Study visit Νο 92 Participant: Martinou Sotiria School Adviser at Primary School at the 4th Region of Crete at Regional Directorate of Primary Education.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παρουσίαση του Γραφείου Υποστήριξης του Συμφώνου των Δημάρχων του Τ.Ε.Ε. Γεώργιος Ζαμπατής Προϊστάμενος Διεύθυνσης Επιστημονικής & Αναπτυξιακής Δραστηριότητας.
Advertisements

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS για Νέους Επιχειρηματίες Αρτέμης Σαϊτάκης Διευθυντής, Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Enterprise and.
GRUNDTVIG Nikolai Frederik Severin Grundtvig ( )
Καλώς ήρθατε. Όραμα της AIESEC είναι να αναπτύξει τα μέλη της μέσα από τις εμπειρίες που τους προσφέρει και να τους παρέχει πολιτισμική και εργασιακή.
“ The European teenagers between culinary tradition and fast food ”
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΟΜΑΔΑ (Γ) ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ
Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» στο πλαίσιο των αξόνων προτεραιότητας.
Φιλοθέη-Ψυχικό 2013 Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα
Βασιλική Κολυβά Υπεύθυνη Δημοσιότητας Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2008
Δημήτριος Σουλιώτης Διευθυντής ΙΕΚ Γλυφάδας
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΈΤΟΣ
Γενική παρουσίαση του έργου IUSES Δημήτρης Σανόπουλος, Υπεύθυνος Γραφείου Διαμεσολάβησης ΕΚΕΤΑ 4/12/2009 Η αποκλειστική ευθύνη για το περιεχόμενο της παρουσίασης.
Ευρωπαϊκά Προγράμματα Υ.ΠΑΙΘ.Π.Α., 12 Νοεμβρίου 2012 Αγάθη Γεωργιάδου Σχολική Σύμβουλος Γ΄ Αθήνας.
Teachers4Europe Χρύσα Παπαλαζάρου 1ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου.
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δ.Ε.
LIFE LONG LEARNING ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ EUROPEAN PROJECTS ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.
Μαθαίνω να προχωρώ … και συναντώ το Πανεπιστήμιο της πόλης μου 1 ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Σχολικό έτος: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ.
Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”
Συμπεράσματα Συνάντηση Αδελφοποιημένων πόλεων Δήμου Τρίπολης 21/9-24/9 ΤΡΙΠΟΛΗ 2012.
Παίζω και μαθαίνω στο moodle. Μια εφαρμογή, παράδειγμα καλής πρακτικής Νταλούκας Β. Κωνσταντούλας Κ. Δαούσης Δ. Λιακοπούλου Ε.
Συνάντηση με γονείς Τετάρτη
Δ΄Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» “Ο ρόλος του προωθητή LLP” Ελευθερία Καμενοπούλου, Προϊσταμένη Τμήματος Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της.
Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο: Ανάπτυξη ουσιαστικής συνεργασίας ανάμεσα στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών.
Μεταφορά ενός Ερευνητικού Εργαστηρίου στη Σχολική Αίθουσα για τη Διδασκαλία των Φ.Ε. Η περίπτωση του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Εργαστηρίου ΕΥΔΟΞΟΣ Ανδρικόπουλος.
Πρόγραμμα Ασφαλές σχολείο για το διαδίκτυο
Καλώς ορίσατε στη 2 η εκδήλωση στη 2 η εκδήλωση για τις για τις Φυσικές Επιστήμες.
Ο υποψήφιος φοιτητής που επιθυμεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+ για πρακτική άσκηση σε κάποιον οργανισμό/επιχείρηση και έχει βρει το φορέα υποδοχής.
Οικονομία - Επιχειρηματικότητα , στη Β/θμια εκπαίδευση Επιστημονική Υπεύθυνη ‘Εργου ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ Δρ. Θεοχαρούλα Μαγουλά
Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑ
Πρόγραμμα Comenius Σύμπραξη σχολείων Ελλάδας – Τουρκίας - Ισπανίας - Γερμανίας.
Διδασκαλία των Θρησκευτικών με Νέες Τεχνολογίες
Βήμα 1 ο : Μελέτη άρθρων 6 & 9 Υ.Α / Γ2 (2769 τ.Β’ 2/12/2011)2769 τ.Β’ 2/12/2011 Βήμα 2 ο : Αιτήσεις μετακίνησης τουλάχιστον 1 μήνα πριν! Βήμα.
“Καλλιέργεια δεξιοτήτων προσέγγισης αγοράς εργασίας”
ΦΥΣΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΩ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ Ε΄ & ΣΤ΄ΤΑΞΕΩΝ.
Τα άγρια ζώα της Ελλάδας
ERASMUS+ Βασική Δράση 2 Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών Building potential of school in areas of healthy lifestyle and.
Αρχικός τίτλος: «Το κλίμα αλλάζει. Κάνε κάτι και εσύ» H ομάδα ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ξεκινά ένα πρόγραμμα που εποπτεύεται από τη ΓΓΝΓ, και υλοποιείται από το Ινστιτούτο.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ Μάθημα: Ανάπτυξη Εκπαιδευτικών & Παραγωγικών Δραστηριοτήτων και Πρακτική Άσκηση Τίτλος: Καταγραφή.
ΔΙΚΤΥΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΕΕ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΕΕΚΠΕ ΥΠΔΒΜΘ, ΑΘΗΝΑ 15& ΑΝΑΦΟΡΑ: Μάγδα Σπανού Υπεύθυνη Π.Ε. Α/θμιας Πειραιά.
«eTwinning: Εργαλείο επικοινωνίας, συνεργασίας, γνώσης, διάδοσης καλών πρακτικών – στρατηγικών πρόληψης και αντιμετώπισης του Σχολικού και Διαδικτυακού.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Γερά Δόντια… Καλύτερη Υγεία»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ «EUGENE DELACROIX» [ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ] Γενική Συνέλευση 8/10/2014 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Φορέας Υποδοχής και Εκπαίδευσης : Διαιτολογικό Γραφείο Ιωάννη Χρύσου και ΣΙΑ ΕΕ Όνομα: Ζάνα Αντέλα Α.Μ:
 ΕΓΓΡΑΦΕΣ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ  ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΑΠΑΣ(ΙΣΠΑΝΙΚΟΙ ΜΕΖΕΔΕΣ)
Αγρίνιο, 28 Μαρτίου 2012 Ελένη – Αναστασία Κερκεντζέ Υπεύθυνη λειτουργίας ΔΑΣΤΑ.
«Π ΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » 22-26/06/15 Ρίγα, Λετονία.
Υπεύθυνοι Προγράμματος: Προδρόμου Χρυσούλα (ΠΕ. 05) Γαβριηλίδου Ευθυμία (ΠΕ. 02) Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης Τμήμα: Γ2 Επιμέλεια:
Επιβλέπουσα Καθηγήτρια: Βασιλική Ασκητοπούλου
ΟΛΥΜΠΙΑΣ project Ο βασικός στόχος είναι η κοινωνική ενσωμάτωση των ανθρώπων με αναπηρίες, κάτι που είναι απόλυτα σύμφωνο τόσο με τις αρχές και την φιλοσοφία.
School of Pedagogical & Technological Education
Ποια χρονιά προσχώρησε η Ελλάδα στην Ε.Ε.;
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ.
«Μόνο ότι δέχεσαι με την ψυχή σου, αυτό μόνο μαθαίνεις και αυτό ενσωματώνεις στη ζωή σου και το χαρακτήρα σου» Dewey.
Εισαγωγή στο πρόγραμμα Mascil
Πρόγραμμα «Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο»
Ευρωπαϊκο προγραμμα comenius
ERASMUS+ ERASMUS + Cooperation and Innovation for good practices (ΚΑ2)
6η Μαρτίου - Παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού
ΔΑΣΚΑΛΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: ΑΝΕΤΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ
Μαρία Ζερβού Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Ν.Κέρκυρας
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Δ.Ι.Ε.Κ. Αμαρουσίου «Προσχολική εκπαίδευση και αγωγή: Προσεγγίζοντας το Ιταλικό εκπαιδευτικό σύστημα» Eσπερίδα για τη διάχυση των αποτελεσμάτων του προγράμματος.
ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ
Πρόγραμμα «Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο 2.0»
Συνεργασία νηπιαγωγείου -οικογένειας
Πρακτικές οδηγίες υλοποίησης δράσεων εντός κι εκτός σχολείου…
37 ο Νηπιαγωγείο Πατρών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Study visit Νο 92 Participant: Martinou Sotiria School Adviser at Primary School at the 4th Region of Crete at Regional Directorate of Primary Education at Heraklion Crete Regional Directorate of Primary and Secondary Education of Crete

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΛΕΤΗΣ Το χρονικό διάστημα 18/11/2012 μέχρι 24/11/2012 βρέθηκα τις Βρυξέλλες και την Αμβέρσα/ΒΕΛΓΙΟ μαζί με άλλα ένδεκα άτομα: FELBER Philippe FR- Γαλλία DI LORENZO Fiorella IT-Ιταλία MERCURI Patrizia IT-Ιταλία KURLAVICIENE Inga LT-Λετονία TENEVA Vladimira BG- Βουλγαρία MOREIRA Patrícia PT- Πορτογαλία HETTERUD Jan Kristian NO- Νορβηγία FRAUNDORFER Andrea AT-Αυστρία BALODE Silva LV-Λετονία KUKKONEN Hanna FI-Φιλανδία POPESCU Mariana RO-Ρουμανία MARTINOU Sotiria GR- Ελλάδα

Τίτλος της Επίσκεψης Μελέτης: "An approach to limit-crossing behaviour in schools" Ενημερωθήκαμε για το εκπαιδευτικό σύστημα στη Φλαμανδική περιοχή του Βελγίου, και την παρουσίαση του σχεδίου δράσης για το «σκασιαρχείο / κοπάνα από το σχολείο», και την καταπολέμηση άλλων συμπεριφορών που ξεφεύγουν από την κανονική συμπεριφορά (με έμφαση σε δράσεις στην περιοχή των Βρυξελλών). Έγινε παρουσίαση σχετικά με τη λειτουργία του «CLB» (Κέντρο για την παρακολούθηση των μαθητών), και τις Υπηρεσίες Παιδαγωγικής καθοδήγησης

Αμβέρσα Μας ενημέρωσαν για το εκπαιδευτικό σύστημα στην Αμβέρσα και για το project 'Time-Out'. Επισκεφθήκαμε το χώρο του Elegast που εφαρμόζεται το πρόγραμμα, για πρακτική άσκηση και ξενάγηση.

Project POD Επισκεφθήκαμε το χώρο που δέχεται για μεγάλο χρονικό διάστημα μαθητές που δεν έχουν τακτική φοίτηση στο σχολείο και στον οποίο εφαρμόζεται το project POD., που βοηθά τους νέους να ξεκινήσουν μια νέα ζωή και να οργανώσουν τη ζωή τους: οι νέοι και οι νέες έφηβες μητέρες εκπαιδεύονται να μαγειρεύουν, να φροντίζουν τα μωρά τους, να περιποιούνται ζώα στο αγρόκτημα, να εξοικειώνονται με τους υπολογιστές και να ασχολούνται με σπορ.

Αίθουσα συνεδριάσεων Ξενοδοχείου Radisson Blu, Belgium Brussels Πολύ σημαντικό θεωρήθηκε από τους διοργανωτές και η συμμετοχή εκπροσώπων από το ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, στους οποίους παρουσιάσαμε συμπεράσματα και παρατηρήσεις από την επίσκεψη μελέτης που πραγματοποιήσαμε.

«Victor Horta-school» Με την επίσκεψή μας στο επαγγελματικό σχολείο με την επωνυμία «Victor Horta-school» γνωρίσαμε τα μέτρα που παίρνει το σχολείο για την καταπολέμηση του «σκασιαρχείου», κάναμε περιοδεία μέσα στο σχολείο και τα εργαστήρια. Έγινε μια σύντομη ενημέρωση για τις ιδιαιτερότητες της εκπαίδευσης στην περιοχή του Βελγίου. Το συγκεκριμένο σχολείο ανήκει στην ομάδα των σχολείων που μιλάνε Φλαμανδικά.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν σύντομες παρουσιάσεις για τις χώρες τους και τις καλές πρακτικές για την αντιμετώπιση του σκασιαρχείου και άλλων ασυνήθιστων συμπεριφορών. Ανάδειξη καλών πρακτικών

Ευχαριστίες Ευχαριστώ: Το ΙΚΥ που έκανε δεκτή την αίτησή μου για το πρόγραμμα επίσκεψης μελέτης και με ενημέρωσε έγκαιρα για τις υποχρεώσεις μου. Την Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε και Δ.Ε. Κρήτης και ιδιαίτερα την Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για την Πρωτοβάθμια κ. Τζένη Ψαλτάκη για την καθοδήγηση που μου παρείχε προκειμένου να ξεπεράσω όλες τις ανασφάλειες που μου είχαν δημιουργηθεί.

Παρατηρήσεις Οι δυσκολίες που αντιμετώπισα αφορούσαν τη μη έγκαιρη γνωστοποίηση από τους διοργανωτές, του προγράμματος δράσεων και του περιεχομένου των παρουσιάσεών μας. Η καθοδήγηση για την εύρεση ξενοδοχείου και οι οδηγίες που αφορούσαν το χώρο συνάντησης, έφθασαν με καθυστέρηση από τους διοργανωτές και μετά από προσωπικό αίτημα.

Σας ευχαριστώ