ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κρεμλίνο Μόσχας,Ρωσία Λεπίδας Γιάννης.
Advertisements

Χρίστος Παπαριστοδήμου Λάουρα Παπέλ
Τοιχογραφίες και εικόνες του Αγίου, από την Κρήτη
Ναοί & Μοναστήρια της περιοχής Βατίκων
ΘΕΡΜΟ ΑΙΤΟΛΩΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Πανοραμική θέα των Αγίων Θεοδώρων
Εικόνα 1 Σύμβολο της Ιωνικής Ομοσπονδίας.
ΜΑΚΡΙ ΜΑΚΡΗ ΜΠΕΤΤΥ ΤΣΕΛΑ Γ4.
Κιλκίς λόφος και άλλα Η πόλη του Κιλκίς είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Ο λόφος του ’η Γιώργη κυριαρχεί την πόλη που απλώνεται στους πρόποδες του.
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΚΑΙ Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ.
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙΑ
ΠΟΝΤΟΣ - ΣΜΥΡΝΗ.
Σημαντικές εκκλησίες και Τεμένη στη πόλη της Λευκωσίας
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ)
Ναοί της Πάτρας Άγιος Νικόλαος
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία το 1915 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 Αθήνα, Απρίλιος 2012.
Αθηνά Γκ..  Σας ευχαριστο που με ακουσατε προσεκτικα.
Βυζαντινό μουσείο, Αθήνα
«ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ»
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΡΥΣΕΛΕΟΥΣΗΣ ΕΜΠΑΣ
Οι εκπαιδευτικοί της Πιερίας εμπνέονται από το Φυσικό,
Σιδηρόκαστρο Είκοσι πέντε χιλιόμετρα από τις Σέρρες, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, και άλλα τόσα από τον Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, βρίσκεται.
Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
ΔΗΜΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑΣ.
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΜΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Οι ναοί της Δράμας Κωσταντίνος Μπαντής. Βιογραφικό του Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλο Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δράμας, ὑ πέρτιμος καί ἔ ξαρχος Μακεδονίας, κ.
Δημοσθένης Σταθάτος Γιώργος Σκουλάς.  O ναός του A γίου Δημητρίου είναι το αρχαιότερο σωζόμενο μνημείο της πόλης. H ίδρυση του τοποθετείται στη δεκαετία.
Βασιλάκη Α., Εικονομαχικές εκκλησίες στη Νάξο, ΔΧΑΕ 3 ( ) 49-74
ΖΩΓΡΑΦΟΥ Η περιοχή του Ζωγράφου έχει ανατολικά το όρος Υμηττός , το αγαπημένο βουνό των κατοίκων της Αθήνας και νοτιοδυτικά τα ποτάμια Ηριδανό και Ιλισό.
Ο ναός του Αγίου Αντωνίου βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του παλαιού πυρήνα της Επισκοπής. Ανήκει στον τύπο του μονόχωρου καμαροσκέπαστου, ο οποίος.
ΑΙΓΙΟ-ΤΣΙΛΕΡ Το Αίγιο είναι μία πόλη που έχει πολλά πράγματα να δείξει. Μέσα σε αυτά λοιπόν βρίσκεται και η αρχιτεκτονική της. Η πόλη του Αιγίου.
ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ.
Το Πλωμάρι διασχίζεται από το χείμαρρο Σεδούντα.
Χριστιανική και Βυζαντινή Αρχαιολογία
Σμύρνη Η Σμύρνη (τουρκικά: İzmir), είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, μετά την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα και ο σημαντικότερος εισαγωγικός.
ΙΕΡΟΙ ΝΑΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ. Εξωκλήσι Ζωοδόχου Πηγής Νέα Ζωή.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ Ετοιμάστηκε για : ΙΟΥΝΙΟΣ 2008.
5.Μέρη του ναού Κυρίως ναός-Νάρθηκας-Αύλειος χώρος.
Γ. Βελένης, Το πολύκογχο ιερό βήμα των τρισυπόστατων εκκλησιών της Τουρκοκρατίας, στο: Εκκλησίες IΙ (1982) Γ. Σκιαδαρέσης, Προσκτίσματα μεταβυζαντινών.
Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ. Χρόνος Ανέγερσης Ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης κτίστηκε στα μέσα του 11ου αιώνα.
Ο Χριστιανισμός στην Συρία Του Αλκιβιάδη Κασκαρέλη.
Ανδρικές μονές  Ιερά Μονή Οσ ί ου Ίω ά ννου του Θεριστού, in Calabria  Ιερά Μονή Αγ ί ου Βασιλε ί ου του Μεγ ά λου, in Piemonte Γυναικείες μονές  Ιερά.
ΟΜΑΔΑ: ΙΠΠΟΠΟΡΚΑΡΟΙ ΜΕΛΗ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΡΩΜΑΝΟΣ, ΠΙΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΣΑΦΟΣ ΦΡΙΞΟΣ, ΣΑΦΤΑ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: κος ΚΑΠΕΤΑΝΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ.
1. Η Αμμόχωστος είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Το 1960 κατοικούσαν Έλληνες, 6120 Τούρκοι και 24 Μαρωνίτες. 2. Κατά τη διάρκεια της τουρκικής.
Διασύνδεση Γενεών μέσα από ένα Ωφέλιμο Διαδίκτυο
Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Π
. Βυζαντινά Μονοπάτια.
Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Σταυροδρομίου
Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
1ο ΓΕΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2014/15 ΕκπαιδευτιΚO ΠρOγραμμα
ΚΟΡΙΝΘΟΣ.
Ναοί στην περιοχή που ζω
Εκκλησίες στη Λακατάμεια
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Αγία Σοφία Η Αγία Σοφία ,ικ΄π στη Θεσσαλονίκη, είναι μία από τις παλαιότερες εκκλησίες της πόλης, η οποία έχει παραμείνει ακέραια μέσα στο βάθος του χρόνου.
Οι στόχοι μας Επισκέψεις σε ναούς Ιστορικό πλαίσιο
“ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ” ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εκκλησιαστική τέχνη – Οι Ρυθμοί των Ναών
ΕΡΓΑΣΙΑ Υπεύθυνοι: Σαββίδης Αναστάσιος Μαμουνής Χρήστος
Καστρο κερκυρασ 13ο Γυμνασιο πατρων 2017 Λυδία Χείρα Β'1.
Αγία Σοφία Γιώργος Καρανάσιος Ε ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης.
ΒOΝΙΤΣΑ Η σύγχρονη πόλη είναι χτισμένη πολύ κοντά στο αρχαίο Ανακτόριο, γι'αυτό άλλωστε και ο δήμος έδρα του οποίου είναι η Βόνιτσα ονομάζεται Δήμος Ανακτορίου.
ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ: ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ή ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΟΝ; Το κάστρο του Μυστρά Ο Μυστράς, γνωστός και ως Μυζηθράς στο Χρονικόν του Μορέως, ήταν μία.
Ταξίδι στο χώρο των αναμνήσεων
 Η Λιβαδειά είναι πόλη της Στερεάς Ελλάδας.(Πρωτεύουσα του Ν. Βοιωτίας). Η Λειβαδιά βρίσκεται στην βορεινή πλευρά του Ελικώνα, απ’ όπου πηγάζει το ποτάμι.
15. Η Αγία Σοφία, ένα αριστούργημα της αρχιτεκτονικής
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΚΑΣΚΑΡΕΛΗ

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης έχει έδρα το Δήμο Ν Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης έχει έδρα το Δήμο Ν. Σμύρνης Αττικής και περιλαμβάνει τις ενορίες των δήμων Π. Φαλήρου, Αλίμου και Αργυρούπολης καθώς και την ενορία Αγ. Σώστη του δήμου Αθηναίων

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης ιδρύθηκε το 1974 με το Ν. Δ Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης ιδρύθηκε το 1974 με το Ν.Δ. 411 (ΦΕΚ 134/16-5-1974) και αποσπάστηκε από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Κατά την ίδρυσή της περιελάμβανε την ενορία του ιερού ναού του Αγίου Σώστη λεωφόρου Συγγρού του Δήμου Αθηναίων και τις ενορίες των Δήμων Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού, Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης. Στις 18 Ιουνίου 2002 ιδρύθηκε η Ιερά Μητρόπολις Γλυφάδας (ΦΕΚ 152/28-6-2002), η οποία απέσπασε από την εδαφική περιφέρεια της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης τους δήμους: Γλυφάδα, Ελληνικό, Βούλα, Βουλιαγμένη, Βάρη.

ΕΝΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟΙ ΝΑΟΙ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ 1.ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ(ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ) 2.ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 3.ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4.ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 5.ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ( ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ)

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 1.ΑΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2.ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ(ΚΟΙΜΗΣΙΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ) 3.ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 4.ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 5.ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ

ΑΛΙΜΟΣ 1.ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΣΩΤΗΡΟΣ 2.ΚΟΙΜΗΣΙΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ(ΑΛΙΜΟΣ) 3.ΚΟΙΜΗΣΙΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ(ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΚΙ) 4.ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΤΡΑΧΩΝΩΝ 5.ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ ΤΡΑΧΩΝΩΝ 6.ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ 7.ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ 1.ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 2.ΚΟΙΜΗΣΙΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 3.ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ 4.ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ(ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ) Ο Μητροπολιτικός Ναός της Αγίας Φωτεινής Νέας Σμύρνης χτίστηκε αρχικά ως ενοριακός Ναός από τους Μικρασιάτες πρόσφυγες, σε ανάμνηση του ομώνυμου Μητροπολιτικού ναού της Σμύρνης. Το 1974, όταν δημιουργήθηκε ξεχωριστή Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης, ο Ναός της Αγίας Φωτεινής καθιερώθηκε ως ο Μητροπολιτικός Ναός. Το 1996 ανεγέρθηκε το κωδωνοστάσιο των 33 μέτρων, πανομοιότυπο με αυτό του Ναού στην Σμύρνη. Το ξυλόγλυπτο Τέμπλο, ο Δεσποτικός Θρόνο και ο Ιερός Άμβωνας που βρίσκονται εντός του Μητροπολιτικού Ναού, μεταφέρθηκαν με συντονισμένες ενέργειες της Πολιτείας, Ιερέων και κατοίκων, από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του «Επάνω Μαχαλά» της Σμύρνης (ο οποίος δεν κάηκε κατά την πυρπόληση της Σμύρνης διότι βρισκόταν σε λόφο) και είναι πανομοιότυπα με αυτά που στεγάζονταν στον αφανισμένο μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Φωτεινής Σμύρνης.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ Χρυσόστομος Βούλτσος(1974-1986) Αγαθάγγελος Ταμπουρατζάκης(1986-2001) Συμεών Κούτσας 2001-

ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ.