κείμενό σας με φωτογραφικό υλικό που θα αντλήσετε βγάζοντας δικές σας φωτογραφίες. Σε έναν πίνακα με δύο στήλες να καταδείξετε αντιφατικές όψεις που μπορεί να έχουν σχέση με την αδιαφορία ή την άγνοια των ανθρώπων για την ιστορία της περιοχής τους ή την εγκατάλειψη των αρχαιολογικών μνημείων κ. ά.

Γ ομάδα: Δημοσιογράφοι Γράψτε ένα άρθρο που υποτίθεται ότι θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα του σχολείου σας (200- 250 λέξεις) με τίτλο «Όταν κοιτάς από ψηλά» - Ανάβαση στο λόφο της Γορίτσας, όπου θα καταγράφετε με κριτική ματιά θετικές και αρνητικές πλευρές όλων όσων βλέπετε γύρω σας και κατά τη διάρκεια της ανάβασης , αλλά και από την κορυφή του λόφου. Σε μια παρουσίαση Power Point επιλέξτε τις καλύτερες φωτογραφίες (ανά δύο) που έχετε τραβήξει και αναδείξτε τις παραπάνω αντιθέσεις, βάζοντας μια λεζάντα .

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ http://odysseus.culture.gr/h/3/gh351.jsp?obj_id=2674 http://dimosvolos.gr/iwlkos/?cat=42 http://anekshghtakaiapokryfa.blogspot.gr/2012/08/blog-post_2958.html http://www.fortifications.gr/index.php/fortifications/thessalia/magnisia/163-lofos-goritsas Μια αρχαία πόλη του 4ου αι. π. Χ. πάνω στο λόφο της Γορίτσας της Βασιλικής Αδρύμη - Σισμάνη

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ευχαριστούμε θερμά για την άψογη συνεργασία το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά της, την αρχαιολόγο κα Μαμαλούδη Ιωάννα, καθώς με την ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Γορίτσας, συνέβαλλε στην ουσιαστική πραγματοποίηση της διδακτικής επίσκεψης του σχολείου μας. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΤΕΛΕΟΥ