Χαίρετε Σας καλωσορίζουμε στην παρουσίαση της ερευνητικής μας εργασίας '' Τι θέλει η θρησκεία στο πιάτο μας ; ''. Βασικό μας ερώτημα ήταν πόσο οι.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Advertisements

Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου
Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Ισορροπημένη διατροφή
Οι διατροφικές συνήθειες και διάφορες συνταγές κατά τη Βυζαντινή εποχή
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Παραδοσιακές Συνταγές
BOYS + GIRLS …………………… …………………… …………………… ……………………
ΝΗΣΤΕΙΑ.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
ΘΑΝΑΣΗΣ και ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΤ1 109 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ από το Μιχάλη Αλεξανίδη Στ΄1 Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) Δεκέμβριος 2013.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
Λάβα - Κέικ.
Η ΙΤΑΛΙΑ Η Ιταλία ανήκει στην ήπειρο της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη.
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Σε κανέναν δεν επιτρέπεται να τρώει όποιο φαγητό του αρέσει.Στις περισσότερες θρησκείες, υπάρχουν διαιτολογικοί κανόνες.
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Σαλατες - Salads.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
` «Το αγαπημένο μου φαγητό» Ελισσάβετ Χριστίνα Μελιάδη
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
Η πυραμίδα των τροφίμων!
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Όπως όλοι ξέρουμε, πολλοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα με την υγεία τους. Έχετε σκεφτεί τι φταίει γι' αυτό; Μερικές φορές δεν έχουμε καλή διάθεση.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου. ΑναφορέςΠεριεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο Τροποποίηση (CEE) αρ.136/66/CEE του Συμβουλίου της 22 ης Σεπτεμβρίου.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
Το κρέας Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου. Το κρέας (ορισμός) Κρέας ονομάζουμε την σάρκα των ζώων. Το κρέας αποτελεί τροφή για τον άνθρωπο από τα προϊστορικά.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χιλιετιών.
Κλινική διαιτολόγια ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΑΛΜΥΡΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
Εργασία των μαθητών της τάξης Ε1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
ΙΑ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αγίου Σπυρίδωνα
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Γαστρονομικός τουρισμός : τις κουζίνες του κόσμου
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Μαριλένα Παπαλάμπρου Άννα Στασινοπούλου
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
ΓΕΜΙΣΤΑ: Από τον κήπο στο τραπέζι μας
Λατινική Αμερική Συνεργάστηκαν: Βασιλειάδη Δήμητρα Θανοπούλου Φαίη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Χαίρετε Σας καλωσορίζουμε στην παρουσίαση της ερευνητικής μας εργασίας '' Τι θέλει η θρησκεία στο πιάτο μας ; ''. Βασικό μας ερώτημα ήταν πόσο οι θρησκευτικές πεποιθήσεις επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες. Έτσι χωριστήκαμε σε τέσσερις ομάδες. Κάθε ομάδα ασχολήθηκε με μια συγκεκριμένη θρησκεία, γνωρίσαμε την διδασκαλία της, επικεντρωθήκαμε σε θέματα διατροφής που σχετίζονται με κάθε θρησκεία , απαγορεύσεις γιορτές και ειδικές τελετές. Συγκεκριμένα ασχοληθήκαμε με δυο μονοθεϊστικές θρησκείες , χριστιανισμό και ισλαμισμό και δυο πολυθεϊστικές βουδισμό και ινδουισμό, καλύπτοντας σε παγκόσμια κλίμακα το θέμα μας. Στο ταξίδι μας είχαμε οδηγό τις αισθήσεις μας κυρίως την όσφρηση και την γεύση και συνοδοιπόρους έκτος από τις καθηγήτριες μας τον Πατέρα Γεώργιο Κωνσταντίνου,τον διατροφολόγο Στέλιο Κάρλο και τον Κύριο Ρούσσο . Από τις καλύτερες στιγμές η εκπαιδευτική επίσκεψη στην σχολή μαγειρικής Le monde,το πανευρωπαϊκό μουσείο άρτου και ψωμιού και η συμμετοχή σε πρόγραμμα στο Καρπός animation center

Τελικό συμπέρασμα της έρευνας μας είναι ότι οι γαστρονομικές συνήθειες όχι απλώς επηρεάζονται , αλλά συχνά οριοθετούνται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις . Ο χριστιανισμός δεν έχει την πληθώρα των διατροφικών περιορισμών που χαρακτηρίζουν άλλες θρησκείες, τουλάχιστον όχι σε καθημερινή βάση. Αντίθετα, στα άλλα δόγματα τίθενται διάφοροι περιορισμοί, ή ακόμη συχνά απουσιάζουν τελείως ορισμένες τροφές από το τραπέζι των πιστών. Θα πρέπει όμως να τονίσουμε ότι «Δεν είναι μόνο η θρησκεία που καθορίζει και διαμορφώνει τη διατροφή. Το φαγητό είναι πάντα συνάρτηση του τόπου, του κλίματος και της ιστορίας. Η συνύπαρξη διαφορετικών ανθρώπων ως προς τη θρησκεία ή το έθνος σε έναν τόπο μάλλον δικαιολογεί την άποψη πως δεν υπάρχουν, ή έστω σπανίζουν τα φαγητά που έχουν ξεκάθαρη καταγωγή και αυθεντική ταυτότητα. Όπως λέει ο Χρίστος Ζουράρης «γαστρονομικό κύτταρο είναι ο τόπος όχι το έθνος»

Χριστιανισμός

Χριστιανισμός μονοθεϊστική θρησκεία ομολογεί πίστη στον ένα και τριαδικό Θεό. Οι διδασκαλίες είναι αποτυπωμένες στην αγία γραφή δηλ. τα βιβλία της καινής και παλαιάς διαθήκης και στην ιερή παράδοση, τα πατερικά έργα και τις αποφάσεις των οικουμενικών συνόδων.

Νηστεία νη + εσθίω που σημαίνει Δεν τρώω, απέχω από τροφές έχει παιδαγωγικό σκοπό , δεν είναι αυστηρά υποχρεωτική, συνίσταται για την πνευματική ωρίμανση των πιστών σε συνδυασμό με άλλες αρετές για ηθική ζωή

ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΝΗΣΤΕΙΑΣ 180 μέρες το χρόνο Τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή του Πάσχα Από Δευτέρα-Παρασκευή τρώμε αλάδωτα. Λαδερά τρώμε τα Σάββατα και τις Κυριακές. Την Τεσσαρακοστή των Χριστουγέννων Από 15-24/12 τρώμε λαδερά. Αλάδωτα τρώμε την Τετάρτη και την Παρασκευή. Τρώμε επίσης ψάρια μέχρι τις 17/12 πλην Τετάρτης και Παρασκευής. Το Δεκαπενταύγουστο Τρώμε αλάδωτα από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή. Λαδερά τρώμε τα Σάββατα και τις Κυριακές και ψάρια τρώμε στη Γιορτή της Μεταμόρφωσης του Χριστού. Των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Αρχίζει από τη Δευτέρα των Αγίων Πάντων. Τρώμε λαδερά και ψάρια πλην Τετάρτης και Παρασκευής. Την Παραμονή των Χριστουγέννων Τρώμε αλάδωτα (εκτός αν συμπέσει Σάββατο ή Κυριακή) . Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή όλο το χρόνο Τρώμε αλάδωτα προς τιμήν της προδοσίας και του Πάθους του Κυρίου μας.

Τροφές που απαγορεύονται:

Τροφές που επιτρέπονται:

Πίττα με μανιτάρια και πιπεριές Υλικά Ζύμης: 700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό 2 κουτ. σούπας ξύδι 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι 1 κουτ. γλυκού αλάτι Υλικά Γέμισης: 3 κρεμμύδια κομμένα σε μικρές φέτες 1 κουτί μανιτάρια 3 κόκκινες πιπεριές 1 κίτρινη πιπεριά 1 πράσινη πιπεριά 1 πουμαρό 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη Αλάτι & Πιπέρι 1 κουτ. σούπας κέτσαπ

Νηστίσιμο γλύκισμα με σοκολάτα και ταχίνι 1111 Νηστίσιμο γλύκισμα με σοκολάτα και ταχίνι Υλικά: 2 κουβερτούρες 1 ταχίνι Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μέλι ¾ ενός ποτηριού κονιάκ ή λικέρ   Εκτέλεση: Λιώνω την κουβερτούρα σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μετά μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά. Έπειτα τα τοποθετούμε όλα στο ψυγείο να κρυώσουν.

Ισλαμισμός Επίσης Μονοθεϊστική θρησκεία. Οι ισλαμιστές ομολογούν Πίστη στον Αλλάχ και στον προφήτη του τον Μωάμεθ.

Στο κοράνι , το ιερό βιβλίο των ισλαμιστών υπάρχουν οι βασικές διδασκαλίες Οι ισλαμιστές πιστεύουν στον παράδεισο και την κόλαση και στο κισμέτ. Για να πάνε στον παράδεισο πρέπει να τηρούν απαρέγκλιτα τους 5 στύλους. Ένας από αυτους αναφέρεται στην υποχρεωτική και αυστηρή νηστεία το μήνα ραμανταν. Οι πιστοί δεν βάζουν ούτε νερό στο στόμα τους από τη ανατολή μέχρι τη δύση του ήλιου.

Εκτός όμως από τη νηστεία υπάρχουν και άλλες διατάξεις για όλο το χρόνο. Αυτές διακρίνουν τα τρόφιμα σε επιτρεπόμενα χάλα και μη δηλαδή χαραμ

ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ Για τους κεφτέδες: 150 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 150 γρ. αρνίσιο κιμά ½ ξερό κρεμμύδι 2 κ. γ. μείγμα μπαχαρικών (κόλιαντρο, γλυκάνισο, κανέλα, κύμινο, μπαχάρι) 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό Καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ για διακόσμηση 1 κ. σ. ελαιόλαδο Αλάτι Για τη σάλτσα: 1 ξερό κρεμμύδι 150 ml τομάτα κονκασέ Pummaro 200 ml "Σπιτικό" ζωμό λαχανικών Knorr 1 σκελίδα σκόρδο ψητό 1 φρέσκο κρεμμυδάκι 5-6 κλωνάρια δυόσμο

Ραβανί 6 αυγά 1 κεσεδάκι γιαούρτι 3 βανίλιες 2 βαζάκια αλεύρι (των 325 γραμ.) 300 γραμ. σιμιγδάλι χοντρό 300 γραμ. ζάχαρη 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ 1 κουταλάκι σόδα       για το σιρόπι: 1800 ml νερό 1800 γραμ. ζάχαρη

Κεικ σιμιγδαλιου

Βουδισμός Πολυθεϊστική θρησκεία με περίπου 350 εκατομμύρια πιστούς κυρίως σε χώρες της Ανατολής (Μπουτάν, Καμπότζη, Σρι Λάνκα και η Ταϊλάνδη) και σε χώρες της Δύσης μέσω των μεταναστών.

Πολυθειστική θρησκεία με περίπου 350 εκατομμύρια πιστούς κυρίως σε χώρες της Ανατολής (Μπουτάν, Καμπότζη, Σρι Λάνκα και η Ταϊλάνδη) και σε χώρες της Δύσης μέσω των μεταναστών. Ιδρύθηκε από τον συνταρτα γκουαταμα που ονομαστηκε βουδας δηλαδη φωτισμένος. Βασική διδασκαλία είναι η ανακύκληση των πραγμάτων, γι αυτό πιστεύουν στην μετενσάρκωση, όπως βρίσκουμε στα ιερά κείμενα τον κανόνα πάλι και τις σούρες Η διατροφή τους είναι σχεδόν αποκλειστικά χορτοφαγική επειδή βασικό δόγμα τους είναι η άσκηση μη βίας σε όποιο έμβιο ον. Γενικά οι Βουδιστές αποφεύγουν την κατανάλωση σκόρδου, πράσου και κρεμμυδιού επειδή οδηγούν στην αναζωπύρωση των παθών όπως και πολλών κρεάτων (άλογα, φίδια αγριογούρουνα κτλ.) πτηνών και ψαριών διότι είναι χορτοφάγοι.

Αποκλειστικά Χορτοφαγική Διατροφή

Σπρινγκ ρολς λαχανικών Υλικά: 2 κολοκύθια 2 καρότα 3 χρωματιστές πιπεριές 2 πιπεριές κέρατα Καλαμπόκι κονσέρβα λάχανο κρεμμύδι ξερό σουσάμι σόγια σως 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας ξίδι 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ Χυμό από 1 πορτοκάλι 2 λωρίδες 5 cm μήκος φλοιού πορτοκαλιού Προετοιμασία: 1)Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά 2)Τα τοσάρουμε στο τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα 3)Τα τοποθετήσουμε όλα μαζί σε ένα μπολ 4)Τα ανακατεύουμε προσθέτοντας σουσάμι και καλαμπόκι 5) Τυλίγουμε λίγο από το μείγμα σε φύλλο κρούστας και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 6)Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα 7) Φτιάχνουμε τη συνοδευτική σόγια σως ανακατεύοντας την με το κονιάκ, το χυμό, το ξίδι και την μαύρη ζάχαρη 8) Βγάζουμε από το φούρνο τα σπρινγκ ρολλς και σερβίρουμε συνοδεύοντας τα με τη σως.

Αναφέρεται συχνά ως η αρχαιότερη θρησκεία του κόσμου, καθώς κάποιες από τις ρίζες της ανάγονται στην Εποχή του Σιδήρου. Ο Ινδουισμός είναι η τρίτη μεγαλύτερη θρησκεία του κόσμου σε αριθμό πιστών, μετά το Χριστιανισμό και το Ισλάμ,

Κρέας ψάρι πουλερικά αυγά Βασικές θρησκευτικές αρχές που καθορίζουν τη διατροφή των πιστών είναι: Α) η αρχή της μετενσάρκωσης που πρεσβεύει στη διατήρηση της ζωής , συνεπώς η θανάτωση ενός ζώου είναι πράξη δολοφονίας και η κατανάλωση του κρέατος κανιβαλισμός. και Β) στην άχησα δηλαδή στην αρχή της μη βίας ΤΡΟΦΙΜΑ λοιπόν ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ είναι Κρέας ψάρι πουλερικά αυγά Αν και μερικοί ινδουιστές μπορεί να τρώνε περιστασιακά κρέας, σχεδόν όλοι αποφεύγουν το βόειο κρέας. Επιπλέον, μερικοί ινδουιστές απέχουν από: Σκόρδο κρεμμύδια Μανιτάρια αλκοόλ Τσάι και καφεΐνη

τα πέντε στάδια τρώγοντας ποιο τρόφιμο είναι αυτό, γιατί να το φάω, από πού προέρχεται πότε πρέπει να το φάω. πώς πρέπει να το φάω.

Κύριο λόγο στη βουδιστική διατροφή έχουν οι οδηγίες του Βούδα, για τα "πέντε στάδια τρώγοντας", μια άσκηση που αναγκάζει τους πιστούς να σταματήσουν και να σκεφτούν: ποιο τρόφιμο είναι αυτό, γιατί να το φάω, από πού προέρχεται και πότε, πώς πρέπει να το φάω.

Cashew nut barfi Υλικά (για 12 μερίδες) Για το χαλβά με φιστίκια: 130 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα 200 ml νερό ζεστό 100 γρ. ζάχαρη 60 γρ. βούτυρο αγελάδος 30 γρ. γάλα πλήρες

Mango lassi Υλικά (για 5 μερίδες): 500 γρ. (καθαρό βάρος) πολύ ώριμα μάνγκο, ξεφλουδισμένα και καθαρισμένα 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10% λιπαρά 250 γρ. γάλα πλήρες, παγωμένο (από την κατάψυξη)

Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας στη συνέχεια ελπίζουμε να απολαύσετε ότι φτιάξαμε για εσάς γιατί γύρω από ένα στρωμένο τραπέζι ο κόσμος πάντοτε φαίνεται καλύτερος…..