Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ERASMUS+ ERASMUS + Cooperation and Innovation for good practices (ΚΑ2)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ERASMUS+ ERASMUS + Cooperation and Innovation for good practices (ΚΑ2)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ERASMUS+ ERASMUS + Cooperation and Innovation for good practices (ΚΑ2) ΕΡΕΥΝΑ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Τίτλος Προγράμματος: “Building potential of school in areas of healthy lifestyle and protecting environment the way of balanced students’ development” Επιμέλεια: Σπανού Παρασκευή (ΠΕ-70)

2 Εταίροι: Βουλγαρία Ελλάδα Τουρκία Πορτογαλία Λετονία Σλοβακία Ρουμανία
Ισπανία Κύπρος Πολωνία Ιταλία

3 Προσωπικό του σχολείου
Συμμετέχοντες Μαθητές Προσωπικό του σχολείου Γονείς μαθητών

4 Ερωτηματολόγια Τα 11 σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μοίρασαν σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, κοινά ερωτηματολόγια (μεταφρασμένα στη γλώσσα τους) που αφορούσαν στον Υγιεινό τρόπο ζωής και στην Προστασία του περιβάλλοντος. Τα ερωτηματολόγια διανεμήθηκαν στην αρχή του προγράμματος (2014) και στο τέλος (2016) με σκοπό να εκτιμηθεί η αλλαγή στη στάση των ατόμων απέναντι στον υγιεινό τρόπο ζωής και στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και να γίνει αντιληπτό το εύρος αυτής της αλλαγής.

5 ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ Ομάδες: Μαθητές, Γονείς, Εκπαιδευτικοί

6

7

8

9

10

11

12 ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ Ομάδα: μικροί μαθητές (Α’-Β’ τάξη)

13

14

15

16

17

18

19 ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του Erasmus+ σε ό,τι αφορά στον Υγιεινό τρόπο ζωής, επηρέασαν θετικά τους συμμετέχοντες. Ένας από τους μεγαλύτερους στόχους του προγράμματος ήταν οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να αντιληφθούν τη σημασία και την αναγκαιότητα του να ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής . Ο στόχος επετεύχθη, καθώς από τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων παρατηρήθηκε σημαντική αλλαγή στις συνήθειες που αφορούν στην υγιεινή διατροφή και στην ενασχόληση με κινητικές δραστηριότητες.

20 Η πλειοψηφία των μελών κάθε σχολικής κοινότητας, έμαθε πώς να τρέφεται σωστά, τον τρόπο που μπορεί να δραστηριοποιηθεί σωματικά και απέκτησε γνώσεις σχετικά με το τι είναι χρήσιμο και τι όχι για τη σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, η οποία μπορεί να δράσει αποτελεσματικά στην πνευματική ανάπτυξη.

21 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ομάδες: Εκπαιδευτικοί, γονείς

22

23

24

25

26

27

28 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ομάδα: Μαθητές

29

30

31

32

33

34 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Κρίνοντας από τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, διαπιστώθηκε αξιοσημείωτη αλλαγή στον τρόπο προσέγγισης περιβαλλοντικών θεμάτων. Οι μαθητές, οι γονείς και το προσωπικό του σχολείου είναι περισσότερο ενημερωμένοι και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι. Ως αποτέλεσμα, παρατηρήθηκε ενίσχυση της πρακτικής συνεισφοράς των ατόμων στην προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη με στοχευμένες δράσεις.


Κατέβασμα ppt "ERASMUS+ ERASMUS + Cooperation and Innovation for good practices (ΚΑ2)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google