ΨΥΞΗ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Το οικιακό ψυγείο ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Advertisements

«Ανάπτυξη Τοπικού Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέχρι το 2020». Στο Βόλο αλλάζουμε συμπεριφορά, αλλάζουμε κλίμα! Εύη Καραϊσκου,
Επίδραση της Αφυδάτωσης στις βιταμίνες
Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου
ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Στόχοι της εκπαίδευσης:
ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΟΥΖΊΝΑ
ΤΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΨΥΓΕΙΟ.
Δειγματοληψία-Συντήρηση-Μεταφορά δειγμάτων στο εργαστήριο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΖΑΧΑΡΗ & ΟΞΕΑ.
EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ Πώς να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, την κοινότητα Λοιπές Πληροφορίες.
Χαράλαμπος Σπύρου Δάσκαλος ΛΕΥ14Γ3_Α06Δ 28/2/2006
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
Συστήματα επισιτισμού
Συστήματα επισιτισμού - Μάθημα 1ον
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
ΘΑΝΑΣΗΣ και ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΤ1 109 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά Άγιος Παύλος
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
Χημεία και καθημερινή ζωή Ομάδα Εργασίας
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος
ΑΛΙΠΑΣΤΩΣΗ.
ΦΑΓΗΤΑ ΕΥΚΟΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ # 1
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
 Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική.
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
Γεύματα και ομάδες τροφίμων
Σαλατες - Salads.
ΨΑΡΙΑ.
Τα παλιά τα χρόνια… Τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχαν ψυγεία για να διατηρηθεί το κρέας, οι άνθρωποι είχαν βρει διάφορες μεθόδους συντήρησης ακόμα και στο.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Γαλακτοκομικά προϊόντα
Ενότητα 7.1 Πρόληψη τροφικής δηλητηρίασης
ΣΗΜΑΝΣΗ # 2.
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ Η Radura λογότυπο, που χρησιμοποιείται για να δείξει ένα τρόφιμο έχει υποστεί επεξεργασία με ιοντίζουσα ακτινοβολία.
ΣΧ0ΛΗ ΤΕΧΝ0Λ0ΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
Η ιστορία του ψυγείου Θεοδώρα Μπέρδου Στ2΄.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξ ΈΒΑΘΟ Τ ΗΓΆΝΙΣΜΑ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα,
Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος Σιτηρών & Αρτοσκευασμάτων Ενότητα 8: Υγιεινή κατά την παρασκευή προϊόντων άρτου. Θεοφάνης Γεωργόπουλος, Kαθηγητής Εφαρμογών,
Το κρέας Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου. Το κρέας (ορισμός) Κρέας ονομάζουμε την σάρκα των ζώων. Το κρέας αποτελεί τροφή για τον άνθρωπο από τα προϊστορικά.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.
Πεπτικό σύστημα Από τι αποτελείται το πεπτικό σύστημα;
ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη.
 ΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΧΑΡΤΙ  ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ.
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 1 Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
ΒΡΑΣΤΑ Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Το οικιακό ψυγείο.
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα 23:19 Ευριπίδης Σάββα.
Τα ψυγεία στην ζΩΗ μαΣ !!! Απο Μαρια Κλεανθουσ.
Ομάδες προετοιμασίας γονεϊκότητας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΨΥΞΗ

Στόχοι μαθήματος Ορισμοί μεθόδων Περιγραφή των μεθόδων Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα Τρόφιμα που χρησιμοποιούνται

Περιγραφή Μέθοδου -Ψύξη Είναι η μέθοδος η οποία διατηρεί τα τρόφιμα για 3-4 μέρες . Η θερμοκρασία διατήρησης των τροφίμων στην ψύξη είναι από 0ºΚέλσιου μέχρι 10º Κέλσιου

Μέθοδοι διατήρησης των τροφίμων Ψύξη Μέθοδοι διατήρησης των τροφίμων Ψύξη Σημεία προσοχής για τα ψυγεία. Τα τρόφιμα που χρειάζονται ψυγείο πρέπει να αποθηκεύονται το ταχύτερο δυνατό. Μαγειρευμένα φαγητά δεν πρέπει να μένουν για περισσότερο από 1½ ώρα εκτός ψυγείου. Τα τρόφιμα να τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να ελέγχονται. Να τυλίγονται σε αλουμινόχαρτο, λαδόχαρτο ή νάιλον για να εμποδίζεται η διαφυγή υγρασίας και η εξάπλωση μυρωδιάς στα τρόφιμα.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΨΥΞΗΣ Η ψύξη καθυστερεί τη δράση των βακτηρίων αλλά δεν τη σταματά. Τα διάφορα είδη μικροβίων καταστρέφονται, αναστέλλουν ή επιβραδύνουν τη δράση τους σε διαφορετικές θερμοκρασίες.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΨΥΞΗΣ Είναι μέθοδος που διατηρεί τα τρόφιμα μόνο για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Γενικά τα τρόφιμα διατηρούνται για 3 – 4 ημέρες στους 4 ο C νοουμένου ότι έχουν παραληφθεί σε καλή κατάσταση.

Μέθοδοι διατήρησης των τροφίμων Ψύξη Θερμοκρασία αποθήκευσης τροφίμων στο ψυγείο Ανώτατη αποδεκτή θερμοκρασία για όλα τα φθαρτά τρόφιμα 10ο C Φρούτα (εκτός μπανάνες) 7 – 10ο C Λαχανικά 7 – 10ο C Γαλακτοκομικά προϊόντα 4 – 8ο C Αυγά 0 – 5o C Κρέατα και κυνήγια 0 – 4o C Ψάρια και οστρακοειδή 0 – 5o C

ΚΑΤΑΨΥΞΗ

ΚΑΤΑΨΥΞΗ Η μέθοδος της κατάψυξης έχει την μεγαλύτερη χρήση από όλες τις άλλες μεθόδους στη διατήρηση των τροφίμων. Είναι η μέθοδος η οποία μπορεί να διατηρήσει τα τρόφιμα για περισσότερο καιρό από τις άλλες μεθόδους

Μέθοδοι διατήρησης των τροφίμων Καταψύξη Μέθοδοι διατήρησης των τροφίμων Καταψύξη Πως γίνεται ορθά το ξεπάγωμα κατεψυγμένων τροφών. Το ξεπάγωμα των κατεψυγμένων τροφίμων δεν πρέπει να γίνεται μέσα στο νερό, αλλά να αφήνονται να ξεπαγώνουν μόνα τους μέσα σε δοχείο στο ψυγείο πάνω σε σχάρα για να μην μένουν μέσα στο νερό που αποβάλλεται από τον πάγο που λειώνει.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ Είναι η μέθοδος η οποία διατηρεί τα τρόφιμα για μήνες εξαρτάτε από το είδος του τροφίμου . Η θερμοκρασία διατήρησης των τροφίμων στην ψύξη είναι από -18ºΚέλσιου μέχρι -30 º Κέλσιου

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ Οι μύκητες και οι ζυμομύκητες έχουν τη μεγαλύτερη αντοχή στην κατάψυξη γι’ αυτό πρέπει ο χώρος να διατηρείται καθαρός χωρίς ίχνη μούχλας. Τρόφιμα που έχουν μολυνθεί δεν πρέπει να τοποθετούνται στην κατάψυξη, διότι αυτή δε θα τα επαναφέρει στην προηγούμενη κατάσταση. Το ξεπάγωμα και η επανατοποθέτηση στην κατάψυξη πρέπει να αποφεύγεται, διότι καταστρέφεται η ποιότητα των υλικών και γίνονται πιο ευπρόσβλητα από τα βακτήρια.

Μέθοδοι διατήρησης των τροφίμων κατάψυξη Θερμοκρασία αποθήκευσης τροφίμων στην κατάψυξη Μια μεγάλη ποικιλία από τρόφιμα μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη είτε ωμά είτε ψημένα. Λαχανικά. Φρούτα. Ψάρια. Κρέατα. Γλυκίσματα. Μαγειρεμένα φαγητά.