Πληκτρολόγια Χριστόβ Ντίμο Β2/ΒΠ Σχολική χρονιά 2012-2013.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Δημιουργία της πρώτης σας βάσης δεδομένων Access 2013 j και στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο F5 ή κάντε κλικ στις επιλογές Προβολή παρουσίασης > Από την.
Advertisements

Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Βασικές πληροφορίες για τους υπολογιστές:
Πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ: Αναμόρφωση Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Γ.Π.Α. Ανάπτυξη Κεντρικής Δράσης Υποστήριξης Προπτυχιακών Προγραμμάτων Γ.Π.Α. «Δημιουργία.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ – ΕΞΟΔΟΥ (INPUT/OUTPUT)
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 5: Γνωριμία με το λογισμικό του υπολογιστή
Ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής
Λειτουργικό Σύστημα ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ENOTHTA B.1.3 (1)
ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Κεφάλαιο 3 ο - Συνέχεια Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί - Τίκβα Χριστίνα.
Σύνδεση δυο υπολογιστών σε δίκτυο ή προς τον έξω κόσμο (internet)
ΤΟ ΥΛΙΚΟ & ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Βασικές πληροφορίες για τους υπολογιστές:
ΤΑΞΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Βασικές Έννοιες Επανάληψη (1).
Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ (ΜΕΡΟΣ Β’)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Το υλικό των υπολογιστών.
Το υλικό του Υπολογιστή
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: To υλικό του υπολογιστή
1. Πνευματικά Δικαιώματα 2. Εργονομία
1 Υγεία και Ασφάλεια - Περιβάλλον. 2 Στόχοι Μαθήματος Τα κύρια σωματικά προβλήματα που σχετίζονται με την χρήση του Η/Υ Κανόνες υγείας και ασφάλειας Χρήση.
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Σύνδεση online Επίπεδο γνώσεων:
Γνωριμία με τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή
Γνωριμία με το Λογισμικό του Η/Υ
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ Πρόγραμμα Είναι μία ακολουθία από εντολές, σε λογική σειρά, με σκοπό να κατευθύνουν τον Η.Υ. στην εκτέλεση των επιθυμητών εργασιών. ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ.
ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΡΗ ΕΝΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Διακρίνεται σε:
Α’ Γυμνασίου Βιβλίο «Σημειώσεις» σελίδες Α2
ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Κεφάλαιο 2 Το Εσωτερικό του υπολογιστή
Διαδραστικοί πίνακες ΔΠ  Ψηφιακοί λευκοί πίνακες που συνδέονται με υπολογιστή, απεικονίζουν την οθόνη του σε πραγματικό χρόνο και δέχονται απευθείας εντολές.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ : ΤΣΑΛΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Α.Μ. : 30920
Γρήγορη αναφορά για © 2012 Microsoft Corporation. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Lync Web App Συμμετοχή σε σύσκεψη Lync με ήχο από τον υπολογιστή.
© 2012 Microsoft Corporation. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Προγραμματισμός σύσκεψης Lync Μπορείτε να προγραμματίσετε μια σύσκεψη Lync χρησιμοποιώντας.
Πληροφορική, Β Γυμνασίου
Οι συσκευές του υπολογιστή
Το Υλικό του Υπολογιστή
Υλικό – Λογισμικό – Μονάδες εισόδου/εξόδου
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Βασικές πληροφορίες για τους υπολογιστές:
Ο προσωπικός υπολογιστής εσωτερικά
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΠΕ- Τεχνολογίες Πληροφορίες Επικοινωνίας Β’ τάξη
Πολυμέσα Δίκτυα Σχ. Ετος ΤΜΗΜΑ : Γ7 ΕΠΙΛΟΓΗΣ 10/11/2005 Χατζηκυριάκος Μάνος Σδράκας Κωνσταντίνος Χριστοδούλου Θοδωρής.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Βασικές πληροφορίες για τους υπολογιστές:
1. 1. Εισαγωγή Φωτογραφίας Τοποθετούμε με το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο το σημείο που θέλουμε να εισάγουμε την εικόνα Στην καρτέλα Insert πατούμε το κουμπί.
Εργασία στο μάθημα Συντήρηση Υπολογιστών
Λογισμικό Υπολογιστή Για να μπορεί το Υλικό μέρος του Υπολογιστή να εκτελεί και τη πιο απλή επεξεργασία δεδομένων χρειάζεται ένα σύνολο εντολών.Οι οδηγίες.
Συντήρηση Υπολογιστών Εργασία του μαθητή Γεράσιμου Ευριπίδη.
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 5: Γνωριμία με το Λογισμικό
Τα μέρη του υπολογιστή ΕΝΑΡΞΗ Quiz Γνώσεων.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ. Περιφερειακές συσκευές  Περιφερειακές συσκευές ονομάζουμε τις συσκευές που συνδέονται εξωτερικά με την Κεντρική Μονάδα του υπολογιστή.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης
ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ 2 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Μενού,Εντολές και Παράθυρα Διαλόγου Καθηγητής: Γρηγόριος Νικ. Καρατάσιος.
5ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου. Δεδομένα - Πληροφορία Υλικό Λογισμικό Μονάδες Εισόδου Μονάδες Εξόδου Κεντρική Μονάδα.
Εισαγωγή στο πρόγραμμα microsoft word
ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΛΥΣΗ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
Γνωριμία με το Λογισμικό του Υπολογιστή
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
Αρχές Πληροφορικής Ενότητα # 11: Επεξεργασία κειμένου - LibreOffice
Καθηγητής: Δεβρίκης Κωνσταντίνος
25ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Βασικές Έννοιες και Ορισμοί
Αρχές Πληροφορικής Ενότητα # 7: Εργονομία και σχολικά εργαστήρια
ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ-ΕΞΟΔΟΥ
Ο πρώτος υπολογιστής ENIAC.
Ο Υπολογιστής Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι μια μηχανή κατασκευασμένη κυρίως από ψηφιακά ηλεκτρονικά κυκλώματα και δευτερευόντως από ηλεκτρικά και.
Με τι ασχολείται η πληροφορική; Η πληροφορική μελετά με επιστημονικό τρόπο: 1.Τον αποτελεσματικό τρόπο επεξεργασίας των πληροφοριών με τη βοήθεια του υπολογιστή.
Άνοιγμα/κλείσιμο Υπολογιστή
Κατηγορίες Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Υπολογιστικά Φύλλα Διαχείριση Κελιών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Πληκτρολόγια Χριστόβ Ντίμο Β2/ΒΠ Σχολική χρονιά 2012-2013

Το πληκτρολόγιο είναι ο βασικός τρόπος εισαγωγής πληροφοριών στον υπολογιστή.

Punch card o πρόγονος του πληκτρολογίου Ονομάζονταν διατρητικές κάρτες και τις χρησιμοποιούν για την εισαγωγή δεδομένων όταν ακόμα τα πληκτρολόγια δεν ήταν μέρος ενός υπολογιστικού συστήματος

πλήκτρα πληκτρολόγησης Αριθμητικό πληκτρολόγιο Τρόπος οργάνωσης πληκτρολογίου Χρησιμοποιούνται μόνα τους ή σε συνδυασμό με άλλα πλήκτρα για την εκτέλεση συγκεκριμένων ενεργειών. Τα πλήκτρα ειδικών λειτουργιών χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών. Έχουν την ετικέτα F1, F2, F3 και ούτω καθεξής, μέχρι το F12. Η λειτουργικότητα αυτών των πλήκτρων διαφέρει ανάλογα με το πρόγραμμα Χρησιμοποιούνται για την περιήγηση σε έγγραφα ή ιστοσελίδες και για την επεξεργασία κειμένου. Περιλαμβάνουν τα πλήκτρα βέλους, τα πλήκτρα HOME, END, PAGE UP, PAGE DOWN, DELETE και INSERT. Το αριθμητικό πληκτρολόγιο χρησιμεύει στη γρήγορη εισαγωγή αριθμών. Τα πλήκτρα είναι ομαδοποιημένα σε ένα τμήμα που μοιάζει με συμβατική αριθμομηχανή ή αθροιστική μηχανή. Τα πλήκτρα αυτά περιλαμβάνουν τα ίδια πλήκτρα γραμμάτων, αριθμών, στίξης και συμβόλων με μια παραδοσιακή γραφομηχανή. Πλήκτρα ειδικών λειτουργιών Πλήκτρα περιήγησης πλήκτρα πληκτρολόγησης (αλφαριθμητικό) Αριθμητικό πληκτρολόγιο Πλήκτρα ελέγχου

Ορισμένα πληκτρολόγια περιέχουν και άλλα πλήκτρα, όπως είναι το Fn που βρίσκεται στoυς φορητούς υπολογιστές Στα περισσότερα σύγχρονα πληκτρολόγια υπάρχουν δύο πλήκτρα τα οποία έχουν το λογότυπο των windows WIN KEYS και ενεργοποιούν το βασικό menu και ένα που παίζει το ρόλο του δεξί κλικ του ποντικιού MENU KEY

Διάταξη πληκτρολογίου QWERTY Είναι η πιο γνωστή διάταξη, η οποία είναι ίδια με αυτή της γραφομηχανής. Τα πλήκτρα τοποθετήθηκαν μπερδεμένα από τον Christopher Latham το 1868 για να μπερδεύει τις γραμματείς και να μην μπλοκάρουν από την ταχύτητά τους τις μηχανές! DVORAK Τα πλήκτρα έχουν διαταχθεί σύμφωνα με την συχνότητα εμφάνισης τους στην Αγγλική γλώσσα

Ασύρματο πληκτρολόγιο Πολλά από τα σύγχρονα πληκτρολόγια είναι ασύρματα και λειτουργούν με ραδιοκύματα, μέσω της τεχνολογίας Bluetooth. Η ισχύς παρέχεται μέσω μπαταριών, οι οποίες είναι συχνά φορτιζόμενες. Για τη σύνδεση ενός ασύρματου πληκτρολογίου απαιτείται ο δέκτης, ο οποίος περιλαμβάνεται στη συσκευασία και συνδέεται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσω κάποιας εισόδου USB. Το πληκτρολόγιο επικοινωνεί με το δέκτη μέσω ψηφιακών σημάτων, ο οποίος με τη σειρά του τα προωθεί στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το Bluetooth έχει συνήθως εμβέλεια δέκα μέτρων. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι δυνατό να φτάσει ακόμη και τα 100 μέτρα. Τα ραδιοκύματα διαπερνούν τοίχους και δάπεδα, ωστόσο εξασθενούν.

Eργονομικό πληκτρολόγιο Εξαιτίας της παρατεταμένης χρήσης των πληκτρολογίων παρουσιάζονται συχνά προβλήματα υγείας, όπως το σύνδρομο RSI (Repetitive Strain Injury, σύνδρομο επαναλαμβανόμενης καταπόνησης). Τα εργονομικά πληκτρολόγια στοχεύουν στη μείωση αυτών των συνεπειών. Είναι χωρισμένα σε δύο μέρη και διαθέτουν κυματιστό σχήμα και μορφή Α, έτσι ώστε η θέση των χεριών να παραμένει φυσική κατά τη διάρκεια της εργασίας. Η χρήση εργονομικού πληκτρολογίου είναι ιδανική σε συνδυασμό με εργονομικό λογισμικό, το οποίο δεν απαιτεί τη χρήση ποντικιού.

Ελαστικό πληκτρολόγιο Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και εύκολο στον καθαρισμό του. Χρησιμοποιούνται συχνά σε μέρη, όπου ή εργασία απαιτεί τη χρήση υγρών μέσων.

Προβαλλόμενο εικονικό πληκτρολόγιο Το εικονικό πληκτρολόγιο δεν αποτελεί απτή υλική συσκευή, αλλά ένα πεδίο πλήκτρων που προβάλλεται σε τοίχο ή κάποια άλλη επιφάνεια. Μέσω του αντίστοιχου προγράμματος επεξεργασίας εικόνας, η συσκευή αναγνωρίζει ποια εικονικά πλήκτρα πατάει ο χρήστης. Στη συνέχεια μετατρέπει αυτές τις πληροφορίες σε εντολές και τις προωθεί στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.